уторак, 16. август 2016.

ASTROLOGIJA NAZIVA, ASTROLOGA PRAVIM, TEK KAD GA DOBRO PODUČI I IZGRADI VREME, JER ASTROLOGIJA NIJE ŠTIVO KOJE SE UČI OLAKO, PREKO NOĆI

URANIJA 

Ovaj tekst se dugo kanim, da napišem, i zbog lenjosti, a najviše iz razloga da se ne shvati na pravi način. Ali mojih 29 godina . bavljenja ovom egzaktnom naukom Astrologijom me nateraše da u njenu čast, pustim glas, i da stavim istinu na papir, ma koliko se sudarala sa "istinom", onih, koji su preko noći sebe nazvali "Astrologom". Ovo govorim i kao Saturnovsko dete, Jarac, s podznakom koji sve dobro premeri oštrim okom sudije, pre nego što deluje po presudi, ..pogađate Vaga. 
Možda s početka, njihova "istina" lakše pije vodu kod lakovernih, dovoljno ne upućenih klijenata. Ali šta, ako se ubrzo uspostavi da  su pili mulj, iz nekog tamo pehara, kog je izbacilo ovo stresom uzburkano, nesrećno vreme, pa im  muka zbog koje su došli, postane još veća, do gađenja, i na samu pomisao ove božje nauke.   
S početkom ovog veka zakoračili smo u novu eru kompjutera, mobilne telfonije,  kada i astrologija doživljava procvat. Divan miris istine, odjednom nam je tu servirana na dlanu, po želji sudbine.
Miris najlepših cvetova rajske bašte, od kojih Anđeli na svojim krilima pletu svoje venčiće. Tako i zvezde svojim treptajem pletu, kilometrima, naše puteve sudbine,  neprestano odašiljući signale da su odgovori na sve tajne, negde gore, našem golom oku nedokučive.
 E, sada da bacimo akcenat na naša čula, da rezimiramo, koliko su izoštrena, frekventna, da  prepoznaju i prime pravu informaciju. Ili su otupela od silnog tumaranja i tumbanja lavirintima laži, te ih više i pored naprezanja ne mogu razaznati. Ali uvek ima nade, da se stvari promene na bolje, a i da se čula povrate, nekim restartom ili obaranjem starog narušenog sistema, do novog s kosmičkim uplivom informacija .

Krajnje ljudski, smatram, da je neophodno,poduzeti valjan podvig zarad njenog ugleda i dostojanstva, kao i univerzalnog dobra, dragi čitaoci. Da Astrologija nema plemenitosti, ne bi opstala vekovima, ma koliko bila ne shvaćena i paganizovana, s epitetom "luckasta"sestra Astronomije. Da, one su rođene sestre, ako niste znali , samo ih je smena vekova,  otuđivala, ali nikada sasvim razrodila,  Astrologija se u natalu predstavlja Uranom, koji je označilac svega naprednog, univerzalnog. On ne meri ljude po boji kože, rase, vere,... Za Urana je čovek, čovek, i on sve ljude sagledava sveobuhvatno ,sa svih aspekata, i razume na najdubljem mogućem nivou. E, to upravo čini i Astrologija, postavljajući se prijateljski prema svakome ko od nje zatraži pomoć, tj od Astrologa, koga je ona nazvala Pravim. Ali tek kad ga je dobro podučilo i izgradilo vreme, jer Astrologija nije štivo koje se olako uči, preko noći. Naravno, podrazumeva se prevashodno talenat, ili dar/ dar obrnuto rad/ na kome treba dug i temeljan rad,uključujući logiku, intuiciju, kao i umetnost povezivanja, sažimanja, simbola kojim beskrajno odiše, i svih drugih neophodnih alatki u tumačenju, tj,sagledavanju natala. 
- A za to je svakako zaduženo vreme,- mudro me nadgledajući rezime podvuče, moj vladar Jarca  Saturn,/  nije  mi dozvolio da se duži niz godina eksponiram kao Astrolog, dok dobro ne utvrdim astrološko štivo/ kao suvladar Vodolije,  Uranu, kontrolor letenja, zavisno od situacije.
Posmatrajući  Sa Umetničkog gledišta, nameće se logičan sled, da je, Astrologija,  zapravo, po grčkoj mitologiji, Uranija, nebeska muza, boginja, koju poistovećuju sa duhom svetim i univerzalnom ljubavlju. odevena je u plašt sa zvezdama i Mesecom, a u rukama drži globus. Inače je zaštitnica astronomije i filozofije. A Uranija je bila kćer Urana/ Nebo/ i Geje /zemlja/.... 
              



Tekst u pripremi,....nastavak sutra
Nelly Poerich
Nelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.













Нема коментара:

Постави коментар