ASTROPROFIL KOKO ŠANEL


Коко Шанел


Пуно име Габријела Бонур „Коко“ Шанел
Датум рођења 19. август 1883.
Место рођења Сомир
Француска
Датум смрти 10. јануар 1971. (87 год.)
Место смрти Париз
Француска
Веб-сајт www.chanel.com


Габријела Бонур „Коко“ Шанел (франц. Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel; Сомир, 19. август 1883Париз, 10. јануар 1971) је била француска модна креаторка чије модернистичке мисли, мода инспирисана мушком одећом и трагање за скупом једноставношћу су је учинили важном личношћу у XX веку моде. Била је оснивач једног од најпознатијих модних брендова, Шанел и готово шест деценија суверено владала париском високом модом. Њен изузетан утицај на моду био је такав да је она једина особа у пољу шивења именована на Тајм 100: Најважнијих људи века (енгл. Time 100: The Most Important People of the Century).

Коко Шанел је и творац Мале црне хаљине.

Највећи успех у животу био је инспирација мушком одећом. Са жена је скинула корсете, скратила им фризуре и хаљине да би се осећале удобније, баш као мушкарци.

/ deo teksta preuzet iz wikipedjie/

                            ASTROLOŠKI PROFIL KOKO ŠANEL

Film o Koko Šanel

LAV/ STRELAC


Gabrijela Koko Šanel je rodjena u znaku Lava sa podznakom u Strelcu. Od samog starta u ovoj kombinaciji primećujemu duplu vatru, koja se lako preoblikuje u strastan pristup svemu što njeno srce poželi, a njen severni čvor na 5 stepenu vodenog fiksnog zanaka Škorpije, stepen u 11 kući, analognoj Vodoliji, protežiranosti, ciljeva, diktira i plasira, oslobadjajući žensko telo stega ističući seksipil ali na jedan veoma delikatan prefinjen način. U ovom stepenu čvora radja se ideja i njenog najpoznatijeg parfema na svetu No. 05 Koko Šanel, kao i Mala Crna Haljina kao obavezan komad odeće u ženskom garderoberu, a koji kasnije zaista i postaje/ 11 kuća budućnosti, ideja nikada ne zastareva, kao i njen proizvod

Merilin Monro omiljen parfem/ Merilin je Blizanac , a Koko Šanel

u svom natalu ima 5 planeta u Blizancima, što i daje završni pečat celom

Horoskopu, tu Blizančku prirodu, i brz prodor kada je trgovinskop plasiranje

njene modne linije, širom sveta.

Dispozitor Severnog čvora u Škorpiji,Pluton je otišao u 5 kući / kreativnosti , mode, zabave, / na 1 stepenu Blizanca / prvi stepen Ovna, koji pospešuje moć i stvalja na pijadestal. Kako je Ovan muški znak Gabrijela, Koko Šanel postiže najveći uspeh u kreiranju muške odeće./ Pluton pravi konjunkciju sa fiksnom zvezdom Atkis/ prirode Venere i Satruna/ iz kraljevskog sazveždja Persej. Dupla Zvezda u ramenu Perseja. Ova zvezda u sebi nosi sliku nesrećnog detinjstva . Rodjena je u vanbračnoj vezi njene majke domaćice sa uličnim prodavcem/ Pluton u Bliznacima/ trgovina ulica, 5 kuća vanbračna veza./ Bila je jedno od šestoro dece. U njenoj 11 godini majka umire od tuberkuloze. Mesec na 11 stepenu Riba kvadrat Saturn na 9 stepenu Blizanca/ respiratorni sistem ugrožen / .Dispozitor Plutona, Saturna, Hirona, Marsa je Merkur koji je fiksan u 8 kuću smrti. I sve to pravi u tom momentu kobnu konfiguraciju Mesec Opozicija Merkur kvadrat Saturn, gubitak smrt majke/. A otac Saturn, koji je ovom konfiguracijom jedini predstavljen kao izlaz iz situacije odbija odgovronost i staranje od male Gabrijele i ostavlja je u sirotištu narednih 5 godina, Stepen Južnog čvora u 5 kući / Južni čvor deluje kao Saturn/ . Takodje i Sunce koje ponovo predstavlja oca je na 26 stepenu Lava u 8 kući / pozicija koja često donosi udaljavanje od oca, njegov nestanak i slično/ još dodatno je u kvadratu sa Plutonom gore navedenom. Otac osobenjak. Za to vreme boravka u sirotištu odgajaju je opatice, od kojih uči da šije. Sa 16 godina napušta sirotište i seli se u Pariz gde počinje da radi kao krojačica. kao i da peva, i igra po noćnim barovima. Nadimak Koko dobija po pesmi koju je često izvodila. / lep glas i talenat za igru joj takodje daju Mesec u Ribama u drugoj kući, analognoj Biku, kao i potreba za scenom kao odskočnom daskom, Sunce i Venera u Lavu u osmoj kući analognoj Škorpiji/ noćni bar/ kao i mnoštvo planete u njenoj 5 kući analognoj Lavu, gde na noćni bar može ukazati i Pluton koji je prva planeta na samom početku te prirodne scenske kuće . Svi pokazatelji evidentiraju da Koko Šanel svoju karijeru Modne kreatorke počinje od samog dna, ali je sudbina polako vodi dalje uzdignute glave penjući je stepeni po stepenik do samog vrha upaeha u svetu mode..


Sunce na 26 stepenu Lava je na fiksnoj zvezdi Adhafera / prirode Merkura i Saturna/ Dvosturuka glava u grivi Lava, koja ukazuje i na vojna lica, policiju i sl. A tu je i Al Džabha takodje iz sazveždja Lava, Zvezda u grivi Lava/ snaga/ što se može pripisati posebnoj oznaci moćnog brenda stila, statusa i prestiža na svim njenim dizajniranim proizvodima.

Adhafera Dvostruka glava u grivi Lava/ Moć Prestiž/
Sa ovom pozicijom Sunca na 26 stepenu Lava u konjunkiciji sa fisknim zvezdama Adhafera i al Džabha iz sazveždja , natus poseduje sjajne predispozicije da ostvari sve svoje ciljeve i da odnosi pobede, kao što je i evidentno kad je u pitanju Legendarna Koko Šanel. Iz ove kombinacije gotovo je bilo neophodno biti krajnje kreativan, kako bi osoba bila u stanju stalnog rasta čak i prevazilaženja sebe.


Ova zveda vodilja je bila dominantna tokom celog života Koko Šanel, nedajući joj da zadugo posustane, a kamo li da odustane od svog zacrtanog puta od strane sudbine ... Inserti iz filma Koko Šanel...

Ovde takodje leži ljubavna priča sa markantnim, visokim muškarcem, širokih ramena, koji svojom pojavom odiše autoritetom i statusom, koji može biti i vojne prirode tj da je osoba vojno lice, što se takodje pokazalo kroz Gabrijelin ljubavni put. U kabareu u kom je pevala i gde je dobila nadimak Koko, upoznaje bogatog oficira Ejtena Balzana koji je uvodi u glamurozni svet mode , Venera u Lavu /. 1912 godine otvara svoj prvi butik gde najpre počinje da kreira šešire, a potom i druge jednostavnije modne kreacije kojima će otvoriti vrata početku nove mode novog veka ....

veza sa Ejtenom Balzanom nije trajala dugo no koliko je strast povukla iz nečeg gde se samo obrela i napravila pomak na društvenoj lestvici uspeha.

Nikada se nije udavala. Kako mnogi bi se zapitali kada ugledaju njenu Fortunu i njenog Jupitera na 23 stepenu Raka u 7 kući braka/ Jupter je egzaltiran u Raku. Gde leži odgovor, pokušaču da ga odgonetnem. Puno planeta u 5 kući Pluton, Saturn, Hiron, Južni Čvor/ Satrun/ a pogotvo malefične prirode mogu često biti kočnica za prekoračiti prag braka. A najviše bi tu kapricioznu malefičnost u odlučnijim koracima pripisala Marsu u Blizancima koji je baš nadomak 7 kuće braka. Mars je tu radoholik i sva težnja mu je usmerana na konstantan rad, red i disciplinu.


 Mudri Citata Koko Šanel


/ Saturn na 9 stepenu Blizanca na moćnoj zvezdi Aldebaran, koja daje uspeh i odgovornu poziciju/


1.Obucite se traljavo i drugi će zapamtiti haljinu; obucite se besprekorno i zapamtiće vas.

2. Moda nije nešto što se jedino ogleda u haljini.

3. Moda je na nebu, na ulici, ona je u vezi sa idejama, načinom na koji živimo
, u vezi sa onime što se događa oko nas.

4.Nemojte traćiti vreme udarajući o zid u nadi da ćete ga preobraziti u vrata.

5. Žena koja ne koristi parfem nema budućnost.

6. Neki misle da je luksuz suprotan siromaštvu. Nije.

On je suprotan vulgarnosti.

7. Jednostavnost je ključ prave elegancije.

8. Uspeh češće postižu oni koji su svesni da je neuspeh neizbežan.

9. Moda je arhitektura: sve je stvar proporcija.

11. Teška vremena podstiču instinktivnu želju za autentičnošću.


I MENI NAJDRAŽA NAJISTINITIJA


Analiza Horoskopa zahteva vreme, tako da ću i ovaj Astroprofil pisati kad god mi to vreme dozvoli..budite strpljivi..hvala na razumevanju..


Astrolog i Pisac Nelly Poerich


Nelly Poerich

Nevenka Jovanović art. Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije.  Tri godine je pisala astroloprofile poznatih ličnosti i grand horokop  za "Grand reviju" sve do ukidanja. Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama, za Tv Košavu, Tv Stankom ...Piše za Astroprtal.hr. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi& Carska NAUKA". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

062 626 191 ili 063 181 41 59
nellypoerich@gmail.com


Коментари

Популарни постови са овог блога

JUPITER TRIGON PLUTON - POTENCIJALNI BOGATUNI

ASTROPROFIL@ KRISTINE KIJE KOCKAR i KIJIN PRVENAC@ NE VRAĆAM SE NA STARO # prilog video

astronellypoerich ASTROLOPROFIL ALEKSANDRA VUČIĆA/ RIBA- RAK ...