Пређи на главни садржај

ASTROLOŠKI MODNI KUTAK

"Nemam šta obući." - je česta ženska konstatacija, poznata i vrapcima na grani, dok stoje ispred širom otvorenog garderobera, krcatog stvarima. A pogotovo nastaje drama kad su izlasci, na ekstravagantnijia, elitnija mesta, ili kad su ljubavni sastanci u pitanju... OK... hajdemo za početak da pomoću zvezdica zvirnemo u astro modni kutak, možda tu leži odgovor na to slavno žensko pitanje: Šta da obučem, ...?!OVAN


Žene Ovnovi naginju kvalitetnijim krpicama, svih mogućih dezena i boja, zavisno od raspoloženja. Poseduju prefinjen ukus i stil, iako se mogu sresti u sportskom ili Apa-Drapa fazonu. Haljine radije nose nego suknje, ali zbog izraženog sportskog duha uvek će biti pristalica pantalona, bermuda i džinsa. Ne prati strogo modne trendove, sama kreirajući novi model svoje nove haljine ili drugom odevnom predmetu. Na svakom će dodati neki svoj iskreiran modni detalj, po kome će biti upečatljivija i odmah primećena. Kako je samouka, u biti štedljiva, nije joj strano da sama sebi sašije mnoštvo lepih stvarčica. Najčešće preferira Koko -Šanel dužnu ili sasvim dugu, maksi . Mada, nije je blam, čak ni u zrelijim godinama, ako još uvek dobro izgleda da ponese i kratku mini haljinicu, kao i šorc. Voli šešire, kačkete, ukrasne šnale za kosu kao i rajfove. Marame joj često služe kao modni detalj. Što se tiče obuće, ide od elegantnije do sporske varijante, a kad su čizme u pitanju, onda mora da je stvarno “minus” i odmah se sete parole “čizma glavu čuva”. BIK 

Žene Bikovi, uglavnom pribegavaju klasičnom stilu odevanja. Haljine su im najdominantiji i najobožavaniji odevni predmet u ormaru. Crvena boja je simbol ljubavi, kojoj uvek daju prvenstvo nad toplim pastelnim i zemljanim tonovima. Cvetni dezeni su rado zastupljeni, jer odišu prirodom od koje je satkano njihovo senzualno biće. Vole da nose kostime, bilo da su to, suknje ili pantalone. Nastoje da izgledaju skupo, ma kako finansijksi stajale, priklanjajući se kvalitetnim, skupim, pa i markiranim stvarima, sa parolom “Nisam toliko bogata da kupujem jeftine stvari”. Ako su zadovoljne svojom linijom, sklone da da ističu svoje obline uskom odećom, naročito struk. Kako su obično bogatijeg poprsja, odlučuju se za dekolte,  i one duboke, pune izazova. Njin istančani ukus, potkrepljen nekom od krativnih faza, uvek će naći vremena da iskreira model, koji bi im najbolje pristajao. Naći će najboljeg šnajdera da ga sašije, ako ne, sama će iskrojiti šnit, i sesti za mašinu, po kome će oživeti kreaciju sopstvenim umećem. Kako su u biti romantične, pribeći će i damskim šeširima, čipkama, pa i rukavicama do lakata. Besprekorno obučena, naparfemisana i fino našminkama, mamiće poglede i uzdisaje muškaraca, gde god da kroče. 

BLIZANAC 

Blizanačka ležernost odraziće se i u njihovom stilu oblačenja. Ujedno im je bitan i kvalitet i komotitet, koji ih neće sputavati u koracima. I kvantitet im je bitan, pa tako njini ormari su krcati šarolikim bojama  linija i dezena. Crno- bela kombinacijaboja je ponajviše zastupljena, jer je u skladu sa njinim dvojnim karakterom. Rođene su kupoholičarke koje neće odustati od štrapaciranja u obilaženju raznoraznih butika i modnih kuća, kako bi pronašle ono što odgovara njinom duhu. U haotičnim stanjima znaju kupiti i suviše stvarčica, koje su im se učinile lepše na prvi pogled. Ali kako je njin drugi pogled merodavniji, rado će se odreći poklanjajući nekom, a nije ne obično da ih olako bace u kontejner sa nekog svog sprata svesti, koji im, tih dana, zaklanja pogled. Neće skliznuti u bedak zbog takvog gesta, jer joj je pomogao u tim nevoljnim danima ili trenutku da sebi poporave raspoloženje. Vole da nose haljine, pa i one golih ramena i sa dekolteom, svih dužina i dezena , a njviše im stoji crno- bela varijanta, dezenirana u vidu štrafti i uvek modernog “karo-pepita”. Kada su vidno raspoložene uvek je tu neki zanimljiv detalj, kojom razbija monotoniju. U svečanim prilikama su besprekorne, vrteći se na cipelam sa najvećom štiklom, pri svakom zavodljivom koraku. Pantalone su im IN, uvek pri ruci, kada ne znaju šta da obuku tog dana. Interesantno je i to, da vole da nose razne čizme, koje znaju da obuju s jeseni, da bi ih skinule ponekad , čak i u junu. 

RAK Račice, što se mode tiče, idu iz krajnosti u krajnost. Ili su besprekorno doterane, ili su u neobaveznom “casual” fazonu. Romantične su i obično naginju ženstvenijem stilu, naglašavajući karnerima, vezom ili čipkom. Haljinama i suknjama daju primat, kompletirajući ih elegantnim sakoom sa brošem na reveru, ili u džepu do srca ukrasnom maramicom. Čuvarne su i štedljive, pedantno čuvajući svoju garderobu, kao i nasleđe omiljenih komada iz mladosti od svoje majke i bake. Sklone su i da same nešto sebi sašiju kako bi ušparale neki dinar iz kućnog budžeta. Ne pate od toga, ako nisu u mogućnosti da isprate modni trend. Markirana garderoba ih privlači u znatnoj meri. Umeju i da najeftiniji materijal opčine nekim svojim čarima, pa na njima izgleda skupo i perfektno. Njima je bitnije kako zrače, nego da budu pozerke u društvu. Zbog izraženog senzibiliteta, preferiraju fine tkanine, pa stoga, nikako ne vole krute i grube materijale koji bi parali njihovu osećajnu dušu. Ne vole da ih ništa preterano steže. Dovoljan im je njjihov odbrambeni emotivni oklop, kako bi se zaštitile od loše okolline. Oblače se naspram prilika, jer kod njih svaka stvar ima značenje i svoje mesto. Ne beže od farmerki, pantalona, pa i helanki, ako to prilike zahtevaju. Tu je tunika ili duži džemper da naprave korekciju, ako su sa linijom “u svađi”. Romantični šaširi i ukrasi za kosu su joj uvek dostupni u ladici takvih dana. Za obuću neće biti nikada škrta, samo joj je važno da su najudobnije dok prelazi milje i milje počev od kuće, gde stalno nešto rade. Biraju cipele koje idu od najmanje do najviše štikle. 

LAV
Lavice glase za najelegantnije u zodijaku, jednom rečju “Dame od stila”. Galantne su kupoholičarke, koje i bez probe znaju šta će im najbolje pristajati. Sve ime je bitno: od kvaliteta, pa do boje garderobe i drugih odevnih predmeta. Vole sjaj i raskoš, koji nikada ne sme preći granicu kiča. Oblače se u elitnim modnim kućama i buticima. Uvek će skupiti dovoljno novca kako bi sebi priuštilie sve što im je potrebno, da nebi izneverile najpre sebe i svoj status u društvu. Obožavaju prijeme i na njima se trude da uvek zablistaju. Preferiraju zlato i skupocen nakit, kao i bižteriju koja odiše stilom. Haljine su gotovo uvek pristojne dužine, jer koliko joj prijaju komplimenti od dragih i simpatičnih iz uglednih okvira, mogu joj zasmetati napadni, jeftini i ulični komentari. Haljine i kompleti su joj najdraži srcu, ali i elegantni kompleti sa pantalonama. U njenom ormaru dominira plava i teget boja, kao i sve boje i dezeni, koji neće prerasti u šarenilo. Svoje odevanje prilagođava datim situacijama, mada i u kući teži boljim komadima odeće. Fascinirani su modom, pa se dešava da tokom vremena i same postanu modni kreatori, ako ne za ceo svet onda za sebe i svoje okruženje. Voli delikatne detalje, koji joj pothranjuju dopadljivost i samopouzdanje. Obuća je takođe odabrana prema prilikama, a salonke sa najvišom štiklom čuva za svečane, “gala” prijeme i intimne trenutke. Tašne obožava, posebno elegantne u koje može stati esencijalne potrebe njenog srdačnog bića. 

DEVICA
I kad je moda u pitanju, Devica teško izlazi iz svojih skromnih okvira. Nastojaće da ponese što jednostavnije ravne linije odevnih predmeta, koje su istovremeno višestruko praktične. Uglavnom bira tople jesenje boje, najčešće braon, maslinastu i oker žutu. Krojačica je besprekorna, ako se za taj poziv u životu opredeli. Tu zna biti otvorenija za modne trendove, ako nekom to pristaje. Njen stil ne zaostaje, jer će u nekim važnijim trenucima njenog života besprekorno primeniti. Od smernosti teško da odstupa i obično nosi haljine ravnih linija, pa i šire, a tankim kaišom će ovlaš naglasiti svoj struk. Tu je i neki sitan detalj kojim bi koliko-toliko svela strogost discipline koju joj njena vojnička priroda nameće. Kostimi i suknje su više klasičnog tipa i najčešće su malo ispod kolena, ili “midi” do polovine lista. Bluze i košulje su obično jednobojne i jednostavnog kroja. Obično , Ne voli da ističe dekolte i da se razmeće dražima, ni po cenu da je partner prevari ili napusti.Ali ima i onih sa Vatrenom Venerom, koje se ne libe razmetanja dražima. Prava uzorna Devica nastojaće da se ogleda u svom ogledalu prizme i da samoj sebi udeljuje kritike i pohvale na konto svog oblačenja. U njenoj garderobi ništa nije nabacano, bez svrhe. Tu se može naći i poneki šešir, šubara, kapa i drugi preko potrebni odevni predmeti. Ništa ne voli da gomila, pa ni cipele ni tašne, tako da će nastojati da sve bude sa merom odabrano, kako estetski, tako i količniski. U šoping obično ide sama, jer voli da sve dobro razmotri, pre nego kupi ono što je u svojim racionalnim mislima zacrtala. 

VAGA 

Vage su oličenje lepote i sklada, te s toga i na izgled i modu polažu maksimalnu pažnju. U njenom ormaru preovladavaju pastelne boje od nežno roze do nebesko plave. Haljine, kompleti i pantalone su složene pod konac sa slatkoćom dizajna, praveći prostora i onim komadima garderobe koji deluju strožije i odmerenije za određene prilike. U nekoj svojoj brzini delovanja nađe se tu i kretivan nered, u kome se samo ona snalazi. Nije joj strano da prikači neku svoju kreaciju koja bi pospešila njezin šarm i govor očiju. Njen modni raspon ide od romantične sanjalice i izazovne kokete do strogo zakopčane dame u skladu sa zahtevima društva, u kom se poslovno kreće. Prati trendove do pristojne mere koja ne odskaču od njenog prefinjenog ukusa. Shoping obožava ali najpre podleže sezonskim sniženjima na kojima se može naći kvalitetna roba. Kako je često neodlučna u izboru stvari, dešava se da kupi obe, ako joj to novčanik dozvoljava. Voli da ugodi sebi da se prikaže u društvu u najlepšem svetlu. Za njenu umetničku dušu, svet je scena na kojoj uvek želi da zablista. Voli šešire i sve druge damske stvarčice koje će rado poneti na svojim visokim štiklama, pa drugima izgleda kao da se sa njim rodila. I ravna obuća je u opticaju za duže štrapaciranje, ali patike retko. Jedino ako je u pitanju neki vid rekreacije. 

ŠKORPIJA Žena Škorpija, i u svom izgledu ide iz krajnosti u krajnost, sve zavisno od raspoloženja i stiuacije, a u fazonu, "kad hoću izgledam dobro, kad neću, baš briga me". Ako je emotivno podstaknuta, na sve načine će se potruditi da izgleda što je moguće bolje. Ispratiće sve modne tokove i trendove iz čiste znatiželje, a izabrati onaj stil koji najviše pristoji njenom karakteru. Strasna i tajanstvena, odlučiće se na izazovnu varijantu, obično sive ili crne boje. Neće žaliti ni jednog prebijenog dinara kada joj neki komad dobre garderobe zapne za oko. Voli da nosi markirane stvari, ali se zna prikoniti i nekoj lepoj haljini i drugim stvarčicama koje je onako usput, iz šetnje ili posla, ošacovala da će joj bespekorno pristajati. Njen ormar je nalik rudniku iz koga ćete iskopati uvek neku zlatnu rudu garderobe, kojom se najviše ponosi i koju čuva za značajne prilike. Ponekad se i sama izgubi u onom što ima, jer se za neke stvari naprosto veže, a neke i zaboravi, jer ih je obukla jednom, dvaput ili nijednom. Obožava da Shopinguje kada joj novčanik dopušta bogatu avanturu. Njina je Siva, Crna, i sve druge nijanse koje naginju njenoj strasnoj prirodi od crvene, pa sve do žaravo oranž i žute. 
*** 
STRELAC 

Žene Strelčevi su izrazito slobodoljubiog sportskog duha. Nastojaće da i svoj stil oblačenja rano forimiraju, baš kao i svoje filozovske stavove. Sportsko- elegantan stil im najviše pristaje, i odgovara. I najizazovnija haljina mora biti ležernija, tako da će se pre odlučiti za elastičnije, prirodnije tkanine u kom ima streča i elastina. Uglavnom se ne slažu sa parolom “Što je u izlogu, to je i u radnji”, jer smatraju da je veća draž da ono što je čini neodoljivom partneru, razotkriva lagano, s vremenom. U njenom garderoberu na visini zadatka je tirkizno plava boja, kojom usklađuje preostale stvari sa vedrijim nijansama i s ponekom tamnijom srožijom. Kako ne bi izgubila optimizam, uvek nastoji da izgleda tip-top sa svojim spajalicama za najlepši osmeh na svetu, kojim često usrećuje druge. Vrsna je Šopingholičarka koja će sebe uvek rado počastiti nekim lepim komadima garderobe, cipela, tašni... Ako ste pošli sa njom da joj pravite društvo, dok ona isprobava krpice u radnji, a vi sa oduševljenjem ugledate nešto što bi ste rado kupili, pri tom nemate dovoljno novca, njeno kavaljersko srce neće odoleti da vam priušti tu vrstu sreće. Njen Garderober lako može zameniti  sa sobom, sa čivilucima i vešalicama, kao u butiku ili radnji, gde će se naći i mnoštvo cipela koje su njen fetiš. Obožava “casual” stil, te će se tu naći i mnoštvo farmerica i još što- šta, što je ova večita putnica donela sa nekog proputovanja svetom. Tu su i koferi naravno, i sve druge finese da joj učine put ugodnijim i srećnijim. 

JARAC 

Žena Jarac, naginje više klasičnom stilu oblačenja, ogrćući se plaštom dostojanstva, u naletu nekog modnog trenda gde kič preovladava. Njen istančan ukus zahteva kvalitet, i od njega ne odstupa ni kada je mogućnosti ograničavaju. Neće se zaletati da kupuje koješta i da gomila, već će sačekati priliku da lep komad odeće priušti sebi. U njenom ormaru se mogu naći i stare stvari koje su brižljivo očuvane, a za koje je emotivno vezana, ili su uspomena dragih joj osoba, obično majke, bake ili najboljih drugarica. Ne dozvoljava da je iznenadi neki gala prijem sa društvom ili izlazak na večeru sa voljenom osobom. Mala crna haljina je uvek tu, gde će zablistati na crnim salonkama sa visokom štiklom. Svojim otmenim držanjem uvek privlači pažnju i divljenje, ma koliko je drugi voleli. U biti je kreativna, pa će neki stari komad odeće osvežiti zanimljivim modnim detaljom, na kojoj bi joj pozavideli i najveći modni kreatori. Iako na izgled hladna i rezervisana, u dubini duši je nežna i romantična, pa će kao u starom dobrom filmu, svoj izgled upotpuniti skladnim šeširom , rukavicama, kaišem i drugim zanimljivim predmetima želja, koje na muški deo ostavljaju snažan utisak. Preferira elegantne haljine i komplete, koji dosežu do kolena , koko šanel, ili sasvim duge, maksi. Rado će se uputiti u dobar šoping, gde je kvalitet zastupljen bez pardona. Vezive je prirode, pa će imati uvek neki najdraži komad garderobe, koji će nositi sve dok traju, a tako je i sa obućom. 
VODOLIJA


Vodolijina ekscentričnost ni korak ne zaostaje za modnim trendovima, čak ih i pretiče svojim originalnijim idejama. Ne mora sve biti markirano i kvlitetno, ako neka krpica , svojom otkačenim krojem i dezenom, govori sve jezike sveta. Nihov garderober je pravo leglo kreativnih bubica koje Vodilija gaji u svom čudesnom svetu mašte. Obožavaju shoping u koji idu solo, ili u društvu, kupujući sve što je čini lepšom i ekstravagantnijom. Ne drže se strogo jednog stila, već mešaju razne stilove, da ponekad mogu izgledati prenapadne u tom šarenilu spojivog i nespojivog. Brzo izgustiraju neke stvari, dajući primat omiljenim, u kojima se pronalaze i osećaju udobno. U njenoj bogatoj lepezi boja dominira plava, u svim nijansama. Obožavaju haljine , od tesnih koja prati liniju tela, do širokih, lepršavih sa provokativnim šlicevima, svih dužina, od mini do maxi. Štikle na cipelama su takođe u velikom rasponu i sežu čak do vratolomne petnaetstice. Nekada danima ne izlaze iz pantalona, šorceva, helanki itd. Kako su uvek za izlazak, njin garderober je uvek “na izvolte”. 

RIBE

Maštovite Ribe, veoma drže do svog izgleda i oblačenja. Svoj stil crpe iz raznih modnih žurnala, iz svih drugih kretivnih izvora, sa kojim njen istančan ukus ima dodirnih tačaka. Praktikuju klasičniju liniju obojenu romantičnim detaljima. Vole lagodnost pri svakom pokretu s toga se najčešće odlučuju za ležerne i lepršave haljine, na kojima se može naći karneri, čipke, interesantne marame ili ešarpe. Vole da razotkriju ramena, istaknu deholte u pristojnoj meri. Naglašavaju struk uzanim kaišem, ili širim, elastičnim, sa diskretno ukrasnim kopčama ili šnalama. Za poslovne i ozbiljnije prilike obično se opredeljuju za komplete (suknje ili pantalone), sa košuljama u tonu. Pretenduju belu i teget boju, kao i sve boje koje pristaju njinoj mističnosti. Cipele su im fetiš, i imaju ih u svim bojama prilagođenim garderobi i tašni, koju tog dana nose. Šhoping im je strastven mamac, posebno kad sebi žele da poprave raspoloženje. U svom ormaru imaju more stvarčica, u koje će rado uploviti shodno prilici. Pate, ukoliko nemaju sve što njinoj ženstvenosti pripada, ali ne zadugo, jer će uvek pronaći pukotinu kroz koju će doploviti do svojih ispunjenja želja. Tihi šarm koji poseduju u skladu s anđeoskim osmehom, teško da će nekog ostaviti ravnodušnim da ne popusti pred njenom linijom, raskošnih i romantičnih haljina. 
Rubrika iz Grand Revije
ASTROLOG I PISAC
Nelly Poerich

    Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.


       


Коментари

Популарни постови са овог блога

ASTROPROFIL@ KRISTINE KIJE KOCKAR i KIJIN PRVENAC@ NE VRAĆAM SE NA STARO # prilog video

ASTROLOŠKI PROFIL KRISTINE KIJE KOCKAR     DOBRODOŠAO U KLUB- KIJA / ZADRUGA 4 BLIZANAC- STRELAC Stjuardesa, Kristina Kija Kockar je rodjena  u znaku Blizanca sa podznakom u Strelcu. Njen vladar znaka Merkur/ u Blizancima dnevni domicil,  a u Devici noćni/ Merkur je veoma domišljat, inteligentan, komunikativan, okretan, snalažljiv  i spretan kao mačka, te se uvek dočeka na noge u svakoj situaciji. Krisitinin Merkur je postavljen u 5 kući u konjunkciji sa Suncem na 5 stepenu Blizanca,/ srednja škola/ što joj daje dobrog reotričara i nadarenost za jezike, te završava gimnaziju filološki smer, engleski govori perfektno. A kako je i vladar njene 6 i 9 kuće upisuje i završava Visoku Hotelijerku školu. Sa Plutonom na 13 stepeni Škorpije/ sedište/ u 10 kući /prirodnoj kući Jarca karijere, društvenog statusa/ gotovo uvek nadje u žiži interesovanja, iako je publika podeljena, ili je vole ili je mrze, ali je nikako ne ignorišu zbog urodjenog autoriteta gde njena

MUDRE NARODNE POSLOVICE '' STRPLJEN SPAŠEN''- NAGLAŠAVA SATURN

Naravno da sve ove mudre POSLOVICE VAŽE ZA SVE, ali hajdemo ih pripojiti zodijačkim znacima OVAN  Skoči pa reci hop Ne možeš glavom kroz zid  Čizma glavu čuva, a šubara je krasi Pametni ljudi se uče na tuđim greškama, a budala na vlastitim Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka. Vuk dlaku menja, a ćud nikad BIK Nije blago ni srebro ni zlato,već je blago što je srcu drago. Ko se o mleko opeče, taj i u jogurt duva. Prijatelj je najbolja imovina života Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani Čovjek se pozna u tri slučaja: u jelu, u bogatstvu i u pijanstvu Ako nemaš lekara, neka ti lekar bude ovo troje: vedra duša, odmor i umeren način života. Vo se veže za rogove a čovek za jezik Glad je najbolji kuvar I pas legne da se ručak slegne BLIZANAC Od inata nema goreg zanata. U laži su kratke noge. Svaka ptica svome jatu leti. Lakše je steći nego sačuvati. Na mladima svet ostaje. Ko lopovu gleda kroz prste i sam je lopov. Ko lija t

ASTROPROFIL - KATARINA GRUJIĆ &ZVEZDA GRANDA

Rubrika iz Grand revije Katarina je rođena u znaku Bika sa suncem na fiksnoj zvezdi Plejada- roj od 7 zvezda 7 sestara, što joj može dati uglavnom srećne i čulne ljubavne priče. Na samom Ascedentu tj. podznaku je fiksna Kiffa Australies, iz sazvežđa Libre(Vage) što joj daje borbenu prirodu, a i zlovoljan karkter koji teško oprašta, podložan osveti. Mars u Ovnu, svom sedištu, vladar Ascedenta, a suvladar Škorpije, smestio se u 5. Polje ljubavi, zabave, sporta, dece, praveći konjunkciju sa Fiksnom zvezdom Alderamin iz sazvežđa Kefej (Kralj Etiopije), dajući joj autrotet još kao mladoj, što je dobro, ako energiju koristi pozitivno. U suprotnom može upadati u nezgodne i prilično opasne situacije. Problemi mogu poteći od podređenih i potčinjenih ljudi. Kako Mars ne pravi harmoničan aspekt sa stelijumom planeta, Mesecom na 16 stepenu Jarca ,Uranom na 17. I Neptunom na 18., trabala bi poraditi na sebi da ne reaguje nepromišljeno i naglo. Upravo tu su dispozitori, naveden

ASTROPROFIL LEGENDARNE MARILYN MONROE

Merlin Monro je rodjena 1.06.1926.god. u Los Angelesu SAD u 9 i 30 h. BLIZANAC / LAV Merilin Monro je rodjena z znaku Blizanca, sa podznakom u Lavu. U prvoj kući se udobno smestio Neptun na 22 stepena Lava, darivajući joj harizmu, tananost, ljupkost ali i sposobnost kameleonske transformacije, što je  Merilin najviše ispoljila kroz glumu, na filmskom platnu, i zasigurno joj je doprineo u postizanju  legendarnog imena,  pored ostalih astroloških astekata. Sunce vladar ascedenta i dispozitor njenog Neptuna otišao je u 10 kuću karijere,/ lako primećena/ postavlejno na 10 stepenu Blizanca na fiksnoj zvezdi Aldebaran iz sazveždja Bika, a prirode Marsa. Ova zvezda se tretira kao vodeća zvezda zvezdi, a spada u kraljevske zvezda i jedna je od čuvara Neba ili zvezda kojom upravlja ArhandjelMihajilo, Vojni komadant Nebeske vojske. Astrološko značenje ove zvezde daje vodeći položaj u nečemu, ali u negativnoj kontaciji i neprijateljstvo od ortakluka i izdaju ili od javnih neprijatel

ASTROPROFIL KOKO ŠANEL

Коко Шанел Пуно име Габријела Бонур „Коко“ Шанел Датум рођења  19. август 1883 . Место рођења Сомир Француска Датум смрти 10. јануар 1971 . (87 год.) Место смрти Париз Француска Веб-сајт www.chanel.com Габријела Бонур „Коко“ Шанел ( франц. Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel; Сомир , 19. август 1883 — Париз , 10. јануар 1971 ) је била француска модна креаторка чије модернистичке мисли, мода инспирисана мушком одећом и трагање за скупом једноставношћу су је учинили важном личношћу у XX веку моде. Била је оснивач једног од најпознатијих модних брендова, Шанел и готово шест деценија суверено владала париском високом модом. Њен изузетан утицај на моду био је такав да је она једина особа у пољу шивења именована на Тајм 100: Најважнијих људи века ( енгл. Time 100: The Most Important People of the Century). Коко Шанел је и творац Мале црне хаљине . Највећи успех у животу био је инспирација мушком одећом. Са жена је скинула корсете, скратила им фризуре и ха

ĆILIBAR - okamenjeni sunčev zrak

Legende - ćilibar je lekovita smola od koje nastaju najlepši komadi nakita, talismani protiv uroka i lekovi za dušu i telo... Spiritualisti veruju da ćilibar povezuje nebo i zemlju, dušu sa univerzumom Ćilibar je kroz vekove bio cenjeniji od dragog kamenja Ćilibar (jantar, amber) zapravo i nije kamen! Nastao je kao čudesna mešavina različitih biljnih smola sa drveća koja su rasla i pre 50 miliona godina, pre svega u Skandinaviji i okolini Baltičkog mora. Sadrži vodonik, kiseonik, ugljenik u obliku jantarne kiseline, eterična ulja u kojoj su sačuvani mehurići vode, ostaci lišća, cveća, delovi fosila insekata, a ponekad i paukovu mrežu. Dogodi se da u ćilibaru bude i gušter, ali retko kada, jer veće životinje uspeju da se izvuku iz lepljive mase. Sitniji insekti zauvek u njoj ostaju, okamenjeni u smoli, a podaci govore da nasjtariji mrav pronađen u u ćilibaru datira od pre sto miliona godina. Prirodni ćilibar nije dragulj, ali baš kao i biseri i korali spada u vrstu or

ASTROPROFIL@ ANABELE ATIJAS

 ASTROLOŠKI PROFIL ANABELE ATIJAS VODOLIJA@ BLIZANAC Anabela je rodjena u znaku Vodolije  sa podznakom u Blizancima. Sunce natusa  je na 6 stepenu Vodolije  na fiksnoj zvezdi BOS iz sazveždja Capricorniusa, Jarca, u 9 kući/ inostranstva, dalekih putovanja visokog obrazovanja, religije/ Prirode Venere i Saturna . Zvezda u licu Jarca.  Otac je mao tešku prošlost , problem egzistencijalne prirode kao i progon od ratova ili strah od siromaštva gde i sam natus kasnije ima, te postaje oprezniji i nikad se ne ističe ukoliko nije siguran u svoju poziciju. Prosperitet dolazi  u teškim i opasnim situacijama.   Anabelino Sunce pravi kvadrat sa svojim dispozitorom, tj vladarem vodolije Uranom na 2 stepenu Škorpije/ egzaltacija/ u šestoj kući posla, zdravlja ...a na fiksnoj zvezdi Altar iz sazveždja /Akvila/, Orao. Tipična muška zvezda poznata kao zvezda komadanta. Pozitivna ako se vodi vrlinama, a u suprotnom  je poznata kao i zvezda ranjenih, i opisuje mučenje,  budućí da j

Venera U ŠKORPIJI* - OPASNE VODE ŠKORPIONSKE LUKE/ tranzit od 23.08- 18.10.2017/

Venera je uplovila u opasne vode škorpionske luke. Kod Vage se baš nauživala, a sad joj se nije lako privići se na škorpionsku isključivost u svakom pogledu. Kako god dalje mora, pa i krišom maskirna, detektivski lagano na prstima, a ukoliko stvari krenu naglavačke, škorpionski rep je dokači kad se najmanje nada. Koliko ozlojađenosti se kriju u najskorovitijim delovima takve duše, to samo zna ova misteriozna Venera, kad je zaposednu njene dubine i virovi. Dodirnuti dno, puzati po njemu, naći snagu gde opasnost vreba, zaista nisu laki zadaci, a pritom i sačuvati dostojanstvo. Ogroman je to nadljudski izazov i napor, ali ona ipak uspeva, ma koliko delovala animalnim delom sopstva. Surovost, svirepost i sirovost dolaze do tačke ključanja strasnog proboja do željene obale njenih intenzivnih želja. A šta je čeka sve tamo tog momenta još joj nije ni u malom mozgu, i samo je važno da dosegne ono što je tada naumila. Može to biti i ratno ostrvo, vulkanska lava, opasnost bilo kakve p

ASTROPROFIL@ SLOBODANA RADANOVIĆ

ASTROPROFIL SLOBODANA BOBE RADANOVIĆ Slika čista simbolika, Lune i Kije/ Luna, strast/Škorpija i Kija, ljubav/Blizanac, njegov par njegovo drugo JA/ BLIZANAC- DEVICA Moj mali astrološki osvrt Pevač Pinkovih zvezda, Slobodan Radanović je rodjen u znaku Blizanca sa podznakom u Devici. Njegovo Sunce u 10 kući, analognoj Jarcu, se nalazi  na 29 stepeni Blizanca , na fiksnoj zvezdi Menkalinan iz sazveždja Auriga/ Kočijaša/ prirode Merkura i Marsa/. Zvezda u desnom ramenu kočijaša. Ovaj položaj nosi uspeh, ali i uništenje u negativnoj konotaciji kad stvari omaknu kontroli. Nosi nasilje, kao i opasnost od kriminala i požara usled ne- pažnje. Sa ocem je moguć sukob mišljena i neslaganje po pitanju životne filozofije i poimanja života. Dispozitor njegovog Sunca je Merkur, koji je u njegovom natalu na petnaestom stepenu Blizanca, na fiksnoj zvezdi Rigel iz sazveždja Orion/ Veliki Lovac, prirode Jupitera i Marsa/, a  koja je povezana sa slavom i bogatstvom samo ukoliko

SUNCE KONJUNKCIJA MARS U LAVU-GROMOGLASNA ODBRANA UGLEDA I ČASTI /tranzit

  NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA Sunce u konjunkciji s Marsom u Lavu / od 23.07- 15 .08. 2017,g,/udruženim snagama,vojovaće u odbranu svega što je pretnja Sunčevom narušavanju ugleda i časti, naročito sada kada je Saturn u Strelcu i Jupter u Vagi / božja pravda i mir /. Primenjivaće razne mere, pa i one drastične, rigidne, i kad je zakon u pitanju. Postrožiće ga svakako. Dugo je ćutalo naše Sunce pod nebeskom kapom, ugađajući svakom egu pojedinca/ Sunce predstavalja nas naš ego, naše dostojanstvo, našeg oca, ljude pozicionirane presedavajuće, vlast/ali sada udružen Marsom ima potrebu da gromoglasno stane u odbranu svog ugleda i časti, kao i ugleda najbilžih, porodice. ... Pošto je Lav presedavajući horoskopa, da krenemo s vrha od političke scene, gde će se najviše odraziti ovaj ni malo naivan aspekt Sunce konjunkcija Mars, /pošto je svaka konjunkcija pod uticajem Marsa i Saturna/suočavanje nam ne gine sa ozbiljnim promenama tamo gde je akcenat Saturna u Strelcu/ u trećoj dekadi gde j