среда, 13. јун 2018.

ASTROPROFIL@ ANABELE ATIJAS




 ASTROLOŠKI PROFIL ANABELE ATIJAS

VODOLIJA@ BLIZANAC

Anabela je rodjena u znaku Vodolije  sa podznakom u Blizancima. Sunce natusa  je na 6 stepenu Vodolije  na fiksnoj zvezdi BOS iz sazveždja Capricorniusa, Jarca, u 9 kući/ inostranstva, dalekih putovanja visokog obrazovanja, religije/ Prirode Venere i Saturna . Zvezda u licu Jarca.  Otac je mao tešku prošlost , problem egzistencijalne prirode kao i progon od ratova ili strah od siromaštva gde i sam natus kasnije ima, te postaje oprezniji i nikad se ne ističe ukoliko nije siguran u svoju poziciju. Prosperitet dolazi  u teškim i opasnim situacijama.  
Anabelino Sunce pravi kvadrat sa svojim dispozitorom, tj vladarem vodolije Uranom na 2 stepenu Škorpije/ egzaltacija/ u šestoj kući posla, zdravlja ...a na fiksnoj zvezdi Altar iz sazveždja /Akvila/, Orao. Tipična muška zvezda poznata kao zvezda komadanta. Pozitivna ako se vodi vrlinama, a u suprotnom  je poznata kao i zvezda ranjenih, i opisuje mučenje,  budućí da je ova zvezda predstavnik  Orla koji je jeo jetru Prometeju, po grčkoj mitologiji. Natus ovde je sam sebi zakon, te nasilno jurca gde god ga zantiželja povede.  Tada se na licu i u očima natusa vidi prezir prema svemu i svakom što zaslužnost veliča.
Sunce kvadrat Uran je veoma tvrdoglav, ne sluša ničije savete, te  je često izazivač sudbine gde bez puno promisli ulazi u situacije ne razmišljajući o posledicama koje su sa ovim aspektom veoma česte,  a sa njima se kasnije teško nosi. Aspekt privlači nesrećne situacije, padove,  naglasak. je oprez u saobraćaju.
Uran je inače rušilac braka, a posebno kada je u aflikciji što je kod Anabele slučaj.  Jedan od signifikatora je  i Mars  na 3 stepenu Jarca / egzaltacija . koji se nalazi u njenoj 7 kući braka, koja počinje Strelcom,  i gradi  sekstil sa Uranom. Mars u 7 kući traži jakog partnera, jer je inače rivalski orijentisan pa često nosi verbalne sukobe, pa i fizičke/ što se moglo odraziti moguće u prvom braku, jer je 7 kuća prvi brak/ I natus i partner vole da dominiraju da se pitaju, teško prave ustupke jedino kad im se mišljenja i planovi podudaraju.
Mars na 3 stepenu Jarca pravi konjunkciju sa fiksnom zvzedom Polis i Kaus Medius iz sazveždja Strelca /Prirode Jupitera i Marsa/ i kako je u aflikciji sa Plutonom iz 5 kuće naginje destrukciji, , samovoljne pretenzije na visokom dostojanstvu, što usled razočarenja može dovesti do agresije.  Strast dominira te najveći deo priče natusa biva vodjen animlnim nagonima koji preovladjuju ljudskost.Mars sa fiksnom zvezdom Polis nosi veliku opasnost od ranjavanja usled nepažnje, s toga se treba kloniti svih situacija koje mogu izazavati  takvu nevolju.
 Pluton na 9 stepenu Vage u 5 kući dece/ prvo dete Luna/ na fiksnoj zvezdi Vindemiatriks iz sazveždja Device, prirode Merkura I Saturna / sakupljač groždja/ značenje ove zvezde je upravo Ono što je posejano-  sada ćeš požnjeti. Kako je ovde u pitanju malefična planeta Pluton još u aflikciji sa marsom natus  treba dobro promisliti u šta se upušta i kakve životne poteze pravi, samim tim i njeno prvo dete. kako Pluton voli moć da dominira situacijama i da ih kontroliše  a i da oprobava svoju volju, pa i kad su decu u pitanju treba takodje iskontrolisati taj poriv/ 5 kuća deca ljubav sport../
Uticaj Vindemiatriksa u svojoj punoj priči  se praktično ogleda u u prilici ili šansi koju čovek dobije, ali to se plaća time što osoba prihvata da požnje sva svoja dela koja je sejala, a kako u ovoj aspekturi  mogu biti i razne pogrešne stvari dešava se da natus iz nepažnje , pa i čiste gluposti tu pravu priliku upropasti./ evidentno i kroz majčinski uticaj na njenu ćerku Lunu/ Taj loš uticaj mita kojeg je provodnik ove fiksne zvezde je - Pad usled precenjivanja sopstvenih mogućnosti, kao i daljeg zapetljavanja usled pokušaja da se izvadi. Što donosi  do sklonosti ka sarkazmu, polemikama i slično, prilikom gubljenja tla pod nogama tj padanja.
Astrosavet
Potrebno je kod ove zvezde da natus nakon pružene šanse pokaže spremnost pokajanja i prihvati odgovornost za sva prošla dela, i nakon toga doživi jaku unutražnju promenu tj transformaciju.
Kako je Mars i u sekstilu sa Uranom na  2 stepenu Škorpije u 6 kući  na fiksnoj zvezdi Princeps/Botes/ Pastir,/ Na istoku ova zveda nosi naziv Sedam Princeza/ koja predstavlja postavljanje principa, što daje sklonost ka istraživanju i oštroumnost, ako osoba isključi sopstvenu naglost, nepromišljenost jer je zapravo to uvodi u srljanje i probleme, i pre nego su joj okolnosti problematične/ Mars kvadrat Pluton, koji dominira u ovom natalu/.
Kako je vlada 5 kuće Merkur otišao u 10 kuću karijere društvenog statusa ugleda, i pravi konjunkciju sa dispozitorom Plutona, Venera sa kojom pravi konjunkciju,/ moda, manekenstvo/ evidentno je da će njeno prvo dete Luna krenuti stopama slavnih roditelja.
Merkur je na 24 stepenu Vodolije postavljen na 4 fiksne zvezde krenućemo analizu redom

Merkur /deca, razmišljanje, intelekt, komunikacija/ na fiksnoj zvezdi Kitalfa iz sazveždja Ekvuelus/ Ždrebe/prirode Merkura i Venere/ što govori o lakoći, prijateljstvu i lakomislenosti, što se pokazalo i u Luninoj izjavi u rijalitiju Zadruga da se zaljubila u oženjenog čoveka , kao i o Anabilinoj podršci, ne razmišljajući o posledicama/ Sunce kvadrat Uran. Mesec u Raku majčinska slabost na emocije svoje dece/

Merkur na fiksnoj zvezdi Sadalsuud  iz sazveždja Akvarius, Vodolija /prirode Urana, Saturna, Merkura. Poznata i kao najsrećnija medju srećnicima ili Zvezda moćne sudbine/. Ali iako ova zvezda nosi te nazive ona tu prirodu pokazuje najpre u opasnosti i izlaganja riziku, i izvlači natusa iz veoma opasnih situacija. Ali ipak naglašava oprez ako su planete loše položene što je u slučaju natusa Anabele, postavka aspekata sa Uranom, i Saturnom u Raku/Narod osuda proterivanje, planeta u izgonu/ gore pomenutom zvezdom Polis u konjunkciji s Marsom. Naglasak je ne izazivati isuviše sudbinu. u lošim postavkama ova planeta nosi osvetu od ženske ruke kao i upadanje u rizik iz koga se natus teško vadi.
Merkur na fiksnoj zvezdi Deneb Algedi iz sazveždja Capricornius/ Jarac/ prirode Saturna i Jupitera. Zvezda u repu jarca , simbolično značenje presudna tačka Jarca. . Ovom pozicijom je naglašen veoma sudbinski upliv, uspostaljanje  ravnoteže karme i darme u ovom slučaju zbog prirode planeta ove zvezde Saturna u raku u kvadratu sa Plutonom u Vagi u 5 kući/ dece/, koji nosi  pored arogantnosti i večite potrebe za dokazivanjem nametanje svoje volje i prokletstvo.Kako je i planeta Merkur u ugaonoj kući, prirodnoj kući Jarca a smešten na ovoj zvezdi , to je definitivno pokazatelj primarne sudbine koja će se u životu natusa odigravati , ovim putem preko prvorodjene ćerke Lune. Ovde su prisutna dva faktora suprotnosti, kao što su radost i tuga pozitivnost i destruktivnost, život i smrt, a odgovor opet leži u Saturnu i Jupiteru. Pa da pogledamo šta kažu na ovu skandaloznu aferu. Saturn je pored aflikcije sa Plutonom u trigonu sa Jupiterom, što naizgled ima svetla na kraju tunela. Ali da se osvrnemo i na fiksne zvezde sa ovim Planetama Saturn na  13 stepenu Raka u 2 kući na fiksnoj zvezdi Džiban iz sazveždja Drako, Zmaja, prirode Marsa i Saturna gde ukazuje na nedaće i upozorava da je za natusa mudro "da ne izaziva Zmaja previše" u prevodu da nastoji da živi mirno i skromno, bez preterane potrebe za sticanjem moći, jer se ovde svaka prejaka ambicija obično završava porazom. Saturn na Sirijusu iz sazveždja Canis major, Veliki Pas, smeštana je u ustima velikog psa, koja je povazana za Super moći, i kontolorom onih koji su moćni, da to je tačno, ali u konjunkciji sa Satrunom ta potreba za Super moći  jenjava usled nepromišljenih reči i uvreda, naglosti vodjene strašću, gde se rat konačno gubi.

Jupiter na 18 stepenu Ribe u 11 kući  ciljeva prijatelja, protežiranosti, .. na fiksnoj Zvezdi Fum Al Samakah iz sazveždja Psices, Ribe /prirode Jupitera i Merkura/ Zvezda u ustima Ribe./ Na ovoj zvezdi Luna ima Sunce u konjunkciji sa Marsom/ ukazuje na prenos impulsa kreativnosti, na vezu izmedju neba i zemlje: Sadrži veliku moć i moć, Odozgo poverena, što je Anabela u par navrata spomenula da joj je Luninim rodjenje stigao spas. /Ali sa svešću da taj spas ne treba izigrati lošim navodjenjem lošim uticajem Saturna i Plutona u 5 kući ka upravo tom detetu/. Duhovna zaštita je ovde prisutna ukoliko se osoba drži zdravih moralnih principa i ovde se opasnost prevazilazi bilo odlaskom u inostranstvo ili pak dobrim advokatom kada je zaista pravda u pitanju.
Merkur na 24 stepenu i Venera na  25 stepenu Vodolije  u 10 kući karijere se nalaze fiksnoj zvezdi Signus, Labuda, talentovanost postoji koja se kroz život radom i uprnošću razvija ,/ Što je evidentno sa Anabeilinim pevačkom talentu, a kod Lune bi to mogo biti talenat za modeling/.

Merkur u konjunkciji sa Venerom daruju  mnoštvo pozitivnih osobina cenjenih u društvu, što kod natusa što kod njenog prvog deteta Lune/ koja uporno napominje kako je ona spolja drugačija što u rijaliti Zadruzi 1, nije pokazala, lakomislenim ulaskom u vezu sa oženjenim muškarcem, a i majčinom lakomislenom podrškom./ Sudeći po analizi najverovatnije da je tu  Karma je odradila svoje/ i ne treba ih preklapati lošim planetarnim uticajima gore napomenutim/.  Što bi naš narod rekao Pamet u glavu drugi put.
Mesec je najjači provodnik fiksnih zvezda, pa da ga lagano sagledamo i njegov uticaj...

Mesec/ Luna/ na 19,49 stepenu Raka/u sedištu/ u 2 kući novca, materije, i sl..u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Vasat iz sazveždja Geminorium, Blizanci./ Priroda Saturna i Neptuna/ Zvezda u desnoj ruci zapadnog blizanca /Kastora/. ova zvezda je povazana sa otrovima , hemikalijama, gasovima gde u lošoj postavci ukazuje na mogućnost trovanja i davlejnja. evidentne su i prevare, zlonamernost, nasilje i opšti terorizam. mesec na ovoj zvezdi govori da u srcu ove žene žive dva muškarca, i da se ta dva muškarca bore za nju. Takoreći ova žena negde nesvesno stvara probleme muškarcima, jer ovde živi deo mita u kome se zbog žene strada. Ovaj uticaj se može reflektovati i na neku žensku osobu blisku natusu koja živi u njenom natalu.

Mesec u konjunkciji sa Jota Gemini  iz sazveždja Blizanca / prirode Merkura i Venere/ Pronalaženje rešenja, pomoć preko veze i  daje saradnju. Naglasak je na radu na Višem Ja , radi prevazilaženja uskih okvira i gledišta. U lošoj postavci/ Mesec konjunkcija Saturn kvadrat Pluton, i Mesec inknjukcija sa Venerom I Merkurom/ može dovesti do podvojene ličnosti , tj. psihološki veoma nestabilne ličnosti.
Mesec na fiksnoj zvezdi Mulifein iz sazveždja Canis Major, Veliki pas, prirode Venere, daje sigurnost, pouzdanost , vernost, zvezdu u koju se može zakleti. / Ne treba je zanemariti već savesnije poraditi na njenom uticaju /
Mesec na fiksnoj zvezdi Kastor iz sazveždja Blizanca, priroda Venere. Ovaj uticaj zvezde je povezan sa nasiljem i nedaćama, a često i sa prelomom ruku i nogu. Oprez u saobraćaju, kao i  riskantnim situacijama usled nesmotrenosti i lakomislenosti i željom za sticanjem moći. U lošoj postavci vodi ka nervnim slomovima.
Tranzitni Saturn je ušao u Anabelinu 8 kuću seksa , smrti, okultnog, tudjeg novca, nasledstva, i lagano obrazuje opoziciju sa Saturnom iz 2 kuće/ svog novca/, gde se već duže vreme nalazi Pluton koji dolazi iz njene 5 kuće , s toga bi trebalo prikočiti u svemu što bi moglo koštati, pa i života. Umudriti postupke kako se karma ne bi iznova obrusila tamo gde je natus najosetljiviji, pošto će i sa Mesecom do kraja godine praviti aflikciju.
Nastavak sledi....







Nastavak sledi..



...Astrološka analiza zahteva vreme tako da ću direktno pisati u blogu, i trebaće mi vremena, lagano me pratite uz eventualne prekide zbog podrobnosti analize... by Nelly



ASTROLOG
Nevenka J art. Nelly Poerich


Nelly Poerich

Nevenka Jovanović art. Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije.  Tri godine je pisala astroloprofile poznatih ličnosti i grand horokop  za "Grand reviju" sve do ukidanja. Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama, za Tv Košavu, Tv Stankom ... Piše za Astroprotal.hr. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi& Carska NAUKA". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.



Nelly Poerich ima 56 objavljenih tekstova na Astro portalu.


062 626 191 ili 063 181 41 59
nellypoerich@gmail.com





Нема коментара:

Постави коментар