Ali, otom-potom, hvatanje ukoštac ne gine. Po protokolu, to je sjajan, velikodušan doček, prepun priče i filozofije… ali samo na početku, jer već posle par procenjenih sati za gostoprimstvo gosta, Devica je spremno nabacila svoj kiselkasti osmeh na kritički izraz, u raširene ruke slobodoljubivog Jupitera, tutnula svoje strožije zahteve pod konac složene i upakovane, racionalnijim okvirima i normama.

Devica se gnuša praznih priča, bez konkretnih dela, i s vremenom će ih nametnuti svojom prefriganošću i lukavstvom, gde će prevladati njeno marljivo i praktično dostojanstvo. Devica je poznata kao radoholičar, vlada 6. poljem posla, uslužnim delatnostima,vojskom, podređenima, a i zdravljem. Prezire svako preterivanje, posebno kad je u pitanju ono najvrednije, a to je svakako zdravlje, te s toga ako precenimo naše mogućnosti i kapacitete delovanja, možemo vrlo lako oboleti, posebno ako u natalu imamo nekog nezgodnog pokazatelja, malefičnu planetu ili pak signifikatora, pa bio to i veliki dobročinitelj Jupiter.

I sada će predostrožna i brižna Devica, kakva je inače po prirodi, alarmirati nekim signalom boljki pod čijom je ona vladavinom, a to su – probavni trakt, žučna kesa, jetra, pankreas. Šta je potrebno, a da zaobiđemo panične strahove hipohondera, koje zna pripisati pojedincu pod njenim jačim uticajem? Potrebno je samo da odreagujemo pravovremeno, bez mnogo okolišanja i priče unaokolo, i upoređivanja simptoma bolesti sa tamo nekima obolelima. Devica će nas podsetiti na staru izreku – “Bolje sprečiti nego lečiti”, i da ni jedna istorija bolesti ne može biti identična, po njenoj iscrpnoj analizi .

Ma, gde god se nalazila u našem horoskopu ona će snažnije dejstvovati na vaše zdravije navike, kao i zdraviji pristup baš svemu što se tiče vašeg boljitka. Ona je tu da vas potera, da preciznije zadrete po nekim vitalnim pitanjima i da odstranite žito od kukolja. Zatražiće od vas da budete vredniji i spremniji na njene zvuk trube, i zvižduk u osam, kako bi svaki minut predstojećeg dana pametno iskoristili. Ukoliko ste spremni da dejstvujete po njenoj direktivi, koja vam kad-kad može delovati i diktatorska, ima nade da svoj život disciplinom dovedete u pristojan red. A ukoliko ste neko ko ne trpi autoritete, naredbe, od tog posla nema ništa.

Ukoliko ste sanjar i budete se opirali i oglušavali Neptunovim opozitnim uticajem iz susednog znaka Riba, koji će vas uljuškavati iluzijom i maštom, mašući parolom “Haj – nehaj, lako ćemo!”, teško da ćete otploviti dalje od vira problema. Odluka je na vama koliko ćete prihvatiti red rad i disciplinu, i iskoristiti ovu vrednu, praktičnu godinu. Devica je zemljani materijalan znak, s toga ako vam novac može biti jedan od jačih motiva, zavrnite rukave i zapnite ako treba, i fizički, da bi poboljšali svoj budžet.

Ekonomija će, takođe, biti glavna tema na globalnom odnosno svetskom nivou. Potenciraće se i na štednji, pa čak i do stezanja kaiševa, pa će nekima izgledati da se uči skromnosti silom prilika. Ozbiljnije će se raditi na zaposlenjima, a može doći i do vaskrsavanja odnosno procvata nekih starih zapostavljenih zanata i zanimanja. Dodatni poslovi će biti sve više aktuelni.

Zasigurno da je naglasak u većoj posvećenosti zdravlju, kako pojedinaca, tako i zdravstvenih ustanova, koje mogu biti napokon renovirane i opskrbljene svime što je preko potrebno za kvalitetnije lečenje i pristup pacijentu. Prelazak na zdraviju ishranu biće prihvatljivija opcija nego inače. Mogući su pronalasci na polju medicine za neke do tada teže, ne izlečive bolesti.
Jupiter u Devici zajedno sa Saturnom u Strelcu će u mnogim životnim pitanjima doneti sistematske promene, pa i na polju medija, umetnosti, u muzici i glumi posebno, doćiće do oštrije selekcije. Najoštriji sud će biti narod, koji će otvorenije reagovati ne štedeći kritike.

Ni političku scenu neće zaobići svojim otvorenijim izjašnjavanjem i negodovanjem. Zataškavanje neke stare istine će obelodaniti jedna nesmotrena situacija koja će odjeknuti u svetu. Kao posledica uslediće reforma, koja će trasirati svekolike puteve poboljšanju. Sveobuhvatno, biće rada na poremećenom sistemu vrednosti, pa će se stvari, kako vreme bude odmicalo, polako ali sigurno vraćati na svoje mesto. Škole će menjati svoje programe, svakako na bolje, konciznije, sažetije. U većoj meri zaživeće učenje na daljinu putem interneta. Edukacija će biti zastupljenija i na nivou.

Pamet u glavu i idite za svojom zvezdom sreće!
Nelly Poerich

Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godne pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi SA ATROLOGIJOM NA VI. Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.



Nelly Poerich ima  objavljenih tekstova na Astro portalu.


062 626 191 ili 063 181 41 59
nellypoerich@gmail.com