среда, 25. мај 2016.

DAMA BLIZANAC



DAMA BLIZANAC – “Smatraj me damom, dosledno isprati svaki moj korak, i biću tvoja najumiljatija princezasta maca…”


Pogledajte samo sa koliko gracioznosti u hodu i ljupkosti osmehu, nastupa ona zagonetna dama, dama Blizanac. Njen ležeran, neposredan stav vas prosto mami da joj pritrčite, da je prijateljski zagrlite, razmenite neku reč sa njom, dok holivudski prolazi, crvenim tepihom do rezervisanog stola.

Ne usuđujte se, ako imate neke drugačije namere, jer vas može nagrditi nekom svojom opaskom. Tu zavodljivu opciju pomno čuva u neiskvarenim odajama duše, tamo gde dopiru najlepše arije neke njoj omiljene ljubavne pesme. Ona i kad je sama, nikad nije na izvolte, ma koliko to njeno otvoreno ponašanje govorilo.

I ukoliko ste joj zapeli za oko, praviće se krajnje nezainteresovano, dok će vas tokom noći, vodeći glavnu reč za stolom, povremeno ovlaš preko ramena ili preko ruba čaše krišom posmatrati.

Ako ste jedan od njenih izabranika srca, strpljivo sačekajte da je ponoć polakomi nekom čašom više ili nekim zavodljivim plesom. Tada sigurno neće odbiti vašu čvrstu muževnu ruku, da je zavrtite do besvesti na njenim visokim potpeticama nade. Moguće da vas posle kao psa na lancu povede za svoj sto, uživajući u igri zavođenja bezgranično.

Posao neće ispuštati iz vida, ma koliko vam bilo dosadno. Njena materijalna sigurnost je gotovo uvek na vrhu liste prioriteta, i to će vam dati do znanja, na samo sebi svojstven način. Ako niste muškarac koji ženi ne može da priušti sve, slobodno odustanite.

Dama Blizanac je po tom osnovu negde i staromodna, gde sa punim pravom smatra da je čovek njen života sposoban gospodin i pravi domaćin, kao i iskusan mužjak, koji zna da dokuči njene erotske želje. Nije joj težnja da sa krpom i varjačom u ruci provede svoj životni vek, već joj je prevashodno da bude društveno korisna.

Ne, ova dama večeras nije izašla samo provoda radi, pozadina njene rečitosti jeste da pridobije što više interesenata za posao koji radi. Uloga PR-a, menadžera joj savršeno pristaje, dok opipava puls svakog potencijalnog saradnika za njenim okruglim stolom. Njena glasnost može prizvati i one za susednim ukoliko tržište rada to zahteva. Brojni ljudski resursi su kod nje na zavidnom nivou i njima vešto barata.

Ko god pokuša da joj podiđe na neprikladan način na koji se gnuša, olako napravi rez, ma koliko bio bolan i škodljiv. Njena raznovrsnost i radoznalost se fino preklapaju, zavisno od trenutnog objekta interesovanja. Ako se odlučila da u novinarstvu da svoj intelektualan doprinos, neće prezati da svaku svoju rubriku nazove pravim imenom.

Leteće od jedne do druge zanimljive ličnosti sa svim svojim pitanjima i podpitanjima, na koje će uvek dobiti željene informacije. Stići će i do onih retko dostupnih na najuglednijoj društvenoj lestvici do kojih se teško stiže iz mnogobrojnih razloga. Taj njen čarobna umešnost je za svaku pohvalu, ma koliko ljubomore izazivala.

Na sekretarskoj stolici je jako primamljiva figura za sve one saradnike kod kojih sa kleštima izvlačite reči. Prepustite ih njoj i videćete sa koliko uspeha dolazi do informacija bitnih za vaše poslovanje. Odličan je sagovornik , rado će vas odmeniti ukoliko ste okupirani poslovima, ne stižući da ispratite sva događanja koja se tiču firme.
U organizovanju prijema i sednica je ekspert, samo je pustite odrešenih ruku i ne pridikujte joj dok se u nekim haotičnim momentima pogubi, hvatajući se u koštac sa obavezama. Strpite se i videćete da će sve biti onako kako ste zamišljali, čak i bolje. Okupiće toliko sveta da će neki i cupkati kraj vrata iščekujući da neko odustane, ne bi li došli do slobodne stolice.

Dama Blizanac će kroz smešak pokušati da vas ohrabri, jer će se sama pobrinuti za zapostavljene goste. Priuštiće im adekvatno posluženje, važna akta ukoliko ih nisu dobili zbog prekobrojnosti. Ništa ne prepušta slučaju kada to posao zahteva. Njen kompjuter je tada na maksimalnom broju programa potrebnih za tu namenu, jer tamo gde je dobit tu i njena snalažljivost bitiše.

Ona zna biti i prevejana lija kada je to potrebno, da vas prevede žedne preko vode. I sada dok vrši pregovor, ispijajući još jednu čašicu priče, njene mačkaste oči klize kao na ulju, dok vas ubeđuje da postanete deo njenog uspešnog tima. Obećavaće vam puno toga, ako je to uslov da prihvatite sve zadatke nad kojima je ona odgovorna. Poslužiće se i nekom svojom isprobanom cakom.

Pričaće vam o Americi i svim njenim poslovnim kontaktima širom sveta, a vi ćete je pomno slušati kao što ste nekad u školi profesorku geografije, sa iščekivanjem da vas sutra kad vas bude propitivala pomiluje nekom dobrom ocenom. Dama Blizanac pomilovaće vas to bez daljeg i debelo nagraditi, samo budite nenadmašni biznismen u poslovnom svetu, koji redovno donosi željeni profit firmi. Dami Blizanac je puna ideja, koje, ako se svesrdno zauzme, vešto sprovodi u delo.


Delovi knjige “Sa astrologijom na Vi”

Nelly Poerich



Nelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

Нема коментара:

Постави коментар