уторак, 16. август 2016.

Mars Konjunkcija Saturn U Strelcu, Kvadrat Neptun u Ribama & OPREZ!! MANEVARSKA TRKA U JEKU, APLAUZ U ŠTEKU (od 05. avgusta do 01. septembra)

Tranzit Mars konjunkcija Saturn , kvadrat Neptun& OPREZ!! Manevarska trka u jeku (od 05. avgusta do 01. septembra) 


Mars je u  Strelcu, na sudbinskim ispitima, biti ili ne biti, omamljen izazovnim kvadratom s Neptunom u Ribama, i njegovom nehajnom pristupu prema zakonima koji važe za obične ljude. Pa, se opravdano pitamo: 
-Da li je  Mars, gasiran nekim opijatima?- uključujući i neku žešću čašicu pića više, ili je pak posredi ljubavno dokazivanje. Jer na momente kao sumanut  hvata zalet,  kao da mu Neptun, naizmenice, vezuje i dreši oči, zabavljajući se do besvesti; dok pokušava da pretekne sve što mu se ispred nosa crta, kršeći saobraćajna pravila bezbednosti. 
A Saturn  ga malo, malo, pa opomene,  da zakoči iz neophodnog opreza, da vozi propisanom brzinom u ovom tako riskantnom periodu na putevima, dok je kod Strelca, koji su u njegovoj kosmičkoj nadležnosti. Iživcira to muštranje, Marsa, ispaljuje svoj bes gde stigne, i na ostale vozače koji mile kao puževi, jer mu je  noga, čas na kočnici, a čas na gasu. 
Zakoči On, na nekoj pretećoj krivini provalije, ali čim odmaknu neki kilometar više, iznova divlja i  manerviše, kao da je na nekom bojnom polju, ili da mu je neka presudna žurba o glavu, pa na sve načine pokušava da ih sve pretekne, i tog sporohodnog kamiondžiju, gusenicu, i tog robustnog policajca, prerušenog u Saturna. 
Saturn ga gleda i krsti se, s promisli, kao da je đavo ušo u njega. Neptunu je zabavno njihovo prepucavanje na autoputevima života. Zastane i on malo sa svojim ludilom, da ga Saturn ne provali, i počne da sumnja u njegovu uzvišenu sliku ideala. Ali, Neptun, uvek željan nekog dobrog  starog akcionog filma, nastavlja,  da i dalje izaziva. Saturn ne prestaje da se krsti, kao da je na molitvi na  Hilandaru, te u sebi ponavlja,
 - Spasi bože, sve putnike ovog  sveta, pa i mene koji o svima moram da vodim računa, kada srljaju u smrt. Kao da ne znaju da sam ja tu da im produžim život, i da ih naučim toleranciji i mudrosti, jer to je jedini i najispravniji put života. Kovanicu Strpljen spašen, stalno podvlačim, ali zalud sve dok sede na ušima. Razumem ja mladost poletnu punu adrenalina, ali ona zna i te kako da zavede, da tresne o pod, a i da košta i glave. Ovaj Mars, će me sasvim izludeti, jedva čekam da me pretekne, ali onako lagano fino gospodski, a ne kao neki tamo kabadahija koji, nasumice, svojom glavom jamčio nečiji karmički dug, nekog  grešnog dede, koji moguće ni sam nije znao u šta se upliće.
Neptun, ga pomno osluškuje svojim radarima, nervoznije lomeći prste, kao da ih je i tu umešao, pri tom budeći svoju uspavanu savest.



Najopasnija je vožnja, u nepažljivih vozača, s večeri, kad noć hvata zamah, a kiša navali padati.Izmaglica,  posle nje tek zna da zavara i suži vidike, i pored dugih svetla na kolima. O, magli i snežnim nametima i poledicama, i da ne pričam. Ne daj bože da im Mars kroji pute, svojom nestrpljivošću za volanom, da je prvi za volanom, naročito ako je tu, i neki lošiji aspekt sa Uranom. Još ako su u natalu pojedinca, naglašene fiksne zvezde iz Eridaunusa, podzemne reke. E, tu zaista treba otvoriti četvore oči, ako je put ne izbežan, ili ga pak odložiti, u neko pristojnije vreme, gde je sve jasno, kao na dlanu.
Neću da vas plašim, - ote se Neptunu, u preslišavanju, nekih dešavanja, koja su se otimala kontroli, njegovom zanesenjošću. 
Nazrevši opasnost svojih izliva ludosti, odluči da se prikloni Saturnu.  Ćutke rezimira, Ipak je pravda u njegovim strogim rukama s obzirom da je egzaltiran u Vagi. Šta će reći nebeski sud, ipak treba misliti.
I Mars će se stišati, kad vidi da nema nekog, ko mu podstrehuje takmičarski duh. Tad će i Saturnu biti mnogo lakše da se s njim nosi, kad mu kao neki klinac nestašlukom prkosi.
Manevarska trka lagano jenjava, - Sa svoje tačke gledišta, prokomentarisa i Mesec, zadužen za ljudske duše,  promolivši nos iza debeljuškastog oblaka, punom vlage, koji se teško vukao, kao pokisla bala sena u rukama nadničara.  -
Nadam se da neće biti pogubljenih u ovom ludilu od vremena.
- Neće, ako budu u dosluhu sa bogom, a ne s djavolom- u isti mah zaključiše Saturn i Neptun, vraćajući se idealima, koji su teško dostižni, ali svakako napajaju entuzijazmom, i pozitivnim mislima. Emitujte ih što više, jer niko lepše ne utire put, koliko to zna božanska čista ljubav.
-Srećan put, Anđeli, neka vas Bog čuva, gde god kročili na ovoj planeti!!   


Nelly Poerich





Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.


062 626 191 ili 063 181 41 59
nellypoerich@gmail.com



















Нема коментара:

Постави коментар