понедељак, 21. март 2016.

GOSPODIN OVAN

AKO SI DAMA, PONAŠAJ SE KAO DAMA


Predstaviću vam, Gospodina Ovna, u svim svojim ratničkim bojama, a vi se potrudite da ih sagledate bez straha da će vam nauditi nekom lucidnijom, vatrenijom. Ne nasedajete na optičke varke u kojima je neprikosnoven, iako mu je istina inicijalna kapisla. To je samo deo njegove strategije, koja ga na ratištu života čini jakim rivalom i pobednikom. Iza njegovog nonšalantnog, pa i dečačkog stava krije se borben duh, koji dolazi do izražaja, kada situcije nalažu .Njegova sujeta je kavaljerska i pod kontrolom sve do momenta, kada ga podbodete olakim shvatanjem, onako, zdravo za gotovo . E, Tada prerasta u otvorenog oponenta koji će bujicom reči dati do znanja, da pred vama stoji čitava mašinerija odbrambenih mehanizama i dokaza, a vaše je da prosudite koliko ste jaki da ih opovrgnete svojim. Ukoliko ga osporavate, spremite se na više časovni dijalog koji iz minute u minutu prerasta u rafalno prepucavanje.Zapanjiće vas sa koliko žara demantuje svaku reč koja se kosi sa njegovim gledištima i delima. Njegov narcisoidan stav i vatreno busanje u grudi svojim “Ja znam”, može vas iziritirati da odustanete od te žucne rasprave i da zalupite vrata na neko vreme.Pusticć vas osluškujući intuiciju kad da deluje, jer On zna i te kako da vas s vremenom pridobije, da kad-tad dodjete na njegove reči. A na njegovom reveruće ce zasijati još jedan orden, na koje je strahovito ponosan.

Ovnova vetrena žestoka priroda ne miruje, s toga je poznat kao pokretač akcija. Njegova svojeglavost i dominantnost idu do zaziranja, posebno kad nameće disciplinu pri svakom odsečnom vojničkom stavu i koraku, sve dok ne bude stani pani, gde je njegovo vođstvo neophodno . Ova Usijana, tvrda glava potpirena neustrašivim srcem ne preza ispred najopasnijih prepreka, ma koliko snosila posledica. Ne pokušavajte ni za kratko da mu prekrajate scenarijo, ili da se podmitljivo trampite za njegovu ulogu savetnika, jer je njemu dodeljena . Uzalud se mučite i oko dekora scene, jer je sklon delirijumu i rušilackom nagonu reagujući na svaku iritantniju boju.
Gospodin Ovan je rođen da se uči na svojim greškama, ma koliko to njegovu glavu koštalo čvoruga , pa čak i posekotina. ''Hirurgija'' mu dođe kao osvešćenje, a ožiljak na čelu kao da mi se zalome kao podestnik na stare greške, kad se pogleda u ogledalu.

Obično su to lepi ljudi, pravilnih crta lica, mišićavog tela i nepresušne energije. Pravilno kanalisanje energije je spas njegovom opstanku i zdravlju. Ako nema neku dovoljno izazovnu borbenu ulogu, deluje bezlično, te ga njegova \elja za isticanjem i takmičarski duh često povuku na sportske staze, gde uglavnom pobedjuje, ređajuí zlatne medalje.

Ovan je u osnovi okrenut sebi. Prija mu osamljenost, dokreinstalira svoj sistem, renovira misli,koje su mu zbog silnih udaraca preke sudbine, pomrsila moždane vijuge, i suzile vidno polje delovanja. Ovaj dalekovidi, kampanjac zna da prelista najzanimljivije stranice svog iskustva , obično one najriskantnije koje su mu omakle kontroli iks puta. I onda dok ih nalakćen na čelo stola, ispijajući neko žestoko piće, ćutke prelistava i čita, posmatrajući ih za distance i bolje perspektive, izgledaju mu smešno, te ih sa slašću pretvara u anegdote i viceve koje će vrteti do kraj života kao staru gramofonsku ploču kad-god mu se prilika za zabavu da. Za zbijajanje šale na svoj račun, Gospodin Ovan je pravi maher, dok izvlači iz svog špila dosetki , sebi najomiljeniju, kartu As-a, pred kojom padaju sve maske, i one najvećih blefera.
I večeras sudeći po njegovom izrazu lica biće komičnih scena i smeha na pretek. Mora da mu je posao išao ovih dana, i da mu je novčanik krcat novčanicama koje je namenio za dobar provod. Drustvo ga zeljno išcekuje. Muzičari su ga već s vrata opkolili dobrim zvucima pesme na koje ne žali ni jedan bačen dinar. U takvom raspoloženju spreman je, i pozajmicu ako mu se neki dobar prijatelj požali na svoju nevolju. Neće mu određivati rok vraćanja , jer će upravo pozajmiti onoliko koliko je spreman da oprosti. Gospodin Ovan ne strahuje od nemaštine, jer mu je prvi komšija bankar Bik, koji ponekad zna biti proracunat i tvrd kažnjavajući ga zbog olakog troškarenja, da u znoju, i na mišice zaradi novac . Ovan zato ne daje ni groša, živi od danas do sutra, kroji život entuzijamom i nadom. I sad izgleda jako, markantno u sportsko elegantnoj varijanti plavo-sive kombinacije . Prepustite mu da bira svoje mesto za stolom, jer će u suprotnom sedeti kao na čiodama, i nestati negde pred ponoć. Zasigurno će vam zafaliti da podgreje atmosferu svojim komičnim gegovima i dostekama......

delić iz knjige SA ASTROLOGIJOM NA VI
Autor
Nelly Poerich


SVAKO IMA SVOJU ZVEZDU....



Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godne pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi, . Uporedo, bavi se i pisanjem romana, ASTROLOGIJOM NA VI, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

Nelly Poerich ima  objavljenih tekstova na Astro portalu.




062 626 191 ili 063 181 41 59

nellypoerich@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар