среда, 16. август 2023.

astronellypoerich ZVEZDE U AVGUSTU 2023

 


Avgust je 8 mesec u godišnjem kalendaru, kada je Sunce u petom zodijačkom znaku(ljubavi, zabave, sporta, dece..i sl) Nosi naziv po rimskom imperatoru Oktavijanu Avgustu, Augustus - uzvišeni. Može se nekada čuti pogrdna opaska, “Glupi Avgust”, svi smo nekada takvi ispali, naročito kao deca ili pak nekog tako nazvali i iz šale… No, Avgust kao da je dodao po jedan dan julu i avgustu, "uzevši" od februara... Nekome je Avgust je uglavnom Mesec odmora.... a nekome služi za popravni ispit u školama. 

Zvezde su uvek tu da nam nešto poruče, a šta nam to poručuju u Avgustu ★ 

U avgust Sunce ulazi u sazveždje Lava! 

U Lavu je pored Sunca i retrogradna Venera, još puno drugih aspekata pa da krenemo to letnje zvezdano putešestvije… 

Startujemo sa Mesecom u Jarcu, koje prelazi u Vodoliju u 05:58, u 20:31 biće nasuprot Suncu - Pun Mesec u Vodoliji! Prvi Pun Mesec od dva ovog meseca, ovaj je i Super Pun Mesec! 

Početak avgusta u znaku slobodoljubive (Vodolija) 

★ 

U avgust krećemo sa izazovnim krajnje napetim T-kvadratom Sunce - opozicija Mesec - kvadrat - Jupiter! A tu je i konfiguracijom JOD - "Božiji prst", gde je božji prst uperen u RVeneru! 

★ 

U sezoni Lava dogodiće se 

Pun Mesec u Vodoliji (prvi od dva), kvadrat RPlutona sa Mesečevim Čvorima (Pogrešan put), Merkur će ući u pre retrogradnu senku, Sunce će biti u kvadratu sa Jupiterom (Preterivanje i precenjivanje), RVenera u drugom kvadatu sa Uranom (Raskidi emotivni), srešće se Sunce i RVenera (Zagrljeni u ljubavi), Mlad Mesec u Lavu (novi početak) sa kvadratom Sunca i Jupitera (Napetost, nervoza), na sve ovo kvadrat RVenere i Jupitera (Lenjost, preterivanje svak vrste), Mars opozicija Neptun ( Bahatost, iznad zakona)... 

15.avgusta u Lava će preći Juno, tog dana u Lavu: Juno, Mesec, RVenera, Sunce i Lilit - ima da pršti od energije Lava! 

I sami vidite poprilično intezivna sezona Lava u vreme leta, odmora... 1 astronellypoerich

★ 

"Lavlja vrata" 

★ 

Sunce i najsjajnija zvezda Sirijus su 08.08. u usponu! 

Označava energiju koja naginje promenama u život odmah nakon Punog Meseca u Vodoliji. 

Jednom godišnje između 26.jula i 12.avgusta imamo ovu energiju 08.avgusta je najintezivnja i najmoćnija! 

Stari Egipćani su voleli lavove...posebno svinge (poluboginja - polulav). 23.avgusta Sunce će preći u Devicu i krenuće sezona i vladavina Device! Menja se energija iz vatre u zemlju! Sunce će se pridružiti Merkuru i Marsu, Venera u Lavu je i dalje retrogradna (31 dan). 

 

Sa periodom Device dogodiće se: 

Merkur vladar Device će krenuti u retrogradni ciklus od 23 dana. Sunce će biti u opoziciji sa Saturnom (Ležeći policajac na putu), jer Mars će preći u svoj izgon u Vagu, gde je Saturn egzaltiran, Uran će krenuti u svoj redovni retrogradni ciklus od 151 dana (Pogled u retrovizor) i dogodiće se drugi po redu Pun Mesec ali tadaj u Ribama, i on je Super ali i Plav... 

★ 

★ 

Avgust,će otpočeti svoje zvezdano putešestvije prilično zahuktalo zahvaljujući Punom Mesecu u Vodoliji. Iako će Pun Mesec biti prelep prizor na nebu, mnogima će doneti stres i nervozu. Slobodljubivi Mesec u Vodoliji - donosi kolektivno i lično buđenje! 

Da li zato što je u Lavu i bliži Zemlji, te izgleda sjajnije i pompenznije, nego inače. Baš izgleda moćno! 

Strah emituje Pun Mesec ali nemojte sve upijati, već se oslobodite se starih obrazaca i uverenja. Pokušajte da pronađete svoje mesto pod Suncem u kolektivu (osa Lav/Vodolija), ne preterujete ni u čemu (kvadrat sa Jupiterom)...Vežbajte umerenost! 

★ 

U periodu Lava (do 23.avgusta) ni jedna planeta neće promeniti znak (hoće asteroid Juno), ali zato će pojedini aspekti baš napaviti pometnju. Venera će biti retrogradna tokom celog avgusta… Iskomplikovaće ljubavni i finasijski život RVenera kvadrat Uran a onda na scenu zagreljni izlaze RVenera i Sunce sa puno šarma i ljubavi. 

Mlad Mesec u Lavu će doneti će iznova pokrenuti srce da se nada boljem nečem lepšem u ljubavi.

Neka će zaplamtati i proći kroz "Lavlja vrata" (mnogo buke ni oko čega?), a potom prelazak Juno u Lava! 

★ 

U periodu Device, tokom avgusta, i dalje će biti napeto, Merkur u retrogradnosti, Mars će promeniti znak ulaskom u Vagu, svog izgona gde će pojačati neodlučnost u nekim aktivnostima kojima rado ne pribegava. Mars u Vagi ne voli da prlja svoje ruke te će se okrenuti lepšim stvarima u životu. Razgigran i umetnički nastrojen pun lepote na koju niko ne ostaje imun. 

Prepreke na putu su neminovne u životu, koje će se doneti drugim Pun Mesec i Super i Plav u Ribama.Takodje ih je nosilac i RSaturn u Ribama ali ništa nije večno pa ni ova kratka stanka. Posle kiše dolazi Sunce. 

 

23.avgust 11:02 Sunce ulazi u Devicu 

27.avgust 15:20 Mars ulazi u Vagu 

 

 

 

Kretanje planeta: 

04.avgust Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 8°00’ Device 

23.avgust 21:59 Merkur u retrogradnom ciklusu sa 21°51’ Device (23 dana) 29.avgust 04:39 Uran u retrogradnom ciklusu sa 23°04’ Bika (151 dan)  

Mesečeve mene: 

01.avgust 20:31 Pun Mesec u Vodoliji na 9°15’ 

16.avgust 11:37 Mlad Mesec u Lavu na 23°16’ 

31.avgust 03:35 Pun Mesec u Ribama 7°24’ 

 

: 

03.avgust 22:38 RPluton u Jarcu kvadrat SMČ u Ovnu 

 

Teški aspekti koji otežavaju… 

22.avgust 22:33: Mars opozicija Neptun 

27.avgust 10:27: Sunce opozicija Saturn 

16.avgust 04:34: Sunce kvadrat Uran 

07.avgust 02:02: Sunce kvadrat Jupiter 

 

Venera (ljubav, novac): 

Venera .2023 

09.avgust 13:08: Venera kvadrat Uran 

13.avgust 11:15: Sunce konjukcija Venera

14.avgust 16:54 RVenera trigon RKiron 

22.avgust 14:16: Venera kvOvog meseca izdvajam sledeće:  

01.avgust 20:31 Pun Mesec u Vodoliji na 9°15’ 

01.avgust 22:44: Mars trigon Jupiter 

02.avgust 04:17: Merkur opozicija Saturn 

03.avgust 22:38 RPluton u Jarcu kvadrat SMČ u Ovnu 

04.avgust Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 8°00’ Device ★ 

★ 

★ 

★ 

★ Narcisoidna Ljubav 

★ 

 

★ 13.avgust 11:15: Sunce konjukcija Venera 

★ Sunce i RVenera u Lavu na 20°28’ 

★ 

★ 

Bez obzira u kom se znaku nalazi ova konjukcija ona uvek nosi dozu samoljublja, ljubav (Venera) ego (Sunce- “Narcisoidna ljubav”, bez neke želje da se deli sa drugima, ali ima potrebu da je drugi vole :)). 

Sunce konjunkcija Venera neosporno govori o šarmu, popularnosti, erotičnosti, fizičkoj lepoti (rođeni s ovom konjunkcijom često su lepi kao filmski glumci, i njihov život jeste film). 

U tranzitu konjukcija Sunca i Venere donosi posete salonima za ulepšavanje u svakom smislu, želju za luksuzim i sl. (Venera) Ljubav prema životu (Sunce), (Venera) ljubav prema deci (Sunce). Kada je konjukcija jaka egzaktna može dovesti do egoizma - Venera - volim, ego(ja)- Sunce... i da se previše očekuje od drugih. 

Sa ovim aspektom voli se sve što je lepo, dragoceno, umetnički predmeti, voli se moć i moćni ljudi, luksuz, zabava, težnja da se bude u centru pažnje (Sunce - centar). A život nije samo zabava! 

Obično donosi: ljubav, osećanje ljubavi, radosti, sreće, luksuza, donosi period zabave, sklonost života "na visokoj nozi", nova poznanstva emotivne prirode, društvenost, neke važne posete, tu su i pokloni, usluge. Ovo je i aspekt popularnosti, umetnici će osetiti podsticaj, jer Venera (lepota, umetnost, estetika, kreativnost) biće osvetljena Suncem - reflektorima! 

Venera je u horoskopu osim onog osnovnog (lepota, ljubav, vrednost...) žena, devojka, devojčica, supruga, ljubavnica.....Sunce je osim onog osnovnog

(volja, vitalnost, ego...) muškarac, zreo muškarac, otac, muž, autoritet....u našim horoskopima.. 

★ 

Kada se nađu u konjukciji Sunce konjukcija Venera, zajedno u nekom znaku, na nekom stepenu, a sada ovde u veličanstvenom Lavu na 20°28’ u nekoj kući to mora da zablistai! 

★ 

Sunce će da "osvetli" Veneru, pojača sva njena svojstva i značenja, a ona će poželeti da bude "glavna"...da skrene pažnju svojom lepotom, šarmom, izgledom...Mnogo je bolje kada se malo odmaknu jedan od drugog... tako da će ova energija "vladati" nekoliko dana....Negde su moguće i nagle promene u vezama, negde da se pojavi neko ko će vas osvojiti, a da nećete ni trepnuti... 

 

Ova konjukcija je u vatrenom znaku Lava,daje naglasak strastima, ljubavi, romantici, spontanosti, entuzijazmu (Lav - vatra), odlučnosti, dobroj koncentraciji, stabilnosti, dostojanstvu (Lav - fiksni znak). 

Osnovna fraza za Lava je: Ju ću.... Ključna reč za Lava je: Magnetizam. ★ 

Na sve ovo Venera retrogradna pa su prisutni prošlost, preispitivanje, procenjivanje... 

★ 

 

14.avgust 16:54 RVenera trigon RKiron 

15.avgust 21:13 Juno prelazi u Lava 

16.avgust 11:37 Mlad Mesec u Lavu na 23°16’ 

16.avgust 04:34: Sunce kvadrat Uran 

16.avgust 15:53: Mars trigon Uran 

★ 

Ljubav kao lek 

★ 

14.avgust 16:54 RVenera trigon RKiron 

RVenera u Lavu, Kiron u Ovnu na 19°45’ 

★ 

Ovo je njihov drugi trigon… Prvi je bio 29.juna kada su bili direktno. Treći trigon će se dogoditi 23.septembra kada će Venera biti direktna, a Kiron retrogradan! 

★ 

Ovaj trigon je aspekt ljubavnog iscelenja, energija koja leči - neke rane, vreme da se neke veze izleče, zaleče, naravno tamo gde rana ima, gde ima tuge i patnje, gde je ljubav posustala, možda i prestala.

Ali ako ste sami… sve ovo naravno možete priuštiti sebi kao dan, dva tri... lečenja ranjenog srca. Usavršavajte sebe na duhovnom nivou...pronađite harmoniju ili pomognite nekom kome je pomoć neophodna...ranjenih srcaima svuda oko nas. ★ 

"Što nas ne ubije ojača nas….Budite lek drugima iscelićete sebe..." Kroz Kirona učimo, i prihvatimo našu bol....i kroz spoznaju sopstvenog bola, dobijemo želju da pomognemo drugima....ovde se ranjenik pretvara u iscelitelja ili učitelja!!! 

★ 

Venera u Lavu teatralno voli da voli....Kiron u Ovnu joj nudi hrabrost da ljubav kaže i pokaže na sceni života ! Hrabrost je ovde u punom naboju. Ovo je vatreni trigon...energija jakog samopouzdanja...energija odluke da želite da vam budete bolje. Ovo je energija koja nosi poruku: Budite otvoreni za ljubav...budite otvoreni za primanje ljubavi ali i budite i velikodušni u davanju ljubavi... 

Ovaj trigon je sa jakom retrogradnom energijom, pa svakako možete očekivati da prošlost "zakuca na vaša vrata". Otvorite ili nemojte ali šta god da uradite neka to bude vaš lek i ključ za (iz)lečenje! 

Asteroid ljubavi, prave ljubavi, srodnih duša u znaku ljubavi ★ 

15.avgust 21:13 asteroid Juno prelazi u Lava 

★ 

U mitologiji Juno je Jupiterova žena. Juno je sličana Veneri i zato je ovaj asteroid vrlo zanimljiv za astrološko istraživanje…Juno je boginja ljubavi, istinske (prave) ljubavi, srodnih duša... 

Juno je povezan sa brakom, vezama, ženama, porođajem.... Juno je povezan i za druge veze koje imamo, poslovne, prijateljske... Dakle, predstavlja bračnog partnera, ali i svakog partnera sa kojim smo u nekoj dužoj vezi... 

Juno u tranzitu...nagoveštava upoznavanje sa nekim ko će biti vrlo bitan u našem životu, ako ste već u vezi, onda on nagoveštava veridbu, brak ili zajednički život sa nekim.... 

Juno u Lavu… Ovaj položaj nagoveštava vrlo kreativne partnere, one koji vole uživanje, zabavu… igru... Možda se bave nekom vrstom umetnosti, ili su na nekom položaju... 

★ 

★ 

★ 

Juno tranzit daje mogućnost ljubavi, kreativnosti, uživanja, zabave, odmora, dece....

Odnosi, veze postaće strastveniji. Budi romantiku, ljubavne trenutke...negde su moguće veridbe, negde odluke o venčanju. 

Evo i velike potrebe da se emotivni partner pokaže...(Lav :)... 

Ovo je potreba za detetom, za više uživanja, zabave...potreba za kraljevskim (Lav) odmorom... 

Ako ste sami, ako nemate partnera u vreme ovog tranzita… moguće je da upoznate nekog zanimljivog partnera, vrlo emotivnog, velikodušnog, lojalnog… atraktivnog, strastvenog… sa izraženim liderskim osobinama (i potrebama, partnera koji otvoreno pokazuje osećanja, ljubav... 

★ 

Juno će pred kraj avgusta biti blizu ( na oko 4°) RVenere u Lavu...dakle biće u nešto široj konjukciji. 

Egzaktan susret će se dogoditi u septembru (8.septembar) posle Venerinog direktnog kretanja. Ovo je svakako lepa energija za veze i postojeće i one u začetku, za lepotu, estetiku, kreativnost, vrednosti, samopoštovanje... ★ 

Zbog Venerine retrogradnosti u Lavu ova priča je veoma bitna! Ulazak Juna u Lava dok je Venera retrogradna priču može malo da "popravi". Najlepšio uticaj Juna u Lavu će se ispoljiti kada se sretnu Juno i (direktna) Venera u Lavu na oko 12° Lava…kada možete da planirate veridbe, venčanja i sl. 

Mesec je Mlad u Lavu 

"The Lion sleeps tonight".... 

★ 

16.avgust 11:37 Mlad Mesec u Lavu 

Sunce i Mesec u Lavu na 23°16’ 

★ 

Osnovna poruka ovog Mladog Meseca koji se dešava jednom godišnje je: Slušajte svoje srce 

Nova ljubav ili počnimo ljubav iz početka 

★ 

Novi početak, još jedan u nizu, novi ciklus (Sunce konjukcija Mesec). Lav je srce i u fizičkom i duhovnom smislu. Otvorite svoje srce, I ne zaboravite da je energija Lava: ljubav, kreativnost, zabava, igra, dete u vama. Pustite srce neka se raduje detinje srećno, jer ono samo tako iskreno voli! 

★ 

Budite u centru pažnje, ali ne na uštrb drugih željnih iste takve pažnje... budite podsticaj, vrcajte energijom, divite se, i sebi i drugima, kada je to odista vredno pažnje. Pokondirene tikve nisu na ceni bile nikada, pa ni u ovom veku. Proslavite sebe i svoju individualnost poštujući tuđu. Sujeta i gordost nisu dobri saputnicii, to

imaj te uvek na umu kada vas ponese ego do neslućenih visina...Budite ponosni na sebe (Sunce) i svoju porodicu (Mesec) i porodica će biti ponosna na vas. ★ 

Sunce kvadrat Uran u 04:34 

Mesec kvadrat Uran u 11:03 

Mesec konjukcija Sunce u 11:37 

★ 

★ 

Mlad Mesec u Lavu: 

Sunce i mlad Mesec u Lavu su u konjukciji sa RVenerom! Zanimljiva priča… na jednoj strani Novi ciklus, novi početak na drugoj retrogradni ciklus Venere i njene "dogodovštine"! 

Na sve to egzaktan (tačan) kvadrat Sunca i Meseca sa Uranom i još uvek jak kvadrat RVenere sa Uranom! O č e k u j t e n e o č e k i v a n o! Zašto? Jer su Sunce i Uran u kvadratu dva puta godišnje kada je Sunce u Lavu i Vodoliji. 

Od kako je Uran u Biku (od 2018.) ovo je njihov deseti kvadrat. ★ 

Prvo što se može dogoditi je da vam "iskoči neki osigurač". Eto mogućnosti za stres, nervozu... neke iznenadne prepreke na Sunčevom putu kroz Lava...Tu je Uran koji se naoružao da vas malo protrese, jer Uran ne voli rutinu uopšte. Obožava da baca “bombice i bombetine”... Kud koji mili moji…Bež te noge posrake… 

Ako niste spremni za promene ovaj kvadrat ćete osetiti debelo na svojoj koži, pucaćete na razne načine. To bi moglo onda da vas uvede u ishitrene odluke i eto nevolje kasnije sa posledicama. Ponašanje može ići od napetosti, razdražljivosti i vrlo nepredvidljivog odnosa sa drugima. Potreba da se istakne individualnost i nezavisnost, kao i potreba za slobodom može vas odvesti tamo gde ne biste želeli. Mada ova energija je jaka i ko zna da li će vam biti bitno šta drugi misle o vama i vašim postupcima. Ovaj tranzit utiče na vaš odnos sa nadređenima ili sa autoritetima u vašem životu... 

Dakle tamo gde osetite ograničenje tu ćete i osetiti najveći pritisak...i ovaj kvadrat će proraditi tako što ćete poželeti slobodu...ali sve to na možda neuobičajen način... Ovde bi osim autoriteta i odnos sa prijateljima (Uran) mogao da bude u iskušenju. Prijatelji bi mogli da pomisle da ste egocentrični i samoživi... 

U svakom slučaju i ako ovaj tranzit traje kratko tek nekoliko dana, njegov uticaj bi i te kako mogli da osetite, posebno ako Sunce vlada nekim osetljivim kućama (u vašim horoskopima). Želja za promenom života je previše jaka, i to nije problem već mogući načun - vrlo radikalan! Imaćete onaj neizdrživi osećaj - "Hoću sve

sad i odmah"..... Ok, ako je tako samo polako... pripazite se ipak ishitrenih odluka i akcija! Šta će se tačno dogoditi ko zna ipak je u pitanju Uran - a on radi nepedvidivo ni sam ne zna kad. 

★ 

" svako ima pravo da živi kako želi, sve dok ne dira druge." 

Ovde je naglasak na slobodi. 

Ovde nedostatak slobode donosi nemir, nervozu... 

Kad prordi adrenalin.... 

★ 

16.avgust 15:53: Mars trigon Uran 

Mars u Devici, Uran u Biku na 23°00’ 

★ 

I dokle je Sunce kontri sa (kvadrat) Uranom, Mars se pozitivno kači (trigon) sa Uranom oslobadjajući vas! 

Ovaj trigon se javlja uglavnom jednom godišnje, kada je Mars u nekom zemljanom znaku - Devici ili Jarcu (ovo dok Uran bude u Biku). I tako poslednji put smo imali ovaj trigon 08.februara 2022. kada je Mars bio u Jarcu i ovo je mogli bi reći "zimski" zemljani trigon. Ako je taj bio zimski ovaj sada je letnji, jer se dešava u leto! 

★ 

Isti aspekt, druge energije, drugi stepen. 

Sve vrca od energije...od iznenađenja i originalnih stvari u našim životima. Kako je u "igri" trigon iznenađenja bi trebalo da budu pozitivna. Ovo je aspekt biti drugačiji....od drugih. Očekivati neočekivano oslobadjanje i od zatočenih misli i postupaka. Ne prihvatanje ograničenja je odlika ovog aspekta. 

Ovaj aspekt podržava sve sportove gde se adrenalin podiže: letenje, paraglajding, padobranstvo. Osećanje slobode iz perspektive nebeskih visina. ★ 

Iskoristite energiju trigona, Marsa i Urana, i kao oslobadjasnje nakupljenog stresa tokom loših aspekata koji su mu predhodili ili jo imaju uticaja. ★ 

★ ☆☆☆ 

★ 

22.avgust 14:16: Venera kvadrat Jupiter 

22.avgust 22:33: Mars opozicija Neptun 

23.avgust 11:02 Sunce ulazi u Devicu 

23.avgust 21:59 Merkur u retrogradnom ciklusu sa 21°51’ Device (23 dana) 25.avgust 02:22: Mars trigon Pluton 

27.avgust 10:27: Sunce opozicija Saturn 

27.avgust 15:20 Mars ulazi u Vagu

10 

★ 

Preterano uživanje 

★ 

22.avgust 14:16: Venera kvadrat Jupiter 

RVenera u Lavu, Jupiter u Biku na 15°18’ 

★ 

Ovo je njihov drugi kvadrat, prvi je bio 01.juna 

Ovde su u aspektu dve planete sreće, Venera "mala Sreća" i Jupiter "velika Sreća", Kako je aspekt kvadrat, tu je neki izazov, ako ga ne zakoči lenjost. Ovde su energije Lava i Bika, energije u sukobu! 

★ 

Volimo više, jedemo više, trošimo više... ili pak lenčugarimo previše! Kada god je Jupiter u neharmoničnom aspektu uvek se dogodi neka vrsta preterivanja! 

Neko bi mogao da kaže aspekt afera, lenjosti i hedonizma…. Venera je retrogradna, pa je i prošlost na neki način prisutna! Treći kvadrat Venere (direktna) i RJupitera dogodiće se 17.septembra! ★ 

22.avgust 22:33: Mars opozicija Neptun 

Mars u Devici, RNeptun u Ribama na 26°5 

★ 

Dakle, sada su Mars i Neptun u opoziciji.... 

Imaćemo taj aspekt ponovo tek 10.avgusta 2025. Mars u Vagi, a Neptun će tada već biti u Ovnu!!! 

★ 

Sadašnja opozicija koja je tu posle inkonjukcije od 06.jula 2023... gotovo uvek dodatno iskomplikuje živote i lične i kolektivne... 

Tu je da vas olako zavede tamo gde ne želimo da odemo, da pomislite da ste iznad zakona koji važi za obične ljude 

★ 

Ja sam taj zakon, rekao bi pod ovakvim aspektom Mars poneše huškanjem Neptuna koji zna da odvuče iza rešetaka. 

Spreman je posebno pod opijatima da ga zbuni, poremeti u akciji ali i u izražavanju! Da "baci" u sumnju! 

Sa ovom energijom kod mnogih će se javiti sumnja i nepoverenje u želje, akcije, motive... 

Neptun obamnjuje idealiyuje, rastače, razvodnjava...uklanja ne dozvoljene granice. 

Neke stvari, osećanja, događaji mogu biti obojeni tajanstvenošću...

11 

Kod nekih potreba za manipulacijom...Gubljenje poverenja u ljude. ★ 

Energija ili blokirana ili se pogrešno koristi i usmerava. 

Možete biti lakoverni i pohrliti za nekim "tajnim znanjima". Ne služite s nedozvoljenim sredstvima u bilo kom domenu đivljenja Roditelji mogu pojačati kontrolu nad vama poput policajca što u vama može projicirati otpor i povlačenje u svoj svet. Nemojte to činite zadugo, Samo im je bitno da znaju kako ste. Mogli bi zajedno da potraže "izlaz" iz neke situacije... Ovo je onaj period kada radoznalost može odvesti tamo gde izlaza teško da ima. Ovo je i aspekt nasilja, okrutnosti, destruktivnosti, tvrdoglavosti. Ali i aspekt popustljivosti... Aspekt bujne mašte... gde je odlazak u taj svet lak i interesantan... povratak je težak, ponekad zna biti dug i bolan. 

Oprez u donošenju odluka, nikako brzopleto dok traje ovaj aspekt, bolje sačekajte pa kada se magla Neptuna razidje onda krenite u donošenje odluka i akciju... Ako posmatramo Marsa kao bes, ljutnju ovde sa Neptunom taj bes može biti kanalisanpogrešnu stranu i na pogrešne ljude! U vreme ovog tranzita posebno sada kada je Mars u Devici zdravlje je na meti. Mogli bi dobiti pogrešne dijagnoze, operacije bi mogle da se iskomplikuju. Ukliko ste podložni alergijama potrebno je paziti na lekove, terapiju i slično... u ovom periodu i cigarete (Neptun) mogu da škode više nego obično… kao i alkohol (Neptun). 

Obratite pažnju na one koji mogu da pokušaju da nas nešto prevare, manipulišu sa vama... 

★ 

Ovaj aspekt je dobar za umetnike, za glumce, pesnike, slikare, pisce, za stvaranje... 

Ok, nisu svi umetnici... ali svako od vas ovu energiju može kreativno iskoristiti... Međutim ovo je i aspekt dosade, zlovolje... 

Sa ovom energijom moguće su i neke infekcije, moguć pad imuniteta i sl., manjak energije da se osetite kao izduvan balon na momente... Ovaj aspekt najviše osete preosetljivi ljudi. 

Opozicija Marsa i Neptuna bi mogla da donese mnoge zabune, sumnje, i nevolje...Loše korošćenje energije, velike želje (Mars) a ništa se ne preduzima (Neptun), razočarenja, povređenost, tajni neprijatelji, preterivanje u alkoholu, nikotinu, nekim lekovima... Mnoge tajne će se razotkriti!!! 

23.avgust 11:02 Sunce ulazi u Devicu 

Sezona Device 

★ 

Posle energije vatrenog Lava, dolazi nam energija zemljane Device, pod čijim uticajem treba dati prednost logici, a ne emocjama. ovo je produktivna Energija koju treba usmeriti na bolju bolje organizujaciju. U periodu Lava je bilo zabavno, ali sad kreće aktiva i pasiva, na kom se saldu, da li u plusu i minusu...

12 

Pročitajte: 

Sunce u Devici (tranzitno) 

Sunce u tranzit kroz 2 kuću finansija sistema vrednosti u Stefanovu natalnu kuću.... Merkur takodje što će na finansijskom planu doneti rezultate predhodnog zalaganja. Sunce i Merkur praviće trigon sa Stefanovim stelijumom planeta iz 11 kuće ciljeva i palnova…Što dodatno daje protežiranost od moćnih ljudi na putu ciljeva, kao i podršku roditelja …Veća samostalnost, moguće pokretanje i sopstvenog biznisa, umrežavanje sa ljudima sa drugih kontinenata kao menadžment. 

 

★ 

Period Device! 

Devica je šesti znak u prirodnom sledu zodijačkih kuća, promeljivog karaktera.. Devica je oličenje marljivosti, praktičnosti i organizacije, pre svega ali sklonost ka analizi, detaljima, logici... rad-red-disciplina!!! 

Device krasi suzdržanost, trezvenost, nenametljivost, uslužnost, skromnosti,korektnost, samokritika. Ukoliko planete aktiviraju neke loše aspekte u vidu nekih kvadrata i opozicija tu je odmah kritičnost, sitničavost, mrzovolja, sebičnosti, skeptičnosti, ciniænost, perfidnost, hipohondrija… 

Merkur kao vladar Device ovde unosi logiku,a Sunce sa ovom energijom uvodi RED u život natusa. Vreme je za letnju žetvu!!! 

★ 

★ 

★ 

23.avgust 21:59 Merkur u retrogradnom ciklusu sa 21°51’ Device (23 dana) ★ 

Retrogradni Merkur često kod pojedinih ljud unosi pometnju. Njegov hod unazad pribojava i samu osobu od sopstvenih nedovoljno promiđljenih poteza, zato ne treba odmah delovati sa ovim položajem već sačekati dalja uputstva kada ujednači svoj graciozan hod poput mačke( merkur mačke, merkur komunikacija, merkur deca, merkur razum, priča, dokumenti. putovanje…oprez!! 

RMerkur će vas štrecati ako mu dozvolite do kraja avgusta pa do 15.septembra " ★ 

Zbog svega što se dešava oko RMerkura ja sam njegov retrogradni hod još od početka nazavala: 

23.avgusta do 15.septembra preći će put kojim je već prošao...ukupno tri puta će preći isti put! 

Retrogradni Merkur - Imajte Oči na ledjima

13 

Putovanje retrogradnog Merkura kroz natalne kuće je raznoliko.... ★ 

★ 

Počinje treći retrogradni ciklus (od četiri) Merkura za ovu godinu i to Merkura u svom sedištu! Ovog puta RMerkur šta može doneti što doneo nije, zasigurno racionalniju crtu po pitanjima vezani za znak Devicu, a to može biti najpre zdravlje, posao, svakodnevnica, sad već više pokreta nego inače, više priče…Preslišavanje gde ste grešili, a niste ništa popravili jer niste bili dovoljno samokritični, e sada će te sigurno biti. Ukoliko ste zanemarili auto koji imate, više ćete se zalagati da ga popraviti, ulickate…a ako je zaista dotrajao prodaćete ga možda za manje pare, i kupiti drugi…Važno je otarasiti se starog i dotrajalog to dobacuje i Saturn u Ribama koji je sa Devicom u opozitu…a kako je tu i neptun u opoziciji ozbiljnoj treba te pripaziti gde parkirate kola i da li ta ista kola imaju zaštitu. Oprez je neminovan kada je Merkur posredi u aflikciji kao i retrogradnosti zato oči na ledja kada ste u prevozu a tašna nehajno poluotvorena, lopovski prsti vrlo neosetno tada rade. Merkur je mobilni telefon kad ste napolju bolje ga odložite pod ovim uticajem da vam ne odvuče pažnju i pri prelasku ulice, jer tada kola često nalete u rikvercu onako s ledja lopovski…ovladajte R Merkurom u svakoj situaciji da bi umanjili njegov loš učinak. 

★ 

★ 

Budite spremni za preispitivanje, revidiranje, premotavanje filma.... mogli bi da imate neke situacije na poslu, odnos sa kolegama i sl., možda je i vreme da preispitate zdravlje (preventiva), a možda se "vrate" i neki stari zdravstveni problemi. Mogući su neki zastoji, kašnjenja...neki sitni problemi...Kašnjenja na poslu, mrzovoljne kolege, neke izazovne situacije...dva puta proverite to što radite u ovom periodu! Ako nešto zakazujete neki pregled ili sl. budite oprezni. Preispitajte način ishrane, vežbanje... 

★ 

Merkur vlada Devicom pa će Device (i Blizanci) ovaj ciklus osetiti najintezivnije! Onako uopšteno RMerkur u Devici će jače i intezivnije uticati na Device (konjukcija), mogao bi da iskomplikuje život Ribama (opozicija), Blizancima i Strečevima (kvadrat). 

Biće težak i Ovnovima i Vodolijama (inkonjukcija). 

Lakši uticaj mogu očekivati Rakovi i Škorpije (sekstil), ali i Bikovi i Jarčevi (trigon).

14 

Retrogradni ciklus traje do 15.septembra, ali onda će Merkur ponovo da deluje Iz senke (post retrogradna senka) sve do 30.septembra. I taj period je sličan onom kada je Merkur bio u pre retrogradnoj senci! 

Merkur će preći u Vagu 05.oktobra! 

★ 

Ne krivite RMerkura za haos u životu. 

★ 

★ 

Sve planete u nekom periodu budu retrogradne sem Sunca i Meseca! I kao "najgori od sve dece" retrogradni Merkur je najozloglašeniji! Kada je Merkur retrogradan u fokusu su sve stvari vezane za ono što Merkur predstavlja i sve ono što je u simbolu Merkura 

★ 

Šta vam je zapravo činiti u vreme RMerkura: 

Procenite - ponovo sve u vezi Merkura i onog što on predstavlja! Najpre "zastanite" i razmislite - ponovo! 

Merkur i jeste misao...razmišljanje! 

★ 

Napravite retrospekciju u glavi...Reorganizujte se. 

Razmislite o svojim mislima ma koliko to čudno zvučalo. 

Razmislite i o vašoj komunikaciji sa ljudima, da li vas ljudi čuju i da li vi njih čujete. 

Da li previše koristite telefon, društvene mreže, da li ste skoro razgovarali sa vama dragim ljudima, koliko često razgovarate sa njima...Da li ponekad isključite telefon i stvarno razgovarate sa nekim...itd. 

Da li pravite greške i koliko često pravite greške. 

★ 

Imate priliku da sagledate šta nije funkcionisalo i da ispravite, popravite...prilagodite! 

Imate priliku da malo predahnete. 

Ne može se stalno samo napred...nekada je dobro malo zastati i osvrnuti se unazad. 

★ 

Da li ste napravili rezervne kopije...Niste...Napravite ako vam je neđto jako važno 

Da li ste potpisali neki ugovor ranije...niste stigli, niste mogli... Neki saveti su dobri ali nekada nisu primenljivi. 

15 

2 

Ponoviću...ako treba i milion puta... 

Naoružajte se strpljenjem, proveravajte, razmatrajte, reorganizujte se...i pronađite nove načine za trenutne probleme i imajte za svak slučaj plan B! 

Slušajte unutrašnji glas, čitajte između redova i budite oprezni(ji). 

★ 

Budite spremni na vraćanje u prošlost, na susrete sa nekim ljudima iz prošlosti. Nisu loša ta vraćanja u prošlost posebno ako će nam pomoći za dalje, za budućnost. 

I da....možda baš sada pronađete neki izgubljeni predmet u simbolu znaka u kom je Merkur retrogradan. 

★ 

Zakasnićete negde i kada Merkur nije retrogradan...ili ćete izgubiti ključ...poslaćete nekome pogrešnu poruku i kada Merkur nije retrogradan... ako je na nebu neharmoničan tranzit Merkura i Neptuna moguće su ovakve situacije. ★ 

Dakle, naredne tri svodimo računice koje nismo stigli u predhodna tri RMerkura Odlučnost i istrajnost na delu 

★ 

25.avgust 02:22: Mars trigon Pluton 

Mars u Devici, RPluton u Jarcu na 28°22’ 

★ 

Energija koja će nam pomoći da preživite neke teže aspekte i tranzite. Ovde je dominantna energija zemlje (Devica, Jarac). Dakle biće te čvrsto na zemlji . Ovo je jaka, intezivna energija. Energija strasti, inteziteta, želje... jakih liderskih sposobnosti, snage, odlučnosti, hrabrosti. Sa ovim aspektom lakše do cilja! Lakše se rešavaju neke misterije života. Jako dobar aspekt za regeneraciju i transformaciju (Mars i Pluton vladari Škorpije) tamo gde ima potrebe za tim. Jaka fizička energija. Snaga i izdržljivost. 

Aspekt lečenja... samoiscelenja ili lečenja drugih. Odlično reagovanje na izazove, a izazova uvek ima. Dobar aspekt za poslove, politiku, sport, finansije... Trigon je dobra energija da će trebati da i VI nešto uradite.... nemojte pustiti da samo prođe pored vas. 

27.avgust 10:27: Sunce opozicija Saturn 

Sunce u Devici, RSaturn u Ribama na 3°50’ 

★ 

Opozicija Sunca i Saturna događa se jednom godišnje. 

2 astronellypoerich

16 

Prošle godine to se dogodilo 14. avgusta Sunce u Lavu, Saturn u Vodoliji na 21°54’ ★ 

Opozicija je u osnovi ista: 

Neko će da se saplete o neki kamen, figurativno naravno. Moguće su na žalost nevidljive kočnice, neki zastoj... Možda u vezi nečega iz prošlosti, nešto što nije dovršeno... 

Budite posebno oprezni kada su loše navike, rutina, posao, zdravlje u pitanju (Sunce u Devici) 

Budite oprezni i sa autoritetima (Sunce) muškarcima generalno, starijim ljudima...Volja (Sunce) oslabljena, ukočena, (Saturn). Osećanje da se gubi kontrola nad životom, jer to je energija ograničenja, osećanje otuđenosti, pesimizam vrlo moguć, koji projektuje Saturn. Nije vreme za nove početke...Ali to je i dobro vreme da se nešto konačno završi, dovrši...da bi kraj mogao da znači novi početak..."Teški" muškarci oko nas...Jer Sunce je vitalnost, unutrašnje ja, ego, karakter, temperament, volja, on je muški princip, muškarci u našim životima, očevi, muževi, autoriteti, šefovi... 

27.avgust 15:20 Mars ulazi u Vagu 

★ 

Mars je poslednji put bio u Vagi od 15.septembra do 30.oktobra 2021. Sledeći njegov ulazak u Vagu je 07.avgusta 2025. 

Mars u Vagi 

★ 

Mars u Vagi - Neodlučni Mars....eto i ovo bi mogao da bude naslov! (naslov mora da bude smislen i što tačniji opisu, prepisivači imajte to na umu) ★ 

Mars u Vagi (tranzitni) 

Mars u tranzitu kroz natalne kuće...Međutim ovaj Mars je šarmantan, uglađen...ponekad džentlmen ponekad oficir i džentlmen... Dobar je u rešavanju konflikta, stručnjak za kompromise...Mars u Vagi najbolje se snalazi u 

paru, najbolje deluje u paru , on misli zajedno smo jači! Ne voli grubost, nije vulgaran...ali može biti pasivno agresivan. Romantičan pristup seksu. Ovaj Mars ima reputaciju neverstva...krije se iza manira i viteštva... svoje namere vešto skriva osmehom... Mars u Vagi je borac za lepotu, pravdu, umetnost... 

Ulaskom Marsa u Vagu naše veze, odnosi, javnost biće u prvom planu ali i na velikom testu i iskušenju, jer Mars je Mars borben i strastven...Kako se nalazi u znaku suprotnom od znaka kojim vlada Vaga - Ovan, sve je to još burnije jer su u opoziciji MI - JA....

17 

Mars u Vagi bi mogao da bude poprilično agresivan na nepravdu, više pasivno agresivan...ovo je Mars na note! 

★ 

★ ☆☆☆ 

★ 

29.avgust 04:39 Uran u retrogradnom ciklusu sa 23°04’ Bika (151 dan) 31.avgust 03:35 Pun Mesec u Ribama 7°24’ 

★ 

★ 

29.avgust 04:39 Uran u retrogradnom ciklusu sa 23°04’ Bika (151 dan) ★ 

Ovo je šesti Uranov retrogradni ciklus od kako je ušao u Bika: Prvi je bio od 07.avgusta do 06.novembra 2018. u Biku (od 06.novembra 2018. do 06.januara 2019. u Ovnu), drugi je bio od 12.avgusta 2019. do 10.januara 2020. treći je bio od 15.avgusta 2020. do 14.januara 2021. četvrti je bio od 20.avgusta 2021. do 18.januara 2022. Peti je bio od 24.avgusta do 22.januara 2023. 

★ 

Uran je u Biku od 15.maja 2018. 

Uran je u Biku od 06.marta 2019. 

★ 

Dakle u ovu 2023. godinu ušli smo sa retrogradnim Uranom! ★ 

Ovako izgleda tehnički sadašnji retrogradni ciklus Urana u Biku: 12.maj 2023. Uran ulazi u retrogradnu senku sa 19°05’ Bika 29.avgust 2023. Uran u retrogradnom ciklusu sa 23°04’ Bika (151 dan) 27.januar 2024. Uran direktan sa 19°05’ Bika 

13.maj 2024. Uran izlazi iz retrogradne senke sa 23°04’ Bika ★ 

Retrogradan će biti od 29.avgusta 2023. do 27.januara 2024. ★ 

Tek će u maju sledeće godine ponovo biti na ovom 23°04’ Bika sa kojeg kreće u retrogradni ciklus! 

★ 

Još jednom će Urnan preći 4° (unazad)....vratiće nas sve do maja ove godine...jer taj period nas očigledno još uvek na neki način vezuje (tada

18 

nismo nešto uradili da do promena dođe)...Vratićemo se tamo da bi videli šta nas zaustavlja u promenama. Tek kada rešimo to....moćićemo da krenemo u promene...27.januara sledeće godine! 

★ 

Sloboda je ovde lajt motiv... 

Gospodar slobode i individualnosti kreće na svoj put "unazad" u prošlost.... Ali pre nego osvojite svoj slobodu, potrebno je da se oslobodite nekih starih obrazaca. To ćete moći da uradite putujući u prošlost zajedno sa 

Uranom u Biku u onom segmentu vašeg života gde se Uran nalazi. Uran će na taj put krenuti sa sa 23°04’ Bika i on će trajati do 27.januara 2024. kada će ponovo krenuti napred sa 19°05’ Bika. 

Ovo je redovna pojava, da kažem normalna, dešava se svake godine, traje 151 dan i Uran za to vreme pređe oko 4°. 

★ 

Neke (unutrašnje) promene ali i događaje možete očekivati tamo gde vam Uran u Biku sada tranzitira! Kakve promene odrediće aspekti i tranzitni i aspekti Tranzit Urana sa vašim natalnim planetama! 

Ovu energiju će najpre i najviše osetiti buntovni karakteri! Mnogima je na vidiku neka promena u odnosu prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti (Bik). Te promene su uglavnom unutrašnje, unutar vas samih...Kada Uran krene direktno (27.januara 2024.) krenuće i spoljašnja manifestacija tih promena. 

★ 

Retrogradni Uran, je tu da nas malo vrati unazad da se suočimo sa stvarima koje nas sprečavaju da do odeđenih promena dođe. Na to gledajte kao na popravni ispit. Vreme kretanja Urana unazad je vreme za introspekciju, za unutrašnje samoposmatranje. Vreme u kome treba da saznamo šta je to što nas sprečava da do (neophodnih) promena dođe, da otkrijemo šta je to što nas koči i sputava... šta ili ko? 

Sasvim dovoljno vremena da preispitate šta to sprečava promene. I zapamtite što se više opirete teže ćete se suočiti sa promenama, a verujte promene su neophodne! 

Pogledajte kojom kućom prolazi RUran, i koje aspekte pravi sa ostalim planetama iz natalnog horoskopa. I suočite se sa promenama. Ali pre toga "provalite", šta je to što vas sprečava da do istih promena dođe. 

31.avgust 03:35 Pun Mesec u Ribama 

Sunce u Devici, Mesec u Ribama na 7°24’ 

★ 

★ 

U avgustu imamo dva Puna Meseca:

19 

Prvi je bio 01.avgusta u Vodoliji, drugi je 31.avgusta u Ribama! ★ 

Dva Puna Meseca u jednom mesecu.... 

(Avgust je počeo i završiće se sa Punim Mesecom) 

Prvi Pun Mesec je Super Mesec, ovaj je i Super i Plavi Mesec! 

Kada imamo dva Puna Meseca u istom mesecu drugi se zove Plavi! ★ 

Plavi Mesec: termin koji se koristi 

1. za drugi Pun Mesec u istom Mesecu, 

2. za treći Pun Mesec u jednom godišnjem dobu! 

★ 

Već sama činjenica da imamo dva Puna Meseca ovaj avgust će činiti posebnim! Samo da se razumemo nema ovde ničeg senazacionalističnog, mističnog i sl. I da...Mesec neće stvarno biti plav...ali ime zaista zvuči romantično :)). ★ 

Ipak pročitaćete negde na internetskom nebu, da je Mesec stvarno bio plav 27. avgusta 1883. i 26. sepetembra 1950. Plavi mesec su 1883. uzrokovale čestice prašine iz vulkana Krakatoa, a 1950. veliki šumski požari u Kanadi.(Izvor: Blic). Verovali ili ne, ipak ovo je neobična i retka pojava i bio ovaj Mesec plav ili ne...o njemu se mora nešto reći. Kao i sve neobične pojave i ova je morala da dobije neko ime... tako da Plavi Mesec bar što se mene tiče lepo zvuči.... 

★ 

Šta će osvetleti ovaj Pun Mesec? 

Neku misteriju, tajnu, jer Mesec plovi vodama tajanstvenih Riba... Dolazak do saznanja, spoznaje, samopoznaje? Sigurno da će raditi mašta, intuicija... Budni nad knjigom sanjarite? Hoće li duša na kratko da pobegne od zamki stvarnosti, u svet muzike, umetnosti, filma ili će u duhovnu potragu. A šta je sa voljom i Suncem, ona bi da radi, da bude vredna, ne smeta joj rutina. Ona brine i o zdravlju, radu i redu u svakodnevici … 

Kako "preživeti" opoziciju, rastrzanost duše i volje? Setite se sve je u harmoniji i ravnoteži. Zdravlje od toga dosta zavisi. Svako preterivanje u poslu udara po zdravlju… iMAJTE U SVEMU MERU!! Da, pomislićete lakše je reći nego učiniti... Možda, ali vredi pokušati... 

★ 

Pun Mesec je kulminacija i mogućnost ispunjenja i završetka onog što je započeto Mladim Mesecom u Lavu 16.avgusta! 

★ 

Svaki Pun Mesec je period i vreme napetosti i nervoze, osetljivosti kod mnogih. Pun Mesec je energija kulminacije. Ko može sebi da priušti odlazak u prirodu, daleko od gradske vreve i buke blago njemu, svima ostalima preporučujem neki

20 

oblik meditiranja (neki samo vaš). Ako nemate ni za to vremena i mogućnosti, pomognite nekome, jer pomažući drugima pomažete sebi. Izaberite ljubav, saosećanje, na taj način borite se protiv negativne energije... Energija Riba će nas voditi kroz mistične vode, energija Device će želeti da sve objasni da svemu da smisao... 

★ 

Ovaj Pun Mesec će nešto više delovati na Ribe (konjukcija) Device (opozicija), Blizance i Strelčeve (kvadrat)...kao i na sve one koji imaju neke planete na oko 7° ovih znakova. 

★ 

★ 

 

U vreme Punog (Super, Plavog :) Meseca u Ribama: 

Mesec će biti u konjukciji sa RSaturnom u 21:32 - 30.avgusta, Pun Mesec je u 03:35 - 31.avgusta! 

Sunce je u opoziciji sa RSaturnom od 27.avgust (Prepreka na putu - Sizifov 

posao) 


15.08.2023 - Mesec U Lavu i Devici

Uticaj zvezda na natalnu kartu Stefana Stankivića

             Mesec kreće od 27 stepena Lava i do jutra ući će u znak Device, gde se može očekivati osciliranje u promeni raspoloženja. Racionalni pristup svemu a najviše zdravlju. Mesec tranzitira njegovom drugom kućom,  novca, a i finasijskim. Trigon sa Plutonom iz 5 kuće što pojačava regenraciju kako psihičkom tako na fizičkom nivou.  Mesec će najpre negde u preopdnevni satima napraviti opoziciju sa naprasnim Uranom, i doprineti nervozu, a  potom tokom celog dana praviti jako povoljne aspekte sa Stefanovim stelijumom Suncem i Merkurom, što može poboljšati pregovore oko posla.Postižu se jasni planovi oko daljeg lečenja negde u kasnijim satima Mesec će biti na 27 stepenu Lava.

Ponoc 16.08.2023

          Mesec kreće od 27 stepena Lava i do jutra ući će u znak Device, gde se može očekivati osciliranje u promeni raspoloženja. Racionalni pristup svemu a najviše zdravlju. 

      Sve to obrazuje T- kvarat Mesec opozicija Venera kvarat Pluton , gde je Pluton Izlazna planeta, koja može da zaguši energiju na psihosomatskom nivou da se osoba na trenutke oseća iznova nesigurno do  deziorijentisano, izgubljeno.E tada je potrebno sa njim porpičati, a potom ostaviti ga  na miru. Mesec, majka, ne treba da vrši pritisak na natusa već da što racionalnije pristupi eventualnom problemu. Takodje otac poteban je u datim moentima kao stub njegovih očekivanja i podrške.  


 

★ ☆☆☆ 

★ 

★ 

Beograd, 12.08.2023

Pourudžbina svih vrsta izrade hororskopa  

astronellypoerich 

062 626 191Нема коментара:

Постави коментар