Astrologer and Writer Nelly Poerich

Wikipedia

Резултати претраге

Истакнути пост

ASTROPROFIL PREDSEDNIKA RUSIJE VLADIMIRA PUTINA, Vaga / Škorpija

  Vladimir Putin je rođen u znaku Vage sa Podznakom u Škorpionu Ascedent je na 3 stepenu Škorpije na fiksnoj zvezdi Princeps iz sazveždja Bo...

понедељак, 21. март 2022.

ASTROPROFIL PREDSEDNIKA RUSIJE VLADIMIRA PUTINA, Vaga / Škorpija

 


Vladimir Putin je rođen u znaku Vage sa Podznakom u ŠkorpionuAscedent je na 3 stepenu Škorpije na fiksnoj zvezdi Princeps iz sazveždja Bootes, Pastir, prirode Merukra i Saturna/ zvezda u desnoj ruci Pastira, sazvežđe najbliže Bogu. Kako i sam naziv govori povezana je sa postavljanjem principa. Na Istoku ova zvezda je povezana sa 7 princeza, ukazujući na poreklo Arkada koje ipak jeste kraljevsko. Osoba je oštroumna i sklona istraživanju. U lošim aspektima  treba da se kloni sopstvene naglosti i nepromišljenosti jer je mogu u datim situacijama dovesti u probleme i pre nego što će okolnosti biti problematične, a ovde je vladar ascedenta Pluton na 22 st. Lava u 10 kući karijere, na samom MC ili Zenitu u kvadratu sa Jupiterom dispozitorom Marsa  suvladarom  ascedenta Škorpije. 

Na 3 st. Škorpije je i fiksna zvezda Alkalurops, prirode Merkura i Saturna iz sazvežđa Botesa, Pastira, Zvezda u vrhu štapa pastira . Povezana je sa usamljenošću .  

Na 3 st 48 je i fix zvezda Sirma, prirode Merkura i Marsa, iz sazvežđa Virgo, Device. Ova zvezda je povezana sa okultnim i mističnim traganjem. Povoljna je za iskopavanje blaga.  

Krenućemo analizu od vladara ascedenta u Škorpionu, Plutona koji je najupečatljivija tačka horoskopa, natusa, samim tim osoba nikada nije ostajala ne primećena, bilo pojavom, bilo govorom. Pluton na 22 stepenu Lava u 10 kući   u konjunkciji sa  Mc tj Zenitom na 21 stepenu Lava, kao i sa Južnim Čvorom na 20 stepenu Lava u 9 kući svrhe, visokog obrazovanja, inostranstva , dalekih puteva. Studije Prava.

Pluton je na 22 st. 05 Lava na Fiksnoj zvezdi Tani Australis, / prirode Marsa/ iz sazvežđa  Ursa Major / Veliki Medved/ zvezda u zadnjoj šapi Velikog medveda, što se može povezati sa trenutnom situacijom u Ukrajini, u onom smislu pod šapom "zaštite" natusa . Konstalacija Ursa Major, Viliki Medved povezana je sa velikim, moćnim zemljama , a pre svega Rusijom i Nemačkom , koje u sebi nose prizvuk "negativca", baš kao što je Arkad video pretnju i opasnost ...- iako je od toga što je sad medved sam nastao.  Stoga  su ovo i sve velike  civilizacije  od kojih su i druge nastale, ali se situacija vremenom izmenila, a veze i koreni su se pogubili. Kako su Nemačka i Rusija  zemlje  koje su u jednom delu istorije predstavljale "moćne negativce", ova konstalacija ih je uvek opisivala, a danas tu nezahvalnu ulogu  svetskog negativca polako preuzimaju određene arapske zemlje, pa se simbolika Velikog Medveda sve više vezuje za njih. 
Pluton je i na fiksnoj zvezdi  Ferkad , iz sazvežđa  Ursa Minor, Mali Medved, zvezda u listu prednje noge malog medveda. Prirode Saturna i Urana. Astrološki upliv Malog Medveda predstavlja sve one koji su u senci  mnogo većih ljudi, pa se u jednom trenutku počnu boriti protiv njih, ni sami ne znajući  da su oni zapravo  deo jedne iste  celine  i da su od njih  potekli, što se može povezati sa natalnim horoskopom predsednika Ukrajine, V. Zelenskog koji  u svom natalu ima Jupitera na 28 st. Blizanca na  fiksnoj zvezdi Polaris iz sazvežđa Ursa Minor, Malog Medveda . Sve velike tragedije mogu započeti iz ovakvih dešavanja u kome se zaboravlja odnos koji povezuje ljude i počinje ljuta borba, na šta upućuje zvezda Polaris, sam vrh neba oko Koga se sve vrti. Tako su sve male zemlje i narodi  koji su deo većih zemalja , upravo one koje počinju borbu za oslobađanjem, što je i slika Čečenije u odnosu na Rusiju, kao i svake osobe koja je u timu sa nekom drugom , ali nastupa čas pobune i odvajanja.

Na 21 stepenu 26 Je Rasalas Borealis, iz sazvežđa Leo, Lava, prirode Marsa i Saturna, što daje borbenost i neustrašivost , ali i skonost ka destrukciji i samodestrukciji. Poziv na viši stepen duhovnosti .

  Ovo je mesto snage i moći, osoba postiže sve što  ima za cilj. Sa ovom konstalacijom natus stalno treba da pobeđuje sebe , odnosno sopstvenu gordost, kako ne bi bila povređena. Saturn ovde gradi kvadrat sa Uranom, gde se sudara tradicija i nešto ultra moderno, natusu, napadno  ne prihvatljivo u viziji njegovog poimanja sveta. Ali svakako ovde je moć zavisna od planete na kojoj je, a ovde zasigurno je to sa Plutonom, koji je takodje nosilac moći i autoriteta, što govori i natusova pozicija predesednika Rusije, 22 godine , a upravo ta 22 godina je pod uticajem  ove zvezde i Plutona ...ali kasnije sa daljom analizom ćemo upotpuniti sliku. 

Mars suvladar Škorpije tj. Ascedenta se smestio na 26 stepenu Strelca/ Stepenu Galaksije, što  se ovde  može podvesti sa ovom specijalnom operacijom, začetak Novog Svetskog Poretka/ Mars u drugoj kući na 26 stepenu  gradi trigon sa Plutonom na 22 st. Lava, gde je razlika 4 stepena, stpena Raka, koji predstavlja narod, gde je izraz patriotizma, a nalazi se na fiksnoj zvezdi Kelb Alrai, prirode Neptuna, Saturna i Venere/ iz sazvežđa Ofijukus, Zmijonoše, što nosi podložnost epidemijama, trovanjima, gušenju i sl. Takodje i sposobnost da osoba ima moć iscelenja i moć da razboli kako sebe tako i druge. U konjunkciji s Marsom skrivena moć je naglašena pa bila ona i seksualne prirode, ili u vidu nekog tajnog oružja. Mars je ovde u dobroj postavci i daje odlične hirurge i one koji rade sa otrovima. 

Mars je i na fix zvezdi Sargas  iz sazvežđa Škorpiona, prirode Venere i Saturna, zvezda u repu Škorpiona, hvatač i udarač . A tu je i Akueles  prirode Marsa i Meseca iz sazveždja Škopriona/ zvezdani roj koji je poznat kao izazivač slepila/. U povoljnoj postavci , što ovde jeste slučaj,  ova zvezda daje oštar um , omogućava natusu da sagleda situacije  dublje i dalje, što zalazi u sferu nevidljivog i duhovnog, i može se reći da je osoba vizonar . Mars na zvezdama iz sazvežđa Škorpiona, s obzirom na ogromnu energiju koja kruži, a koja ima neodoljivu potrebu da pobedi  još pre ulaska u bitku. Osoba je svesna da njena moć nije sa ovog sveta , već da deluje sa  druge strane, pa je žrtva već paralisana  njenim pogledom pre nego što išta uspe da  uradi. Ne preza pred neprijateljem, jer je sposobna da gleda smrti u oči  i otud izvuče sve one koji su se tu našli, te je ovo spasitelj u svim opasnim situacijama. Osoba je i ukrotitelj  divljih i otrovnih životinja. 

Tu je i fiksna zvezda na 27  st. Strelca Atemin , prirode Meseca i Marsa iz sazvežđa Drako, Zmaja.  Zvezda u desnom oku  Zmaja. Nekada je bila Polarna zvezda  pre 5000 godina i bila je veoma poštovana u Egiptu. Daje snažnu kocentraciju, sklonost  ezoteriji, filozofiji, usamljenosti . Na ovoj zvezdi Mars je kao tempirana atomska bomba , jer generiše veoma veliku energiju, koju osoba kanališe kroz borilačke istočnjačke sportove, džudo, karate i sl...Odavde proizilaze opasni sukobi  i borbe  u kojima je moguća upotreba vatrenog oružja .Opasnost od gmizavaca, zmija, kao i u tunelima i kanalima odakle vreba opasnost. Ovo može biti i slika atomske energije i eksplozije. 

Sunce je dispozitor ovog moćnog i dominantnog Plutona u Lavu na samom MC- u tj. Zenitu, pa da krenemo sa analizom Sunca . Sunce je postavljeno na 13 stepenu Vage u 11 kući prijatelja, ciljeva, protežiranosti, prirodnoj kući Vodolije, slobodoljubive, humane, ali i buntovne, samim tim što je ovde u kvadratu sa  postavkom, njenog vladara Urana u 9 kući svrhe na 13 st Raka na fix zvezdi  Sirijus iz sazveždja Kanis Major, Velikog psa.  Sirijus zvezda koja nadgleda Evropu, i kroz koju ovde Rusija, zemlja presedavajućeg, postaje sve bliskija s njom i EU što konkurentskim silama može zasmetati u nekom trenutku. / Sunce je na fiksnoj zvezdi Alhiba, prirode Marsa i Saturna , iz sazvežđa Corvus, Gavran. Zvezda u kljunu Gavrana. Iako je najmanja zvezda u ovom sazveždju  nosi A, Alfa i glavna je zvezda u sazveždju Korvusa.
Tu je odmah na 13, 27 st. ALgorab, prirode Marsa i Saturna i nalazi se u desnom krilu Gavrana. Opšti uticaj ove zvezde je neiskrenost i laganje.

Sunce u ovom sazveždju Corvus , Gavran, bilo da je to sam natus ili neko u okruženju natusa ko će biti izložen jakom iskušenju, iskazuje se tako što više ističe svoju čast i poštenje/ Sunce / to je dublje zaglibila u laž i prevaru. Ovo je laž koja će najčešće biti rasvetljena. Ali kako je ovde dipozitor najbolji odgovor, potražićemo ga daljom analizom... a to je Venera koja je pala u 1 polje natusa na 11 stepen Škorpiona, stepen Vodolije, a na fix zvezdi Akruks, prirode Jupitera, zvezda u dnu Krsta . Okrenutost ka religiji, okultnom i mističnom delu stvarnosti. Astrologija . Jupiter je ovde  na 19 stepenu Bika u 7 kući / javnosti, partnerstva, braka, javnih neprijatelja/ na fiksnoj zvezdi  Botein na 20, 51 , prirode Marsa, iz sazvežđa Ovna /pokazatelja rata/ Zvezda u boku Ovna, mali stomak, što se često provlači kroz medije da su Nato alijanse stigle do osetljivog  mekog dela stomaka Rusije, metaforično rečeno. Tu je odmah na 20, 52  Rana prirode Saturna, iz sazvežđa Eridaunus, Podzemna reka/ opasnost u saobraćaju pored neke reke, vode/Jupiter u sazvežđu Ovna daje osobi više sreće nego pameti u nekim situacijama, pa se natus iz svih opasnosti izvlači. Jupiter ovde daje mudrost, obrazovanje, inostranstvo, novac . Ovde se novac može lako steći, ali uz aflikcije, u ovom natalu sa Plutonom može ukazivati rizik i pretrpeti gubitke periodično, jer Jupiter u kvadratu sa Plutonom su kao usisivač za novac. Ali kako je Jupiter u Biku gotovo uvek plodonosan sve iznova radja, pa i novac kao da raste na drvetu, obično s proleća. Sankcije od Urana kvadratiranim sa Suncem i konjunkcijom sa Saturnom  mogu dovesti do izvesnih oskudica...ali ne zadugo.

Jupiter u sazvežđu Eridaunusa, Podzemne reke , ovde je naglasak opreznosti u saobraćaju, kao i dalekim putevima preko, što će reći u Ameriku i Australiju...Kako je ovde aflikcija Jupitera i Plutona i prisustvo Urana u 9 kući u kvadratu sa Suncem, ovde je uvek moguća opasnost u inostranstvu, a ponekad čak i po život. Opet gledamo dispozitora, tj vladajuću planetu i  opet je  to Venera, jer vlada i Bikom.  Opet se vraćamo na Veneru  u Škorpiji u prvoj kući, ličnom polju, stoga oprez nije na odmet i osluškivanje poruka koje natusu nebo odašilje putem Meseca u Blizancima položenom u Škorpionskom prirodnom 8 polju, a vladarem 9 kuće, božije, koja počinje sa Rakom, otvorena duša ka nebu...kuća, dalekih putovanje, gde je kako rekoh postavljen aflikovani Uran sa Suncem, izuzetno tvrdoglav, u nekim odlukama, puno treba za donošenje odluka, a shodno tome se teško odustaje./  provlači se i društvenim mrežama govorom mržnje, tipa atentati, bombe zbog situacije u Ukrajini i sl/ 

Mesec zauzima 80% horoskopa, i u horoskopu vladara predstavlja narod. Kod predsednika Vladimira Putina, Mesec je na 2 stepenu Blizanca u osmoj kući na fiksnoj zvezdi Atkis , prirode Venera i Saturna, i Mirfak, prirode Jupitera i Saturna iz sazvežđa Perseja/Heroj/kraljevsko sazvežđe, kao i kod predsednika Amerike Džozefa Bajdena, gde se nalazi Uran, što usled ne slušanja saveta i prenagljenosti  u bitnim odlučnim situacijama mogu upasti u probleme, a i iza svega nastupaju posledice, tuga, bol i jad, sa kojima se kasnije teško nose... Mesec sa fiksnim zvezdama iz sazvežđa Perseja znači da je ovde prisutan teži početak života natusovih roditelja sa svojim roditeljima. Ovde živi genetski sukob. Moguće svađe oko kuće, tuča zbog uvrede majke i patriotizam ovde često znaju biti naglašeni.  Mesec je u inkonjunkciji sa Ascedentom daje impuslivnost kad na nju neko vrši pritisak.  Ovde Lepa reč  sa puno takta,  kao i doslednost u dogovoru, sve ostale loše aspekte  pobija i briše. 

Mekrur je dispozitor Meseca   je na 23 stepenu Vage na fiksnoj zvezdi  Foramen na 22, 09 Vage iz sazvežđa Argo Navis , Karina, Lađa, prirode Jupiter, Saturn,  zvezda u krmi broda . Supernova , specifična po okruženju sa maglinom koja se zove Ključaonica. 

U Povoljnoj postavci  ukazuje na otkrivanje tajni koje su povezane sa dalekim putevima ili sa inostranstvom. Tajna će biti otkrivena. Duhovnost naglašena. Vid može biti narušen. Specifičnost ove zvezde je i da ukazuje na saobraćaj i prevozna sredstva. Dobar primer  za to je i slučaj Henrija Forda, automobilskog magnata i vlasinka Forda. Takodje ova zvezda je sklona  da natusa dovede u rizične životne situacije. Naime ova zvezda direktno ukazuje na nišan, /ključaonicu kroz koju se vidi  zvezda je simboličan prikaz nišana/ kao i opasnost od atentata, što mora biti posebno naglašeno. Dobar primer je i horoskop Aleksandra Karađorđevića kome se na Foramenu  nalazi vladar Ascedenta Uran i to u 8 kući u natalu. Ne zaboravimo  da je atentat izvršen u inostranstvu i da je ovo sazvežđe Argo Navis povezano sa putovanjem u inostranstvo, naročito brodom, a on je u Marsej upravo brodom otputovao, a stradao je u automobilu, što je povezano sa ovom zvezdom. 

Da se podsetimo da je ova zvezda, pored drugih fiksnih zvezda, posredno imala uticaj i na potunuće Titanika... Naime ovde leži opasnost od brodoloma. 

Foramen zvezda emituje koherentno zraćenje svetlosti , što predstavlja svojevrsni prirodni laser, i danas ova zvezda u određenoj simbolici predstavlja svaki laserski nišan.

Merkur  kroz sazvežđe Argonavis, Lađa, ljubav prema putovanjima, brzoj vožnji i najrazličitijim avanturama. Natus ima dobre ideje i pronalazačke sposobnosti . Ipak ovde osoba može biti prevarena , odnosno da reč, Merkur, koja joj bude data- ne bude održana , što i samu osobu kasnije može dovesti u situaciju da i sama postane proračunata i da se ogreši o neku drugu osobu, nekog kojoj moguće daje najviše podrške.  

Merkur je i na Spiki na 23 stepenu Device , priroda Venere i Marsa. Simbol, klas pšenice. Kroz ovu zvezdu je Ptolomej podelio Zodijak i  Venere i Marsa , što upućuje na suštinsku prirodu  i koja definiše prirodnu osu Zodijaka od 0 stepeni Vage do 0 stepeni Ovna.

Spika daruje talente, poklon boginje čovečanstva, daje sjajne životne prilike, koju osoba treba da iskoristi. Ali za ovaj poklon osoba treba da bude dostojna koliko je u stanju da prima i daje. Mars je ovde dobro postavljen...Spika je simbol znanja i dubokih uvida. Uspeh u državnim poslovima, ili sa državnicima, uspeh preko muzike, glume , govorništava, filozofije, religije umetnosti sveobuhvatno, dar za pronalazaštvo. Kako je Merkur pokazatelj i dece, te deca natusa  mogu imati neke od ovih darova. 

Merkur se našao i na Arkturus fiksnoj zvezdi , prirode Marsa i Jupitera, iz sazvežđa Botes, Pastir. Zvezda u levom kolenu pastira. Poznata je i kao čuvar medveda  ili čak čuvar Nebesa... Nosi visok položaj, izobilje, kao i sklonost putovanjima/ morskim, prekomorskim/. Nesporazum ovde ponekad može dovesti da natus nekog, ili taj neko natusa povredi. Ovde osoba može osetiti nepripadnost  sredini u kojoj se nalazi, što često, ili uvek jeste tačno!

Merkur preko fiksne zvezde Nekar iz sazvežđa Botes, Pastir, dobija upozorenje neposredno ili preko znakova koje život šalje, jer ova zvezda se nalazi u uhu Pastira. 

Sa ovom kombinacijom Merkura i sazvežđa Botesa, natus treba naročito da vodi računa kakve odluke donosi, jer ovde delovanje može doći kroz pogrešene procene i da deluje na osnovu nesporazuma. Ipak ova osoba je vešta u govoru, ima šta da kaže, takoreći ona  je osoba čije se reči mogu daleko čuti. Ali dešava se da iako je vešta u govoru , da osoba bude pogrešno shvaćena  i interpretirana, što nadalje može izazavati čitav niz nesporazuma i dovesti do toga da njene reči budu potpuno izvrnute , ili da im se izvrne prvobitna smisao. Izdaja od brata ili nekog sebi bliskog, opet zbog nesporazuma. 

Merkur  je  postavljen u 12 kući, polju analognom Ribama,  kao dispozitor Meseca u Blizancima iz 8 kuće, analognoj Škorpionu, što još dodatno može dovesti do takvih situacija da natusa  ne čuju jasno na pravi način.  Posledica može biti podrivena sumnjama kao nekog ko je radio u KGB-u, gde se pri razgovoru uvek nekako javi  ta neka podozrivost i sumnja onog s kim razgovara ...Savet jasno i razgovetno saslušati natusa i problem je rešen, natus je već 22 godine na veoma odgovornoj poziciji predsednika jedne velike zemlje kakava je Rusija. Merkur u Vagi teži uvek pravdi i lepom ophodjenju kao i poštovanju, kao i držanja reči i dogovora, otud i faklutet Prava. Sudstvo iz pozicije Vage uvek provejava, s toga mir i harmonija po svaku cenu, a najbolja je kultura kojoj Vaga uvek rado pribegava i teži. 

Merkur obrazuje konjunkciju sa Neptunom u 12 polju, što daje oči na ledjima natusa,  i to je jedna od pozicija u kojoj treba načuljiti više ušiju nego sumnju. Neptun je lepo položen u sekstilu sa Marsom iz Strelca kao i sa Plutonom u 10 kući, što daje osobe koje imaju žandarski njuh i odmah nanjuše opasnost. Lojalni su onima koji cene sve njene doktrine. 
Neptun je u konjunkciji sa Saturnom na 17 stepenu Vage na fiksnoj zvezdi  Seginus, prirode Merkura i Saturna, iz sazvežđa Botes, Pastir. Žeteoc ili berač. Arapi su ovu zvezdu zvali  Čuvarem ili zaštitnikom. Jasan intelekt, govornik, odličan političar. Dovitljivost. Problemi od prijatelja ili ortakluka. 

Saturn je egzaltiran u Vagi pun ushićenja i težnje za pravdom, ali mu pozicija 12 polja, Ribljeg polja i dodatno njen vladar Neptun , može baciti  dimnu zavesu ili pak zamagliti vidike nekim ljudima te s toga opet može proizići neka druga slika natusa i neke situacije koje se prezentuje svetu. 


 PS Zbog male greške sa fiksnom zvezdom Unukalhai, koja nije na 22 stepenu Lava već na 22 stepenu Škorpiona , na početku analize profila, usledila je ispravka.  Slede ispravke, Hvala na razumevanje ...nastaviće se ...

astrolog i pisac Nelly Poerich

Sva prava zadržana

Strogo zabranjeno svako kopiranje i postavljanje na druge kanale

 Нема коментара:

Постави коментар