четвртак, 28. јул 2016.

DAMA LAV& delić iz knjige& Sa Astrologijom Na VI by Nelly Poerich


DAMA SE NE POSTAJE, DAMA SE RAĐA& AKO VAM JE ŽIVOT PODARIO  DAMSKU ULOGU, ZASIGURNO ĆETE JE DOBITI PO DAMI U VAMA.  UKOLIKO SUMNJATE U SEBE, NE OPONAŠAJTE DRUGE, JER ĆE TO BITI, SAMO, LOŠA GLUMA, ETIKETIRANA OD STRANE PUBLIKE. ZATO, NE IZLAŽITE SE RUGLU PODSMEHA, VEĆ BUDITE ONO ŠTO ZAPRAVO JESTE. SAČUVATI DOSTOJANSTVO, UGLED ČAST JE ZLATA VREDNO ...VAŠA LAVICA


Letnji sumrak se lagano, poput crvenog tepiha, prostirao ulicama Beograda,  dok je Lavica, onako elegantno, damski  izlazila iz svoje besne crne limuzine, tajanstveno pomaljajući svoju lepu nogu na visokim pozlaćenim potpeticama. Pogledi nekolicine prolaznika, magnetski privučeni prizorom, zastaše, praveći krug, iščekivajući njeno veličanstvo u pravoj veličini. I Sunce uspori svoj zalazak, da isprati svoju miljenicu Lavicu, do vrata jednog od najelitnijih restorana, Beograda. Lavica , nastavi sa svojom uobičajenom ceremonijom, popravi svoje držanje,pozlaćenu bretelu koja zajedno sa svilenom maramom  mazno skliznu s njenih fino oblikovanih ramena. Još se jednom odmeri u matiranom staklu svog auta, pa visoko zabacivši glavu  protrese svoju dugu bujnu kosu poput grive, u kojoj se oslikavala njena moć . Pozdrav Sunca joj je dodatno ulivao samopouzdanje, te požuri da joj nečiji malerozan, oštriji.  ne preseče taj predivan dotok pozitivne energije, direktno sa izvora postojanja.

   Samo što je spustila ruku na  mesinganu bravu restorana, vrata se otvoriše, sve sa naklonošću  mladića, prijatne spoljašnosti, koji je primetio kroz staklo dok  se spremao da izađe. Učtivo se ponudi da je isprati do rezervisanog stola, ali ga ona ljubazno odbi kao i konobara koji se tu motao s tacnom i salvetom, pospremajući sto za gostima koji su se takođe spremali da napuste lokal.  


Lavica, požuri da izbegne još nekog pritajenog udvarača usput, i za tili čas u svojim crnim salonkama stiže do uvaženih ljudi koji su je sa nestrpljenjem čekali.  Svojim predivnim, srdačnim osmehom uz par prigodnih rečenica u znak izvinjenja, za svojih akademskih 15 minuta kašnjenja, preduhitri kritike od pojedinih nestrpljivaca, koje je i minut zakašnjena iritirao do ludila.  Ali kultura ih zadrža da se sa njihovih usana neskotrlja neka uličarski podgojena pogrdna reč.  
Da li To zato što je u pitanju Ona Dama Lavica?.. Da li takve ispade suzbija njen arstorkatski stav. Kao da su savršeno znali njen vatreni tempertament i spremnost da ih oduva kao vetar pepeo sa užarenih cigareta. Lavica uvek ima svoje opravdavajuće razloge, pa svidelo se to nekom, ili ne. Njena potreba da sve oko nje funkcioniše u najboljem redu, baš kao i u njene prve susedice Device, koja stalno nešto rovari i premešta po njenoj podsvesti/ Devica pada u njeno 12 polje/zaista deluje iscrpljujuće na njenu psihu, kao i na svakodnevnicu, koja je dosadom zna potpuno deprimirati i sklupčati kao mače.

 I dok se ona u samotnim trenucima sa tim osećanjem bori kao prava Lavica, stalno osmišlja neku svoju ličnu dramu, punu uzbuđenja, kako bi iz tog zatvorenog vojničkog kruga pobegla, ma koliko. I danas je cedila dok se spremala do najsitnijih detalja, prekrajala joj i haljine, birala šminku, korigovala scenaije,i ponašanje, bez koga ne može kročiti ni u san, a kamo li kad je u pitanju njena karijera, zbog koje je inače večeras ovde. 

Već predugo mašta o sceni na kojoj će se iskazati kao glumica. Scena je njeno prirodno mesto na kom se savršeno snalazi. Poznati uvaženi režiser je sedeo na vrhu stola, gde bi ona najrađe sela. Ali iz urođene pristojnosti i poštovanja  prema značajnim ljudima, sede odmah do, s leve strane, nadomak srca, koje radosno poskoči u iščekivanju ovog sudbinskog časa. Priča je tekla lagano kao i skupoceno piće koje bi se zapenušalo pri svakom srećnijem sklapanju kockica da se njena detinja želja ostvari. 

Kako je vreme odmicalo, a noć se ogrtala svim svojim čarobnim dražima, Lavičina  neodoljivost, puna dramskog naboja je  sve lakše probijala barijere do filmskog platna u  tvrdokornim očima  uglađenog reditelja . Nekolicina njenih muških prijatelja su ćutke navijali, stavljajući je u centar zbivanja, koja su se ticala samo nje. Zahvalnost je vrcala iz njenih pogleda u kojima se ogledala sreća, gde Tuginom odrazu više nije bilo mesta, iako je bahato pri svakoj srećnijoj suzi pokušavala da nametne neku svoju izlizanu rolu. 
Lavica izvadi iz svoje pismo tašne ogledalce te brzo popravi šminku, i pojača srvenim ružem svoje srcolike punačke usne.
Glavni Producent nije skidao oči sa nje,  još  na prvi pogled mu se jako dopala ta stilizovana gipkost u njenom izgledu i hodu dok je prilazila stolu. Njena lepota i harizma čvrsto skopčane dostojanstvom, brzinom svetlosti reflektora, zasenile su sve ostale lepotice, koje su predhodnih večeri prodefilovale istim restoranom. Reditelj se držao prilično suzdržano, iskustva radi , kako je ne bi ponela euforija slave.
Lavica prozre rezime cele priče, koji je titrao u vazduhu,i galantno otvori meni i od konobara poruči najkvalitenija jela i pića, u čast svog željenog poziva. 

Glumica je rođena, još prvim udahom, prvom presečenom vrpcom , prvim plačom, da bi se sada tu išta toliko polemisalo. Krišom baci pogled ka prozoru, na dve raskrilene tamno crvene somotske draperije, kroz koje je škiljio poneki radoznalac- povetarac. I Mesec bi podlegao tim momentima znatiželje,.. i taman kad baci svoje sanjivo okce, otresita crvenokosa gazdarica restorana ih naglo sklopi, kao one na sceni na kraju predstave.   
Začu se apaluz za stolom, čestitke zapljuštaše sve sa ružama.....

Happy And

Nelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

Нема коментара:

Постави коментар