MARS U RAKU/ tranzit

 
Mars već uveliko plovi svojom barkom kroz prvu dekadu znaka Raka. Svakako da ovom snažnom iskušeniku treba damfa, kao i zaleta da se izbori sa raznim emotivnim burama koje more života nosi. Ali on lako ne posustaje, samo koliko da ohladi glavu i preispita sopstvene želje i ciljeve, ..da li uopšte vrede truda i borbe... Ukoliko nisu vredni, Mars u Raku se na trenutke prepušta strujama da ga povuku i ka dubinama, ali dokle …sve dotle dok ne dotakne prstima to drsko dno. Taj susret s realnošću je njegovo otrežnjenje, kao posle dugih noći terevenki i pijanstva sa svojim sapatnicima U takvim beznadežnim momentima ni katapult mu nije ravan da se dočepa kursa koji će ga odvesti u bezbednosnu luku . Zbog svoje preosetljivosti često je meta tvrdokožaca, čija je emocija prilično osujećena, a koje Mars u Raku vešto inhibira, i odbija svojim neutralnim, pa čak i tvrdokornim nepomirljivim stavom. Možda će i vatrirati, ispaliti par ''metkića'' psovki, ali najviše iz lekovitih pobuda, da bi se olakšao besa kako ne bi zaradio čir na želudcu, ili nekog ''rakonju'' ako isuviše potiskuje emocije.

Naizgled će se pomirljivo povući u svoju ljušturu, ali njegov rez u duši će uvek pamtiti naneto, pa se može reći i da je veliko zlopamtilo. Ali ne ono zlopamtilo škorpinoskog tipa, koje će se otvoreno svetiti , zabadati nož u leđa, kao što su mahom znali njemu, već da će sudbina zameniti uloge kad -tad u životu, i da će taj neko osetiti istu količinu bola, kao što je on nekada. Treba imati na umu da, Kao i s vatrom ni s vodom se ne treba igrati, Jer Kad bura podivlja more i najveći Titanici tonu. S toga ne shvatite olako Marsa u Raku, tu istančanu emociju od koje Sirene okružene kamenjem i stenama, ispevavaju očaravajuće neodljive pesme zbog kojih je i Odisej imao poteškoća.

Mars u Raku je nepopravljiv romantik, njegova poetska duša ni strasti ne prilazi potpuno obnaženo.  Tu je uvek neki tajni ne vidljivi veo koje se ne da lako otkriti uprkos njihanju i na najekstravagantijim mestima ljubavi, sve dok se ne uveri u sigurnosni pravac njegove emotivne plovidbe. Svaki brdolom na njega deluje obeshrabrujuće, ..ali i obećavajuće jer ga nada gotovo uvek oberučke dočeka, budeći u njemu isto ono dete kad ga je majka budno držala na oku, u svom okrilju. Njihova detinjasta priroda se s godinama verno oslikava i na licu, s toga nije čudo što zadugo ostaju mladoliki. U poodmaklim godinama njihova rumen na obrazima iskazaće istu onu jedrinu i stidljivost kao kad su bili ista ona deca, koje nestašluci večito čikaju, pa makar to bila zabranjena voćka iz komšiluka.


Mars u Raku je privržen domu i porodici, ma koliko vremena provodio u njemu. On je dušebrižni pokrovitelj noćobdija, koji danonoćno nastoji da obezbedi sve, a najviše topline i ljubavi koja je neophodna njihovom očuvanju . Žene s Marsom u Raku su vredne i požrtvovane supruge i majke, mada često nailaze na grublje partnere koji podhranjuju u njima strah, čak i primenom sile. Trpeljive su i često ostaju u takvom braku najviše zbog dece, sve dok potroše svaki adut vere da se išta može promeniti. E Tada odlaze bez povratka. Muškarci s Mesecom u Raku su takodje emotvini porodični i požrtvovani . Vole žene majke domaćice, jake i otresite, te zarad održanja harmonije ne retko se povinuju ustupcima , čak i do te mere da postanu "papučari". Ali i tu ne treba ići predaleko, jer ovi muškarci, prividni mekušci, sa nekom čašicom više, kojoj su skloni, znaju agresivno i nepredvidivo odreagovati, usled potisnutih burnih emocija. Jer, kako stara izreka kaže, Ruka koja bije više ne miluje,...bar ne isto … Svakako i kod jednog i kod drugog pola treba biti oprezan s izazovom bure s kojom se ne možete nositi, u suprtonom potop, bračni brodolom.

Mars u Raku je suštinski kuća, tu je njegov focus. Bilo da je u natalu, ili u tranzitu najviše će se ispoljiti u domenu vodovodne infrastrukture…može doći do pucanja cevi , kvarova itd.. . I na javnim mestima tipa kafana, kafića , može biti riskantan usled nečije ne pažnje Takodje treba biti oprezniji u kuhinji sa oštrim predmetima, s vatrom..npr sa šporetom, pazite da ne zaboravite nešto na ringli da vam ne zagori, ili da je ne zaboravite isključiti, pri izlasku iz kuće ili odlaskom na spavanje, zamišljeni nekim problemima koji vas moguće sada više tište i pritiskaju. Treba paziti i sa odlaganjem nekih riskantnijih stvari na visinu , na primer na regal police, kuhinjske elemente i sl.. da nekom nesmotrenošću ne padnu na vas, ili nekog drugog, ne daj bože.

Za svaki slučaj, Ipak Vi u kući, pored običnog budilnika, uključite budilnik u vašoj Glavi da vas opomene kada vas obuzmu emocije, da ne vidite ni levo, ni desno..a kamo li gore.. Mars u Raku vuče dole, pa i sam pogled, i zato je u padu. Ali vi zato imajte adekvatnu ronilačku opremu, ma i običan šlauf , i dovoljno jak odraz ukoliko vas vodene struje povuku nekim vašim emotivnim virom na dno.
U ovom periodu će najviše uticaja imati na kardinalne znake Rak, Jarac, Ovan, Vaga, s toga ne jurišajte bezglavo, kardinalci , već osluškujte svoju intuiciju jer je sada alarmantana, a dopire iz središta vaše duše.


Novčana situacija može varirati, te iako presahne nije zadugo, jer Mesec ,vladar Raka, je tu na visini zadatka. Svaki mesec prolazeći kroz sve znake zodijaka on se uvek pobrine da nadomesti ponestalo , A i Venera je za ovo vreme u svojoj kući u Biku, i teško da će ikog ostaviti praznih ostava do gladi.
                                         
SREĆNO KARDINALCI


Astrolog i pisac Nevenka J art Nelly Poerich

062 626 191


Коментари

Популарни постови са овог блога

JUPITER TRIGON PLUTON - POTENCIJALNI BOGATUNI

ASTROPROFIL@ KRISTINE KIJE KOCKAR i KIJIN PRVENAC@ NE VRAĆAM SE NA STARO # prilog video

astronellypoerich ASTROLOPROFIL ALEKSANDRA VUČIĆA/ RIBA- RAK ...