уторак, 30. август 2016.

VENERA U VAGI /Čelična Lady u Svilenim Rukavicama


 
Napokon sam tu, na svom tlu, u svom domu, odakle mogu da delujem onako fino, gospodski, u skladu sa svojom prirodom znaka – povika Venera ulazeći u Vagu, objašnjavajući nadalje sama celu svoju priču…

Ali, prvo sada da odahnem, da saberem utiske, a potom lagano, bez pritiska i sugestija raznih pametnjakovića, da vidim šta mi je pravo činiti. Ali za kratko… Saturn me ne pušta sa oka, i sumnjam da će me zadugo pustiti da leškarim i da se zabavljam, kako bih to inače radila, dok nije bio u Strelcu. Delujući sa više distance na svetskom nivou”, požalila se Venera.

Uran iz Ovna, na 24. stepenu Ovna, i Pluton na 17. stepenu Jarca sve se više kače i glože, moram iznaći rešenje kako da izmirim usijane glave, samo da do rata ne dođe. Zato mi treba jaka strategija, da bih delovala što miroljubivije i moćnije, poput čelične lady u svilenim rukavicama.

Moram pripremiti i valjan doček, 10. oktobra, kosmičkog Ministra pravde, Jupitera (koji gostuje u Vagi od 10. septembra 2016. do 10. oktobra 2017. godine). Hvala dragom Bogu, on ne traži crveni tepih i razne druge ovozemaljske ceremonije i pompe, on traži istinu i samo istinu.

Svi argumenti i sva dosijea do tada moraju biti pod konac, Devica mi je u tome bila od velike pomoći, a i dalje je tu, ukoliko šta zatreba. Njenom vladaru Merkuru je ponovo dala zaduženje, vraćajući ga po još neka dokumenta, koje je moguće usput zagubio, zaturio i prevideo, ponešen neptunovskim uticajem iz znaka Riba.

Nadam se da će mi u periodu svoje retrogradnosti, od 30. avgusta do 22. septembra, dostaviti sva ta važna spisa, da bi moja pravda delovala celovito, u skladu sa načelima kojima me Saturn već obasipa. I hoće, iz petnih žila potrudiću se. Moram pospešiti i narušenu harmoniju, bez koje je nemoguće i disati, a kamo li opstati na vetrometini života.

Devica me je dosta ustručila svojom disciplinom i radoholizmom, zato ne smem ni previše da se opuštam, dok je situacija na nebu zaoštrena. Sve ima svoje, tako i ovo naše planetarno kruženje po zodijaku, iz znaka u znak, nije tek onako zaludnosti radi.

Od davnina postoji kovanica “točak sreće se okreće”. I treba se držati njega, ma koliko kilometara prešao po kaljugama do auto-puta. Mislim da smo sad na njemu, Saturn u Strelcu, je i autoput, samo treba prilagoditi brzinu delovanja, kao i u drugim životnim sferama.

Odložiću svoje damske kofere, pune finih komada garderobe, osloboditi se svega što kvari moj graciozan korak, i uravnotežen stav. Pošto sam jedini predmet u zodijaku, Vaga, moram se tako i ponašati, hladno i nepristrasno, po meri razuma, a ne srca. Mom sudskom oku teško da šta promakne, kad zamahnem tim zastrašujućim čekićem pravde, pa zaori sudnica, a odzvoni u ušima okrivljenog.

A onda nastane mukli tajac… Presuda je u mojim rukama Venere u Vagi, čelične Lady u svilenim rukavicama. Moj prag tolerancije je na zavidnom nivou, ali na svaki prelazak sa kršenjem kosmičkih propisa reagujem otvoreno, diplomatski, pa kom pravo, kom krivo, “ni po babi ni po stričevima”. Tako će biti i ovog puta, jer je pravda u mom domenu.

Kad se osvrnem oko svoje ose, ne mogu a da ne primetim, u svet se uvukao taj bezočni strah, koji sve češće deluje panično, potpiren Uranovim uticajem iz Ovna, očiju zagledanih u budućnost. I pomirljivo sležem ramenima.

Što bi naši stari rekli – biće što biti mora, sudbina je ta koja se pita. A šta je to sudbina? Uvek intrigantno i nedovoljno objašnjeno pitanje, sa kojim se i ja, Venera, često hvatam u koštac. Pogotovo kad me do guše zatrpa raznim nerazrešenim sporovima, od bračnih, imovinskih, pa do onih eksplicitnih, krivičnih i kriminalnih.

U kom to delu galaksije boravi ta svemoćna gospa, ili pak deluje iz neke druge, naprednije, onako pritajeno na ogromnom kompjuteru, nedokučivo golom oku običnih smrtnika… Čak i najvećim naučnicima ostaje nadalje imaginacija, slutnja nad kojom možete satima, mesecima godinama, pa i vekovima, da sedite sa prstom na čelu… Kako god, svesni smo da ona postoji i da njen sudbinski prst je svagde umešan, ma koliko se trudili da vašu sudbinu čvrsto držite u rukama.

Oprostite, malo sam se rasplinula sa odgonetanjem, ali nije ni čudo, kad i mene taj poriv obuzme uvek kad treba da se latim pravosuđa da proniknem istinu. Uran o sudbini zna zasigurno mnogo više, sa obzirom da mu je dodeljena veća količina slobodne volje, ali opet, samo u onom procentu koji mu dotična dodeli, jer u suprotnom dolazi do pucanja velikih razmera, pa i do katastrofalnih posledica.

Možda zato mora držati jezik za zubima, i kontrolisati svoje ishitrene postupke, a i vi  koji ga imate prenaglašenog u natalu, kad niste spremni da se suočavate i nosite s posledicama. I Saturn mudro ćuti, kao njen izaslanik pod težinom svojih prstenova, ovenčanih pravdom. Po njegovom natmurenom ozbiljnom čelu naslućujem da ću imati puno toga da završim, što se međuljudskih i pravnih odnosa tiče.

Ali dok to ne otpočnem, da se pozabavim malo lepšom temom o ljubavnim i bračnim odnosima. Zasigurno da je i ovde pored Marsa upleo prste i Uran, koji je najveći rušilac ljubavnih gnezdašca, pa makar to bila i lastina, koje se uveliko spremaju za jug.

A sad zbilja, moj uticaj iz Vage će svakako uticati da odnos bude lepši i skladniji, koliko god je to moguće, pa makar to bio samo za vreme mog boravka ovde. Odmeravanje, analiza i precizno merenje su već otpočeli, dok sam boravila u domu Device.

I sada sa tim nekim emotivnim saldima, prelazimo na tasove i tegiće vaših zaljubljenih srca, ili pak razočaranim, pa šta pretegne. Srazmerno po izvedenoj meri odlučnije će reagovati svi vatreni i vazdušni, znaci. Dok će se zemljani držati tvrdih i tradicionalnih obrazaca, a vodeni se i dalje praćakati u nekim tamo razlozima, zakucanim strahom od budućnosti.

Jesen je doba poznato po ispraćajima u vojsku i po sklapanju brakova, pa će i ova jesen obilovati i tim svečanim događajima. Mnoge može iznenaditi nagli ulazak u brak, a ponajpre one koji su rođeni sa podznakom u Vagi. Ludih kamenčića sam prosula svuda po putu stoga izađite, prošetajte, pa makar to bilo do obližnjeg kioska, radnje, restorana i slično.

Evo, čujete li? I Jupiter mi dobacuje, spremajući se da zakorači u Vagu: “Možda baš tada sretnete ljubav svog života. A ako me nekim slučajem imate u polju vašeg doma, možda vam zakuca i na vrata. Sudbina mi je dala odrešene ruke da mnoge usrećim i na tom polju. I ne samo vas sa podznakom Vage, Venera vas samo priprema da se dovedete u red, prolepšate i vratite veru u ono najlepše, što vam brak ovenčan sa ljubavlju može priuštiti.

Eto, čuli ste sve iz prve ruke… A sada, dragi moji i drage moje, osmeh na lice i počnite sa velikim spremanjem duše i srca. Prestanite sa jadikovanjem. Tuga, patnju i bol, sve sa suzama – van, jer ako u nama nema dovoljno mesta za ljubav, zasigurno da se tu neće ni zadugo zadržati. Držite se vere, igrajte fer i na kartu poverenja, kako dolikuje svim zaljubljenicima u pravu i iskrenu ljubav.

Nelly PoerichNelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.


   


Нема коментара:

Постави коментар