уторак, 16. фебруар 2021.

VENERA U RIBAMA- BOŽANSTVENA ARIJA LJUBAVI

 



Emotivne lutalice


Dok se lagano na prstima uvlači u vaše snove
Vodjena arijom anđela što se ljubav zove,
Uhvatite korak sledite je verno
Jer ona kad voli ona voli čedno,
neizmerno.
Ukoliko joj zafali nežnost i pažnje,
I ako se zalihe emocija tanje
prikloniće Mesecu svoje plačno lice
emotivno ploviće ko dve
lutalice.


Bajkovita, posve tajnovita, Venera u Ribama, ovih dana, izaći će poput prima balerine na taj veličanstveni podijum života i zaplesati božanstvenu ariju pred kojom ljubav od ushićenja goliti emocije ogledajući se u očima Andjela. Ah, Ne ustručavajte se pred tim velelpnim prizorom, Ne stojte u mestu ako vam srce ponese igra, prepustite mu se plešite, pustite da vas zanos vodi u carstvo snova i mašte, odakle svet svakako izgleda lepši. Ljubav je da se istinski voli, svom snagom bića, da se bezuslovno predate svim čarima, sazdanim i bolnim trenucima patnje, ako je to jedan od dokaza da bi se prikazala u svoj svojoj veličini. Ostavite ponos I taštinu po strani, negde u neku staru korpu otrcanih razloga, kojima ste je do juče opsedali čiodama bola do krvi, te su vam rane još uvek sveže, ne zaceljene . Ne povređujte nedužnu dušu, u žudnji da voli, I da bude voljena. Oslobodite je svih okova, stega I štitova postavljenim oko srca, dok pokušava da se poveže na tu famoznu ljubavnu frekvenciju . Ljubav Venere u Ribama je je tu da vas izdigne, iznad običnosti I predrasuda, da vam podari nova krila ili osnaži postojeća , okrnjena letimičnim I ne letimičnim udarcima gospodje Sudbine, koja zna posustati iscrpeljana krivim spojevima, tumarajući okolo, Zna ta luđakinja I da zastane kao usud, da se nahrani vašim slabostima I vašeg partnera, da vas satera u ćorskokak bez i jedne mrvice nade. Pusti te sad njene tvrdokorne stavove I njenu neumoljivu čvrstu ruku, otmite joj nakovanj dok pokraj reke leškari preživajući koje-šta punog stomaka , kaneći se da pređe na drugu obalu. Budite lovac na svoju sreću, preduhitrite je u nekoliko snažnijih zahvata, potpomognuti bujicom osećanja koja se protivi njenim okorelim strujnim tokovima. Slušajte vaš unutarnji glas koji vas poput andjela podržava dok vas hrabri, Možete vi to, možete, samo još par snažnijih udaha, zaronite na trenutke, zlatna Ribica je tu nadomak vaših prstiju poput peraja, čeka da vam ispuni bar tri željice…Ne strahujte, sa sumnjom da ništa ne možete promeniti, osim tupkati u mestu dok božanstvena melodija mami… Udahnite još jednom duboko, nadahnite svoje učmale titraje radosti, napojite ožednelu dušu sa izvora inspirativne Venere u Ribama, crpite je svim vašim čulima, oživite lepotom ljubavi na kojoj počiva I naš opstanak na planeti zemlji. Posmatrajte je bez zavisti, Oponašajte tu njenu beskrajnu zavodljivost, njeno prefinjeno njihanje bokovima do plodonosnih akrobacija strasti.


Njeni velovi tajne su tu nadomak, bore se sa valovima , potreban je samo još koji veštiji zamah božje udice da se razkrili tu pred vašim zamagljenim očima od sreće, dok je s nevericom privlačite i spuštate na svoja obnažena nedra uzbuđenjem. Da li je ona varljiva ili ne zavisi od emocije koju joj pružate.

O, Da, Ljubav vama pripada, ta o kojoj se toliko pisalo i prepričavalo, igralo I pevalo, maštalo, snivalo. Ne gledajte na ljubav kao da je bauk od koga treba bežati. Ne nikako. Živite je, punim plućima, dok vas noge nose, i kad pokleknu pred nekom bezočnom preprekom, …i kad vas sruši u neki od svojih ponora, ambisa ne posustajte, prizivajte je,..snagom volje domognite se I neke oštirje litice, slamke spasenja. Jer, Samo Ljubav zna sve naše slabe tačke, oslikane na našim tabanima, Venere u Ribama. I zato slatke sanjalice, emotivne lutalice, plešimo, plešimo, plešimo, jer tu smo i da neki korak u zanosu pogrešimo....Vaša bezuslovna Ljubav.





Nena Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nena s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godne pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nena Poerich, te u grupi Put do Astrologa pravog - istini na videlo. Uporedo, bavi se i pisanjem romana, poezije, dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

Nena Poerich ima 17 objavljenih tekstova na Astro portalu.




062 626 191 ili 063 181 41 59

Нема коментара:

Постави коментар