недеља, 28. фебруар 2016.

VENERA PO ZNACIMA I KUĆAMA ZODIJAKA


LJUBAV JE ČUDESNA, OBJASNITI SE NE DA, I KAD NAS KRUPNIH OČIJU GLEDA

KAKO JOJ PRIĆI SA KOJE STRANE, A DA NAM SRCE VOLETI NE STANE,
MORA DA POSTOJI TAJA TAJNI KOD, ZVEZDA, KO U MAČKE SLEDIMO HOD...
Venera utiče na sreću u ljubavi?

Ljubav, najpoželjnija mera naših srca. Šta nas to ometa da je imamo u onoj količini za kojom težimo? – često se pitamo.

A odgovor nam izmiče u magličastim oblacima strepnje da ne ispustimo i ono što imamo. Predlažem, da zavirimo u zvezde, te taKako ko tajanstvene scenski postavljene zapise koji signalizuju svaki trag u beskraju našeg postojanja.”Nadomak smo otkrovenju tajni” – odzvanja iz svemira.Venera je glavna glumica na veličanstvenoj sceni ljubavi, kojom je Mars, strašću užaren, pomno prati i opseda, svojim više netaktičnim pristupom. Gde su oni postavljeni u našem horoskopu, našoj natalnoj karti? I kakav uticaj imaju na svetla Sunca (naše Ja) i Mesec (našu dušu), ali i kakav uticaj primaju od drugih planeta, sporednih likova koji sveobuhvatno čine scenu života? Sudeći da je Venera najbitnija planeta ljubavi, krenućemo od nje i njene postavke u našoj natalnoj karti. To znači, u kom je znaku, u kojoj kući, kakve aspekte gradi sa ostalim planetama i sa descedentom (vrhom sedme kuće braka), te gde su odseli njeni dispozitori?


VENERA U OVNU I PRVOJ KUĆI

Prva kuća, analogna je znaku Ovna, u kom je Venera inače u ne baš slavnoj poziciji (Venera u Ovnu je u svom determinatu, odnosno izgonu). Tako odvažna i šarmantna, ona lako upada u oči, ali kada pomislite da vam je na dohvat ruke i da će te lako zadobiti njenu naklonost, prevarili ste se, jer će odmah pokazati svoj odbramben stav s distance, naravno ako niste po njenim najčešće visokim kriterijumima, onaj pravi / prava. Ako ste od onih koji će prepoznati njen blokator i zadržite se na prijateljskom stavu, daće vam šansu, pokazujući pri tom svoju duhovitiju stranu ličnosti.Nipošto je ne izazivajte vulgarnim šalama i nasrtljivim opaskama, i ne koristite nijedno oružje sile, na njenu eksplozivnu prirodu, koja vas može odbaciti kilometrima u nepovrat. Venera u Ovnu voli da vlada situacijom, na način kako to samo ona zna. Njena težnja da bude prva u svemu, mnogima može zasmetati. Ali onima koji vole dominatne tipove izraženog stava, vatrenog temperamenta, zasiguno će prijati, njena izražajna potreba za podstrehom, kad je u pitanju preduzimljivost u akcijama bilo kog tipa, posebno u ambiciji. Vrlo često važi za pričalicu, pa čak i onu koja pomalo guši, ali to je samo njena potreba za dokazivanjem u društvu, naročito kada svojim oštrim okom primeti da je uzimaju zdravo za gotovo. Svesna je toga i zna kakav utisak ostavlja, ali njena unutarnja kulminacija znanja je tera da iznese sve ono što joj se u datom trenu čini da treba.Ljudi rođeni sa Venerom u Ovnu su mahom lepi, pravilnih crta lica, dok će Venera u prvoj kući pridodati šarmantne rupice na obrazima i na bradi. Drže do svog izgleda, pa kad poodmaknu u godine nije retkost da se podvrgnu nekoj estetskoj intervenciji. Njihov mlad duh očigledno zazire od starosti, jer ne mogu da podnesu njene nemilosrdne štafelaje dok im oslikavaju oštrije bore, najpre između obrva i po sredini čela. I ako je pravi entuzijasta, ulaskom u godine moguće je da se i po prvi put suoče sa depresijom. Strah od samoće u jeseni života, je takođe jedan od uzroka. Naklonjene su sportu, iako im ponekad ponestane istrajnosti, stoga moraju raditi na samodisciplini. Venera u dobrim aspektima sa planetama obećava više sreće u ljubavi, osim ako dispozitori ne ukazuju suprotno. Svaka natalna karta je jedinstvena priča za sebe i najbolje je ne globalizovati stvari već studioznije poraditi na analizi horoskopa date osobe.


VENERA U BIKU I DRUGOJ KUĆI

Venera je ovde, svoja na svom, u svom sedištu. Tako fiksna i zavodljiva, teži da uživa u svim ovozemaljskim blagodatima, što joj obično i urodi plodom. Naizgled naivna i ljupka, veoma je taktična u gotovo svemu i ne voli mnogo da rizikuje. Svesna je svog, uglavnom, zavodljivog izgleda i šarma koji će položiti samo pred onim koji ispunjava njena merila vrednosti. Ljubav i materija ovde idu ruku pod ruku. Venera u Biku traži stabilnu osobu na koju se može osloniti u svakom momentu. Fizički izgled joj je važan, ali pošto je apetitilija često kuburi sa kilogramima, a takođe i privlači partnera koji često ima isti problem.Iako je hedonista, gotovo u svemu, i iako je svrstavaju u lenje, zna biti veliki radnik, kada taj rad obećava dobru zaradu. A kada joj materijalne mogućnosti dozvole, novac pametno ulaže, obično u nekretnine. Kako bi potkrepila svoju sigurnost često ima neki stan za izdavanje ili pak poslovni prostor.Voli da se prikazuje pred drugima u najboljem svetlu i da se ponosi svojim, često, zavidnim statusom. Ljubav joj daje krila, i iznenađujuće je koliko je tada spremna da pruži ljubavi i pažnje svom izabraniku. Izrazito je ljubomorna, ali to pokušava da vešto prikrije, mada je odaje njen uznemiren pogled i rumen ten, koji joj istog momenta oblije lice. Ne voli odmah da se raspravlja, obično sačeka pravi trenutak ili neku primerenu kaznu, kako bi partneru dala do znanja da njena ljubav i pažnja nisu za poigravanje. A kada ni to ne upali, spremna je da se ćutnjom distancira danima, sve dok se partner ne iskupi nekim vidom izvinjenja, a u krajnjem slučaju odlazi zauvek. Zato oprezno, ako vam je zaista stalo do osobe sa Venerom u Biku, bilo da je ljubav ili prijateljstvo u pitanju, jer ona se nikada ne vraća, kada zaista jednog dana reši da ode.

VENERA U BLIZANCIMA I TREĆOJ KUĆI

Prve reči koju bih vezala za ovu intelektualnu Veneru je radoznalost i snalažljivost, duhovitost i lukavstvo. Njen gipki hod mačke je čini nečujnom i kada ulazi na velika vrata vašeg srca. Oklevate da je ugostite svim čarima kojima vaša duša raspolaže, dok vas ona merka u svakoj neprimerenoj reči i gestu. Oprez, ako vas neki unutarnji glas na to navodi, ne idite protiv sebe, ako niste spremni da parirate ovoj jako zanimljivoj osobi, dečjeg izraza i stava. Njeno zavođenje je puno igre i nestašluka, bez koje joj život ne bi bio zanimljiv. Ako ste zaista spremni da joj pokažete svoju raznolikost, srećne vam bile te večite putešestvije. Nju ne drži mesto i često vas može upitati, pa i ćutke, samim pogledom ‘Šta ćemo sad?’ Pa ako nemate ideju, ona je već ima u svom rukavu. Ostaje vam samo da se povinujete njenom šarmu i da je sledite. Ili, da joj ne zamerite ako ona, dok vi oklevate, učini nešto, ili ode bez vas.

Ne trpi rutinu i njen život je pun dinamike, pa ako ste sličnih dimenzija, ispoštujte je tako što će te joj dozvoljavati slobodu misli i akcije. Ona nije baš znalac sa novcem, za koji gotovo uvek iznađe način da ga zaradi i da kupi najkvalitetnije stvari, ali i onda se vrati praznog novčanika. U prevodu, kada imaju dosta novca troše ga nemilosrdno, a postaju stipse kada imaju tek neki dinar uz sebe. Ali, za to ne mare, jer znaju da će ih njihova snalažljivost iznova dovesti do nekog dodatnog posla, koji će im omogućiti zaradu.


Prema njoj je sreća blagonaklona, a to očekuje i od voljenih bića koja je okružuju. Bratimljenje joj nije strana varijanta, jer njena detinja težnja je da komunicira sa svima koji joj izmame onaj pravi, iskren osmeh ljudskosti. Zato negujte duhovitost, šalite se na njen i vaš račun, jer ćete samo tako najpre prevazići razlike sa vašom ljubavlju, rođenoj sa Venerom u Blizancima ili u trećoj (blizanačkoj kući). Poznata je po tom da puno priča na telefon, ali da ih menja, pa i gubi. Cimnite je na nekom od njenih vijugavih puteva, došapnite neku lepu reč podrške sa puno duha, kako vam ne bi zamakla negde, podstaknuta nekom pređašnjom zamerkom, odnosno svađom. Eto, toliko, da vam ne odleprša predaleko od vašeg srca.


VENERA U RAKU I ČETVRTOJ KUĆI

Baš je nežna i saosećajna, reći će te, Venera vodnjikavih očiju, uprtih u nebo. Pravi romantik. Greh ju je povrediti kad ovako milog i blaženog lika čita neke od svojih ljubavnih stihova svom voljenom biću. Da one su poete ekstrasenzornih sposobnosti i na njih Mesec ima jak uticaj, kao i okolnosti u kojima se nađu. Ne trpi naredbe niti ikakav pritisak, više je ona ta koja voli da dominira, da onako neosetno, suptilno preuzima komandu. Kako je veoma brižna za svoje najmilije, najbolje joj pristaje ta zaštitnička uloga negovateljice. Spremna je mnogo toga da učini, kako bi se osetili ugodno, i bilo bi zaista greh uskratiti joj to dušebrižničko zadovoljstvo. Majka je za nju najbitnija osoba na svetu, i onda, kada ode iz njenog doma, uvek će se vraćati, ako to situacija nalaže, posebno u starosti kada je nega preko potrebna.


Kako zalazi u godine, zavesti ovu vodenu Veneru je prava umetnost. Probirljiva je do te mere, da se, ne tako retko, dogodi da svoju srodnu dušu čeka do duboko u starost. Venera u Raku, ili se veoma mlada udaje (nekad zbog iznenadne trudnoće, pošto je jako plodna) ili postaje kućepaziteljka, stara čekalica. Izuzetno je tradicionalna i veoma joj je bitno da njeni potomci žive u zdravoj porodici. Ako vam je poverila dušu i pridobila vašu zauzvrat, spremna je i mnogo toga da istrpi da bi očuvala brak. Strepi od razvoda, a ako se i desi, verujte, za nju je ubitačan. Jer ona kad voli, voli iskreno.

VENERA U LAVU I PETOJ KUĆI


E, ovo je već scenska Venera, puna dramaturgije. Uvek mora postojati neki scenario, da bi bila ispunjena. Njeno dostojantvo je nemerljivo i dostupno samo onima koji njenu naklonost zaslužuju. Jako dobro procenjuje ljude i situacije. Ako vam ova, naizgled uobražena Venera, za nekog kaže da je ovakav ili onakav, budite sigurni da je upravu. Ako ste njen izabranik podrazumeva se da joj morati parirati u mnogo čemu, jer u suprotnom zna se povući sa ljubavne scene. Ona jako drže do svog stava i može se reći da imaju postojan karakter. Stoga, ako ste stvarno zaljubljeni u vašu princezu, budite spremni na sve moguće zaplete na nivou njenog teatralnog očekivanja. Laž lako prozre, zato je odmah na početku izbacite iz igre zavođenja.

Kad vas pusti u svoje srce, za prvo vreme ćete ostati u predvorju, a potom, ako zaslužite da budete poklonik njene ogromne ljubavi, polako će vas uvoditi u svoje odaje, pa i one tajne, u kojima će te biti kraljevski tretirani. Ali ne zaboravite da ona mora biti u centru pažnje i da će svojim prefinjenim načinom izražavati svoju zahtevnost, a ponekad vas i baciti na kolena, kao još jedan test vaše iskrenosti, plemenitosti, snage. I ako vam je zaista stalo do njene ljubavi, obožavajte je, jer ona i jeste za obožavanje, nikako za ponižavanje. Ako vam, zavisno od situacije, zapadne i neka snishodljiva uloga i osetite u njenom glasu izvesnu dozu zajedljivosti, pomešanu sa sarkastičnim smeškom, nikako ne reagujte burno, jer to je samo jedna od mnoštva njenih proba. Naprotiv, zagrlite je, razoružajte je nekim laskavim komplimentom, strasnim poljupcem, koji će je automatski razoružati i opet će biti ona prava voljena. Život sa njom vam može pružiti puno toga, od bezrezervne predanosti do života u kome udobnost nije samo na slici. Obožava decu i spremna im je omogućiti sve što im je potrebno, od lepog vaspitanja, prvoklasnog školovanja, i tako dalje. Ako vam je jednom rekla ‘da’, znajte da ga je rekla od srca, a na vama je da ga ispoštujete onako kako je najbolje moguće. Pa, srećno!

VENERA U DEVICI I ŠESTOJ KUĆI

Ova tako slatko ulickana Venerica (možda zato što joj je prva suseda uzorna Vaga, obožavateljka lepote u svakom pogledu) puna je očekivanja da dobije zauzvrat, pod konac, sve ono što vam bez pogovora čini, pa čak i ono što ne tražite od nje. Ona tačno znaju šta je nekome potrebno. To joj je urođena vrlina, a za poneke, ne baš retko, i mana. Obično oni naviknuti da samo dobijaju, olako je podrede i potisnu u nezavidan plan, ubitačan za njeno krhko samopouzdanje. Da, ona se može svrstati u one trpeljive osobe, ali to može biti i samo varka, za one koji misle da sa njom mogu mahati kao sa krpom, ili u najgorem slučaju, da im ponekad posluži kao otirač. Ne preporučujem vam da igrate na tu kartu, ako nemate pravog džokera. Njeno detinje durenje može biti prvi alarmantni signal da ste se poneli neprimereno njenom visprenom umu i prilično sramežljivom srcu. Odustanite od takvih igara.

Ne pravite od nje lutku na koncu ili klovna za zabavu. I nipošto ne idite preko crte razvučenog konca na kome je štipaljkom ljutitog ćutanja pričvrstila čiste, probrane reči. Ujedite se za jezik, bolje i odćutite neosnovane primedbe namenjene njoj, sve dok se ne stvori adekvatan momenat obrazloženja. Ono može trajati satima, sve dok se nesuglasice svedu na minimum, jer pred njenim pogledom se možete osetiti kao da ste pod lupom. Kod nje se sve mora izvesti na čistac, pa i ljubav. Pohvale voli, jer je ohrabruju i pothranjuju joj samopouzdanje, a ako ga izgubi lako može skliznuti u bolest, a samim tim povući i vas, makar u negovatelja. Da vam se veza, i sutra eventualno brak, i dom pretvore u apoteku, verujem da vam nije cilj. Volite je onakvu kakvu ste je upoznali i nikako, bez preke potrebe, ne prilazite njenom sistemu vrednosti. A ako vam nešto baš odatle nedostaje, toplo zatražite i videćete koliko je spremna da odgovori na svaku vašu realnu želju. Pustite je da bude u službi ljubavi, jer je to usrećuje, i uvek ćete dobiti najslađe parče vašeg omiljenog kolača. A i lek neće izostati, uvek tačno i na vreme.

VENERA U VAGI I SEDMOJ KUĆI


Ko bi joj mogao odoleti? Njenom zavodljivom, prefinjenom šarmu, naparfemisanim oblinama i najlepšom notom u glasu. Ne zalećite se i ne izlećite iz bontonskih manira, ako želite da osvojite ovu, naizgled miljama, udaljenu Veneru. Njeni tasovi moraju biti harmonično podešeni, jer i jedna mala mrva sumnje, ako na njih padne, mogu se zaljuljati, i odbiti je od vas. A kamoli neki teži grešni razlog, gde bi se dugo tezgali na njenim tasovima pravde, podrivajući njenu neodlučnost. Ljubav je njena zvezda vodilja i učini li vam se daleka, da se još više udaljuje svojim pribranim stavom i hladnim odmerenim glasom, budite sigurni da ste je nečim odbili i da će vam trebati vremena da vam pruži novu šansu.

Ukoliko ste zaljubljeni i stalo vam je do sledećeg viđanja s njom, uvek joj priznajte nesmotrenost uz izvinjenje, jer je to prava reč i razoružavajući korak da dođete do ključeva njenog pravičnog srca. Nije pristalica avantura, i ako joj se dogodi to je samo jedna od potraga za ljubavlju koja je ispunjava. Njena umetnička duša je konstantno vuče visinama na kojima se najbolje oseća, a ako ste baš vi ta njena tajna muzika, za kojom celog života traga, biće uz vas i kada vaš instrument s vremenom zataji. Pronaći će tada neki novi, ležerniji takt, prihvatljiv njenom istančanom sluhu za lepo.Volite je i pustite je da voli onako slatko, mazno, kako to samo ona može.

VENERA U ŠKORPIJI I OSMOJ KUĆI

Naizgled nonšalantna, a tako tajanstveno fatalna Venera. Taj vulkanski naboj strasti vri ispod mirne površine njenog lika, ne ostavljajući nikog ravnodušnim. Ako ste ušli u fokus njenih želja, praćenih prodornim pogledom koji vas očas razgoli, neka vam je Bog na pomoći, jer ovde silina ljubavi često vodi u ‘biti ili ne biti’. Spremni ste da se igrate vatrom, gde je ljubomora žarač? E pa dobro, vaše srce je, vaš sud. Lepo vam je, kupate se u znoju provedenih sati skupa, teško vam je da se razdvojite i na sat vremena, jer se sumnja raspiruje što ste duže odvojeni. Vaša požudna Venera se ogrče plaštom dostojanstva i udaljava tajanstvenim ćutanjem, ne proverava vas na očigled, ne bi li sebi olakšala naboj ljubomore.


No, uvek postoji i ono ‘ali’, crv sumnje ne miruje, kopka… hm, hm, čime se služi ova detektivska Venerca, kad sve tražene informacije o vama joj odnekud pristignu? Koji su to radari postavljeni na putevima između vaših zaljubljenih srca? Nema drugog odgovora do tog da Neka sila, golim okom nedokučiva, radi za njih. Oni neće jurcati naokolo za vama, kao poneke kardinalne Venere. Pustiće vas da se sasvim slobodno krećete i da se družite. Što da ne ? Pa ona je tako puna razumevanja i tolerancije, ali do onog praga tolerancije dok vas ne uhvati u nekoj od laži, ili, ne daj Bože, prevari. Zato budite krajnje iskreni prema ovoj Veneri, ako je ljubav toliko jaka i želite da s njom provedete život, jer u suprotnom može vas odbaciti tako daleko od svog srca, da vam više ne bi dala pristupa ni da umirete. Zna biti itekako osvetoljubivo zlopamtilo, a i velikodušno poželjno biće, ako se uveri da ste baš vi njena polovina požudnog bića, koji je spreman na uspone i padove koje život nosi. Ako ništa, bar je zadovoljstvo tu. Psst…

VENERA U STRELCU I DEVETOJ KUĆI

Večiti idealista, filozofskog pristupa i ljubavi. Kojim putem do njenog srca, kad ih ima toliko da i sama ponekad zaluta u nekoj od svojih avantura. Ne odvaja se od svog luka sa strelama ni kad spava na vašem ramenu, jer možda u nekom od svojih bajnih snova ugleda svog anđela. I ako joj se učinilo da ste vi taj kojim je svoje srce probola, u jednom deliću će imati tračak sumnje s mišlju da niste onaj o kome od detinjstva sanja. Nikako ne pokušavajte da joj potkradate snove, ni kada ih preseljava u javu, jer će nestati sa istim onim koferom sa kojim se nedavno doselila u vaš, za nju, pomalo tmuran dom.


Venera u Strelcu svojom pojavom unosi svuda beličatu svetlost, baš kao i tri anđela koji obitavaju u njenoj iskričavoj duši. Pokušajte da je pratite kako bi upoznali više sfere postojanja, u kojima ljubav rado obitava, dok se sprema da nas udostoji svojih čari. Možda vam otkrije tu čarobnu formulu, da je doživite onako iskonski čistu. Venera u devetoj je blagorodna i nosi pojednostavljen životni put. Te su osobe pod Božijom zaštitom, i u nevoljama uvijek im se pruža ruka spasa. Teže visokom obrazovanju, studiranju, i ako ga zbog nekih okolnosti, najčešće finansijskih, ne završe, trudiće se da se samoobrazuje. Religiozni su, i uvek u dosluhu sa Bogom.


VENERA U JARCU I DESETOJ KUĆI

Ambiciozna Venera, gladna uspeha, koja ne preza od prepreka koje joj se na tom putu nameću. U ljubavi je donekle nesigurna zbog strepnje da ne bude na pravi način prihvaćena, ili u krajnjem slučaju, odbačena. Venera u Jarcu vrlo često kompenzuje ljubav poslom. Ispod hladnog štita krije se pohotna želja za ljubavlju. Kako je i dosta tradicionalna, porodicu visoko kotira. Iako joj znaju iskrsnuti problemi po pitanju braka, mnogo će učiniti i istrpeti, kako ne bi došlo do razvoda. A, ako do njega dođe, to za njih može biti veoma ubitačno. Od svog partnera očekuju krajnju privrženost, odanost i iskrenost, na koje odgovaraju poštovanjem i sigurnim krovom nad glavom, kao i svime što ide za jedan normalni porodičan život. Teško ispoljavaju emociju i gotovo uvek izgledaju rezervisano, tako da partnera često drže u dovoljnoj dozi neizvesnosti, što je donekle i dobro, ta njihova intrigantna karta tajanstvenosti.

Venera u Jarcu svoje prave emocije ispoljava u intimnim trenucima vođenja ljubavi. A ponekad tako što će partneru uvek biti na usluzi, i što će svoje voljeno biće, takođe, podržavati u ambiciji, što, naravno, očekuje i zauzvrat, kad su njeni planovi u pitanju. Žilavi su i izdržljivi, puni volje i spremni da je jačaju kod dragih im bića, ako primete da im manjka. U Veneri u Jarcu će mnogi naći dobrog prijatelja, možda i za ceo život. Venera u desetoj teži da ima uspešne prijatelje, na koje gleda s poštovanjem, a donekle i hvalisajući se njihovim uspehom, kao da je njen. Ponekad se njena plemenitost graniči sa koristoljubljem, naročito onda kada smatra da ste vi baš ta lestvica koja joj je potrebna da se ispenje do svog vrha, kome i sama teži.


VENERA U VODOLIJI I JEDANAESTOJ KUĆI

Univerzalna Venerica, kojoj je lakše da voli ceo svet, nego samo jednu osobu. Njen hladnokrvni stav deluje zbunjujuće, prvenstveno za prijatelje, kao i na druge kojima je stalo do njihove naklonosti. Magnetizam koji poseduje čini je neodoljivom za suprotan pol, pa je često u emotivnim zapletima. Njena impozantnost, gotovo, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Originalnost svog vrcavog duha prezentuje kad god joj se pruži prava prilika, tako da je duša dobrih zabava. Koliko je čudna, tako su čudni i putevi njenog srca, od toga da se ‘ukači’ s nekim na prvu loptu, do toga da odugovlači ulazak u vezu, pogotovu u legalan brak.

Njima bračni papir nije dokaz ljubavi i poštovanja. Živeće s nekim dok se ta ljubav ne istroši. Posebno je za vezu kritična loša pozicija ove Venere sa Uranom. Na ivici žileta je pri svakom lošem tranzitu, pa makar to bio i Mesec.

Ovim osobama je potrebno mnogo više truda i strpljenja da očuvaju svoju vezu ili brak. Primetila sam i to da Venera u Vodoliji zaista traži posebnost u svom partneru. Nekog, kako se znam našaliti, ‘vanzemaljca’, osobu sa druge planete, ili da bar ima ‘vanzemaljski’ ton. I kada se razočara, kada shvati da to nije ono što je želela, nastavlja svoju potragu, nekada i celi svoj život. Na toj težnji počivaju njena emotivna lutanja. Zna se pomiriti i sa samoćom, kako bi izbegla stresove, neharmonične veze ili brak. Zato, dragi zaljubljenici u ovu ekstravagantnu Veneru, najpre joj budite prijatelj, a ljubav će doći sama.


VENERA U RIBAMA I DVANAESTOJ KUĆI

Ova bajkovita Venera je egzaltirana u sazvežđu Riba i njena ushićenost za idealnom ljubavi je nemerljiva. Njena aura kao da je sazdana od božanskog oreola. I kao takva, uvek ima nekog svog anđela koji je vodi i čuva u njenim pogrešnim ljubavnim koracima. Zna da se zaleti padajući na laskave komplimente, a potom razočara do te mere da je moguće i da se povuče u sebe, i živi monaški. Kod nekih pripadnika ove Venere se dešava da se uputi u neki manastir, sa željom da tu ostane posvećena Bogu, pa i svojim lepim glasom, što je često njen talenat. Iz te njene posvećenosti se vidi njena ogromna želja da pronađe osobu koju će voleti svim svojim bićem i ostati uz njega do kraja života. Spremna je da se žrtvuje za svoju porodicu, pa i kada ona nije baš onakva kakvu je uvek priželjkivala u svojim snovima.


Njena izvesna doza ćudljivosti, koju izražava kroz zamišljenost i odsutnost, može izazvati izvesnu sumnju kog njenog partnera, da ga dovoljno ne voli, da ga mulja, vara. Ali ne, ona je samo tako lepršava u svom svetu mašte, gde odmara i napaja pozitivnom energijom svoju preemotivnu prirodu. Pustite je i ne upadajte bahato u te njene sate sanjarenja. Pokušajte da je razumete i prihvatite sa najlepšim osmehom koji imate, i izmamićete tako od nje samo najbolje. U suprotnom, ako negodujete stalnim pritiskom i agresijom, na ovu tako suptilnu umetničku Veneru, dogodiće se baš ono što niste hteli, da jednostavno ispari. Lako ju je rastužiti, mada to zna trpeljivo prikrivati. Ukoliko vam secela podala, a vi to gazite, svoj raj će potraži s nekim drugim, emotivnijim partnerom. Venera u dvanaestoj je po mnogim viđenjima karmička Venera, koja u ovom životu mora sresti svoju drugu polovinu. Iako im život pravi razne prepreke, kad je reč o zajedničkom životu pod istim krovom, trudiće se da svoje lepe trenutke provedu u tajnosti daleko od očiju sveta. Ovo je i položaj gde osoba obično odlazi daleko, i na tom putu ili nekom drugom mestu sreće svoju pravu ljubav.


Nelly Poerich
Nevvenka Jovanović art Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godne pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi Put do Astrologa pravog - istini na videlo. Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.


Nena Poerich ima objavljenih tekstova na Astro portalu.


062 626 191 ili 063 181 41 59 nellypoerich@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар