Пређи на главни садржај

astronellypoerich ASTROLOŠKI PROFIL ALEKSANDRA VUČIĆA/ RIBA- RAK SA MESE...


Aleksandar Vućić je rođen u znaku Riba sa podznakom u Raku, narod, masa, rodoljublje , patriota.
Sunce je na 14 stepenu Riba na fiksnoj zvezdi Ahernar prirode Jupitera iz sazvežđa Eridaunusa, podzemna reka , Simobolike Anđeo i Mač.  Ovde postoji velika potreba za dokazivanjem. Natus mora voditi računa o onome što obećava , kako se ne bi doveo u neprijatnu situaciju. Podsvesna ako ne i svesna težnja je da dostigne oca u duhovnom, ili bukvalnom smislu. Sunce na fisknoj zvezdi Anka prirode Jupitera i Plutona , iz sazvežđa Feniks, zvezda u vratu mitske ptice, Daruje novi život, započinjanje novih stvari . Ova zvezda nosi dug život, ispunjen brojnim opasnostima i padovima, nakon kojih se osoba uspinjala još jača. Slika borbenih aviona .
Mesec kao vladar ascedenta otišao je u 8 kuću smrti, prirode Škorpiona,  tudjeg novca, regeneracije, seksa i dr. i nalazi se na 13 stepenu Vodolije na fisknoj zvezdi Armus, prirode Marsa i Merkura, kao i Dorsuma , prirode Jupitera i Saturna iz sazvežđa Jarca. Sa Armusom daje sklonost ka svađama, opštoj nervozi , kritikovanju, nepostojanost i neomiljenost u društvu. A sa Dorsum mogućnost nesrećnih slučaja, i opasnost od ujeda otrovnih stvorova. Ovo je veoma teška kombinacija za duševno stanje osobe , budući da je psiha opterećan raznim strahovima, pa i napadima panike. U proslosti osobe  žive oni koji su proterivani, koji su iseljeni, koji beže zbog elementarne sigurnosti . U ovoj poziciji često je strah ključni uzrok bolesti , pa su ovde psihosomatske bolesti česte tj izraženije. Ovde postoji potreba za sigurnošću  i svim mogućim zaštitama stambenog prostora/ ograda,  više brava, alarm od koga lopovi beže kao Titani od trube Panikus. Poreklo vezano za mesta na kojima se ratovalao i u kojima je strah od dušmana koji je davno pobeđen još uvek prisutan u kolektivnom sećanju. Slika veoma grube i neprijatne žene. Bolesna žena, ili majka.
Venera se našla u 9 kući  na 24 Riba, na fiksnoj zvezdi Markab, prirode Marsa i Merkura iz sazvežđa Pegaz, Leteći konj. Ovde uvek neka drama , pa u zavisnosti od postavke nosi eksploziju , vatre , posekotina, udaraca, .... Daje naglašene intelektulne sposobnosti , pa je nađena ovakva postavka kod Isaka Njutna, Keplera, Ajnštajna: česta daleka putovanja, opasnost od istih u saobraćaju.
Venera na Sadalbari , prirode Marsa i Merkura, Pegaz , Leteći Konj, zvezda u krilu Pegaza. Poznatija je kao Srećna Zvezda sjajne Osobe.
U postavci Venere sa ovim sazvežđem naglašeni su umetnički talenti, odlazak u inostranstvo sa voljenom osobom.
Mars na 28 stepenu Ovna u 10 kući na fiksnoj zvezdi Vertix , prirode Meseca i Marsa, iz kraljevskog sazveždja Andromeda . Zvezda u Andromedinoj kosi, kao i sve magline ova nosi problem sa očima slepilo, povredu očiju, bolesti, Arkan je na ovoj zvezdi ima Sunce Konjunkcija Jupiter. Manilije iz 1 veka nove ere u svom poznatom  delu Astronomika, za ovu zvezdu navodi sledeće karakteristike, citiram , Čovek čije rođenje konicidira sa rastom Andromedine kose iz mora pokazaće se nemilosrdan i kao delilac kazni, stajaće arogantno dok će se majke bednih zatvorenika prostirati na njegovom pragu, a očevi će čekati  noću da uhvate poljupce  svojih sinova i u svoje najunutarnjije biće prime dah umirućeg. Iz iste konstalacije dolazi figura krvnika , spremnog da primi novac za brzu smrt i rituale pogrebne vatre, jer za njega izvršenje smrtne kazne znači profit, i često će nositi svoju sekiru. Ukratko on je čovek koji će gledati , ni najmanje uznemiren na samu Andromedu kako se razbija o stenu. Upravnik Zatočenika, te i sam povremeno postaje zarobljenik, vezan lancima za kriminalce, spasavajući ih tako od pogubljenja.
Ovde su strasti veoma naglašene, slika dva muškarca koji se svadjaju oko jedne žene. Opasnost po život. Mars opozicija Jupiter; sklonost preterivanj svemu u hrani jelu piću, kao i finansijski gubitak usled loše procene a takodje i neko osobu uvodi u dugovanje, nekada i tajno  iza leđa. 
Jupiter na 3 stepenu Škorpije u 4 kući vodenoj kardinalnoj kući analognoj znaku Raka, na 3 fiksne zvezde Princeps, Alkalurops, Sirma. 
Idemo redom
Jupiter na fiksnoj zvezdi Princeps iz sazvežđa Botes, pastir, prirode Merkura i Saturna. Zvezda u desnom ramenu Pastira, povezana je sa posatvaljem principa , kako i samo ime govori. Na istoku ova zvezda poznatija je kao Sedam princeza , ukazujući na mit o izgubljenom poreklu Arkada pastira , a koje je zaista kraljevsko, po kojoj  i sam natus ima. Zvzede i sazvežša Botesa su najbliše bogu, tri sveca čuvaju osobu,  Bogorodica,  Sveta, Petka , Svete trojice. Daje istraživački duh oštroumnost. Kako ovde Jupiter i lošijoj poziciji Mars Opozicija Jupiter, osoba treba da obrati pažnju na sopstvenu naglost i nepromišljneost, jer je to zapravo u datoj simbolici može uvesti u problemem, i pre nego okolnosti budu problematične. 
Jupiter u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Alkalupors, prirode Merkura i Marsa, takođe iz sazvežđa Botes Pastir, predstavlja Zvezdu u Vrhu štapa, toljage Pastira. potreba za povlačenjem Usamljenost, akomulaciji energije. 
 Jupiter u konstalaciji sa fisknim zvezdama  iz Botesa može se porediti sa Zevsom koji stupa na Scenu, koji samu osobu štiti od sopstvenih gluposti, pa se za te osobe često kaže da imaju više sreće nego pameti. Osobi daje i putovanja na kojima se često pita Ko sam, te su ovde česta i religiozna putovanja i hodočašća. Svakako , ovo je kombinacija gde je Bog jako umešan u život osobe. Dobro delo je ovde uvek nagrađeno, ali nikada od prostijeg sveta- Već samo obrazovanih i ljudi otvorene kosimčkoj svesti, kao i od imućnih i mudrih ljudi. S toga je natusu apsolutno najbolje da se kreće u svetu obrazovanih i bogatih ljudi, a nikako u onom drugom svetu gde ga sažaljivost i požrtvanost mogu koštati i života. Ribe vodeni promenljivi znak   sažaljenje povodljivost , bez razlike ,  žrtvovanje.Rak podznak vodeni kardinalni znak, kardinalne greške kad emocije preplave razum pokroviteljski brižan i nastrojen, suptilna dominacija, Vladar Mesec,   otišao u 8 kuću/analognoj Škorpiji, zatočenost, strahovi,/ u Vodoliji na 13 stepenu Ovna , Vodolija vazdušni fiksni znak koji je podložan panici i strahu od budućnosti. Mesec predstavlja emotivno stanje osobe. Majku , suprugu, ženski principe, a u horoskopu presedavajućeg je posebno važan kako se odnosi prema  narodi i kako se taj isti narod  oseća i li ponaša pod njegovom vladavinom. kako je to vodena kuća i stihijska usled dominacije vode u natusovom natalu  veoma je bitno raditi na jačnju strukture koja dolazi iz Saturna u Biku u 10 kući prirode Jarca, koji je dipozitor tog istog meseca u Vodoliji , a pokušati kontrlisati kroz vreme koji označava njegov dipozitor u ovom slučaju Venera u opoziciji sa Plutonom u Devici u 3 kući. Osoba i kroz ovaj aspekt mora težiti višim sferama i kada je ekonomija u pitanju, jer u suprotnom i nesmotrenom iniciranju prokletstvo i pohlepa ovde borave, a što ne mora biti kroz samu osobu. Ne inicirati Marsom na 28 stepenu Ovna suvladarem Škorpijetj dipozitorom ovde sjajnog Jupitera sa konstalacijom iz sazvežđa Botesa. Mars u inkonjukciji sa Neptunom i Uranom obrazuje konstalaciju Božji prst i govori o osobi koja suštinski ima plemenite ciljeve i od drugih samo očekuje samo najbolje do idelaizacije , a ako se ta očekivanja ne ispune zna biti nezgodna i krajnje neprijatno nastrojena . Kako se i  Jupter u opozitu sa Marsom ovde nalazi imamo još 1 konstalaciju a to je bumerang., što i sam reča kaže kako nebu pošalješ dako i dobiješ zauzvrat. Kontolisati naglost i držati se viših svera delovanja, svrhe, ciljeva. 
Jupiter na fiksnoj zvezdi Sirma iz sazvežđa Virgo, Device prirode Merkura i Marsa..Zvezda u haljini Device pokrivanje , zaštita, Potiskivanje, u ovoj konstalaciji se vidimo Astreju, boginju pravde , te će natus biti sklon pravednosti i moralisanju, ali način do koga danas uglasnom nije stalo. . Natusu daje sposobnost zapažanja nepravilnosti u svemu, kao i stivanje uverenja da više ništa nije kao što je nakada bilo. da se svet iskvario. Kako je Merkur u povoljnom aspektu,  u trigonu sa Jupiterom ukazuje  na nagradu koja se dobija za svako dobro delo ka i na to da će život osobe biti uzdignut  iznad ličnog očekivanja , s obzirom na poreklo osobe ili pa početne osnove,. Ako se gleda samo sa  ovog aspekta osoba je krajnje  pravedna i nepodmitljiva. A ako uzme prima aflikcija Marsa u opoziciji sa Jupiterom I Jupitera sa Satrunom iz detete kuće karijere, dobiće prilike u životu , ali i sklonost da ih prokocka ili pak ne iskoristi, što može dovesti da nakon početne sreće kroz vreme doživi pad. 
  .  
Saturn na 5 stepenu Bika u 10 kući na fiks. zvezdi Kaf, prirode Venere i Saturna iz kraljevskog sazvežđa Kasiopeja Kraljica Etiopije. Zvezda u sredini crne stolice na kojoj sedi. Poznata je i kao dlan koji doseže iz Plejada. Problemi sa svime povezanim sa Islamom.  Saturn ovde nosi izvrgavanje javnom ruglu jer Kasiopeja ovde biva okamenjena. Ovde leži opasnost u majci , ali koja se genetski prenosi, pa može dovesti do gubitka nekoga iz porodice i osećaja žalosti. Potrebno je mnogo meditacije i tišine da bi se metabolisao ovaj teret koji osoba nosi.
Satrun na 5 stepenu Bika u konjunkciji sa Alfirak prirode Jupitera i Saturna iz sazvežđa Kefej, kralj Etiopije, Rulja, stado ili gomila nečega.  Slika koje se Kefej najviše boji, pretnja same sudbine, čoveka na položaju. Ovo je označilac oca i dede natusa  kao isvakog starijeg čoveka koji je uticajan, no za koje je izvesna neka tragedija. Pretnja koja je  veća od njega može biti vezana na članove porodice ili za neku bolest, koja se običnim putem ne može izlečiti. Dispozitor u dobrom aspektu neočekivana pomoć alternativne metode lečenja.
Nelly Poerich
strogo zabranjeno svako kopiranje i postavljanje na druge kanale

Коментари

Популарни постови са овог блога

ASTROPROFIL@ KRISTINE KIJE KOCKAR i KIJIN PRVENAC@ NE VRAĆAM SE NA STARO # prilog video

ASTROLOŠKI PROFIL KRISTINE KIJE KOCKAR     DOBRODOŠAO U KLUB- KIJA / ZADRUGA 4 BLIZANAC- STRELAC Stjuardesa, Kristina Kija Kockar je rodjena  u znaku Blizanca sa podznakom u Strelcu. Njen vladar znaka Merkur/ u Blizancima dnevni domicil,  a u Devici noćni/ Merkur je veoma domišljat, inteligentan, komunikativan, okretan, snalažljiv  i spretan kao mačka, te se uvek dočeka na noge u svakoj situaciji. Krisitinin Merkur je postavljen u 5 kući u konjunkciji sa Suncem na 5 stepenu Blizanca,/ srednja škola/ što joj daje dobrog reotričara i nadarenost za jezike, te završava gimnaziju filološki smer, engleski govori perfektno. A kako je i vladar njene 6 i 9 kuće upisuje i završava Visoku Hotelijerku školu. Sa Plutonom na 13 stepeni Škorpije/ sedište/ u 10 kući /prirodnoj kući Jarca karijere, društvenog statusa/ gotovo uvek nadje u žiži interesovanja, iako je publika podeljena, ili je vole ili je mrze, ali je nikako ne ignorišu zbog urodjenog autoriteta gde njena

MUDRE NARODNE POSLOVICE '' STRPLJEN SPAŠEN''- NAGLAŠAVA SATURN

Naravno da sve ove mudre POSLOVICE VAŽE ZA SVE, ali hajdemo ih pripojiti zodijačkim znacima OVAN  Skoči pa reci hop Ne možeš glavom kroz zid  Čizma glavu čuva, a šubara je krasi Pametni ljudi se uče na tuđim greškama, a budala na vlastitim Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka. Vuk dlaku menja, a ćud nikad BIK Nije blago ni srebro ni zlato,već je blago što je srcu drago. Ko se o mleko opeče, taj i u jogurt duva. Prijatelj je najbolja imovina života Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani Čovjek se pozna u tri slučaja: u jelu, u bogatstvu i u pijanstvu Ako nemaš lekara, neka ti lekar bude ovo troje: vedra duša, odmor i umeren način života. Vo se veže za rogove a čovek za jezik Glad je najbolji kuvar I pas legne da se ručak slegne BLIZANAC Od inata nema goreg zanata. U laži su kratke noge. Svaka ptica svome jatu leti. Lakše je steći nego sačuvati. Na mladima svet ostaje. Ko lopovu gleda kroz prste i sam je lopov. Ko lija t

ASTROPROFIL - KATARINA GRUJIĆ &ZVEZDA GRANDA

Rubrika iz Grand revije Katarina je rođena u znaku Bika sa suncem na fiksnoj zvezdi Plejada- roj od 7 zvezda 7 sestara, što joj može dati uglavnom srećne i čulne ljubavne priče. Na samom Ascedentu tj. podznaku je fiksna Kiffa Australies, iz sazvežđa Libre(Vage) što joj daje borbenu prirodu, a i zlovoljan karkter koji teško oprašta, podložan osveti. Mars u Ovnu, svom sedištu, vladar Ascedenta, a suvladar Škorpije, smestio se u 5. Polje ljubavi, zabave, sporta, dece, praveći konjunkciju sa Fiksnom zvezdom Alderamin iz sazvežđa Kefej (Kralj Etiopije), dajući joj autrotet još kao mladoj, što je dobro, ako energiju koristi pozitivno. U suprotnom može upadati u nezgodne i prilično opasne situacije. Problemi mogu poteći od podređenih i potčinjenih ljudi. Kako Mars ne pravi harmoničan aspekt sa stelijumom planeta, Mesecom na 16 stepenu Jarca ,Uranom na 17. I Neptunom na 18., trabala bi poraditi na sebi da ne reaguje nepromišljeno i naglo. Upravo tu su dispozitori, naveden

ASTROPROFIL LEGENDARNE MARILYN MONROE

Merlin Monro je rodjena 1.06.1926.god. u Los Angelesu SAD u 9 i 30 h. BLIZANAC / LAV Merilin Monro je rodjena z znaku Blizanca, sa podznakom u Lavu. U prvoj kući se udobno smestio Neptun na 22 stepena Lava, darivajući joj harizmu, tananost, ljupkost ali i sposobnost kameleonske transformacije, što je  Merilin najviše ispoljila kroz glumu, na filmskom platnu, i zasigurno joj je doprineo u postizanju  legendarnog imena,  pored ostalih astroloških astekata. Sunce vladar ascedenta i dispozitor njenog Neptuna otišao je u 10 kuću karijere,/ lako primećena/ postavlejno na 10 stepenu Blizanca na fiksnoj zvezdi Aldebaran iz sazveždja Bika, a prirode Marsa. Ova zvezda se tretira kao vodeća zvezda zvezdi, a spada u kraljevske zvezda i jedna je od čuvara Neba ili zvezda kojom upravlja ArhandjelMihajilo, Vojni komadant Nebeske vojske. Astrološko značenje ove zvezde daje vodeći položaj u nečemu, ali u negativnoj kontaciji i neprijateljstvo od ortakluka i izdaju ili od javnih neprijatel

ASTROPROFIL KOKO ŠANEL

Коко Шанел Пуно име Габријела Бонур „Коко“ Шанел Датум рођења  19. август 1883 . Место рођења Сомир Француска Датум смрти 10. јануар 1971 . (87 год.) Место смрти Париз Француска Веб-сајт www.chanel.com Габријела Бонур „Коко“ Шанел ( франц. Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel; Сомир , 19. август 1883 — Париз , 10. јануар 1971 ) је била француска модна креаторка чије модернистичке мисли, мода инспирисана мушком одећом и трагање за скупом једноставношћу су је учинили важном личношћу у XX веку моде. Била је оснивач једног од најпознатијих модних брендова, Шанел и готово шест деценија суверено владала париском високом модом. Њен изузетан утицај на моду био је такав да је она једина особа у пољу шивења именована на Тајм 100: Најважнијих људи века ( енгл. Time 100: The Most Important People of the Century). Коко Шанел је и творац Мале црне хаљине . Највећи успех у животу био је инспирација мушком одећом. Са жена је скинула корсете, скратила им фризуре и ха

ĆILIBAR - okamenjeni sunčev zrak

Legende - ćilibar je lekovita smola od koje nastaju najlepši komadi nakita, talismani protiv uroka i lekovi za dušu i telo... Spiritualisti veruju da ćilibar povezuje nebo i zemlju, dušu sa univerzumom Ćilibar je kroz vekove bio cenjeniji od dragog kamenja Ćilibar (jantar, amber) zapravo i nije kamen! Nastao je kao čudesna mešavina različitih biljnih smola sa drveća koja su rasla i pre 50 miliona godina, pre svega u Skandinaviji i okolini Baltičkog mora. Sadrži vodonik, kiseonik, ugljenik u obliku jantarne kiseline, eterična ulja u kojoj su sačuvani mehurići vode, ostaci lišća, cveća, delovi fosila insekata, a ponekad i paukovu mrežu. Dogodi se da u ćilibaru bude i gušter, ali retko kada, jer veće životinje uspeju da se izvuku iz lepljive mase. Sitniji insekti zauvek u njoj ostaju, okamenjeni u smoli, a podaci govore da nasjtariji mrav pronađen u u ćilibaru datira od pre sto miliona godina. Prirodni ćilibar nije dragulj, ali baš kao i biseri i korali spada u vrstu or

ASTROPROFIL@ ANABELE ATIJAS

 ASTROLOŠKI PROFIL ANABELE ATIJAS VODOLIJA@ BLIZANAC Anabela je rodjena u znaku Vodolije  sa podznakom u Blizancima. Sunce natusa  je na 6 stepenu Vodolije  na fiksnoj zvezdi BOS iz sazveždja Capricorniusa, Jarca, u 9 kući/ inostranstva, dalekih putovanja visokog obrazovanja, religije/ Prirode Venere i Saturna . Zvezda u licu Jarca.  Otac je mao tešku prošlost , problem egzistencijalne prirode kao i progon od ratova ili strah od siromaštva gde i sam natus kasnije ima, te postaje oprezniji i nikad se ne ističe ukoliko nije siguran u svoju poziciju. Prosperitet dolazi  u teškim i opasnim situacijama.   Anabelino Sunce pravi kvadrat sa svojim dispozitorom, tj vladarem vodolije Uranom na 2 stepenu Škorpije/ egzaltacija/ u šestoj kući posla, zdravlja ...a na fiksnoj zvezdi Altar iz sazveždja /Akvila/, Orao. Tipična muška zvezda poznata kao zvezda komadanta. Pozitivna ako se vodi vrlinama, a u suprotnom  je poznata kao i zvezda ranjenih, i opisuje mučenje,  budućí da j

Venera U ŠKORPIJI* - OPASNE VODE ŠKORPIONSKE LUKE/ tranzit od 23.08- 18.10.2017/

Venera je uplovila u opasne vode škorpionske luke. Kod Vage se baš nauživala, a sad joj se nije lako privići se na škorpionsku isključivost u svakom pogledu. Kako god dalje mora, pa i krišom maskirna, detektivski lagano na prstima, a ukoliko stvari krenu naglavačke, škorpionski rep je dokači kad se najmanje nada. Koliko ozlojađenosti se kriju u najskorovitijim delovima takve duše, to samo zna ova misteriozna Venera, kad je zaposednu njene dubine i virovi. Dodirnuti dno, puzati po njemu, naći snagu gde opasnost vreba, zaista nisu laki zadaci, a pritom i sačuvati dostojanstvo. Ogroman je to nadljudski izazov i napor, ali ona ipak uspeva, ma koliko delovala animalnim delom sopstva. Surovost, svirepost i sirovost dolaze do tačke ključanja strasnog proboja do željene obale njenih intenzivnih želja. A šta je čeka sve tamo tog momenta još joj nije ni u malom mozgu, i samo je važno da dosegne ono što je tada naumila. Može to biti i ratno ostrvo, vulkanska lava, opasnost bilo kakve p

ASTROPROFIL@ SLOBODANA RADANOVIĆ

ASTROPROFIL SLOBODANA BOBE RADANOVIĆ Slika čista simbolika, Lune i Kije/ Luna, strast/Škorpija i Kija, ljubav/Blizanac, njegov par njegovo drugo JA/ BLIZANAC- DEVICA Moj mali astrološki osvrt Pevač Pinkovih zvezda, Slobodan Radanović je rodjen u znaku Blizanca sa podznakom u Devici. Njegovo Sunce u 10 kući, analognoj Jarcu, se nalazi  na 29 stepeni Blizanca , na fiksnoj zvezdi Menkalinan iz sazveždja Auriga/ Kočijaša/ prirode Merkura i Marsa/. Zvezda u desnom ramenu kočijaša. Ovaj položaj nosi uspeh, ali i uništenje u negativnoj konotaciji kad stvari omaknu kontroli. Nosi nasilje, kao i opasnost od kriminala i požara usled ne- pažnje. Sa ocem je moguć sukob mišljena i neslaganje po pitanju životne filozofije i poimanja života. Dispozitor njegovog Sunca je Merkur, koji je u njegovom natalu na petnaestom stepenu Blizanca, na fiksnoj zvezdi Rigel iz sazveždja Orion/ Veliki Lovac, prirode Jupitera i Marsa/, a  koja je povezana sa slavom i bogatstvom samo ukoliko

SUNCE KONJUNKCIJA MARS U LAVU-GROMOGLASNA ODBRANA UGLEDA I ČASTI /tranzit

  NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA Sunce u konjunkciji s Marsom u Lavu / od 23.07- 15 .08. 2017,g,/udruženim snagama,vojovaće u odbranu svega što je pretnja Sunčevom narušavanju ugleda i časti, naročito sada kada je Saturn u Strelcu i Jupter u Vagi / božja pravda i mir /. Primenjivaće razne mere, pa i one drastične, rigidne, i kad je zakon u pitanju. Postrožiće ga svakako. Dugo je ćutalo naše Sunce pod nebeskom kapom, ugađajući svakom egu pojedinca/ Sunce predstavalja nas naš ego, naše dostojanstvo, našeg oca, ljude pozicionirane presedavajuće, vlast/ali sada udružen Marsom ima potrebu da gromoglasno stane u odbranu svog ugleda i časti, kao i ugleda najbilžih, porodice. ... Pošto je Lav presedavajući horoskopa, da krenemo s vrha od političke scene, gde će se najviše odraziti ovaj ni malo naivan aspekt Sunce konjunkcija Mars, /pošto je svaka konjunkcija pod uticajem Marsa i Saturna/suočavanje nam ne gine sa ozbiljnim promenama tamo gde je akcenat Saturna u Strelcu/ u trećoj dekadi gde j