субота, 2. септембар 2023.

Astronellypoerich Zvezde u Septembru


      

      

Septembar počinje  sa Mesecom u Ribama u opadanju nakon Super, Plavog Punog Meseca. U samom startu obrazuje konjukciju Mesec i Retrogradni Neptun! Sanjivi i pospani, zbunjeni, ludi, samo su neki od osećaja koji preovaldjuju i koji podrivaju ovaj aspekt... beg od svakolikih situacija...Mesec će pobeći u Ovna koji nije baš neko ko će prirediti sjajni doček ovom nepopravljivom emotivcu. Svadjalački nastrojen je uvek na samompočetku… Pazite sa ishitrnih reakcija, jer se mogu dešavati i riskantne situacije.


Septembar startuje sa šest retrogradnih planeta, poput teretnog voza po kazni, prepunih zrelih plodova ,kao i zrelih dotrajalih razloga: Retrogradni Pluton u Jarcu, Saturn u Ribama, Neptun u Ribama, Uran u Biku, Venera u Lavu, Merkur u Devici i asteroid Kiron u Ovnu!

Kratko će se zadržati u istom sastavu, do 04.s eptembra kada će se najpre otisnuti  Venera i krenuti direktno, dok će istog dana Jupiter, planet sreće, pridružiti društvu retrogradnih! Merkur će ovo društvo napustiti 15. septembra i od tada ćemo imati pet retrogradnih planeta!


Rezime: Septembar je Mesec gde je retrogradnost pristuna!

ps. Sve planete u nekom periodu budu retrogradne sem  Sunca i Meseca!

Biće ovo mesec retrospektive…Predstoji detaljno sabiranje utisaka… Jupiter u Biku će se pridružiti Društvu retrogradnih planeta. 15 septembra Mlad Mesec u Devici, istog dana Merkur u Devici će krenuti direktno. Dok će  Venera direktno praviti kvadrat sa Jupiterom...


Period Vage kreće ulaskom Sunca u Vagu,

23. Septembra Sunce će fino i graciozno, poprilično nehajno kročiti u  znak Vagu, gracioznu i ljupku, ne sluteći svoj pad, ukoliko ima razloga za to, jer to je Mesečev pad i svaki pad kad se stvari kose sa njenim zakonitostima!

Opraštamo se jednog leta a dočekuje nas ono prelepo Miholjsko, iako počinje jesen, Dan i noć jednako traju - jesenja ravnodnevnica ili jesenji ekvinocij. Dani su sve kraći, a noci su sve duže.

Egzaktna opozicija Marsa u Vagi i RKirona u Ovnu... Na ovu opoziciju treba obratiti pažnju… Pun Mesec u Ovnu, Venera iznova kvadratira RUran u Biku( Mnoge veze u krizi) a Merkur će lagano krajem meseca izaći iz retrogradne senke!


Ovog Septembra nemamo egzaktne dugotrajne aspekte ali će i dalje biti prisutan kvadrat RPlutona u Jarcu sa SMČ( severni mesečev čvor) u Ovnu i JMČ( južni mesečev čvor) u Vagi!!!

 U Septembru vojuju ove pozicije planeta i aspekata:



Planete koje menjaju energiju - znak: 

23.septembar 08:50 Sunce ulazi u Vagu (počinje jesen)

(Ja nisam stroga, samo ti se čini, verovatno zato što mi dolaziš od vojnički nastrojene device, ali ako si pao na nekom njenom testu, pravda mora da radi svoje)


Kretanje planeta:

04.septembar 03:20 Venera direktna sa 12°12’ Lava

(napokon da napravim pravi korak) 

04.septembar 16:11 Jupiter u retrogradnom ciklusu sa 15°34’ Bika (117 dana)

(Baš mi je lepo kod Bika kod njega uvek svega u izobilju, baš kao kod mene,

vreme da se napune kućne rezerve i magacini, zimnica, špajizi, sve to se može očekivati u ovom periodu...Već poznato kad je Septembar u pitanju ali sad će biti bogatije, bogatije...)

15. septembar 22:21 Merkur direktan kreće sa 8°00’ Device

Sad mogu da se nosim sa svim nedaćama, vijuge mi rade kao švajcarski sat)

30.septembar Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 21°51’ Device

( Mesec me stalno boji emocijama, do se ja borim za racio i zdrav rezon)


Mesečeve mene Meseca( period dijete)

15.septembar 03:39 Mlad Mesec u Devici na 21°58’

(neću da jedem ceo dan ni 15- og ni 29- og pa ću izgubiti 4 kg)

29.septembar 11:57 Pun Mesec u Ovnu na 6°00’


Ranjivi aspekt:

24.septembar 22:05 Mars u Vagi čini opoziciju sa Kironom u Ovnu

( znam da razbolim, ali znam i da zacelim, stoga se potrudite da to nekako usaglasite, da poradite na tome, da zacelite sve što vam pričinjva bol)



Venera  i nije uvek tako slatka:

04.septembar 03:20 Venera direktna sa 12°12’ Lava

 (dobila sam što sam želela, podalje od mog dostojanstva, kruna mi neće pasti s glave ovoga puta)

17.septembar 08:09: Venera kvadrat Jupiter 

( lenjost, preterivanje, afere, nepromišljeni postupci

 

pa i troškovi, budite oprezni u svakom pogledu, to bi Vaga rekla, jer )

29.septembar, 19:52: Venera kvadrat Uran

(Hoću sve i odmah! Razmaženost i zahtevnost, neke veze na žiletu) može biti ukoliko dozvolite da Venera sa Uranom to počini. Potrudite se da savladate sebe jer možete pasti na najmanjoj sitnici tj vaša veza...potrudite se da prenebegnete to nekako da se sklonite, da se smirite. Budite više Venera nego Uran. Uran hoće da kida sve sve i on tako utiče na Veneru koja je sva ljupka slatka srećna vladarica Vage. Neka vam Vaga sad pomogne da sačuvate ono što vam je sada bitno i značajno u životu!



Zvezdano ogledalo od 04.do 11.septembra


04.septembar 03:20 Venera direktna sa 12°12’ Lava 

(puno toga se ispodogadjalo, karma je odradila svoje, a sada mogu neomatano dalje)

04.septembar 12:28: Merkur trigon Jupiter

(Željan sam znanja, napokon da se latim zanimljivih štiva, intelktualni stimulans me jača)

04.septembar 16:11 Jupiter u retrogradnom ciklusu sa 15°34’ Bika (117 dana)

(Sreća da sam pun entuzijazma i da sam galantan pogotvo u Biku, obradovaću mnoge tamo gde vama pada Bik u natalu)

06.septembar 13:08: Sunce konjukcija Merkur

(Ah, pameti moja, gde si da uključim toliko mozgova na planeti zemlji

neki su lenji neki se oslanjaju na tudju pamet, pa da vidim šta mogu sada da uradim u dosluhu sa Suncem…glumac sam kao i Sunce, a scena je naša…Predstava može da počne)

08.septembar 13:12: Sunce trigon Jupiter

(Zajedno smo jači, kad smo u dosluhu sa Bogom)


          Retrospektiva se logikom sleda nameće se za vreme stacionirane Venere, na 12 i 13 stepenu Lava, nakon njenog RX hoda… Neki su obnovili ljubav, neko se vratio nekome… ali na njenom slavnom putu ljubavi ima još puno zamki… Zadržite je ukoliko vam je baš stalo do te ljubavi, uložite malo višenapora i truda kako se aspekt sa Uranom i Jupiterom ne bi poneo samim tim poneo i vas,  da napravite neku još kardinalniju grešku…


Veneri inače je potrebno neko vreme da uhvati zalet dok Mars lenčugari u Vagi... Venera će preći na 13° Lava 4.septembra.


Pitanja se nižu u nedogled…

Da li ste sa osobom sa kojom želite da budete… da li vas ta osoba ispunjava, čini srećnima… !? Da li ste zadovoljni inače kako s voljenom osobom kako s novcem…da li su deca zadovoljna i vi sa njima?

      “Sve je lepo kad se lepo svrši rekla bi Vaga” Onda se potrudimo da ovaj mesec učinimo što ugodnijim i lepšim na planeti zemlji, jer nas uskoro očekuje Oktobar…Dozvolimo da nas uvede onako lepo i graciozno kako to samo Vaga zna…

astrolog i pisac

Nelly Poerich

063 181 41 59 


Нема коментара:

Постави коментар