недеља, 11. април 2021.

JUPITER TRIGON PLUTON - POTENCIJALNI BOGATUNI

 



Kažu aspekt bogatih,...hm, a da li je to uvek tako?-Sa ove distance, svojski me prodrma moje bogato iskustvo Astrologa... Bogati jesu, ali prvenstveno duhom, promrmljah zamišljeno odmahujući glavom, prisećajući se poduge astrološke kartoteke klijenta koji ga imaju u svom natalu. Ne kažem bilo je i onih kojima je sve išlo po protoklu zapisa, glatko kao po loju, ali i onih koji su ostali zatočeni samo pustom žudnjom da do ispunjenja dodju.. I svaki put kad bi bili nadomak cilja, nešto bi ih cimnulo u nazad ili isprečilo poput ležećeg policajca, iako zrače istinom/Jupiter/ da to njima odista pripada.

Da li je to karma koja ih avetski uhodi, ograničavajući ih propisanim isposničkim vremenskim intervalom, da je ta misija do tog famoznog planetarnog zapisa gotovo nemoguća. Ako i sami obratite pažnju primetićete da te osobe zaista izgedaju moćno, kao da su puni kao brod, čak i onda kada u svom džepu nemaju ni jedne prebijene pare. Dešava se i da celi život kubure sa novcem, pa se s pravom pitaju, i propagirani"Srećkovići": U čemu je problem? Gde je zatajio taj tajnoviti kod, toliko hvaljenog aspekta u mnogim astrološkim knjigama i časopisima?


Sama pomen Jupiter trigon Pluton , naspram drugih aspekata deluje zasenjujuće moćno, krajnje obećavajuće, poput rudnika punog zlata, ili zakopanog blaga. Ah, da.. reći ćete, potencijalni bogatuni, samo im još mapa nedostaje, pa da stignu do epicentra ostvarenja...Voljni su da se izlažu trudu, ali im fali, samo ta inicijalna kapisla zvana "Mapa"... Gde može biti, u kojoj bazi podataka od aspekata koji ga okružuju kao stražari, alarmirajući oprez, pri svakom grešnijem nagazu na minsko plutonsko polje, pa će se dotični miljenici bogova, po ko zna koji put preispitivati:

- Koji je to nespretniji potez ili korak, da nam izmakne obećano blago, tik ispred nosa u izmaglici želja.
Neosporno je da daje inteligentne, filozofski nastrojene ljude, vitalne do pod starost, preduzimljive i zavidnih organizacionih sposobnosti. Respekt, kapa dole.... Možda su ponekad malo naporni u svojoj najboljoj nameri da vam prenesu svoja filozovska uveranja, ali ne budite osorni poslušajte ih, ne zamerite im, jer je za vaše dobro.
"Sreća te gleda đavo ti ne da"

Koji vrag koči ove potencijalne bogatune, dok su drugima mahom srećne ruke, i da zgrnu sva blaga ovog svet. U kom grmu leži zec? Odgovor mora da postoji, ma kako zvezde bile tajnovite.

Kljuć tajni leži u natalnoj karti. Ukoliko se ovaj lepi aspekt smestio u dve neudobne kuće, a dispozotori Jupitera i Plutona loše aspektirani, evidentno je da će se te osobe, pomučiti da dođu do materijalnog blagostanja. Naprimer, ako je taj Jupiter u izgonu ili padu, u opoziciji sa Marsom dispozitorom Plutona, koji je takodje u nekoj nepovoljnijoj postavci, aspekturi preterivanja,doći će do kočnica u ostvarenju. Ne mora to biti da sami vlasnici ovog poželjnog aspekta preteruju, već neki sasvim drugi, ometajući faktor iz njihove okololine, koji ga čak vodi u gubitke, dugove, ma koliko težili stabilnosti. Naprimer, ako je Sunce u opoziciji s Jupiterom, gde novac iako ga osoba stiče, odlazi nekom drugom u sef /otac, suprug i sl/. Merkur sa Marsom ili Neptunom, zna doneti neprijatne situacije da do svog stečenog novca osoba ponekad dolazi kroz svađe i prevare ,... Iako ga ikad dođe.... Blagostanju ovog poželjnog aspekta "Slavnih Bogatuna", u mnogome doprinosi dobra postavka Venere, i to najpre u zemljanim znacima, kao i u fiksnim, Biku, Lavu Škorpiji,...




ŽIVOT JE BOGATSTVO


*NE ZANEMARIMO SLOBODNU VOLJU


Ali, sa aspekta slobodne volje, ne treba gubiti Nadu, je l "Život je Bogatstvo". Nada je uvek tu sa svim svojim komponentama i alatkama sreće, da nas podrži i sve naše povoljne aspekt ka ostvarenju svemu što iz petnih žila težimo. Jupiter Trigon Pluton, kad tad moraju delovati, na ovaj ili onaj način, duha i materije, kako šta pretegne ovisno o našim željama..Ukoliko ste na listi potencijalnih bogatuna, verovatno će te se često suočavati sa pitanjem: ''Kako usaglasiti te dve kontradikcije, a da ne prevagne samo jedna strana aspekta?"Pre svega nastojati skladnom pristupu ,kako bi taj protok uravnoteženo cirkulisao. Jednostavno rečeno ne preterivati, ni sa materijom, ni sa duhom, jel jedno drugo mogu potirati, tj. previše materije oduzima duh, a previše duhovnosti dovodi do potpunog odricanja materije.


Svakako, na Vama je izbor, da li ćete odložiti svoju dosadašnju čašu znanja i otpiti delotvornije znanje iz ponuđene čaše Vašeg sjajnog potencijala koju Vam nudi pomenuti aspekt, Jupiter trigon Pluton, i slobodnom Voljom se preusmeriti ka SVOM Životnom Bogatstvu.


Nelly Poerich
Nelly Poerich 
Nelly Poerich

Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.



Nelly Poerich ima 37 objavljenih tekstova na Astro portalu.


062 626 191 ili 063 181 41 59
nellypoerich@gmail.com








































Нема коментара:

Постави коментар