среда, 20. април 2016.

GOSPODIN BIK

 DAMA  SI?... OPROSTI,  ALI PO MOM UKUSU NISI...A DA JESI,  VEĆ BI TE  PRIMETIO I UDOSTOJIO PAŽNJE....GOSPODIN BIK –
“Dama si?… Oprosti, ali po mom ukusu nisi, jer bi te već primetio i udostojio pažnje”

Posmatrajte onog elegantnog gospodina, da onog tamo što sedi za stolom odmah do muzike. To vam je glavom i bradom gospodin Bik. Privlačan, dostojanstven i izrazito muževan srcolomac, pomislićete, i nastaviti preko ruba čaše, kao omamljeni, da zurite u tom pravcu.

Pogledajte samo sa koliko uživanja flertuje, isprobava specijalitete, svaki zalogaj zalivajući crnim vinom, dok mu zgodna pevačica pevuši na uvce. Stičete utisak da ništa i nikoga ne primećuje, i da mu je sve ravno na kugli zemljaskoj.

Ne, to je samo privid, reći ćete odmahnuvši glavom, i nadalje ćutke sa nevericom uveravajući sebe da je to jedna od njegovih prigodnih uloga u datom mometnu. Njegova bit je drugačija, stabilnija, skopčana uzornim ponašanjem u ravni sa postojanim sistemom vrednosti.

Ruku na srce, savršeno mu pristaju maniru markantnog šmekera sa stilom. Grozi se svakog bezobzirnog zadiranja u tuđe živote iz puke radoznalosti, stoga se ograđuje svojim gospodskim stavom mameći poštovanje.

Gospodin Bik je čovek na koje se možete osloniti, a i sam gotovo uvek ima nekog u svom okruženju na koga može računati, ukoliko mu kola krenu niz brdo. Na sreću to nije tako često sa obzirom da se za gospodu Bikove uvek pobrine Venera, dajući im što bezbedniji prolaz do zacrtanog cilja.

A cilj im je ponajpre opipljiv. Uživa u sticanju materijalnih vrednosti, da bi sebi i onima koje voli ugodio, i proveo život što sigurnije i mirnije sa svojim najmilijim. Kako je u biti hedonista, ima dana kada se u potpunosti prepušta zadovoljstvima, a onda kad vreme istekne i zakaže poslove, ne libi se da zavrne rukave i prione na radne obaveze.

I kada ne radi poslove koje voli, u stanju je da danonoćno obavlja i najteže poslove, samo da bi ostvario željeni profit. Zahvalni su i kao obični radnici i kao ljudi na visokoj poziciji, jer u osnovi znaju da poštuju zdrave autoritete.

Nije poželjno izazivati njihovo strpljenje i toleranciju. Učestalo vršenje pritiska i terorisanje uz naređivački iritantni ton, mogu ga rasrditi, pa i razbesneti do te mere da baci radnu knjižicu na kancelarijski sto pretpostavljenog, i zauvek završi sa tom firmom. Već sledećeg dana će se osetiti njegova praznina, a i propratni gubici.

Prisustvo Bika kao da povlači prihod, tako da ga nekad treba držati i kao amajliju od eventualne materijalne štete, ili pak kao taličnog lutka u izlogu neke radnje, da privlači pažnju kupaca. Gospoda Bikovi zahvaljujući svom izoštrenom njuhu znaju da će se već nekako snaći, bilo da su to bankarstvo, gradnja i poljoprivreda u pitanju.

I sada, sedi za stolom na samo sebi svojstven, nonšalantan način, uvažavajući sagovornike, da bi otpočeo priču o poslu. A kad muzika utihne, lagano i nenametljivo povešće glavnu reč, ulazeći u pregovor za bolji i unosniji posao. To obično nije reč o nekom sitnom novcu, njegova grandomanska priroda zna s lakoćom da zavrti ogromne cifre kao na ruletu, pa može izgledati kao da sedi na čelu neke kockarnice, ili ugledne banke.

Kada bi se u jeku neke takve priče zagledali u njegove oči, ne bi bilo čudo da u njegovim zenicama nazrete neku od valuta. Kad ima realnih mogućnosti za ostvarenje njegovih projekata i finansijskih planova, odlučno i munjevito reaguje. Preduzimljivo i pomno beleži u svoj tefter svaku isplativu informaciju, pronicljivo grabeći svaki pogodan momenat da iz taka, vispreno odreaguje kontaktirajući važnim ljudima.

Njegove drage izreke su “Gvožđe se kuje dok je vruće” i “Sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra”. Po zaključenom dogovoru prepušta se uživanju, do vremena koje diktiraju njegove sutrašnje obaveze.

Zbog izražene senzualnosti, okružen je ženskim društvom, među kojima ima dosta drugarica, sa kojima često razmenjuje svoja bogata emotivna iskustva. Gospodina Bika bije glas ljubavnika velikog stila, što je puka istina.


Dopadaju mu se skromne i povučene žene, koje se svojom pameću i raskošnim oblinama ne razmeću na javnim mestima. A kad ostane sam sa svojom partnerkom, svoju muškost pothranjuje čvrstom rukom i kad su važna životna pitanja, uglavnom vodi glavnu reč.

Kod gospodina Bika ništa ne sme da se taji, jer će svojim intuitivnim pristupom vrlo brzo prozreti svaku istinu i izneti na svetlo dana. A ukoliko prozre da je obmanut i prevaren, može biti jako nezgodan. Treba imati u vidu tu silovitu karakternu crtu.

Nije mu strano i da lupi rukom o sto, i da na vašu brbljivost odreaguje žustro, posebno na javnim mestima. Bilo gde da je na svetu rođen, njegova ruralna priroda biva iskazana svakim iritantnim pristupom, koga ne želi ni pod razno na stranicama njegovog tradicionalnog srca.

Stoga, ako volite svog Bika ne izazivajte ga koje-kakvim razlozima, da vas ne bi zadesio nalet besa koji mu sužava svest i vodi u afektna stanja. Upamtite to za svagda i okačite na neko vidno polje vašeg ljubavnog gnezda, da od njega ne možete napraviti klasičnog papučara, niti mu navući suknju preko očiju.

Ne mašite mu ispred očiju nikakvim crvenim razlozima, jer je gospodin Bik taj koji nosi pantalone. Na uvažavanju njegove muškosti biće vam zahvalan, iako vam to nikada neće reći, ali će vam, zadovoljno se smeškajući, pružiti komforan i udoban dom, i pažnju koju retko sa kojim muškarcem možete imati.

Ako ga stvarno volite, verujem da vam ovo saznanje neće teško pasti, dok uživate da se pokraj njega osećate kao prava dama, pažena i mažena. Nikada neće zaboraviti vaše važne datume, rođendan, godišnjicu veze ili braka. Izvešće vas tamo gde priroda nije izgubila svoj sjaj, i uvek će nastojati da vam uz poklon uruči i najlepši buket crvenih ruža.

* Delovi knjige "Sa astrologijom na Vi"

Astrolog i pisac Nelly Poerich
zašticena autorska prava


Nelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

Нема коментара:

Постави коментар