недеља, 24. јул 2016.

MESEC U OVNU/ Moon in Aries/ tranzit


Mesec već uveliko maršira kroz znak Ovna. Prvotno je to njegovoj senzualnoj, emotivnoj prirodi izgledalo kao da se uhvatio na strujni vod, te mu je sve bilo “na vrat – na nos”, dok Ovan ne podnosi sporost, kao ni manjak dinamike i akcije, bez koje se oseća bezlično.

Mesecu je svaki prolazak kroz Ovna novi početak. I on voli da dominira, ali mnogo suptilnije, dok je Ovnu nametanje discipline ko dobar dan. Njegova agresivna dominacija i diktiranje kursa Meseca vraća dva koraka nazad ili ga sasvim parališe.

Ovnovsko guranje napred, i kada mu je opasnost naočigled, Meseca izbezumljuje, jer je najveći emotivac u zodijaku. Nije mu do povređivanja, stoga je preoprezan. On voli da ide na sigurno, da korača utabanim stazama. Kuća je za njega svetinja ognjište svih njegovih snova i maštanja.

Ovaj tranzit Meseca kroz Ovna, naročito do 10. stepena, može biti riskantan i konfliktan. Obično je glava ta koja zbog usijanosti može trpeti posledice, bilo psihički bilo fizički.

Zato je potrebno ovladati ovom fantastičnom energijom, čim počne da struji vašim venama. Kanalisati ju je potrebno u sasvim obične poslove, od kojih ne očekujete ništa posebno, i koji ne mogu da vam naškode ni po kom osnovu.

Tog dana se klonite svakog ko može u vama izazvati nagon za svađu. Najbolje je da zauzmete pripravan stav, da ga razoružate pre nego što krene u napad, ili da ga, što bi klinci rekli, iskulirate.

Ovaj, i vojnički i bebasti, Mesec može na momente pretezati ili na jednu ili na drugu stranu vage. A onda, kad se saplete i o običnu štipaljku, priskočite li mu ili ga prigrlite, biće vam mnogo zahvalan i kao dete prionuti na vaše grudi.

I dok ste rekli keks, ljutnja je već prošla. On nije zlopamtilo. Novčanik vam može isprazniti za tili čas, ali ne paničite, to je samo trenutna opcija, koju ste greškom stisnuli. Sutra je novi dan, kad prevali taj riskantni 10. stepen, kad ćete već osetiti olakšanje, tad ćete se već sa njim lakše nositi, pa i sa novcem, koji će kanuti odnekud.

Jurišate okolo, mnoge stvari završavate na brzinu. Super, reći ćete, ali ja uvek naglašavam predostrožnosti radi, kao astrolog Jarac pod vladavinom Saturna, nikako ne iskačite iz koloseka. Brzina je dobra ako se sa njom znate nositi, i ako ste tog dana u kondiciji zadržite uvek budan oprez.

Jer nikako nije dobro izazivati sudbinu, a Ovan to upravo traži od vas, adrenalin. On u njemu uživa, posebno ako u svom natalu imate loše položen Mesec, kao i njegove dispozitore. Eto i dobrog dana ako želite da se izolujete, da budete sami bar na sat vremena.

U ovom tranzitu vam se mogu pojaviti ljudi rođeni u Ovnu, da vas nazovu ili da vam na vrata banu, kako to obično znaju onako sa neba, da vas povuku napolje, i da vas nasmeju, makar i samo nekim svojim komičnim gegom.

Kad su emotivne veze u pitanju, prvog dana Meseca u Ovnu do 10. stepena, može doći do kuršlusa, čak i raskida. Mada sutradan, kad malo odmakne od te pozicije, i zapliva sredinom znaka svojom barkom, eto smiraja koliko toliko. Emocije se i dalje kače s razumom i kreće preispitivanje veze.

Celokupnu sliku ishoda daje svaki natal pojedinca, a ovde samo pričamo o jednom veoma uzbudljivom Mesecu, koji se odvažio u ratobornu zonu sumraka. Do jutra sve može biti drugačije, moguće i posle neke avanture kao “slamke spasa od užasa”, pa makar to bilo i obično flertovanje, koketiranje.

U trećoj dekadi Mesec je ojačao, uspešno se sportski nosi sa svim i svačim što mu se tog momenta servira. Novac pristiže. Otvaraju se putevi, izlasci, zabava. A već kako se primiče Biku polako usporava, postaje čulniji i sentimentalniji, i egzaltira ushićenost do vrhunca, ugađajući svim svojim čulima.

Nelly Poerich



Nelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

Нема коментара:

Постави коментар