субота, 16. април 2016.

ASTROPROFIL MIRJANA MIRKOVIĆ & ZVEZDA GRANDA

Rubrika iz Grand revije
Zvezda Granda- Mirjana Mirković

Mirjana je rođena u znaku Vage sa ascedentom u Vagi, što na prvi pogled projicira parolu “Mir i harminija po svaku cenu”. Ali kako je Asc. u konjunkciji sa dve fiksne zvezde dolazi do neumitnih životnih uticaja i borbe. Spika iz sazvežđa Device, daje joj dar i talenat , u muzici, umetnosti, zatim sjajne životne prilike koje treba iskoristiti, u pozitivnom smislu, idući ka slavi i uspehu. U suprotnom dolazi do pada, u vidu karme “imati pa nemati”. i fiksna zvezda Arkturus, iz sazvežđa Botes,(Pastir), može dati izobolje i visok položaj, kao i sklonost putovanjima. U riskantnim situacijama izazivajući sudbinu može je dovesti u rizične situacije usled nepažnje ili površnosti. Prisutan čest osećaj da ne pripada sredini u kojoj se nalazi. Mirjanino Sunce je u 12 polju u egzaktnoj konjunkciji sa Merkurom na 18. Stepenu Vage na 1, na fiksnoj zvezdi Seginus, iz sazvežđa Botus ( Pastir) nosi tendenciju da u mlađem dobu “seče granu na kojoj sedi”, a kasnije se ova slika pretvara u nezhavalnost od onih osoba kojima je želela dobro. Vrlo je važno kakve odluke donosi, jer ova postavka nosi mogućnost pogrešne procene na osnovu nesporazuma sa nekim. Iako je vešta u govoru može biti pogrešno shvaćena i neprikladno interpretirana, što kasnije može dovesti do problema da se njene reči i potpuno izvrnu gubeći pravi smisao . Sklona je putovanjima, u stalnoj potrazi sa sobom, kao i besciljnim lutanjem maštom. Ali kako u Mirjaninom horoskopu Sunce i Merkur nemaju izazovnih apekata i loših dipozitora, olakšava joj bolji odraz u ogledalu astroprofila, da boljim sagledavanjem sebe i svojih mogućnosti s vremenom uspe da prevaziđe loše uticaje zvezda, i da postane centralna fugura moći i odlučivanja u datoj oblasti. Kad je ljubav u pitanju, može joj doneti uticajnog muža. Ljubav prema vinu. Dispozitor Sunca i Merkura, Venera je otišla u prvo polja na 19. stepen Škorpije na fiksnoj zvezdi Kifa Borealis iz sazvežđa Vage, dajući joj mudrost, visok položaj kao i duboke strasne ljubavi, borba između dve žene zbog muškarca, kao i eventualne ljubavne probleme sa nekim opasnim čovekom .




Venera je u konjunkciju sa Saturnom u Škorpiji na 15. stepenu, fiksnoj zvezdi Kifa Australis. koja može dati pretnju od kriminalu i nasilja, ili pak sklonost. Ova zvezda je i nosilac teške i osvetoljubive prirode koja ne oprašta lako, kao i prisutnost velikodušnosti prema neprijatelju kada ga pobedi. Ps. Čuvati se mračnih i nepoznatih predela jer je nosilac i psihopatoloških ubistava pod velom maske. Kako je u Mirjaninom horoskopu na toj zvezdi Saturn, to mogu biti i prošloživotne porodične dugovi, karmički uplivi, u vidu ispaštanja i ograničenja koja se mogu preživljavati dobrim delom života. Potrebno je snagom volje postepeno se oslobađati karmičkih zamki začaranog kruga, i kloniti se svih negativnosti, koji je u kasnijim godinama mogu dovesti do težih problema i oboljenja..


Astrološki Savet Mirjani,


Prikloniti se stelijumu u 3. polju puteva, Marsu na 4. i Jupetaru na 5. stepenu Jarca i Neptunu na 28. stepenu Strelca, koja u Mirjaninom horoskopu svetli kao svetionik ka nepogerešivom putu istine i pravde. Mars je na fiksnoj zvezdi Polis, iz sazvežđa Sagitarius, karakterističnoj za ljude koji znaju da uznapreduju u duhovnom smislu i na Kaus Medius iz sazvežđa Strelca, osećaj za pravdu i humanitarnu prirodu. Jupiter na fiksnoj zvezdi Kaus Australies iz sazvežđa Strelca, pridodaje joj težnju ka stalnom obrazovanju i na duhovnom smislu . Ova pozicija nosi i sreću u bogaćenju , gde se novac može pre zaraditi u inostranstvu. Neptun u Stelcu na fiksnoj zvezdi Akumen iz sazvežđa Škorpije, omogućava joj da vidi dalje, da zađe u sferu nevidljivog i duhovnog. Ujedno joj daje i zaštitu na putovanjima , i obeležje sveca Svetog Nikole, čiju ikonu moguće nosi sa sobom i čiju slavu slavi ona ili neko njoj blizak.

Stelijum gore navedenih planeta obrazuju trigon sa Mesecom (egzaltiran) u Biku u 7. na 1. Stepenu Bika, daje joj popularnost i javnosti, a nalazi se na fiksnoj zvezdi Mira ( odakle se može videti otkuda joj je dato ime Mirjana, Mira) iz sazvežđa Ketus (Morsko Čudovište) koja nosi prisilne emigracije i preseljenja, kao i padanje u vodu i opasnost od davljenja. Valika moć transformacije. Treba se kloniti kritičnih situacija koje se mogu odraziti u vidu promašenog života ukoliko pogrešno iskoristi svoje talente. Od Mire se očekuje da prihvati ono šta se od nje traži, naročito u poslovanju, a dalje će sve ići u odličnom smeru. Mesec u opozitu sa Asc. emituje preosetljivost, ali i žustru narav, kao jedan vid prepreke, koju s vremenom treba korigovati. Taj problem proizilazi i iz aspekture Neptuna u inkonjunkciji sa Mc-om, gde može teško prihvatati činjenicu gde je pogrešila, zbog doze nesigurnosti i sumnje u sebe.

Trebala bi se potruditi da o sebi stvori pozitivnu predastavu o sebi kako bi i drugi verovali u vrednosti koje poseduje i da je vredna ljubavi i pažnje. U suprotnom može se desiti da besciljno luta rasipajući energiju unaokolo. Idealistićka filozofija joj donosi pravi mir, jer je suštinski osoba puna topline, iskrena koju privlači umetnost, pesma i igra. Mesec u Sekstilu sa Marsom joj daje veliku snagu da prevaziđe mnoge teškoće kako u životu tako i zdravstveno. Ambiciozna i čvrsta priroda. U osnovi je radnik , a ne lenjivac. Uran u Strelcu na Fiksnoj zvezdi Kuma iz sazvežđa Drako, zvezda u ustima Zmaja, najviše se odražava burnim reakcijama, ljutito bljujući vatru ko joj se zameri. Potrebno je poraditi na samokontroli, šta kad i kako govori, u svakom domenu od životne važnosti, posebno poslovanja. Snažne je volje i teži dominirati nad ljudima koje voli. Trebala bi raditi na svom sistemu vrednosti , ako ne sama, onda pomoću modernih metoda, Uranske prirode, kao i sve više zastupljene nauke ovog doba kao što je npr. Astrologija. Pored neočkivanih dobitaka, kako je Uran nepredvidiv i po novčanik, ipak pojačati obazrivost, kao i u trošenju novca . Moguća dobit i usled neočkivanog nasledja ili preko partnera. Pluton na 1.stepenu Škorpije u prvom polju joj daje magnetizam, harizmu i potrebu da je svi shvate ozbiljno, kao i trud da sve sve što radi ne radi polovično. Prevazilaženjem gore navedenih ometajućih aspektima, daje joj jak ego , i da svetu pokazuje sva svoja brojna lica. Kako sa Mesecom Pluton, gradi opoziciju, kontrolisati se od situacija gde pri jačim uplivom emocija ego ne dovede do poljuljanosti , samim tim gubitka smera, svađalačke nastrojenosti, nekooperativnosti.
Rubrika iz Grand revije


Nelly Poerich
   

Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godne pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi SA ASTROLGIJOM NA VI. Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

Nelly Poerich ima objavljenih 24 tekstova na Astro portalu.

062 626 191 ili 063 181 41 59

nellypoerich@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар