недеља, 11. април 2021.

JUPITER U VAGI- "Pravdi i Ljubavi na Volju za Budućnost Bolju" (od 10. septembra 2016. do 11. oktobra 2017.).

 

Kad naletite na Ludi kamen, i paf, eto Braka- Jupiter u Vagi 

Koja je merljiva jedinica sreće, često se pitamo, a posebno sada kada je u pitanju ulazak Jupitera u Vagu. Da li će je napokon, ti Vagini uvek precizni tasevi, napokon odmeriti i proslediti svakom po meri srca i pravde?

To bez pogovora, kad je nebeski sud potera, sa svim rupama u zakonima, pred kojima nije uspevala, i pored želje da sasvim zatvori oči. Zbog korumpiranosti pojedinih znakova morala je i škiljiti, kao kakva slepica, držeći jezik za zubima, priterana uz zid istine. Konačno će progovoriti kako pravda zapoveda, diplomatski nepristrasno, bez mita i korupcije.

Zašto bi ona, izložena javnosti, tako uvažena od vaseljene bila predmet podsmeha. Sa javnim neprijateljima će lako uspostaviti mirovni sporazum, ali i sa onim zakulisnim tajnima će se nekako izboriti. Za njih će već umetnički nastrojena izvesti neki takt, osluškujući svoj unutarnji glas, koji je nikada nije izdao.

A Jupiter će joj čuvati leđa, ukoliko krene po zlu. Odmah će ga proglasiti ministrom pravde, iako u slobodnom hodu, gde stigne, prosipa te lude kamenčiće. Ljubav svak
ako ima primat, zaključuje ćutke Vaga u nadležnosti građanskih brakova, koji će već sa jeseni nicati kao pečurke posle kiše.

Vagina pravdoljubiva i harmonična priroda će se tokom ovog perioda još jače emitovati na svim frekvencijama do kojih seže čista Božja energija Jupitera. Proširite zato vidike, budite prijemčiviji i ukačite se bez puno predomišljanja, kako bi probudili i osnažili poriv za skladom i ljubavlju, kako prema sebi tako i prema drugima.

Ne oglušavajte se izgovorom da vam to ne dozvoljava posao, ili da ste zatrpani prozaičnim razlozima, jer je i vaše zdravlje u pitanju. A ono trpi ubitačnim tempom. Narušeno je upravo sistemom koji sada treba podići na pristojan nivo harmonije duha i tela. Kao i sve u prirodi, i svaki organ u čoveku ima svoju frekvenciju, te kada se nađe u disfunkciji oboleva, strada.

Poštovanje, koje Vaga uživa upravo stiče svojim gospodstvenim držanjem i kulturom. Ukoliko ste se posvađali sa bontonom ili ste ga u jurnjavi sa ovim stresnim uranskim vremenom negde usput zaturili i izgubili, nabavite ga što pre. Nema tog čoveka na kugli zemaljskoj, koji neće ustuknuti ispred finog držanja i manira. I zato jeste tu u ulozi sudije, da mirnim putem iznađe prava rešenja i da izgladi svakolike nesporazume.

Vaga će uvek glasati za mir, potencirajući svoje najjače i najbezbednije oružje – kulturu. I sada će je odašiljati svom silinom bitisanja, uzorno je plasirajući putem Jupitera i Saturna u Strelcu na sve poštovaoce pravih vrednosti, na kojim se zapravo i njen astrološki kod zasniva.

Vaga je oličenje lepote i u fizičkom smislu, a njenom umetničkom, estetskom oku teško da će išta promaći što ne dolikuje ukusu jedne dame ili jednog gospodina. Pogotovo kod slavnih ličnosti, koji su izloženi svetlima reflektora, gde se sve primeti kao na dlanu. Tokom njene godine, uortačena sa Jupiterom, ponekad i zakulisno, delovaće na svaki aspekt scene, a stari dotrajali dekor će zameniti novijim i lepšim.

Izvitoperenost u bilo kom obliku, Vaga organski ne podnosi, pogotovo kad je prava umetnost u pitanju. Zna se gde njeno mesto počiva, tamo gde i anđelima. Tako je, njena prava adresa je Ulica Sedmo nebo broj 9. A ne u podrumskim učmarama, posrnule i patosirane scenografije kvazi-umetnika, kojima se daje primat bez pokrića.


Predugo se Vaga mrštila i negodovala, posmatrajući kurtoazno iz prikrajka, svo to ruglo od “obraza”, a sada će odlučnije napraviti presedan sa svim tim mučnim scenama, koje nisu samo iritantno delovale na njen istančan sluh i ukus, već i onaj celog sveta.

Spremila se Vagica, sve sa Jupiterom u dosluhu, za javno mnjenje, ali i za preformans, ako ustreba… Već je i u tom domenu napravila koncept i strategiju, pozivajući se na omladinu i njihov zdrav odgoj. Apsurd, nikom ne može biti uzor, govoriće, a pogotovo mališanima koji su tek zakoračili na ovaj svet. Deci treba bajka, pesma i priča, i u eri kompjutera kojim je obeleženo njihovo doba.

Za Vagu uzoran ne znači biti uštogljen, zastareo, de mode. Uzoran čovek je veličina u kojoj se najpre ogleda lepota duha, to je onaj ko ide u korak s vremenom, dostojanstveno, ne gubeći ljudskost ni u dodiru sa pogubnim tehnološkim napravama koje štete čovečanstvu. Lepota komunikacije je divna, pa i virtuelna, što da ne, samo ako ne služi zaludnom ubijanju vremena, tom srljanju u ” ateljee” đavoljih karikaturista.

Ako posmatramo tranzit Jupitera po kućama u vašem natalu, veoma je važno videti odakle Jupiter i Venera dolaze, u kojim su kućama, koji su im vladari, te kakve aspekte grade. U cilju što objektivnijeg sagledavanja, uključila sam i uticaje Urana u Ovnu, i Saturna u Strelcu



Tranziti Jupitera kroz kuće Vage:

1. KUĆA

Ako ste u podznaku Vaga, a Jupiter sada tranzitira vašim prvim poljem, imaćete više mogućnosti izbora na ljubavnom planu, bili slobodni ili ne. Na vašu ljubavnu scenu može se osetiti i Saturnov uticaj iz Strelca iz devete kuće, odakle dolazi Jupiter kao njegov dispozitor. Sugeriraće vam da pojačate oprez, kao i to da se ne zalećete, odnosno da se već sutra ne razvodite, a što se kroz mnoge primere i pokazalo da se zbiva kada je ovakva postavka.

Govoriće vam, preko Saturna, da bi vam se mogla greška iz mladosti provlačiti do starosti, pa se stvarno možete naći na mukama. Ali kako vaš Ovan, na vrhu vašeg 7. polja, nikoga ne sluša i ne trpi nikakve sugestije, može vas požurivati i dovesti da se kockate sa srećom, te da bezglavo, ponešeni trenutkom, uletite u vezu ili brak.

Vaga i Ovan su večiti oponenti. Vaga bi lepu i mirnu luku, punu ljubavi i razumevanja, i dogovore, a Ovan bi sve kontra, onako rivalski drugačije, agresivnije, dominantnije, pa kasnije zbog toga zaista lako može doći do rastave. Naravno, ako to i vaši dispozitori potvrđuju.

Često nosi i vrlo neprijateljske rastanke, čak i one uz primenu sile. Vaga će sve pokušati da brak održi, da se sutra ne bi kajala, ali ako tu podvuče crtu, insistiraće na sporazumnoj rastavi. A Ovnu to nije ni u malom mozgu, njemu će taj rat u ljubavi na neki način i prijati, pa razvod može odlagati do besvesti.

Ovde obično Vaga podnosi razvod, i kad sve premeri i vidi da tu spasa nema, trajno odlazi. Jupiter u prvom polju može sada i tu mogućnost doneti, oslobađanje iz narušenih odnosa u braku, a istovremeno i poznanstvo sa osobom sa kojom možete započeti ozbiljnu vezu, pa i zasnovati drugi brak.

2. KUĆA

Ukoliko vam druga kuća počinje Vagom, a Jupiter njom tranzitira, možete očekivati ekspanziju mogućnosti što se lične zarade tiče. Ukoliko niste bili zadovoljni postojećim poslom i atmosferom, verovatno ćete teži promeni radnog mesta, ili pak uređenju, ako je privatan biznis u pitanju, a izvesno je i preseljenje firme.

Jupiter će vam zasigurno potpomoći na podizanju na pristojnu meru vašeg sistema vrednosti, bilo da ste se za nešto zauzeli vi sami ili sa partnerom. Ovim tranzitom možete konačno finalizirati nasleđe za koje se duži period sudite, ili ste imali druge vrste prepreka. To može biti i neka deoba u vezi vašeg ličnog vlasništva, pošto Ovan pada u vašu osmu kuću (vi lično), kao i preko partnera (Vaga na vrhu druge kuće).

Kako je Vaga signifikator braka, ukoliko ste slobodni velike su šanse da svog partnera sretnete na poslu, ili pak nekom finom mestu, bilo kroz neki lep, pristojan izlazak sa društvom ili poslovni dogovor. No, potrebno je da obratite pažnju na način ishrane.

Jupiter može podstaći vaše apetite, pa da nekontrolisanim pristupom nabacite neki kilogram više. Budite odmereni, i prejedanje isključite. Nemojte biti lenji (Vaga), preusmerite sa na sport ili više šetajte. Šopingovanje vam može dobro doći, kao jedna sportska disciplina, ali i veliko iskušenje za vaš novčanik. Ovde je bitno u svemu imati meru.

3. KUĆA

Ako vam treća kuća počinje sa Vagom, a Jupiter kroz nju tranzitira, može aktivirati putovanja, kako kraća tako i dalja u vezi posla, Saturn u Strelcu. Saturn može i praviti smetnje tražeći da sve bude legalno, što se odnosi na pitanja papirologije, dokumenti, radne dozvole. Ukoliko to niste pripremili, ne bih vam savetovala da se usudite da kršite postojeća pravila, da vas ne bi transportovali nazad, čak i ako je sam prelazak granice u pitanju.

Možda vas posluži luda sreća, ako imate neku dobru planetarnu poziciju, ali ipak ne reskirajte (Ovan na vrhu 9. kuće), jer problemi mogu iskrsnuti kad tad. Jupiter u Vagi je sladak, nasmejan i naizgled nonšalantan, ali ujedno i rigorozan, kad su kršenja njegovih zakonika u pitanju. Ne letite kao da ih vi pišete, već ih poštujte.

Ako ste slobodni, evo prilike da sretnete zanimljivu osobu, bilo to da je iz komšiluka, ili da je upoznate na nekoj obližnjoj stanici, u prevozu, na putovanju, ili da je posrednik do nje neki vaš rođak. I rodbinski odnosi sa ovom pozicijom se popravljaju.

Izgladićete odnose sa nekim koga ste moguće udaljili od sebe, moguće i zbog spletki koje su vam drugi servirali. Vaga je pomirilac, a Jupiter istina za koju u ovom periodu pripremite neki prikladan zlatan vrč, trebaće vam za kasnije. Ovan na vrhu 9. kuće će vas terati da nastavite sa obrazovanjem, ukoliko ste ga prekinuli još na prvoj godini studija.

A ukoliko ga tek upisujete, zabatalite nemir i zagrejte stolicu. Pošto je treća kuća ujedno i kuća saobraćaja postoji mogućnost da upišete vozački kurs, a i oni koji su već odavno vozači, da stara kola zamene novim, odnosno kupovina nekog lepog stranog automobila, kao i poklon od partnera. Učenje nekog stranog jezika, takođe, može biti aktuelno u ovom tranzitu.

4. KUĆA

Ovde tranzit Jupitera kroz Vagu, kroz vašu 4. kuću doma, ima jak uticaj, kad je u pitanju sređivanje vašeg društvenog i privatnog statusa. Ukoliko nemate rešeno stambeno pitanje, evo prilike da do njega i dođete, bilo sami, bilo preko oporuke, kroz brak ili neku drugu vrstu partnerskog odnosa.

A ako već imate svoj dom, sigurno da ćete se nositi mišlju da ga prodate ili pak renovirate, onako kako vi želite (Saturn u Strelcu), jer to niste uspeli ranije zbog neke osobe ili nedostatka finansijskih sredstava. Ovaj tranzit, takođe, utiče i na vaš poslovni status, te ćete sada okušati sreću na nekom drugom mestu, željenoj destinaciji, a tri su vam otvorene, pa birajte (Saturn u Strelcu), ili u nekoj drugoj firmi koja ima veze sa inostranstvom.

Kako je ovde Ovan u 10. kući, a Uran njome tranzitira, svojom ličnom aktivacijom, stvari možete promeniti iz korena, na bolje, samo je bitno da usaglasite nade i želje, te da po njihovom redosledu delujete. Nikako to ne radite ishitreno i naglo, kako bi to odradio Uran, on samo treba da bude inicijalna kapisla, pokretač. Morate delovati iz Jupitera u Vagi, razložno smireno i najzad odlučno. Inicijativa kreni-stani samo može da vam poremeti planove.

Pošto Vaga significira sve partnerske odnose, pa tako i brak, može vam doneti i nekog ko je drugog kulturnog porekla, i nije sa ovih prostora. Ako vaši pokazatelji unutar natala ovo podržavaju, zasigurno da još dugo nećete biti sami. A oni koji su u braku, u ovom periodu mogu se više preispitivati i doneti krajnju odluku šta im je valjano činiti. Izazova je na pretek, a da li ćete da pokleknete to samo zavisi od vas i vašeg srca. Nema sumnje da ćete se dugo tezgati sa materijalnom sigurnošću i emotivnim blagostanjem. Pa neka vam je sreća uz vas, da ne pogrešite u odluci.

5. KUĆA

Ah, koje divote, reći ćete sa prvim pomolom Jupitera u vašu petu kuću, a koja vam počinje Vagom. Složiću se, jer je obećavajući period zabavljanja i zaljubljivanja pred vama, bilo da je to druženje sa vašim prijateljima ili sa partnerom. Jupiter je ovde slobodoljubiv, sudeći i po Ovnu koji vlada vašim 11. poljem, onim prijatelja i ciljeva. Stoga dobro izbalansirajte vaše težnje sa mogućnostima, i delujte u skladu sa njima.

Sve je jednostavnije ako u 5. i 11. kući nemate malefike, koji mogu biti pravi zid kočnica. Stoga čuvajte glavu da vam se poneka ishitrena jača greška ne obije o glavu. Tu već morate delovati sa aspekta Saturna u Strelcu, mudrije i disciplinovanije. Uranska energija u vašoj 11. kući je poput boinga, vuče vas da munjevito letite i reagujete, ali i nosi posledice, koje vam mogu naneti štetu veću, pogotovo ukoliko niste spremni da se suočite sa njima.

Uran u sadejstvu sa Jupiterom iz Vage može vas vući u oslobađanje nekakvih stega, moguće i braka, jer vam se Saturn sve vreme vrzma oko 7. kuće, ili je u nju već uveliko zakoračio, hladeći vaše odnose iz više razloga. Najčešće su to oni materijalne prirode, tipa da partner trpi zbog nedostatka posla drugog partnera ili da je stambeni problem kulminirao. A može biti da se radi i o mešanju u vaš odnos neke starije osobe, ili o povratku neke davno otpisane, a ne prežaljene ljubavi. Mada mogu biti i neke osvetnički nastrojene, stare ljubavi.

Ukoliko ste slobodni, tim i bolje, jer ma koliko novi ljubavni zanos nosio, strah izranja kada ostanete sami u četiri zida. Takvo stanje emituje Saturn u 7. kući braka, jer on uvek igra na sigurnu kartu, pa ćete se i vi na trenutke premišljati, ali bolje pustite vreme da iskristališe nameru Jupitera u Vagi u vašoj 5. kući, koji takođe budi želju za decom.

Ukoliko niste spremni za roditeljstvo, pazite se neželjene trudnoće, opominje tranzitni Uran u vašoj 11. kući, jer se može desiti i da budete prepušteni sami sebi zbog nepredvidljivog napuštanja od strane partnera. Na materijalnu situaciju ovaj tranzit Jupitera deluje dosta povoljno, ukoliko se ne kockate sa imovinom. Ako je neki sudski spor u pitanju, moraćete još neko vreme da sačekate da se okonča.

6. KUĆA

Jupiterov ulazak u vašu 6. kuću sa vrhom Vagi može biti dočekan skrušeno snishodljivo, ali može i odsečno strogo, kao da svojim slobodoljubivim načelima, remeti sistematsko delovanja prirodnog polja radoholične Device. Vagi odnosno vama će se zasigurno dopasti ta nonšalantan i vesela atmosfera, jer se tu ne oseća lagodno uštogljena stereotipnom načinom poslovanja.

Osnaženi prilivom pozitivne energije sreće krenućete odmah sa svojim spiskom želja, počev od estetike, pa do umetničkih projekcija, kojom je oblikovana vaša ličnost još po rođenju. Jupiter vam može dovesti nekog poslovnog kolegu od ugleda, koji vas može protežirati. To može biti i neko sa kim možete otpočeti ljubavnu romansu na poslu. Ili neko sasvim drugi, i to iz sasvim druge priče, jednostavno, odnekud može banuti onako sa neba. Ali zasigurno će to biti neko sa kim ćete imati tu količinu slobode da mu kažete sve što vam je godinama ležalo na srcu i duši.

Možete promeniti i izgled, da iz strogih linija oblačenja uskočite u neku kreativniju i lepršaviju varijantu, koja pristoji vašem šarmantnom i veselom duhu. Može i inicirati vaš premeštaj na bolje i isplativije radno mesto, ili vas sasvim izvući iz svega i odrešiti vam ruke da samostalno iznedrite i plasirate svoje umetničke sklonosti i dela. Vaga ovde ne trpi kancelarijsko strogo radno vreme. Iako vas je život negde na to primorao, prihvatićete ga i dalje samo ako nemate drugog izbora. E, sada vam se oni nude, ma koliko delovali zbunjivo i ne logično okolini.

Ovan iz 12. kuće sa Uranom već vas duže vreme čini nervno napetim do stresnih situacija, a na uštrb zdravlja. Potpirivaće vas, negodovanjem i teskobom u sopstvenoj koži, da napravite presek, pa kud puklo. Saturn u 8. kući pojačava taj intenzitet nezadovoljstva poslom, pa se na momente možete da osećate čak i smrtno. Uran bi da odmah seče, zajedno sa Jupiterom, a Saturn da koči radi sigurnosti, ali ako je zdravlje ugroženo i stradava, onda tu nema šta da se misli. Zna se, pobuniće se Ovan, jer zdravlje mora biti pod broj jedan.

Šesta kuća je i kuća vaših tetaka stričeva, tako neke može obradovati i nasleđem u vidu poklona, a neke i na put izvan granica njihove zemlje, pak mogu otići na rad u inostranstvo. Pošto je 6. kuća predbračna kuća, veoma je važno da, ako ste već u vez,i a tu imate kritične aspekte za prelazak tog svečanog praga braka, da ne napravite pogrešan korak zbog koga se kasnije možete kajati. Ne isterujte mak na konac, kako to polje Device zna da čini, već mudrije reagujte na testove tolerancije, dok vam ih lukavo i perfidno servira na tacni, osimako ne želite da ostanete usedelica, što je čest slučaj u naglasku 6. polja Device, kao prirodno vladajućeg znaka.

7. KUĆA

Dođosmo i do 7. kuće braka u nadležnosti Vage, gde se Jupiterov doček slavi cele godine njegovog ostanka u tom znaku. On je tu da izmiri svaku nesuglasicu, da iznese u javnost sve što dolikuje njenoj slavi, a i da je pročisti onako kako to samo Bog zna. U ovoj kući se gradi toplo gnezdo, i podižu čvrsti temelji, koji će odoleti svakom jačem naletu vetrovitih upadica verbalnih diletanata, kako bi ga narušili bar lečak.

Ako imate ovde Vagu, vaš podznak je u znaku Ovna kojim već duže vreme tranzitira Uran, rušilac istih, čak i od strane prijatelja. Jupiter će vam u ovom periodu biti od velike pomoći, zajedno sa Saturnom u Strelcu u 9. nebeskom polju svrhe. A kako znamo da je Saturn egzaltiran u Vagi, i da je njegova postavka u vašem natalu veoma bitna, kad je dužina braka u pitanju, njegova zadnja reč je i sada od presudnog značaja.

Saturn sve vreme nadgleda situaciju, stišavajući vašeg Urana odnosno vas, da promišljeno ne prekinete nešto što se još spasiti da. I Jupiter je, kao što rekoh, tu u istoj ulozi, da izmiri ili da vas sasvim oslobodi okova i stega nečeg što je dotrajalo još odavno. Tu je i da vam u život uvede neku novu osobu vrednu pažnje, po merilima vašeg obeshrabrenog i utučenog srca. Da vas vrati u život, i uveri vas da ste još ljubavi vredni.

Manite se sad žalopojki i jadikovanja, ništa nemate od toga, osim podočnjaka i bora na licu, a vama sigurno nije da vas grdi, jer volite da izgledate lepo, da budete dopadljivi i šarmantni, kao što ste nekada bili, kad ste bili slobodni. A ukoliko ste sami već duže vreme, evo velike verovatnoće da naletite na ludi kamen, koji će vas svom silinom ljubavi i sreće odbaciti pravo na oltar, gde ćete izgovoriti to sudbonosno – da. Sedma kuća Vage nosi i pravne sudske procese, a Jupiterovo prisustvo vam može u mnogome potpomoći da budu okončani na vašu sreću

8. KUĆA

Ako vam 8. kuća počinje sa Vagom, a Jupiter njome tranzitira, možete očekivati boljitak po svim karakteristika koje ova kuća nosi. Ukoliko se sudite zbog neke imovine, bilo posle razvoda ili po nasleđu, očekujte krajnje razrešenje na vašu sreću, ali ako to i aspekti unutar vašeg natala podržavaju. Osma kuća je kuća tuđeg novca, vašeg partnera, period posle razvoda, kreditiranje, pozajmice, sponzorstvo, podrške, operacije, smrti…

Sa ovim položajem može se desiti da ste posle dužeg premišljanja presavili papir za razvod. Ali, opet vas duhovi prošlosti proganjaju i zastrašuju da taj proces isterate do kraja, uprkos narušenim bračnim odnosima. Pa se hvatate se za sve što vam sudbina nudi kao spas, moguće i za nekog koga ste upoznali tokom braka, nekog ko se možda nalazi u istoj situaciji kao vi, ili je taj mučan period već prošao, i sada vas hrabri, nudeći vam oslonac. 

Može vam ponuditi zajednički život, iz početka tajno, dok se strasti ne slegnu i stečena imovina sa bivšim sudski podeli. Sve to je i razumljivo sa svakog osnova, a i teško vam je da se odmah se naviknete na samoću. Vi bi ste odmah iz braka u brak, što ova pozicija često ukazuje, a u ovom periodu vam se nudi. Opet stvar vašeg izbora, da li će te uz nečiju ruku spasa preći tu duboku reku, ili ćete ostati večno na toj obali strepeći da se njome hrabro otisnete. Slobodnima ova godina može nositi više iskušenja, nego stabilnu vezu, bar na početku veze mogu biti zabranjene, uhođene, tajne, i slično.

Kada je u pitanju kreditiranje, bilo po kom osnovu, evo prilike da ga dobijete. No, osma kuća je, koliko primamljiva, toliko opasna i riskantna. Stoga pre nego se odlučite za taj potez, dobro sagledajte svoje finansijske mogućnosti otplate, da kasnije, zavisno od vaših dipozitora, ne zažalite što ste tu bedu navukli sebi na vrat. Odmah po podizanju novca uložite na konkretne stvari zbog kojih ste i ušli u kreditiranje.

Ovde je evidentan i nasledni faktor, posebno ako vaš natal to potvrđuje. Neke može iznenaditi poklon po nasleđu ili preko preko partnera, uglavnom onako s neba. Ovde je Ovan u 2. kući, pa će vam sve vreme glavna tema biti finansijska stabilnost, iako se boravkom Urana više rasipate, a stano pričate o štednji. U osnovi niste taj tip, vama inače novac ne stiže u kontinuitetu već više kampanjski. Zato pazite da isuviše ne rizikujete, dobro odmerite situaciju, pa delujte u skladu sa njom.

9. KUĆA

Jupter je ovde svoj na svom, a još ako vaša kuća počinje u Vagi, eto lepote koliko vaš pogled seže. Prvo što nam padne napamet, kada se dotaknemo ove kuće, to su daleka putovanja i studije, kao i duhovni preporod, da ne kažem prosvetlenje. Biti u dosluhu sa Bogom je veliki blagoslov, to uvek imajte na umu, ma kakva vas nevolja zadesila. Zasigurno da će vam se otvarati putevi, možda i više istovremeno, pa se ne možete odlučiti na koju stranu krenuti.

Možda prevagne onaj najudobniji, najkomotniji.. Neka, sve je to lepo i uzbudljivo, optimizam se vraća sve sa entuzijazmom, koji ste moguće, usput tamo negde u stalnom tumaranju, nedavno izgubili. Ne rolajte film u nazad… Važno je da vam se osmeh vratio na lice, a to je i znak da vas je sreća prepoznala u mnoštvu nesrećnih, i podarila vam ovu godinu Jupitera u Vagi, da je proživite baš kako ste doskora sanjali.

Ukoliko ste slobodni, i niste okusili brak, ili ste od nedavno izašli iz neke mučne veze, evo prilike da sretnete nekog ko vas može ispuniti, i vratiti vam veru u ljubav. Veoma često ova pozicija nosi partnera koji nije sa vašeg podneblja, druge je veroispovesti i kulturnog porekla, a koga možete upoznati baš na nekom od putovanja. Ovde vaša treća kuća počinje sa Ovnom, pa ako je njegov vladar Mars u 9. kući, evo sanjara kome se snovi ispunjavaju. Ne zatvarajte oči, već na javi dosanjajte taj dugo sanjan san.

Kad su studije u pitanju, a imate nameru da ih upišete, evo protežiranosti sa svih aspekata vezanim za obrazovanje, uključujući i profesore. Ali pazite, ukoliko ovde imate Venericu aspektovanu sa Jupiterom, ili nekim drugim benefikom, eto i zaljubljivanja. Ne, ne mislim u obrazovni program, već u profesora/profesoricu, a koji ishod toga može biti, to najbolje može reći vaš natal putem astrologa od poverenja, kod koga će vas vaša intuicija odvesti.

Ovaj tranzit Jupitera u Vagi, zajedno sa Saturnom u vašem 12. polju, može vas poterati i trbuhom za kruhom, pa pokušajte, ali sve legalno, kako ovaj položaj zahteva, da se ne bi suočili sa zakonskim odredbama koje propisuje zemlja za koju ste se odlučili. Idite na sigurno, jer se 12. kuća odnosi i na zatvor.

10. KUĆA

Ako vam je Vaga na vrhu desete kuće, ili pak zahvata celu kuću, radujte se njegovoj časnoj nameri da vaš status poboljša uspinjanjem na društvenoj lestvici. Bilo da ste pravnik, advokat, umetnik, modni kreator, web dizajner, ili neko ko je osporen od strane nekoga, moguće i od jednog roditelja, da se bavi profesijom koju voli, evo šanse da se napokon nađete tamo gde vam je pravo mesto.

Pošto vam Ovnom počinje četvrta kuća, gde je sada i Uran (promena), sigurno da ćete se nositi mišlju da je kucnuo čas da i po pitanju doma nešto uradite, bilo da je to prodaja, proširenje ili adaptacija postojećeg. Saturn koji, takođe, vlada nekretninama, a sada vam se nalazi u prvoj kući ili vam se mota oko Ascedenta, može malo iskomplikovati, ali ne zadugo. Polako i strpljivo radite na tom planu, jer do kraja sledeće godine velika je mogućnost da kod mnogih odradi tu problematiku.

Taj isti Saturn može doneti zahlađenje u okviru vaše postojeće veze ili braka, pa i to može biti kočnica ili pak inicijativa takve potrebe. On je spor i promišljen, igra na sigurno i treba mu vremena da vam da odrešene ruke. Jupiter u Vagi, zrači suprotno, brzo oslobodivo od svega što vas urušava, tu je da vas velikodušno nagradi ako ste časno igrali igru. Tri su tu ključne tačke – Asc, Ic, Mc i tri ključne planete – Saturn, Uran i Jupiter, još samo da se one složno dogovore u svom delovanju na račun sreće namenjene vama.

Znam da vam je tesno u rođenoj koži, i da su vam zidovi kuće tesni, ali glavom kroz zid ne možete. Ne delujte iz Urana, bombastično rušeći sve što vas vezuje za korene, već iz Saturna mudro i disciplinovano, oslanjajući se na sreću koja vas odozgo gleda. Jupiter je vaša produžena ruka, on vas protežira sa ljudima na položaju, koji će vam sada otvoriti vrata, ako zakucate na njih tražeći savet ili pomoć.

11. KUĆA

Ulazak Jupitera u vašu 11. kuću prijatelja i slobodne volje osvetliće vaše puteve ciljeva do krajnjeg ostvarenja, naravno, koliko i postavka planeta u natalu to podržava. Ali i da su malefičnije, postavljene u vidu prepreka, ne dozvolite da vas zadugo demorališu, jer uspećete samo uz više zalaganja i truda uz popratno strpljenje. Samo je važno da ne klonete duhom i da ne posustanete usled nedostatka snage. Takav vam osećaj može proizvesti Saturn, koji sada lagano putuje kroz Strelca vašim drugim poljem, ili se tuda uokolo vrzma.

Nedostatak ličnih sredstava, takođe, pritišće Saturnovim učešćem, ali Jupiter se sada penje na pristojan nivo, i niveliše. To može biti i neki privatan posao ili pak dopunski honoraran, pošto je sa ovom postavkom Vage na vrhu 11. kuće. Ovan je na vrhu 5. kuće, one ljubavi, dece i sporta, a kojom veće duži niz godina tranzitira Uran, koji se bukvalno tu odomaćio. Sigurno da vam je doneo uzbudljiviji život, ali i munjevite nepromišljene preokrete na ljubavnom planu, gde ste se moguće, i pored silne želje da sve bude kako treba, našli na cedili.

Šta je bilo, bilo je, i nema nazad, samo napred bez jadikovanja, jer pred vama je godina Jupitera u Vagi, gde se možete ustaliti u lepoj i mnogo mirnijoj vezi, ukoliko budete išli ka tome. Ali pre toga dobro ohladite glavu, koju vam je Uran dovodio do usijanja, i preusmerite se ka lepšim putevima vašeg srca. Ljubav možete sresti neočekivano, kroz prijateljska druženja, na velikim skupovima, slavljima, ili na nekom venčanju.

U ovom periodu možete poželeti da proširite porodicu, ili pak, ako ste slobodni da imate svoje dete. Sa ovim položajem može biti i usvajanje ili prihvatanje tuđe dece, vašeg partnera ukoliko je razveden. Ako ste u dugoj vezi ili braku, a lomite se, ovaj položaj može dati više opcija, da ostanete i obnovite narušene odnose, ili da sve napustite i odete sa nekim ko vam je često služio kao rame za plakanje. Znači stvar je vašeg ličnog izbora odnosno vaše slobodne volje, koju ćete opciju pritisnuti. Za one koji imaju šansu za penziju, povoljan je period da je posle nekakvih peripetija napokon i dobiju.

12. KUĆA

Ako vam 12. kuća počinje Vagom, emotivno je skučena i baš se slavno ne provodi. Dvanaesta je kuća karmička. Stalno joj nešto remeti tasove da bi veza ili brak zaživeli i opstali, kako nebo zapoveda. Zbog toga ste, moguće, često bili prinuđeni da se prilagođavate datoj situaciji, i da je bar na početku držite u tajnosti, daleko od očiju javnosti, što je i ispravno za ovaj položaj, jer u suprotnom zbog eventualnih upliva zlosrećnih duhova prošlosti, zna dati više brakova, koji ne moraju biti legalni, papirološki, iako je to Vagina večita težnja.

Slobodnima sa ulaskom Jupitera u Vagu eto prilike za začetak jedne lepe veze, a to može biti i sa osobom koja je u braku, odnosno pred razvodom ili već razvedena. Ona može biti i iz inostranstva, čak iz nekog dalekog prekookeanskog, zavisno od vaše postavke u natalu. Nemojte se zatvarati u sebe i povlačiti u osamu, oglušavajući se na zvonko kucanje sreće Jupitera, kojeg vam sada nebo šalje. Osvetlite svoj život, snove i maštarije, jer ima nade da postanu java.

Ovan je ovde na vrhu vaše šeste kuće zdravlja i posla, gde obitava Uran, udarajući i na vaše zdravlje, rušeći vam sistem i imunitet. Sada je period podizanja i čišćenja od raznih virusa, kojima ste verovatno bili meta zadnjih nekoliko godina. Sada je uz vas vaš anđeo čuvar, da, baš na vašem ramenu, zato osluškujte poruke koje vam odašilje i sledite ih, jer nećete pogrešiti. Zanemarite stresne uranske tendencije i budite u dosluhu sa Bogom, radi vašeg blagostanja i harmonije.

Saturn tranzitira vašom trećom kućom te vam se čini da ste poput čardaka – ni na nebu, ni na zemlji, ali znajte ne još zadugo. Vreme radi za vas, pa delujte u skladu sa njim bez iskakanja iz koloseka, jer vas to samo može dovesti u neprijatan i nezavidan položaj. Saturn vam je verovatno sasekao kontakte sa nekim bliskim ljudima, udaljio od rodbine, ili pak vratio neke daljnje rođake posle dugog niza godina.

Udružen sa Jupiterom u Vagi može vas ukačiti i sa inostranstvom, da čak poželite da na duže otputujete ili da se sasvim preselite. Ovaj položaj Jupitera u Vagi podrazumeva legalnost u svakom smislu reči. Stoga ne reskirajte, pogotovo ako vam tu planete poput Plutona, Marsa, Saturna, Urana, te sa njima malefični aspekti. Oprez, jer se 12. kuća odnosi i na zatvore.



Nelly Poerich







Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.






062 626 191 ili 063 181 41 59
nellypoerich@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар