недеља, 24. април 2016.

NOVAC PO ZODIJAKU


OVAN

Iako na prvi pogled deluju nehajno, kad su finansije u pitanju, dobro znaju da odmere situaciju kad je njihov lični interes u pitanju. Koriste svaku povoljnu situciju i znaju da igraju na sopstvenu kartu . U biti su sigurni u sebe, oličenje hrabarosti, tako da su dovoljno spremni da uleti i u rizik, da profitiraju tamo gde bi drugi ustukli. Mada postoje situacije kada deluju s mesta i bez razmišljanja tako da im se događa i kiks, da zagrizu veći zalogaj kolača od onog što im pripada. Kod Ovnova je u principu kampanjska dobit. Znaju da se potroše novac ali prvenstveno troškare na sebe i njima dragim osobama. Još kako umeju da se cenkaju, i u tome obično uspevaju. Uvek su informisani gde se može kupiti kvalitetna roba po najnižim cenama. U svemu što ih okružuje izvlače korist, pa kada je i novac u pitanju.

BIK

Bikovi su pravi bankari u zodijaku. Za njih se novac jednostavno lepi. Njihova stabilna i odmerena priroda uvek ide na sigurno, ma koliko poslovna ponuda bila primamljiva. Kada se odluče onda su nepokolebljivi, idu do kraja sve dok vide pozitivne finansijske rezultate svog truda. Kako su u biti grandomani i hedonisti obezbediće sebi i svojoj voljenoj osobi udoban i lepo uređen dom. Kada im se nešto dopadne ne žale ni za jednim bačenim dinarom. I kada su izlasci u pitanju uvek će nastojati da se dobro provede sa svojim prijateljima uz bogat meni. Obožavaju muziku i uvek će naručiti svoje omiljene pesme darujući muzičare dobrim bakšišom. Bik ne strahuje od siromaštva ni kada pretera u zadovoljavanju svojih apetita . Veruje da je odličan i savestan radnik i da će uvek biti onih koji će rado ulagati novac na njegov bankovni račun. Oskudice su kod njega kratkog daha, ali i tada uvek će tu biti dobar zalogaj. Pored njega ne moraju uvek cvetati finansije ali zasigurno niko neće ostati gladan.


BLIZANCI

Njihova snalažljivost je zadivljujuća u svakom domenu života, pa i kada je u pitanju novac. Ništa ne prepuštaju slučaju, imajući uvek keca u rukavu, ako im se neki posao izjalovi. Obično rade najmanje dva posla, ponekad i danonoćno kako bi zaradili za udoban život. A ima i onih koji će se lukavo i snishodljivo prišljamčiti uz neku dobrotvornu organizaciju ili dobrostojeću osobu, koja će im omogućiti lagodnost.Kad je trošenje u pitanju idu iz krajnosti u krajnost, zavisno od njihovog emocionalnog stanja.. Obožavaju šoping , a može se polakomiti trenutkom sprazniti celu radnju, i natovarenog taxija se vratiti kući. Kada su u nekoj svojoj darežljivijoj fazi novac im curi kroz prste, a kada ih obhrva samosažaljene i strahovi od nemaštine ni Kir Janja im nije ravan. Ni cenkanje im nije strano. Imućniji Blizanci pored toga što vole da udovolje sebi, rado će i svoju rodbinu finansijski pripomoći , ali samo ako procene da njihovu naklonost zavređuju.



RAK

Njihov dinar je veliki kao kuća!Ima situacija kada se emotivno ispunjeni i finansijski se otvore, gala. Ali su u biti proračunati, čuvarni, poštovaće svaki novčić vredno zarađen. Nikada se neće bezočno razbacivati njime. Prvenstveno vole da ulažu u svoj dom i namirnice, pa tek onda, ako šta preostane na ostale članove porodice, čak i na uštrb sebe. Čuvarni su do te mere da će uvek imati svoj crni fond za ne daj Bože. O svojoj finansijskoj situaciji nerado pričaju , a ni hvalisavo se ne razmeću pred svetom onim što su godinama gradili i ulagali. Smatraju da je to čisto njina stvar i ničija više. Njihova finansijska situacija podleže menama. Samo teška muka može da ih primora da se pozajme ili podignu kredit. Radije će da grcaju u oskudnim trenucima života, pa čak i da rmbače dok iznova ne stanu na svoje noge. Njihova parola bi mogla biti “Use i u svoje kljuse”. U stanju su da od ničega nešto stvore. Ako mu predložite ortakluk teško da će pristati ako je ulog dosta para, čak će pokušati da vas odgovori lošim primerima svojih prijatelja, a na vama je da li ćete ga poslušati. Nije džaba*JUTRO JE PAMETNIJE OD VEČERI.

LAV

Lavovi obožavaju udobnost i luksuz. Ceo život teže da ga sebi svojim radom priušte. Možda bi i preko noći došli do svoje kraljevske palate, sa neke uvažene pozicije, ali im dostojanstvo, na čelu sa čašću i poštenjem to ne dopušta. Ne vole da reskiraju ni kada im beda pokuca na vrata. Zatvoriće se iza vrata svog doma i u sitnim satima iznalazati izlaz iz krize.Srećom da one kod Lavova ne traju dugo. Uvek se nađe neki ugledan rođak, prijatelj ili poznanik da im pruži ruku spasa i nadalje protežirajući ga kad god zatreba.I kad im je novčanik na nuli, Lavovi jako drže do sebe i teško da ćete ih sresti neuredne, nedoterane i poderane. Oni svaku svoju situaciju iznose stojećki, visoko dignute glave. A oni prema kojima je sreća darežljivija, i priuštila im sva blaga ovog sveta , ostaće plemeniti pomagajući prvenstveno nezbrinutu i bolesnu decu i one koje su procenili da im je njihova pomoć neophodna. Lavovi zaista imaju veliko srce, ali i tu ima razlike, sve dok nekog ne prihvate i zavole.

DEVICA

Njihov finansijski saldo se zna, i u pola dana i pola noći. Svaki dinar pomno beleže, ako ne na papir, onda u svoju moždanu beležnicu. SVE IMA SVOJ SVRHU, reći će njihova skromnost i pedantno izbrojati do dinara određenu sumu za kućne potrebe i račune. Kao što nije zdravo hraniti se loše, tako i nije zdravo razbacivati novac na koješta. Na tu temu su jako kritične, a i samokritične uhvate li sebe u ulozi rasipnice. Spremna je i da stegne kaiš i da podlegne rutinskim poslovima sve dok ne ojača svoju egzistenciju. Neće se libiti nijednog poštenog posla. Služiće , negovaće bolesne prekovremno ako joj to situacija nalaže. Nikada je nećete videti pognute glave, čak naprotiv može vam delovati i prepotentno, jer joj to njen ponos i princip ne dozvoljava. U kupovini nije upadljiva sa prepunim korpama i kolicima robe, nosiće najviše dve kese, sa praktičnim sadržajem. Nije joj strano cenkanja, mada više pribegava raznoraznim akcijama i rasprodaji naročito s jeseni. Kod posudjivanja novca su teške, ali ako pokleknu pred vašim teškoćama, znaju biti milostive, uz datu reč da ćete novac vrati ti u dogovorenom roku. Ako vam je prijatelj, pazite, jer ćete je u suprotnom zauvek izgubiti.

VAGA

Vage su veoma oprezne sa novcem. Veoma su retki trenuci da se otvore preko mere. I tada će nastojati da pronađu rešenje i da izbegnu tu soluciju, ali ako je neizbežna, dugo će kriviti sebe i tamo nekog ko je doveo u neprijatnost. Svoju finansijsku situaciju drže pod kontrolom u tajnosti, po ugledu na njihovu prvu komšinicu Škorpiju. Štedljive su i uvek informisane gde se mogu nabaviti kvalitetne stvari po znatno nižim cenama. Obožavaju luksuzno opremljen dom, ali neće pošto poto preći granicu svojih mogućnosti. A kako ih život mazi pronaćiće mogućnosti da ga sebi i priušte.Nakon toga prelistaće najelitnije časopise po povoljnim cenama i opremiti dom po svetskim standardima. Uvek će težiti da se domognu dobro plaćenog posla i vredno raditi da bi obezbedile dobru egzistenciju. Kako vole stabilan oslonac i kako su dobri organizatori i stratezi nije im strano ni da uplove u ortačke vode sa pouzdanim ljudima koji se mogu vešto nositi sa zakonima tržišta. O pozajmici i ne razmišljaju, jedino ako

ŠKORPIJA

Finansijska situacija kod Škorpija je često oscilatorna. Kod njih nema sredine. One mogu preko noći postati bogate ili pak siromašne, ali to nikada ne ugrožava njihovo dostojanstvo. Ponašaće se kao da im je novčanik pun para, iako se u njemu našla tek neka sića. Ne vole da pričaju o svom novcu, držeći svoje pravo finansijsko stanje u tajnosti, daleko od očiju radoznalih. Najviše troše na sebe, pa na svoje bližnje, ali samo onoliko koliko smatra da je nophodno. Nisu uvek stipse, znaju one itekako da se otvore kad su prilke i prijemi da se prikažu pred svetom. Vredni su naročito kada je dobar posao u pitanju , pa čak i na crno da bi poboljšali svoj budžet. Škorpije su kao magnet kad osete da je novac tu negde. Njihova moć sa parama raste, s toga i nastoje da ga za života što više zgrnu. Obožavaju luksuz i skupocenu garderobu, nakit, parfeme, i sl.. Priuštiće sebi svako zadovoljstvo, ako im to pozicija odobrava. Kroz pozajmicu obično profitiraju. dobar povod, u kojem bi mogle i same profitirati.

STRELAC

Strelac. Možda baš zato na nekim od svojih puteva pronađe izgubljenu novčanicu, džak s parama, a i zakopano blago. Što da ne, dešava se. Kako su talični srećnici, nije zgoreg imati bar jednog prijatelja ili saradnika Strelca, a idealno bi bilo tri. Kako ih ne drži mesto i njiihovo zanimanje nosi stalni pokret , od službenog puta gotovo uvek imaju finansijsku korist. U povratku kupljenim poklonima obradovaće njima drage osobe. Obožavaju da usrećuju druge. Kada ulaze u neki posao, njihova izoštrena intucija ih retko prevari. Radi boljeg napredovanja nastoje da se što više obrazuju, jer je to njihov ključ uspeha. Ako dostignu željenu poziciju, nikada neće zaboraviti one koji su mu se našli na trnovitom putu uspeha. Sa pozajmicama su donekle oprezni, a ako već pozajmljuju, promisliće i posuditi, onoliko koliko mogu da oproste, ukoliko osoba ne uspe silom prilika da im vrati zajam. Pošteni su i uvek će se držati parole; pa i kada je najbolji prijatelj u pitanju, jer smatraju da je najbitnija osnova svega, Čist račun duga ljubav.


JARAC


Ovaj vredan i ambiciozan znak , novcu veoma ozbiljno pristupa gnušajući se rasipanje. Kalkurator mu je uvek u glavi kada kreće u kupovinu. Nije ga lako prevariti, ni namamiti da potroši od predviđenog .I kada je dobrog materijalnog stanja njegov racionalan pristup je uvek na maksimumu. I kada izlazi sa društvom Potrošiće onoliko koliko smatra da neće ispasti nekoraktan prema svojim prijateljima. Ne voli da ispisuje čekove bez pokrića, ni da s bankovnom vizom koje gde raspiruje i naglašava svoj aristokratski duh. Kvaltet mu je u svemu bitan, pa će uvek nastojati da ga ima svojim štedljivim pristupom. Pozicija ga ne menja, trudiće se i da na kolektiv prenese svoj marljivi pristup poslu i novcu. Kada postigne željene finansijske rezultate konstruktivno će ih usmeriti na gradnju nekog objekta, kuće ili stanova, jer to mu pruža garanciju da svoju starost bezbrižno proživi izdavajući ih. Novac ga hoće u onoj meri koliko je predan svom poslu. Kako obožava da radi i da bude društveno koristan, pribegava i honorarnim poslovima. Posuđivanje mu je kost u grlu. Ako je kupovina stambenog prostora pribeći će, ali uz najminimalniju kamatu . Njina parola mogla bi biti " Nisam toliko bogat da bi kupovao jeftine stvari."


VODOLIJA

Vodolije nastoje da finansijama pristupaju trezveno i racionalno, ali često ne bude tako, zbog njihovog nepredvidivog vladara Urana. Stanje na računu se čak i drastično menja, usponi i padovi, pa je Kaleiodskop prava reč za njihov novčani saldo. Vredne su i angažovene, kada je posao u pitanju, zarađujući za pristojan život. I kada su bez posla, uvek će naći izvor prihoda, pa makar to bio i tuđi novac. Pošteni su i uvek se trude da uzvrate, kad- tad, na način koji je najprigodniji. Znaju biti široke ruke, ali i da im se ruka zatrese kada daju, Ili pozamljuju svoj novac. Ali ako to učine, iz uvek prisutnih humanih pobuda, brzo se opraštaju od date sume i nikada ne žale. Dešava se i da se obogate preko noći, preko nasleđa, a i na nekim igrama na sreću, mada su to vredni ljudi koji u životu nastoje i vole da svojim radom sve steknu .


RIBE


Ribe su neprikosnoveni i neprevaziđeni finansijeri. Vide novac tamo gde ga niko ne vidi. Kada se usmere da sebi i svojoj porodici omoguće pristojnu egzistenciju, zasigurno će to i uspeti. Žude za bogatstvom i negde u dubini duše se potajno nadaju, da će ih ta zvezda sreće zadesiti kad- tad u životu, pa makar to bilo i u starosti.. Često se otisnu u daleki svet, u zemlju gde je ta opcija najdostižnija. Australija im dođe kao obećana zemlja. Radiće i dva , pa i tri posla ako treba, samo da ostvare svoje snove. U biti vole da pomažu i usrećuju druge pažnjom i poklonima , ali znaju da budu i nemarni do jednog sjajnoj trena koji će im iznova probuditi darežljivost. Kako su u dubini duše i umetnici, bavili se njom ili ne, uživeće uz muziku i darivati muzičare i pevače i krupnim novčanicama dok naručuju svoje omiljene pesme. Kad potroše iz gušta , ni jednog trenutka ne zažale, jer veruju u svoje sposobnosti i ludu sreću koja ih prati kroz život. Iako ne ostvare željeno bogatstvo, živeće solidno uživajući u onome što im majka priroda pruža. Kad je pozaljmica u pitanju ne libe se, čak se znaju zaletati, ne razmišljajući o posledicama. Isto tako i kad drugima zajme novac. Dešava se da taj novac nikada više i ne vide. S toga Ribe bidite opreznije kada su veće sume u pitanju.

Rubrika iz Grand Revije


Nelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.


Нема коментара:

Постави коментар