субота, 24. септембар 2016.

Venera U ŠKORPIJI* - OPASNE VODE ŠKORPIONSKE LUKE/ tranzit od 23.08- 18.10.2017/


Venera je uplovila u opasne vode škorpionske luke. Kod Vage se baš nauživala, a sad joj se nije lako privići se na škorpionsku isključivost u svakom pogledu. Kako god dalje mora, pa i krišom maskirna, detektivski lagano na prstima, a ukoliko stvari krenu naglavačke, škorpionski rep je dokači kad se najmanje nada.

Koliko ozlojađenosti se kriju u najskorovitijim delovima takve duše, to samo zna ova misteriozna Venera, kad je zaposednu njene dubine i virovi. Dodirnuti dno, puzati po njemu, naći snagu gde opasnost vreba, zaista nisu laki zadaci, a pritom i sačuvati dostojanstvo.

Ogroman je to nadljudski izazov i napor, ali ona ipak uspeva, ma koliko delovala animalnim delom sopstva. Surovost, svirepost i sirovost dolaze do tačke ključanja strasnog proboja do željene obale njenih intenzivnih želja. A šta je čeka sve tamo tog momenta još joj nije ni u malom mozgu, i samo je važno da dosegne ono što je tada naumila.

Može to biti i ratno ostrvo, vulkanska lava, opasnost bilo kakve prirode, sve to njoj samo povećava snagu da se oproba snagom volje, ma kakav ishod bio. Ne očekujte uvek samilost od Venere u Škorpionu, jer je ponekad nema ni za samu sebe.

Njena je uloga zbunjiva, nikad precizirana do tančina, pa je oprez sa njom uvek prevashodan. Može vam se pričiniti slatka i mila, puna razumevanja, ali to je samo opsena na koju može nasesti svako kome je naiva bliska rođaka, a nada brižna negovateljica. Teško da će i pored napora uspeti da razume vaša stvarna osećanja, tapšući vas po ramenu sa pričom da će biti bolje.

Ne treba je osuđivati, jer ona tako tog časa misli, boreći se sa svojim hendikepom nerazumevanja tuđih osećanja. Zbog čega u osnovi i njena ljubav trpi. Pokazaće trud, da je nadomesti stalnim angažovanjem, ali sve dotle dok ste vi onakvi po slici kakvu je ona projektovala u svojoj glavi.





Od ljubavi do mržnje samo korak nas deli… Venera u Škorpiji

Ljubav i mržnja su ovde dve sustanarke, dve ljute rivalke, suparnice, koje se potpirene ljubomorom neprestano sukobe i otimaju na tom prokletom pragu bola, oko svega što im pričinjava zadovoljstvo. Što je bol jači i njihovo zadovoljstvo je jače.

U stanju su da i mesecima ćute, da ignorišu jedna drugu, na uštrb sreće koja im se i dodvoravajući nudi, dok veza trpi, ključa do usijanja besa. Povlačenje crnih zastora tuge i pribegavanje mučnim opusima, i partnerovog testa izdržljivosti, kao da im pričinjava gušt.

Gde leži taj prokleti dokaz ljubavi, ako je mržnja stalno potkrada svojim ništavnim vražijim prstima? Šta nam ona sada nosi na globalnom nivou delovanja u odnosu na druge Venere u Zodijaku? Da li je njen zadatak da ih snaži ili urušava, onda kad se najmanje nadaju ili sveobuhvatno naizmenice?

Zašto je njen pad baš u Škorpionu, u vladajućoj 8. kući smrti, tuđeg novca, imovine, seksa, regeneracije… Nameće se mnoštvo pitanja, kad je u posredi ova tako zagonetna, a ujedno moćna Venera.

U ovom tranzitu, kada joj je za leđima Jupiter u Vagi, teško da će se osmeliti da deluje na način kako bi inače, vođena strasnim nagonima. I Saturn iz Strelca spremno negoduje na svaku sumanutu akciju koja bi poremetila podizanje sistema vrednosti.

Tako da joj samo ostaje reforma, reorganizacija, rekonstrukcija, regeneracija… Teško joj padaju ta stroga načela, te se može osetiti zarobljena i u svom sopstvenom tesnacu, ali pravila su pravila,mora se prikloniti pomirljivije vaseljeni.

Iritantna sa žaokom na jeziku, prosuće neku sarkastičnu opasku, kako ne bi sasvim izgubila svoj identitet. A potom nastaviti da deluje na poljima koja se od nje očekuju. Najrađe bi da otpočne sa finansijama, njihovom osiguranju, delotvorno delujući na donacije, akcije, sponzorstva i osiguravajuće ustanove i društva … Špekulativna i onostrana, ona zna kako će privući novac, kako ga oprati, staviti glavu u torbu, ukoliko se to od nje zahteva. Da to je taj željeni filter svake berze.

Nasledni faktor je, takođe, u njenom domenu, pa će i u ovom periodu, potegnuti razne ostavinske rasprave, ako već nije, čak i na sudu (Jupiter u Vagi), jer gde ona upetlja prste, tu su čvorišta zamršenih situacija. Budite spremni na razne peripetije, pa do mita i korupcije, od strane onih koji bi da zgrabe ono što im zakonski ne pripada.

Kod nižeg tipa može to biti i najbliskiji rod u koga ste se do juče kleli, a sad vam zabada nož u leđa. Pohlepa je nastala od njenih neutoljenih apetita, na koje se i sama ponekad gnuša, ali ona i dalje vojuje kroz nju.

Zna ona i da se preobrazi, da se odrekne svega, ako je to njeno iskupljenje od torture kroz koju je godinama prolazila. Ali tamo negde gde je sudbina odašilje ogoljenih džepova i duše, ona i dalje veruje da će nići iz pepela sva njena očekivanja.

Založiće i poslednji atom sebe ne bi li podigla svoju imperiju, za kojom celog života ubitačno žudi. Taj poriv se može obrušiti i na zdravlje, ukoliko ne ovlada svim strujama opasne škorpionske luke. Pročišćenje duha je neophodna stavka zarad njenog opstanka, da ne ogrezne u poročnim elementima pomešanim kapriciom.

Inat sa sudbinom teško da se može dobiti, stoga odstupite iz redova takve armije, ako vam je život mio. Strah ovde teško da ima oči, suludo delujući do bezumlja. Venera u Škorpiji je uvek spremna za dil, pa makar to bio na početku i sa crnim đavolom, dok ne očvrsne i ponovo finansijski stane na noge.

Kad je ljubav u pitanju, vrlo je tajnovita, potiskujući svoje emocije pomešane sa strašću, koje i pored želje da ih razluči idu zajedno u paketu. Moglo bi se to protumačiti i kao strah da pokaže koliko joj je stalo do njoj drage osobe, ali kao nesposobnost da voli onako kako se to od nje očekuje.

U intimnim trenucima postelja je najmerodavnije mesto gde se razotkriva, ogoljena do koske, očekujući to isto od voljene osobe. U njenom zagrljaju teško da ćete uspeti da budete drugačiji od one kakvom vas je ona opčinila svim svojim moćima.

I sada dok boravi u Škorpiji, razgoliti će mnoge Venere, pa i one najtvrđe, poput Venere u Jarcu, Devici i Vodoliji, da se iskažu u pravom svetlu poimanja svoje požude. Ona je tu da probudi potisnute sladostrasne emocije i želje.

Ne pokušavajte je prevariti, jer će vas prozreti i u tek začetoj nameri tog tipa. Psihologija joj je jača strana, pa ponekad se možete osećati kao da ste u poseti kod lekara, psihijatra. Fiksirajući vas, pomno će vas slušati, i kada joj pogled na momente odluta na neki drugi predmet, zavaravajući svoj trag interesovanja.

Njeno je da vas otvori, i da se ušunja u svaku vašu poru bitisanja, kako bi sklopila svoje kockice u glavi, kako da primeni svoje obrasce delovanja kroz vas do obostrane opsesije i posedovanja.

Nadmoć u vezi je čini samopouzdanijom, kako bi mogla i nadalje da kontroliše poželjan intenzitet opčinjenosti. I tada njene sumnjičavost i nepoverljivost će izbijati na površinu, sve sa ljubavnim dokazima, testirajući vas do tančina. To može biti i zamorno i mučno, kako za vas tako i za nju, ali zalud vam opiranje ukoliko ste dobro zagrizli njenu udicu.

P.S. Ako imate Veneru u bilo kom aspektu sa Plutonom, možete se upravo ponašati kao Venera U Škorpiji, stoga ovladajte svim svojim strasnim i paklenim zahtevima, ukoliko vam je odista stalo da vaš ljubavni život ne doživi krah. Nemojte u partneru loviti samo loše osobine i mane, već pronađite one koje su vas na početku osvojile, i otvorile put do njegovog srca.

Ne mutite sliku, sivim i crnim bojama, već dodajte neku vedriju, nežniju, senzibilniju nijansu… Ljubav se ne da objasniti, znam, reći ćete, jer ste je vi upravo takvom emitovali na svojoj frekvenciji. I ne pokušavajte, već joj dozvolite da deluje kroz vas, kako bi je imali celoga života.

Osvetničke tendencije Venere u Škorpiji

Ukoliko ste se u zanesenosti ogrešili o Veneru u Škorpiji, ne zavaravajte se njezinom ljubaznošću i smrtnom tišinom u koju se sa vremena na vreme rado povlači, sve sa rezimeom na stranicama njenog striktnog srca. Jer njena ljubav ima i onu drugu tamnu stranu, gde se mržnja koti sve sa osvetničkom mašinerijom i samo čeka njezin znak da izađe na scenu.

Stoga, ako vam je do ljubavi i veze sa ovom nimalo lakom i naivnom Venerom, igrajte fer, ma koliko vam se ne svideli njeni suludi izazovi da zaroni u opasne vode škorpionske luke, kako bi ohladila svoju glavu i zabašurila rasplamtalu ljubomoru, koja može biti kobna i po vas i po nju. Jer Venera u Škorpiji je onaj strasni ključ svih nas, koji teško gubimo ma koliko ga skrivali u ladicama naših zaljubljenih duša.

Nelly Poerich 



Nevenka Jovanović art. Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.


   













-  

  

Нема коментара:

Постави коментар