субота, 26. март 2016.

TRAČARA KROZ ZODIJAK




OVAN
I pored toga što je Ovan sklon nametenju svog mišljenja i saveta, u biti je najviše obuzet sobom. Obožava da priča o svojim dogodovštinama, pa i nevoljama. Kad se zalaufa u priči, počinje da "guši "posebno, ako u svom natalu ima Veneru u Ovnu, Blizancima.. ne dajući vam da dođete do reči. U žaru svog izlaganja,dešava se da valjano i ne sasluša svog sagovornika. U žučnim raprava teško da će te ga nadjačati, jer vam ne da doći do reči, pa se može podvesti pod ne parlametarane sagovornike. Ogovaranje ni je u sklopu njegovog karaktera, ali se u nekim prilikama koje se tiču njegovog integiteta i interesa, zna uvesti i u tu ogavnu zonu, djavolje radionice. A kakvi će te izaći to je već diskutabilno.

BIK
Ovaj pouzdani ćutolog, graditelj svega što bi
moglo pospešiti udobnost i komfor, svoj i svojih najdražih, često je u manjku s vremenom da bi se bavio tuđim životima i ogovaranjem. U tim okolnostima oIako započnete li neku takvu priču, fiksiraće vas pogledom ne bi li vas zakucao na svoju tablu dangubića ne dajući vam priliku da ga i drugi put uvučete, s nekom čašom više. Ali njegova ruralna crta zna i da se razjari nagomilanim besom da nasedne u nekim labilnijim ekonomskim mometnima, kada mu novčanik zaškripi, a stomak zakrči. Potkačiće svakog bez pardona, koga smatra kao krivca njegovih neuspeha, izvlačeći prljav veš sve do smetišta pometenih razloga. Zato bolje da ga ne izazivate ni po kom osnovu, jer njegovo ogovaranje ostavlja fleke kao crno vino na belom stolnjaku, koje se teško skidaju , jedino solju. A so na ranu može i te kako da zaboli.


BLIZANAC


Blizanac, nehajan dovitljivi radoznalac, svojom
nesmotrenom brbljivošću lako može upasti u opaku zamku ogovarača. Prepreden kao mačka pokušaće kojim mahom ruku da se odupre licemernih priča koje bi ga mogle I samog odvesti u ambis opasnih provokatora. Ali ako ga je neka slatkorečiva intrigantna onako svojski povukla za jezik Brzo i vešto će svojim dvosmislenim umećem pokušati da zataška svaki pokušaj da bude nasamaren i upleten u to zamršeno klupko trača. U osnovi se guša svake prizemnosti te će nadalje svaku revnosno dočekati na zicer .

RAK

U osnovi svoje pokroviteljske crte, zabadanje u svoj život organski ne podnosi, te će se držati podalje svih opasnih izvora odakle može procureti priča koja se lako pretače u laž.. Držaće jezik za zubima do ključalih emocija koje mogu i nesnosno da peku. Oprez im neda da se olako polakome, ali ako im to nosi olakšanje kako bi se sa svojim problemima lakše izborili , i oni mogu da skliznu i u ogovaranje. Kao predstavnik narodnih masa, Rakovi negde i sebi daju za pravo da se pozabave tuđim životima,pa i na taj ne baš poželjan način. Nikada neće priznati da je to tipično ogovaranje već prepričavanje i razmatranje tuđih događaja radi opšteg dobra.

LAV

Gospodstven i ponosan Lav je uglavnom okrenut
sebi I svom životu. Njegov pompezan pristup svemu, Nije pristalica jeftinog kvazi -ogovaranja. Za njega je život film u kom svako igra svoju rolu, a njegova je uvek glavna. Ukoliko neki scenario priče poprima elemente zabave, u kojoj će se on dobro zabaviti rado će se uključiti, poput režisera, prekrajajući kritične role na sebi svojsten način. Lav obožava dramu i svaki čin će za njega biti jedno iskustvo više, koje može primeniti u nekoj svojoj epizodi koja sledi. Poverljiv je slušalac tako i da kod njega stigne neki skandalozni primerak priče, neće je tek tako pustiti da ode u etar, čak ni onda kada je njegovo dostojanstvo ugroženo. Ćutanje je za njega zlato.

DEVICA

Ova prepodobna skromna gospa delovaće ne zainteresovano kada je o ogovaranju reč. Ta, ona nije iz te priče, ona se ozbiljno bavi analizom i mora biti skoncentrisana na detalje i određene stavke koje znaju da zaškripe, da je hvata jeza. Ali ako je iz kartoteke dokaza, mučnih začkoljica , povuče djavolja radionica , samo ih Vaga deli, lukavo će , onako iz prikrajaka načuljiti uši kao pas tragač. Čak i do perfidnosti koju skriva kao zmija noge. Odslušače pomno svaku reč I prosejati kao žito na vetru kroz najsitinije sito, usled kukolja koje bi moglo našteti njenoj tako ugladjenoj radionici. Ma, kakvi ona nije, Teta trača. Ogovaranje je za Devicu apsurd, to je samo jedna od stavki za koju mora imati zasebnu kartoteku, jer nikad se ne zna kad i koji od podatka, mogu se zagubiti, ili pak zafaliti. Što je sigurno, sigurno je.

VAGA

Šta će ona u djavoljoj radionici, tako mila, sva uglađena ljupka i fina , zašto bi se ona uopšte zamajavala koje kakvim ogovaranjem i spletkarenjem. Ona je tu da da uzor, da sudi, pa i da presudi u ključnim momentima ako se to od nje očekuje. Ali kako bez dovoljno dokaza da reši poveren slučaj, ponekad mora i da se uključi u koje kakva preklapanja, htela to ona ili ne. Nep-ristrasno vagajući svaku reč, i onu težu risknatnu , po nečiji obraz, ponajpre njen. Pre nego se upusti u trčarenje. prepustiće drugima inicijativu da se izogovaraju onako s guštom. Progovoriće i ona neku tračarsku ali s toliko takta, da vam to nikada neće izgledati prizemno i prosto.


ŠKORPIJA

Da li je baš ovde jezgro trača ili smo na tragu da
je djavolja radionica u blizini. Škorpijina ignor varijanta poput žaoke preseče ovo prilično drsko i uvredljivo pitanje, kao i svako koje bi narušilo njen autoritet. Odsutnost odgovora ne obeshrabri radoznalog putnika, kome trač osta da lebdi u vazduhu, za neki drugi riskantniji meč u kome je Škorpija gubitnik. Da li će onda podleći spletkarenju ne bi li doznala koji to tajni neprijatelj pikira njenu moć. Prićiće tome detektivski istražaujući svako kretanje i događaj, onako tajnovito kako ona to zna. Ako dozna a obično dozna neće biti dobro zasigurno, jer njena osvetnička crta je uvek pripravna sa sve otrovima na vrhu škorpijskog repa. S toga bolje se klonite takvih trač igrica i ne uvlačite je ni u kakve intrige koje bi mogle da vas koštaju svega što vam znači.

STRELAC


U nekom zanosu svojih konstantnih putešestvija, Ova vatrena pričalica, bez kraja i konca lako se može navući na tanak led "trača", ali i pri svakom riskantnijem spretno će se dočekati na noge . Strelac nepreza da iskaže svoje mišljenje s parolom “Što na um to na drum”, pa svidelo se to nekom, ili ne. On se ne zamara etiketama tračara, ni kad mu je lepe koje- gde, jer će ih gotovo uvek prekrajajti sa aspekta svog filozofskog mišljenja. Po božjoj promisli za njega je život svakolika riznica svega i svačega, te će kad- kad prihvatit svaku istinu iz koje može izvlačiti vrednu pouku. Zato i kad ga ubacite u tu mašinu za mlevenje trača ne očekujte da će predavati toliki značaj, jer kod njega zaista vredi parola “Za dobrim se konjem prašina diže”.

JARAC


Kod ozbiljnog i poverljvog prijatelja Jarca teško da će te naići na plodno zemljište gde će iznići skandalozni cvetak trač, kakvog moguće očekujete. Pre će iznići pustinjski kaktus, čije će iglice delovati preteće na svakog ko bi ga dotakao. Gospodina Jarca ili gospođu Jarac najbolje zaobidjite, ako ste krenuli samo sa prosipanjem trača po njihovom radnom mestu ili kući, da vam ne zatvori vrata zauvek, jer oni nemaju vremena za ševrdanje bilo kog tipa, naročito dangubnog i mizernog. Može Jarac i da sasluša poneki od strane svojih dragih prijatelja komšija ili kolega, i da prokomentariše pokoji tek reda radi, ali samo toliko. A ukoliko se radi o njegovom dostojanstvu karijeri i ugledu u društvu, naći će ovaj mudrac načina kako da ga sanira u korenu. Na sitne neće ni ragovati osim što će odmahnuti glavom i reći Psi laju a karavan ide dalje.

VODOLIJA


Okružene prijateljima Vodolije su uvek u metežu dešavanja teško da ih ne dokači i pokoji talas ogovaranja. Možda neće biti medju prvima koje će se baciti na tu trač- pustolovinu, ali zasigurno da će u nekoj čudnovatioj otkačenijoj fazici zapapriti nekim novim uzbudljivijim maštovitijim viđenjem stvari. Kod njih sve mora biti originalno, pa i sam trač. Njen zarazan način iznošenja stvari i smeh, može postojeći popeti i na veću dimenziju trač- materijala, koji će i drugim krojačicama poslužiti kao šnit za dalje prekrajanje, svaka iz svog ugla viđenja stvari. Vodolija se u toj djavoljoj radionici neće dugo zadržavati, samo toliko koliko se može zabaviti, ona i njeno društvo. Već sledećeg dana zaboraviće sve te otkačene bubice i pripisati je ludosti. Ona je ipak rođeni kosmopolit sa parolom, Ne sputavaj me, Živi i pusti druge da žive.

RIBE


Sve dok plove bistrim vodama života nema sumnje da će ih povući neki od tokova da bi se uplele u tu opasnu mrežu spletkarenja. Ali ako se struje promene, podivljaju i zamute njihovo boravište i polja delovanja neosetno će podleći svakovrsnim izlivima trača, onako zakulisno, daleko od očiju drugih.Gledano njihovim vodnjikavim očima, to je samo jedna običana uslovnjena reakcija odbrambenog mehanima satkana i lažima. Gledajući u to milo Andjeosko lice pomislićete da je to samo jedan u nizu ružnih snova koje sta sanjali. Tumačenje, da li je potrebno, ako taj loš san nestane s vašim sledećim budjenjem, sa prvim jutarnjim zrakom pri pogledu u vaš prozor. Reka života nastavlja svojim tokom Sve ide u zaborav, pa i taj trač kojim vas je podstakla da češće zaplovite uzvodno, po uzoru na nju." Sve je relativno ".


Nelly Poerich

Nelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

Нема коментара:

Постави коментар