GOSPODIN BLIZANAC
GOSPODIN BLIZANAC – “Sa pravom damom se uvek zna na čemu ste, ma koliko se trudile da svojim tajnovitim igrama zavođenja zavaraju svoj mirisni trag… Ali meni su zato zanimljivije…”


Nema teoretske šanse da ovog šarmantnog gospodina odmah ne uočite u gomili ljudi, dok nehajno, poput vetra izlazi na scenu života. Uvek razdragan u zanosu priče svoju ulogu potpomaže gestikuliranjem ruku. Društvenost ga navodi da je uvek neko sa njim, ali ne zato da bi delovao celovito.

I dok se pozdravlja sa poznanicima i prijateljima, njega njegovo mesto za stolom ga čeka. Nije mu toliko bitno gde sedi, ali mu je bitno da je okruženje zanimljivo, a posluženje na nivou, jer bi u suprotnom odmah napustio mesto i potražio bolje, primamljivije u svakom smislu reči. Osmeh ne skida s lica dok pokušava da zadobije simpatije.

I zaista, dok lupite dlanom o dlan zaključićete da on je duša zabave u zamahu. Njegova razdraganost provejava kraveći i najmrgodnije likove, dok ga posmatraju kao veštog mađioničara ili pak klovna sa jednom od njegovih unosnih tački.


Ta magija koju gospodin Blizanac poseduje je zaista neverovatna, sudeći da njegova vetrovita priroda poprima čarolijske uticaje, zavisno od situacije, baš od svih znakova. On se lako prerušava, imitira prelazeći iz lika u lik. Taman pomislite da ste ga dokučili, da ste doprli do njegovog srca, kad se pojavi još jedno neprobojno, za radoznale.


Tačno je da i on poseduje tu osobinu, ali za druge teži da u biti ostane nepoznanica što je moguće duže, ponekad i zaceli život. U osnovi je veliko dete kome je igra osnova života i otuda mu je večita potreba da ga dokuči i nadigra. Iza njegovog lepršavog i nonšalantnog lika i stava krije se oštro oko naučnika, osobenjaka, kome ništa ne može da promakne.

Ispod lukavog nastojanja da se dopadne i pridobije željene informacije bije ga glas da je površan i nepouzdan, a i da poseduje špijunski nos. Ima tu istine, ali ne toliko koliko je to njegovo oružje da dopre do cilja, za koje on ima brojne ključeve.

Gospodin Blizanac nikada neće dozvoliti da mu se pretura po džepovima i zaviruje u telefon, iako će on to bez ustezanja učiniti, ako smatra da za ima pravi povod. Kada je ludo zainteresovan za neku osobu, poslužiće se svim mogućim sredstvima da je osvoji.

U priči je nenadmašan i u rukavu ima uvek nekog keca više, pa i srceparajućeg. Zna biti i posesivan, posebno ako je njegov vladaoc Merkur u susednom znaku Bika ili pak šarmantne i ljubazne Veneru.

I sada, dok pored njega prelepa dama očijuka sa tipom za susednim stolom, napraviće dramu na samo sebi svojstven način. Zakloniće joj pogled svojim razmahanim stavom i pričom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dotična će samo slegnuti ramenima, na tren spustiti lopticu, posramljeno pogledati u svoj tanjir, tražeći prigodan izgovor, a potom pokucati se sa svima za stolom.

Neće joj promaći njegov prekoran pogled i lekcija opomene, koju će joj referirati njegovim promućurnim očima. Sve ima svoje vreme i svoje mesto, došapnuće joj Blizanac onako ovlaš preko ruba čaše, i nastaviti sa brbljivim temama u ostatku večeri. Veoma vešto zna da zataška, da zavara tragove svoje ljutnje potpirene ljubomorom, i svih onih stvari za koje smatra da ne smeju biti vidljive za auditorijum.

Takav je i kada je posao u pitanju. Njihova komunikativnost je ujedno i podsvesna težnja za sigurnošću, navodeći ih da započinju mnoge poslova za koje imaju talenta. Neretko im lepe etiketu svaštara, iako su u biti svestrani. Kako su vešti u rukama, podležu i manuelnim poslovima.


Njihova kuća je uvek otvorena za dobronamerne posetioce, i sve one koji ga protežiraju na njihovom putu uspeha. Prijateljski je nastrojen sve dok im se gledišta i interesi poklapaju, u suprotnom dolazi do kraćenja rola, promena epizodnih likova u njegovom filmu života. Ne teži pošto-poto da bude glavni lik, čak rado prihvata i sporednu ulogu koja ima dobru podlogu za njegov duhovni i materijalni razvoj.

Gospodin Blizanac zna da ne može ostati ne primećen ukoliko to sam ne poželi. Svoju sujetu sa vremena na vreme podgrejava nekom dobro napisanom pesmom, novinskim članku ili knjigom. Oni izrazitije talentovani, ako se okrenu književnosti, postaju priznati i rado čitani.


Mnogo toga se može naučiti o umetnosti življenja od ovog briljantnog Blizanačkog uma. Njegove igre se zasnivaju na dečjim i bezazlenim, pa otud ta bezbrižna nota doskočica na koju mnogi nasedaju, otvarajući mu prolaz do ciljeva koji ga tog trena opsedaju. I kao najbolji trgovac u zodijaku plasiraće vam svašta- nešto, onako dovitljivo, lukavo i vešto, da nećete moći odoleti kupovini.


I večeras nešto muti, dok doliva viski u svoju čašu sa dugim stopalom. Šta mu je namera, samo on to zna, dok slaže priču nadomak vašeg punog novčanika. Kako vreme odmiče, popuštate ispred njegovog nevinog dečačkog lika i prihvatate svaki njegov ubedljiviji predlog.


Bez sumnje da vas je pridobio, dok zadovoljno gladi svoju sveže obrijanu bradu. Potpisan ugovor mora i da se zalije. Poručujete još jednu turu pića, zadovoljan nagodbom. Noć je pred vama, a i zora što da ne, jer on ima energije za dva čoveka.
* Delovi knjige “Sa astrologijom na Vi”

Nelly Poerich
Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godne pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi SA ASTROLOGIJOM NA VI. Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.


nellypoerich@gmail.com
Коментари

Популарни постови са овог блога

JUPITER TRIGON PLUTON - POTENCIJALNI BOGATUNI

ASTROPROFIL@ KRISTINE KIJE KOCKAR i KIJIN PRVENAC@ NE VRAĆAM SE NA STARO # prilog video

astronellypoerich ASTROLOPROFIL ALEKSANDRA VUČIĆA/ RIBA- RAK ...