понедељак, 18. април 2016.

DAMA BIK

UVAŽI ME DA  BIH TE GOSPODINOM ZVALA


DAMA BIK – “Uvaži me, da bih te nazvala gospodinom”

Pitate se, ko je ona, uvažena dama u crvenoj ležernoj haljini dok se ljubazno smeška svakom ko joj iole pokloni pažnju? Da, to je gospođa Bik. Na prijeme i kad dolazi sama, uvek je neki džentlmen tu da joj otvori vrata, da je povede stepenicama, da joj pridrži kaput i stolicu, dok seda za bogato postavljen sto.

Posle rukovanja s prijateljima i ukazane dobrodošlice, nonšalantno zabacujući kosu unazad, i uzima meni. Ne voli da škrtari kad su njena čula u pitanju, a ni dotičan gospodin, kome je ukazala naklonost i poverenje.

I dok muzika gali njenu senzualnu prirodu, smeškaće se i na provokacije na svoju zaobljenu figuru. Svesna je svoje neodoljivosti, koja uvek radi za nju i kad joj neko kilo viška razvuče haljinu do pucanja.

Njen prikladan šarm obojen duhovitim dosetkama je, takođe, tu da dotera i ispegla neku od njenih varijanti zavođenja. Kada joj ne prija okruženje, vešto ume da se isključi, mada zna da emituje odbojno zračenje terajući nepoželjne goste od stola.

Prezire nametljivce, koji se bahato laktaju za sve i svašta, posebno kad ugrožavaju njen prosperitet, bilo emotivni, bilo poslovni. Da se razumemo, dama Bik ne smatra sebe cvećkom, samo smatra da se do svakog cilja može stići suptilnije i prefinjenije. Odmahnuće glavom, zauzeti uvažen stav, nepogrešivo birajući prečice da bi ga što brže ostvarila.

Često se nosi izrekom “sve se može kad se hoće”. I večeras perfektno doterana vrca samopouzdanjem, neosetno kupujući svoje obožavatelje. Kad su poslovni pregovori u pitanju, delovaće kao da nigde ne žuri, jer stamenost je kod nje osnov svega. Smatra da, i kad se kuća gradi, temelji moraju biti jaki, inače ode mast u propast.

Strpljivo će sačekati da se slegne atmosfera do nivoa prolaznosti ozbiljnih poslovnih pregovora, kojima će pretresti njihove ponude do tančina. Izlišno je i diskutovati o ispravnosti istih, dok ih fiksira svojim pronicljivim pogledom. Gospođa Bik je izvela nepogrešiv zaključak, koliko je isplativ, i tu je kraj.

Zadovoljna postignutim, sad može preći i na prozaične priče, naklapanja koje je i jutros pokupila, onako usput sa obližnje pijace, kupujući najbolje namirnice od svojih proverenih pijačnih prodavaca, a koji joj uvek na njen zdrav prirodan šarm dodaju neku krišku sira više, ili njoj omiljene voćke. Njena fino umotana zahvalnost je toliko skupa, da na nju ni najveća cicija ne biva imuna, a da je ne nagradi bar kutijom šibica ili šivaćih igala.

Kad je dama Bik u pitanju, nema tu neke velike filozofije, ona je jednostavno prirodna žena, žena iz naroda, rođena da dobija od majke zemlje, tako da nikada ne može zadugo oskudevati, bar što se hrane tiče. Srećne je ruke svakoj kući u koju ulazi, i zato je uvek rado viđen gost.

Ako vam je prijatelj, nikada je nemojte preokreti da je materijalna, i da živi kao bubreg u loju. I kad živi u izobilju, njena duša saoseća i uvek je tu da pomogne. Izuzetno je tolerantna sve do momenta, dok ne prevršite meru tolerancije na vagi pogreški, koja ne idu u prilog vašem prijateljstvu. U njoj možete imati velikog prijatelja, ali i nepomirljivog neprijatelja.



Od muškaraca je obožavana. Njena ženstvenost odiše stilom, ma kako obučena bila. Kuhinja joj je jedan od osvajačkih mamaca za muško srce. Uvek će se rado držati parole “ljubav ide preko stomaka”.

I neka čaša vina pride itekako će delovati na njenu senzualnu umešnost da pridobije svakog kog poželi. To mora biti stabilan muškarac, dobrostojeći po mogućstvu, a ukoliko nije, mora posedovati bar stvaralački potencijal, na koji će ona svojski delovati da ga s vremenom materijalizuje.

Žena Bik je humanista, ali to neće oglašavati na doboš, već će pre delovati iz senke kao anonimni dobročinitelj. Grozi se svakog razmetanja, koja bi ojadila njenu sigurnost i ugled, koji je godinama gradila. Miroljubiva je, nikog prva ne dira, ali na neki izazov, koji je pretnja njoj i njenim dragim ljudima, zna biti veoma nezgodna.

Njena ruralna priroda je uvek vidljiva u takvim situacijama, iako je omeđena zabranima zabrane. Nije joj toliko stalo do ulične vreve i štrapaciranja na visokim štiklama, unaokolo, samo ukoliko je tu drži njen čovek života, kome je do tančina posvećena. I tad, uvek nekim delom njene prirode, živi sa nadom da će ga godine okrenuti ka mirnijim mestima, pa čak i selu, gde će provesti ostatak života.



delić iz knjige SA ASTROLOGIJOM NA VI
Astrolog i pisac
Nelly Poerich

Nelly Poerich 
Nelly PoerichNelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godine pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi "Sa astrologijom na Vi". Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.



  

Нема коментара:

Постави коментар