недеља, 11. април 2021.

OPOZICIJA URAN-JUPITER TRIGON SATURN NEBO SE SRUŠITI NE DA UPRKOS SILAMA MOĆI

 



 Uran u Ovnu na 21 stepenu Strelca, je u opoziciji sa Jupiterom u Vagi od 10.11.2016 do 06.01.2017, a u drugom naletu i tokom marta, gradeći vatreni Trigon sa Saturnom u Strelcu. I Dok mašinerija usijanih glava projektuje kojekakve đavolje ludosti, univerzum odzvanja:"Nebo se ne da srušiti uprkos svakolikih sila moći."
Uran negoduje svakom autoritetu koji mu staje na put svojim idejama, gotovo uvek nezadovoljan količinom slobodne volje koja mu je dodeljena. On bi apsolutnu slobodu, pa mu ni ispadi nisu strani, čak šta više. Buntovan i prek, i sad bi da eksplodira nekim svojim projektilom do svog cilja. Jupiter u Vagi negoduje, potpiren njenim pravdoljubivim pristupom svemu što narušava mir i harmoniju.
- Kontroliši se. Nebeski sud je najmerodavniji kad progovori kroz narodne mase. -podseća ga kulturno Vaga- Kultura je najače oružje pred kojim ustuknu i najveći goropadi sveta. Nisam ja, zalud jedini predmet u zodijaku, da hladne glave odmerim situaciju i shodno njoj delujem. I kad su u pitanju dve zaraćene strane, hladnokrvno i nepristrasno pristupam u iznalaženju mirnih rešenja. Zato ne pritiskaj me jer je pravna presuda u mojoj nadležnosti. Ne gledaj u nebo tako unezvereno, već stišaj svoje gromove, I Bog je milostiv ukoliko se na vreme pokaješ.

I sada dok se čvrsto trigonom drži sa Saturnom/ egzaltiran u Vagi/, u Strelcu /nebo, bog, svet/ zauzima obejktivan stav sve sa načelima propisanih zakona radi  održanja kosmosa u ravnoteži. Rupe u zakonu mora eliminisati novim oštrijim, ma kakav zadobili odjek od pojedinih nepoštovalaca istih. Prvi sused Škorpion se već buni rovareći po Jarcu /zemlja, rudna bogatstva, istorija, i sl/ osvetnički podstrehivajući neke stare karmičke obrasce. Strah je najveći nepirjatelj kad se u ortači s besom. Treba ga anulirati svakim povirivanjem evakuišući u bezbednu bazu svaku lakomiju misao spremnu na paljbu. Jer Jezik poseca gore nego mač ili bilo koje drugo oružje. Rane teško zaceljiju a pogotvo one na duši. Mogu biti potisnute u nekoj od njenih ladica, godinama pa i vekovima, i nikada se ne zna kad će izaći na videlo sve sa onim starim bolom. Držanje za zubima je prevashodno odbrambeno sredstvo, ma koliko to bilo teško pred izazovom. 
Uran u Ovnu, čovek Univerzuma, tehnički opremljen likuje svojim izumima, do bunta, te bi da ih krši bez poželjne promisli, da je bumerang upravo pripisan njemu.
-  Sa univerzumom nema rata, - podesća ga Vaga, ali on i dalje ludi svojom genilajnošću ne razmišljajući o posledicama. 
Satrun mudro ćuti spremajući svoje isprobane metode ukoliko se stvari otmu kontroli.  Sa Saturnom nema opiranje, grčevitog nastojanja, jer se vreme ubrzati ne da od kad je sveta i veka. Njegov korak je siguran i stamen,  on ne želi posledice,  pogotovo sada dok je u Strelcu, da bi udovoljio tamo nekim  diletantima ulizicama i usijanim glavama. Strog i dostojanstven živcira mnoge druge znakove, a ponajviše Urana. 
Moraće dalje sam, pa gde završi...a možda se i dozove pameti na nekom od riskantnijih poteza, pa smanji brzinu, zarad svoje i tuđe bezbednosti.- promrmlja Saturn ... Uran ne odstupa od svojih stavova, bar ne zadugo. Svoja genijalna uverenja tvrdokorno brani, pa i ispadima društveno ne prihvatljivim.  
Jupiteru u Vagi je teško da se nosi s njim i njegovom stalnim bombastičnim cimanjem. Na trenutke se oseća rastrzano.Taman odmeri situaciju i usaglasi pomahnitale tasove pravde, Uran dobaci neku pozamašnu kosku, oko koje se njegove  pristalice ekscentrični buntovnici, ko gladni psi glože. Pa se Jupiter onako zamišljeno ćutke, po uzoru na Saturna i Vagu, pita, da li je tu napredak i sloga. Ne, sloga ne trpi pritisak ma kakva obećanja bila. Sve u životu ima svoj sled da bi harmonija zdravo disala. 
-Samo da do rata ne dođe - oglašavaju se i ostali pobornici mira u zodijaku.- Svest moramo podići na zavidan kosmički nivo uprkos Plutonskom podrivanju Marsa i Urana u Ovnu. Ma koliko gorela, Strast ne sme nadmašiti ljubav. 
Istina se identifikuje s pravdom, svakog božjeg trena, u ovoj ne baš lagodnoj konstalaciji. - složi se Jupiter u Vaga sa  Saturnom u Strelcu.
 - Uran u Ovnu se ne da lako obuzdati kao što se i nebo ne da lako srušiti, Suočavanje i istraživanje se nastavlja  na spiralnoj galaksiji, mlečnom putu, u složenom radio izvoru nadomak galaktičkog centra, nazvanim Sagittarius 2,  gde se smatra  da se nalazi crna rupa .
Nada se ne da izgubiti ma koliko i besciljem lutala. Uvek će naći neku svetlu tačku da je izvede na čistinu gde Sreća zastane, da se odmori. Najbliskije, Ljubavi, teško da će odustati od Vere, jer će uvek iznaći rešenje kako bi se Božji Mir pod nebeskom kapom sačuvao, uprkos pretećim olujnim oblacima. I sada se munji Nebo, s nekim razlogom,.. a kojim,... odgovor će vam se sam reći, ukoliko se ne oglušite nipodoštavanjem  gospe Sudbine.  Zasigurno da joj je Bog joj  poverio svoje moći dok se oslikava u zvezdama i njihovim očima.    


   Nelly Poerich....





Nevenka Jovanović art. Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

062 626 191 ili 063 181 41 59
nellypoerich@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар