недеља, 13. март 2016.

PRIJATELJSTVO U OGLEDALU ZODIJAKA



Prijateljstvo je kao slikarsko platno zato pažljivo birajte boje, da se ne razliju u sliku od koje će te okretati glavu...by Nelly Poerich


OVAN
Ovan je sam sebi dovoljan, ali zna da bude otvoren, direktan i da lako sklapa poznanstva. A da li će neka od njih prerasti u prijateljstvo to zavisi u dobroj meri od situacije u kojoj se nalazi. Ako je dobre volje i ako je njegov dominantan ego ispoštovan, neće imati ništa protiv da vas pripoji krugu svojih odabranih prijatelja. Kako je okrenut svojim životnim borbama, neće mu smetati ako ga u tome ostavite samog, dok mu vaša ruka ne ustreba. Njegova očekivanja su u zavisnosti od liste prijatelja na kom se vaše ime nalazi . Ako ste rangirani na prva tri mesta. spremite se da ginete za njega i on će ginuti za vas. Ukoliko porokockate njegovo poverenje, izbrisaće zauvek vaš broj telefona.


BIK
Bik je druželjubiv samo u onoj meri kada to njegovo raspoloženje nalaže. Vešt je u odabiru prijatelja i voli da održava duga prijateljstva, koja datiraju i iz školskih dana. Uvek će vam biti oslonac u svim vašim životnim nevoljama. Zauzvrat očekuje isto od vas. Ukoliko pokušavate da ga obamnete izvlačenjem, da ne možete da mu pomognete, da ste loše volje tog dana, prozreće pravo stanje stvari. Zato nipošto nemojte prekoračiti njegovu granicu tolerancije, ako vam je odista stalo do ovog prijatelja, ni u ludilu ga ne izazivajte ga, jer vas može otpisati za sva vremena. Bik je veliki prijatelj, ali i nepomirljiv neprijatelj. Zato ga bolje imajte kao prijatelja.


BLIZANCI
Bliznace bije glas da su nehajni, detinjasti, u neku ruku jesu, ali iza te leprašovosti krije se onaj drugi ozbiljan i odan prijatelj. Da bi ste došli do njega kroz sve te nivoe igrica kojima vas iskušava, morate pokazati visprenost i snalažljivost. Smeha, zabave i zanimljive priče neće zafaliti ni jednog, jedinog trena. On sve može da proguta ali dosađivanje u životu verujte teško. Ako mu parirate intelektom i ako studirate neke nove i lepše svetove, ovaj radoznalac će uvek biti tu. Njegova neposrednot komunikacije je bez premca, i uvek će mu iznedriti neke nove prijatelje, koje će odmah odložiti u neki svoj dozer po potrebi. Ako vas je zaista svrstao u ključne prijatelje, on će biti tu za vas u svako doba, samo je potrebno da ga nazovete telefonom. Ne voli da kida prijateljstva, sve dok u njemu ogleda sebe, bar s jednim od njih dvojice Blizanaca, morate biti nalik.


RAK
Rak je brižan, osećajan i veoma oprezno bira prijatelje koje će približiti sebi. Iz te nepoverljivosti često čuva svoja stara prijateljstva začeta od malih nogu. Kad vas zavoli i prihvati, prenebegavaće vam i mnoge ne dostatke uvek nalazeći opravdanja. Pokazaće se i pokrovitaljski, kao da mama sedi preko puta vas. Ugađaće vam s ljubavlju , spremati vaša omiljena jela, kolače i tražiti rešenja kroz vaše iscrpene razgovore. On je tu kad vas svi zaborave, da vas podigne sa dna, i da snage da plivate dalje. Biće prijatelj koji će vam ponuditi svoj dom i da prenoćite ako nemate gde. Možda će vam zasmetati njegova preterana nežnost i kljukanje savetima, ali to je on, nepopravljivi dušebrižni emotivac.


LAV
Lav će veoma pažljivo birati prijatelje, a kako ima dobru procenu obično su to vrsni i ugledni ljudi. Nije namteljiv niti neko ko će vas za svaku glupost zvati u pomoć. On zna da štedi svoje prijatelj, da im ugodi raznim izlascima i gala prijemima. U koliko ste mu u nečemu pomogli,svoju zahvalnost pokazaće i kroz elegantan, pa i skupocen poklon. Zaista ga je vredno imati za prijatelja, jer uz njega dobićete i ostalih deset koji su provereni na listi njegovog dostojanstvenog srca. Protežiraće vas na sve načine kako bi se ponosio i vašim uspehom. Aplauze očekuje, ali ih zauzvrat i nesebično daje, ako se uklapaju sa njegovim visokim merilima. Ne izlažite ga nikakvim pritiscima već zadržite kulturno ophođenje koje će poštovati u nedogled. A ako izneverite njegovo prijateljstvo, prećutno će vas udaljiti kilometrima.


DEVICA
Device su poznate po svojoj skeptičnosti, pa će biti propratno i u građenju prijateljstva sve dok se ne uveri da imate kvalitete da vam puži ruku prijateljstva. Pomislićete da sa lupom spava koliko vas promatra ova gospa Analiza, raščlanjući vas na sitne detalje. Ništa čudno, jer njoj sitnice život znače. Po njoj one znaju i biti kao srča razbijene čaše na koju se može i sama ubosti kad se bude najmanje nadala. A kada vas zaista prihvati očekivaće recipročnu razmenu prijateljstva. Onda kad vam je potrebna, biće tu da brine o vama, da izanalizira svaku situaciju i reč i da pronađe najbezbolnije rešenje za vas. Negujte pijateljstvo s Devicom kao što ona neguje vas, i nikada nećete doći u neprijatnu situaciju ili svađu. Ako se oseti izigrana i razočarana, možda će zarad korektnosti obaviti još jedan razgovor sa vama i trajno nestati iz vašeg života. Ukoliko je na saldu Devičinog srca još lepih stvari na kojima počiva vaše prijateljstvo, uz iskreno i obećavajuće izvinjenje, možda vam i pruži još jednu šansu, pa pokušajte.


VAGA
Vaga je jedini predmet u zodijaku koja sve meri do perfekcije, pa tako i sve vrline i mane u prijateljstvu. Ako je odlučila ova pravdoljubiva gospa da vas uvrsti u svoje okruženje prijatelja biće učtiva i fina, saslušaće vas pomno i ne pristrasno prosuditi da li ste u pravu, kao kakav sudija . Ukoliko niste, neće se ustručavati da vam to i otvoreno kaže. Možda vam neće uvek biti pravo, što nije uvek na vašoj strani i kad činite greške, ali to je ona, nepopravljivi isterivač pravde. A ako ste obziran i korektan lik, koji igra po zakonima pravde biće vaš najbolji prijatelj celog života. Kako Vaga igra na kartu miroljubivosti, gnušajući se konfikta i svađa, sumnjam da će te uspeti da je isterate iz takta, a ako i uspete, znajte dokle je granica njene tolerantnosti, inače ode s kartom u nepovratnom pravcu.Vagini krugovi prijatelja su često raznoliki ali dominiraju prijatelji iz oblasti umetnosti.


ŠKORPIJA
Škorpijin prijateljski kod je prilično kompleksan. Sklapanje trajnih prijateljstva je kod nje zaista dug proces. Proći će i godine, a ponekad i ceo život, da uvidite koji vam je prijatelj bila. Njena tajnovitost i nepoverljivost uvek je drži na oprezu, pa će vas često držati na bezbednoj distanci da ne bude povrđena. Kod nje nema sredine, ona ili vas voli ili ne. Ako ste uspeli da odgovorite na sve njene zahteve koji se odnose na prijateljstvo, nema sile da vas život razdvoji trajno. Može na neko vreme da vas sudbina udalji, ali i posle dugih godina biće tu, ona ista Škorpija koju ste oduvek poznavali.


STRELAC
Strelac je lepršav i dostupan za svako čisto prijateljsko srce. Možda će izgledati naivan poput šteneta, pokušavajući da se stopi sa svima, ali njegova suština će biti pronicljiva i veoma probirljiva u pogledu odabira prijatelja. Veoma je odan i na njega se uvek možete osloniti u svakoj životnoj situaciji. Nikada vas neće ostaviti na cedilu. Zauzvrat očekuje da ga poštujete i da ste tu kada njega nevolja zahvati. Strelac neguje duga prijateljstva još iz školskih dana. Nasmejan i vedar ulivaće vam optimizam na svakom koraku. Na svakom putu ciljeva kojim težite raskrčiće vam prolaz, koliko god je to moguće. Njegovo dragoceno prijateljstvo je nemerljivo, s toga radujte se što vam je baš on prijatelj, jer će vam sreća uvek biti za petama.


JARAC
Jarac je veoma karakteran i odan prijatelj. I na uštrb svojih poslova , žrtvovaće svoje vreme, ukoliko vam je zaista potrebna njegova pomoć. Naizgled hladan i rezervisan možda vam neće uvek odavati utisak osobe koja ima srca za vaše patnje i nevolje, ali to je samo optička varka, Saturnovskog predstavnika. Možda neće odgovoriti na svako kmečanje i cimanje za rukav, ali u veoma teškim vremenima će vas iznenaditi svojom privrženošću, emocijom i pažnjom.Tada u bilo koje doba dana ili noći kada vam zatreba pomoć, vašeg prijatelja Jarca biće tu. Ako ste ambiciozni može vam biti velika podrška na tom trnovitom putu uspeha. Čuvajte ga i poštujte u meri koju zaslužuje, jer je zaista odan i vredan prijatelj za celi život.


VODOLIJA
Vodolija je je krajnje prijateljski nastrojena, da ponekad brka, ljubav sa prijateljstvom. Njima su prijatelji bogatstvo kojim se diče tokom celog života. Širok spektar prijatelja u njihovoj čudesnoj lepezi likova se može naći. I pored toga znaju biti sami ili okruženi njima. Na polju ciljeva im se uvek neko nađe od pomoći, a i Vodolije su tu kada njegovi prijatelji hrle nekom svom, pa i teže ostvarivom. Ponekad deluju kao sebičnjaci, ali to je samo farsa, koja nestaje onda kad vam je zaista potrebna njihova pomoć. I njihova prijateljstva znaju datirati iz mlađih dana. Ako ste se pronašli na konekciji i zadobili njegovo poverenje i srce, približiće vas, gotovo identifikovati sa sobom. A ukoliko ga nekim slučajem razočarate reagovaće kao bomba, odbaciće vas ako treba i na neku drugu galaksiju, planetu. Tada njegova tvrdoglavost stupa na scenu i nema povratka nazad, s toga pazite kako se odnosite premaVodolijinoj prijateljskoj ruci.


RIBE
Ribe su požrtvovane i brižne, pa je vaša patnja i briga njina. Neće žaliti ni vremena ni suza da vam olakšaju dušu do iscelenja. Pomaloje naivna pri sklapanju prijateljstva, pa često može biti izigrana i prevarena. Njene ružičaste naočare su moguće za to krive jer ih ne skida i kada spava. Njina dobrodušna priroda često je proizvod naivnosti, jer u ljudima vide samo ono najbolje zašta se vredi žrtvovati. Od prijatelja očekuju samo najbolje i lako se razočaraju, jer je gotovo teško ispratiti sve njene ideale u pogledu na svet koji je okružuje. E, tada i one najfinije Ribice, mogu prerasti u neku morsku neman koja vas pomno vreba na greškama u koracima i u plićaku njenih nadnja. S toga ukoliko vam je stalo do pravog prijateljstva s Ribama, bolje , Ne mutite izvor sa kog vodu pijete, inače zlo i naopako. Tokom života Ribama se obično izdvoje tri prijatelja vredna pažnje, na koje uvek mogu da računaju. Ako vam je prijatelj čuvajte je kao najdragoceniji biser mora.


Nelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

Нема коментара:

Постави коментар