недеља, 20. март 2016.

DAMA OVAN - AKO SI GOSPODIN, ONDA BUDI PRAVI

AKO SI GOSPODIN, ONDA BUDI PRAVI

Damu Ovan, da li treba predstavljati, dok njena upadljiva pojava podkovana samopouzdanjem ušetava na scenu života? Njen oštar pogled mogao bi vas preseći ukoliko je nekom pogrešnom rečenicom opisujete, usput, bez pardona. Ona je žena sa muškim mozgom koju je teško prevariti, te nenailazi uvek na dobar prijem, čak ni kod džentlmena dok sa naklonom obigravaju oko nje, ne bi li ih udostojila pogledom vrednog pažnje. Ako je pri dolasku neko izbacio iz takta, u stanju je da i na nedužne ispali par metkića, predostrožnosti radi, da grubo odgurne nekog slatkorečivog tipa dok joj komplimente obasipa olako usput, ili pak u najblažoj varijanti da ga oduva kao pali pur pepela na reveru. Njena žustrina zna i da zadivi, ukoliko neko pikira njeno. Sposobna je da se nosi sa problemima sve dok smatra da ta borba nije uzaludna. I pored usamljenosti , kojoj je sklona, obožava da bude društveno korisna. Često je možete naći na poziciji koja zahteva odgovornost, hrabrost i disciplinu. Naoružana do zuba raznoraznim odbrambenim mehanizmima, ima oči i na leđima. Nedao bog da pored njenih najboljih namera neko pokuša da je obmane, jer je u stanju i da se fizički obračuna , pa joj često kače etiketu “muškarača.” Ali to je mnogo ne tangira, posebno ako je u pitanju njen cilj, prosperitet i uspinjanje na društvenoj lestvici. I kada deluje da je strpljiva, prilagodljiva, spremna za saradnju preskočice dve-tri stepenice u ambicioznom zaletu, lako poput pume . Zna da bude isključivi naredbodavac, očekujuci da ispunjavate njene nepresušne zahteve. Ponekad u nekoj lošijoj životnoj fazi, kad joj sudbina svojski pomrsi konce, da gubi kontrolu nad situacijom , njena plemenita priroda zadobija zlosrdne komponente, te deluje nadmena diktatorski nastrojena. Razočarenja u njoj mogu projicirati rušilački nagon čak merljiv i sa tempiranom bombom, tada se klonite nesmotrenih nagaza po njenim sveže lakiranim noktima nade , jer može eksplodirati, neprezajući od posledica. 

Dama Ovan sujetu meri ponosom i nema te sile teže koja bi je raskrinkala ispred stavova koje je čvrsto zakucala na zidovima svoje kardinalne duše. Nametanje tuđeg mišljenja je iritira do negodovanjem, koje za tili čas prerasta u žučnu raspravku, a nekada krajnjim udaljavanjem u svoju bazu podataka, koje čuva na svojoj slobodnoj teritoriji.

I kada je nema danima, mesecima, pa i godinama, tu je zasigurno možete naći, kako ih razvrstava po važnosti odlažući ih u svoj moždani folder. A stare, precrtane, briše cepa i baca u kantu za otpatke. Njen mozak mora biti rasterećen jer pamti samo ono što smatra bitnim. Ipak vam ne savetujem da na njena vrata banete bez najave, tek onako kao grom iz vedrog neba, kao neki diletan , a ni kao zalutali prosjak sa poderanim šeširom od nje tražeći milost i sažanjenje. Njena odurna hrabrost i inat, graniče se sa bezumljem, kad joj osigurači tolerancije pregore. Zadivljujuće je koliku kontrolu tada ima nad svojim emocijama. U takvim fazama pucanja gotovo da nema izvinjena da je promenite. Preostaje vam samo da ako ste gospodin, da budete pravi, i da njoj prepustite inicijativu u odluci.Odlučili se da vam da podari još jednu šansu, da vas još jednom pusti u svoj svet, smatrajte je veoma dragocenom. Imajte to uvek u vidu, ako vam je zaista stalo do ove dominantne vatrene Dame, jer sledeći put pitanje da li će te je pridobiti. Zato se ne usuđujte da je potkupite nekom bljutavom šalom koju će istog momenta prozreti i ispljunuti na vaše tek izglancane italijanske cipele. Romantika joj nije jača strana. Ni buket buket od 101-e ruže, vas neće iskupiti, jer će ih baciti pre nego se okrenete nagrdjeni psovkama, neobazirući se, i na zgražavanje komšiluka i prevrtanje očima. U takvim rezigniranim fazama nemari ni na mišljenje sveta, jer negde zna da će ih pridobiti nekom svojom vrcavom pričom, prožetom duhovitim dosetkama, baš kako je i vas cimala za rukav kad ste vi nju hteli ostaviti na cedilu duše. Tačno ona zna da se lako naljuti i da se lako razljuti. Ali kada pretegne njen tas srca sa onim grdnim stvarima što se lako ne praštaju, kad se s prsta nakupi skrama na zidove njene ozlojeđene duše iz sijaset ranjivih bolnih situacija, postaje veoma stroga i rigidna.

Dama Ovan, je obično lepa, negovana, narcisoidna, drži do sebe, do svog izglada, i retko da je možete videti ne doteranu i zapuštenu. Ogledalo joj dodje kao samopotvrda, bojno polje, kada preisptuje svoju veličinu.Ako nije u situaciji da sebi priušti skupocene kozmetičke tretmane i garderobu, na samo njen stilizovan način će ih nadomestiti, uslugom za uslugu. Nije joj strano da se krajnje doterana sa šeširom cenka i u shoping u što joj ide na ruku. Često je sama sebi najbolji frizer, a i drugima. A da li zato što ne želi da joj neko radi o glavi, prosudite sami. I modeling joj leži. Nije isključeno da će sesti za mašinu, i za tili čas sebi sašiti garderobu, u koju će uvek utkati neku svoju kreaciju. Lepeza boja u njenom ormaru ide od vrišteće oranž- žute, do sivo-crne, sve u skladu sa raspoloženjem i prema prilici gde ide. Dama Ovan vrca od energije, te svoj lepi dom uglavnom održava sama, jer je sporost spremačice može dovesti do neprijatnih scena ukoliko poremeti mesta i red njenih stvari.....

delić iz knjige SA ASTROLOGIJOM NA VI
Autor
Nena Poerich


SVAKO IMA SVOJU ZVEZDU....


Nena Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nena s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godne pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nena Poerich, te u grupi Put do Astrologa pravog - istini na videlo. Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.




Nena Poerich ima  objavljenih tekstova na Astro portalu.


062 626 191 ili 063 181 41 59

nellypoerich@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар