четвртак, 24. март 2016.

SPORTOVI PO ZODIJAKU

12 VELIČANSTVENIH

Ovan, Strelac i važni Lav 
zauzeli sportski stav 
Olimijski duh i let osvojiće ceo svet.
Bik, Jarac i Devica 
pouzdana smernica 
oprezno ka cilju vode temeljito do pobede. 
Blizanci se razleteli ko teniske loptice 
dok im Vage oštro sude 
Vodolije lude. 
Rak ,Škorpija, Ribice 
slave svoje "Igrice" 
jer imaju tu veštinu 
da prodru kroz pukotinu. 
Na terenu zodijaka
svih 12 veličanstvenih
pobednici biti mogu,
a kada koji i koliko 
nek se jave Astrologu.

by Nelly Poerich 


OVAN


Ovnovi su rođeni sportisti usled izraženog takmičarskog duha i nepresušne energije . Ako se izbore sa svojom kampanjskom crtom , negujući istrajnost, mogu se naći u mnogim sportskim disciplinama koji zahtevaju brzinu i spretnost. Mogu dati sjajne rezultate u fudbalu, košarci, atletici , skoku , a nisu im strani i mnogi borilački sportovi, kao i streljaštvo. Treba da se čuvaju povreda zbog svoje marsovske prirode, pogotovu kad su naglašene aflikcije u njihovom natalu. Zbog svoje brzine odlični su atletičari i gimnastičari. I reli trke , tipa formule 1, kao da su njima namenjena. Treba da čuvaju glavu i gornju vilicu, mada i zglobovi i kolena znaju biti na meti.


BIK

Bikovi poseduju sportski duh, ali njihovoj robustnoj, snažnoj i postojanoj prirodi najviše odgovaraju sportovi gde se traži izdržljivost i upornost. Privlače ih borilački sportovi kao što su: Boks, kik- boks, rvanje, džudo i sl. U fudbalu su bez premca , kad je odbrana u pitanju bilo na terenu ili na golu. Sjajni golmani. U rukometu i odbojci takođe postižu sjajne rezultate .Vodeni sportovi ih takodje jako privlače. Osetljiva tačka im je vratni deo kičme, donja vilica, zglobovi.

BLIZANCI

Blizance privlače vispreni i skupi sportovi, u kojima se traži okretnost snalažljivost i brzina, posebno u rukama.  Vole one sportive gde se pored snažnih ruku i traži i um.Obično pribegavaju tenisu, stonom tenisu, odbojci, rukometu. Njihova brzina je bez premca, pa je među njima dosta istaknutih sportista. Kako poseduju energiju za dva čoveka, mogu da izdrže dugo na sportskom terenu. I samim tim postižu svaki cilj kome u sportu teže. Gimnastika je jedan od njihovih favorita. Treba da se čuvaju povrede ramneog pojasa, ručnog zgloba , šaka.

RAK


Rakovima često zameraju sporost, jer su poznati po oprezu, te čine jedan korak napred, dva nazad. Tu ima istine, ali ima i one koja obiluje snagom, kad ih pokrene ljubav prema nekom sportu. Tada su u stanju da pomeraju brda i planine ukoliko se reše da postignu željeni rezultat. Vredno i disciplinovano treniraju, čak i duže od drugih znakova. Vodeni sportovi prednjače, bilo da je to vaterpolo, prsno plivanje na duže staze,  kajakaštvo i drugi. Pošto obožavaju sve što je u dodiru sa prirodom, podležu planinarenju, skijanju, veleslalom i sl. Zbog izražene emotivne vezivosti i patriotizma, postižu uspehe ginući na terenu pogotovu u timskim sportovima kao što je fudbal, košarka, itd. Osteljiva tačka stomak i zglobovi.

LAV

Lavovi su eksperti u sportu sudeći po prirodi pete kuće, koja inače predstavlja sport, posebno onim koji su u društvu popularni i cenjeni . Na sportskom terenu se osećaju kao svoj na svome, ili nastoje da vladaju situacijom sve dok neko ne pokuša da ugrozi njihovo dostojanstvo fer igre. Vole sve sportove gde lopta ima primat, počev od fudbala,...  golfa i tenisa. Bilijar i kuglanje im je takođe zanimljivo. Kako im je rođenjem dato da se lako nađu u centru pažnje i u sportu bivaju veome brzo primećeni i protežirani od strane trenera , kluba, pa i šire javnosti. Zlatna medalja i orfeji slave su im obično predodređeni, a i veliki podstreh. Treba da se čuvaju naglih oštrih poteza redi povrede kičme.

DEVICA

Devičine osobine, promišljenost i disciplinovanost,  su već dobar preduslov za uspeh u sportu ukoliko se odluče za neki. Obično postižu primetne rezultate.U svakom slučaju na terenu su veoma bitna karika do uspeha. Obično su to vezni igrači u fudbalu. Refleksi su im fantastični, pa se mogu naći i u reli trkama, u sportovima na ledu kao što je umetničko klizanje, spust, veleslalom i sl. Neke Device mogu postići veliki uspeh u igrama gde su ruke i um zastupljeni, a to je tenis , stoni tenis, rukomet, odbojka... Poseduju veliku moć koncentracije, pa se mogu ogledati u šahovskim partijama, gde će mnogo puta matirati svog protivnika. Podložni su uglavnom sitnim povredama, mada ozbiljnost povrede se najviše oslikava u ličnom natalu.

VAGA

Vage zbog umetničkih tendencija, obično biraju sportove gde trijumfuju lepota , snaga i sklad. Iako se nađu u sportovima tipa fudbala, košarke i sl. Primetna je njihova strateška maestralna iga i  koja zna zbuniti napadača. Privlače ih sportovi na ledu , kao što je umetničko klizanje,gde svojim fenomenalnim piruetama mogu očarati publiku, i postići zapanjujuće rezultate. Ritmička gimnastika ime je jedan od faforita. Obožavaju  ples i sva intimna i emotivna zadovoljstva koja nose uspešan rezultat. Zbog umnog stimulansa rado pribegavaju šahu, gde su zaista bez premca. Ljubav prema Jogi , dobri instruktori Joge. Tenis im je jedan od najomiljenijih sportova. Osetljiva tačka su im zglobovi kolena, kičma i donji predeo stomačnog pojasa.

ŠKORPIJA

Škorpije naginju ekstremnim sportovima u kojima se traži energičnost, brzima i istrajnost. Dobre su u fudbalu, na čijem će terenu napraviti fantastičan preoberažaj. Svojim izreženim magnetizmom moćno će vladati igrom , tj loptom sve do pobede. Njihova isključivost, sve ili ništa, navešće ih i na neki ne primerenu caku ili potez, zbog kojih mogu popiti, čak i crveni karton . U svojoj silovitosti, ponekad i sami podležu povredama od kojih se brzo oporavljaju i regenerišu, osvetnički se vodeći na utakmicama koje slede. Njihova želja za pobedom je tada još jača. Obožavaju vodene sportove kao i borilačke, zbog veštine i eruptivne snage koje zna biti zastražujuća za protivnika i kada naizgled deluju slabije konstitucije od protivnika. Treba da se čuvaju povreda, glave i kolena.

STRELAC

Strelci su rođeni su sportisti, iako se ne bave aktivno sportom,  uvek će pronaći vremena da se nekim bave bar rekreativno. Ako se odluče za fudbal, svojom brzinom i spretnošću uvek će se dočekati spremno u svakoj situaciji . Dobri su strelci kad je u pitanju davanje golova, pa će se zbog snage u nogama pri njihovom šutu dobro zatresti mreža. Izdržljivost i brzina na terenu im je bez premca. Vole da se vode svojim talentom i igrom , pa će često odigrati utakmicu po svom viđenju i nahođenju, iako će po završetku na terenu, ili u svlačionici popiti neku kritiku, za svojeglavost. Najviše podležu transferima, pa su često meta stranih klubova gde postižu sjajne rezultate . I u drugim sportovima mogu pokazati fantastične rezultate. Streljaštvo ih takođe jako privlači, kao i reli trke. U riskatnim situacijama često izbegnu povrede, ali iako ih zadesi, obično su to bedra, noge, kolena

JARAC

Jarčevi ukoliko izaberu sport kao ambiciju nema sile da ne postignu najbolje moguće rezultate. Rad red i disciplina im je parola koje se slepo drže ređajući uspehe i na sportskim poljima. Veoma su istrajni i pouzdani kao igrači, pa se često mogu naći u fudbalu, košarci, rukometu, tenisu i sl.Njihov mudar pristup igri u mnogome podržava i kontroliše snagu svog tima , pa je neće razbacivati suludo po terenu, već će delovati pravovremeno kad su najveće šanse da trijumfuju. Zbog spretnosti i snage u nogama vole i planinarenje, atletiku, skok u dalj, preskakanje prepona. Naginju i elitnijim sportovima kao što su tenis, golf, kuglanje, bilijar .... Dobri su gimnastičari. Treba da se čuvaju preloma i povreda kolena.

VODOLIJA

Vodolijinoj originalnoj, munjevitoj prirodi i disciplini, odgovaraju sportovi u kojima se mogu krajnje ispoljiti. U fudbalu su pravi ne brušeni dijamant, za koje je potrebno vreme da zasijaju punim sjajem. Vredno će trenirati i pomno slušati starije i iskusnije kolege ne bili kroz njihov uzor dodali i nešto svoje, po kome će ih drugi prepoznati po svojoj originalnoj igri. Kako su često visoki odlični su košarkaši, odbojkaši,.... I vodeni sportovi su im privlačni kao što je vaterpolo, gde će svojom brzinom zaseniti sve ostale znake. U tenisu su pravi eksperti, loptica pod njihovom kontrolom letenja skoro da se ne vidi. Kada su povrede u pitanju, slaba tačka su im listovi, zglobovi, koleno.

RIBA

Riba misteriozna i maštovita ima za mnogo toga pokazati i pružiti što se tiče sportskih veština. Veoma rano znaju da svojom jakom intuicijom izaberu sport koji ima najviše odgovara, za koje su veoma talentovani. Kako im je sreća uvek za petama, u fudbalu su virtuozni te često postaju istaknuti fudbaleri. Vodeni sportovi ih veoma privlače, posebno vaterpolo. Vole da se oprobaju i pokažu svoju hrabrost i u borilačkim veštinama, kao što su karate, kik- boks, aikido i sl... Kako su umetnički nastrojeni pribegavaju sportovima koji imaj i taj filing, ritmička gimnastika, umetničko klizanje i sl. U atletici pokazuju sjajne rezultate .Treba da se čuvaju povrede zgloba i ahilove pete.
Nelly Poerich


Nelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

Нема коментара:

Постави коментар