среда, 04. јул 2018.

ЗАНИМЉИВИ АСТРОЛОШКИ ЧЛАНЦИ КОЛЕГА @ АЛХЕМИЈА ЧЕТВРТИ ЕЛЕМЕНТИ - astrolog Предраг РадовићАЛХЕМИЈА ЧЕТВРТИ ЕЛЕМЕНТИ

Астрологија је стара колико и човек. Халдејске астролози и пророци прво напустили изворе првобитне везе између човека и космоса, док је у старом Египту астрологијом практикује првосвештеници, такозвани "каже". Сфинга са човеком глава ( ), тело бика, орао крила (стари симбол Сцорпио) и ноге лава стоји између пирамида као живи сведочења великог астролошка знања да су поседовали Египћани.

Грчка митологија је знала све о Урану, Нептуну (Посеидону) и Плутону (Хади), откривеној само последњих две стотине и педесет година. Астрологија је била присутна на свим судовима на вавилонском, римском, Француском, Енглеском, Шпанији и Италији ... Њима су се бавили велики умови, научници и астрономи попут Кеплера и Њутна. Највећи психијатар и психоаналитичар свих времена, Карл Густав Јунг, био је ангажован у астрологији и алхемији, који је успешно третирао своје пацијенте.

Астрологија је тачна наука, иако нема методологију природних наука, математике и физике. Утицај планета и звезда на људе је астралан, и стога је то окултна наука. Тренутак људског рођења није случајно, јер је то тако, од хороскопа можемо видети ни генетско наслеђе, као и опис мајке, оца, брата, сестру, бабе и деде, изгледу њихове куће и често схватити пра-бака и дека. Хороскоп је такође слика старости људске душе која се креће од живота до живота кроз различите цивилизације; Асирија, Бабилон, египатски, грчки, римски ... А често у хороскопу и видите живот у доба Маја и Инка, на Тибету или Индији, у турском харему или на Дивљем западу, у време рата Севера и Југа. У једној инкарнацији човек може бити авантуриста и авантуриста у Италији, у другој конквистадор у Шпанији, сликара у Паризу, у Монмартр у 19. веку,

Генетика и карма су међусобно повезани, па су крвна освета и наслеђена проклетство често слике и могућности наших прошлих малефиката. Племство и несебично давање које смо наследили од предака су увек знак добре карме, о којој увек говори  Сатурн у лошим аспектима са Сунцем, Месецом, Марсом и Плутоном.

Алхемија, баш као и астрологија, има четири елемента: ватру, земљу, ваздух и воду. Планета има своје чуваре, који су Саламандери - духови ватре, гном - духовима земље, СИЛФИ - духовима ваздуха и Ундине - воде духова. Они задржавају нашу планету од других зла утицаја. Средњовековни алхемичари и астролози попут Парацелзуса знао све тајне астрологије и алхемије, и данас и лаици знају основну партицију у астрологији на ватру, земљу, ваздух и воду знакова.


NEKI OD POKAZATELJA CRNE  MAGIJE U HOROSKOPU

Из хороскопа, јасно видимо да ли је неко под утицајем црне магије и да ли га светац штити. Такво знање преноси се само на праве астрологије бхакте који ће својим радом помоћи својим клијентима, а не богатити се са другом несрећом. Са том чувеном реченицом: "Црна магија је бачена теби и твојој породици, ја могу само да вам помогнем", манипулисане више од десет година. Они који су стварно имали моћ лечења, као што је Јуна Давиташвили, радио су са максимално три до четири клијента годишње, док су у другим, лажним паганима и пророком редови били испред амбасада. Прави астролог из хороскопа мора да види да ли је неко под утицајем црне магије, а аспекти ће одредити ко је то урадио и на који начин. '
Тако, на пример,
 Месец у Таурусу у супротности са Нептуном говори о магији направљеној преко црне кафе. Марсна тргу или у супротности са Плутоном, то је наглашено у афричким воодоо лекарима, ау нашем подручју, њихова моћ је игла која је ушла у његову слику. Исти аспект може се дати и особи која се бави овом врстом магије, као и жртвом црне магије, што значи да ће други елементи у хороскопу утврдити да ли је то жртва или жртва.

 Сатурн у Шкорпији у четвртом пољу је земља са гробља које је неко неприметно доводио у ваш стан. У случају да је Сатурн Шкорпија у вези са Месецом у Ваги, саксије представља овај опасан објекат који вам је неко дао. Ако та вена може бити сигурна која је земља у посудама, што свакако није место у вашем стану.
Можда све ово неко да звучи превише морбидно и невероватно, али током 17 година астролошке праксе, упознао сам много људи који су били под утицајем црне магије који, полако али сигурно, астролошки дешифровања све ове симболе. Морам да поменем нешто друго. Ако се генеза не наследили проклетство, да таквог човека је веома тешко радити преко црне магије, али често све то било погрешно чињење враћа му се као бумеранг. Ово се може назвати "феноменом огледала". Међутим, тамо где постоји лоша карма, као и генетски проклетство на очевој или мајчиној линији, магија је пролазна и може функционисати.

У случају да наиђете на особу коју сумња да се бави црном магијом - кееп ит уп, јер у случају да марш на твој претходник (расте), шта она ради можете стајати живота. Ово је и аспект атентатора и његове жртве, јер убица (или убица), по правилу, има  Марсна асценденту жртве. Убиство може бити физички или духовно, међутим, ако имате велику заштиту, та особа не може магично утицати на вас. Тако, на пример, ако имате Сунце у коњункцији Уран, а обе планете су тригон Јупитер у осмом пољу, не можеш не црну магију, а сви покушаји да му се врати пет пута.

Најприкладнија црна магија је особа коју имају Месец у сарадњи са Сатурном у првом или осмом пољу. Ни мање је квадрат и противљење између Месеца и Сатурна. Подређеност црној магији даје се и  Месец квадратном или противљен Плутону, а најопаснија позиција је Месец у Стрелцу, као и у осмом или дванаестом пољу. 


СВЕЦИ У ХОРОСКОПУ
Из хороскопа можемо видети и светце који нас штите. На пример,  Јупитер у Рибама у пртљажнику или сектилу са Нептуном, као и у  Јупитер у Рибама у пртљажнику са Ураном у Рaку, они представљају св. Николе као заштитника, а овај велики светац најчешће се сматра породичном славом. Свети Никола је заштитник морнара, рибара и путника, о коме говори знак Риба, који управља морима и океанима. Јупитер увек представља светца, поготово ако је у дванаестом пољу (што представља славу) иу тригону или секстилу са Нептуном или Ураном. 


Благослов светаца је јачи од проклетства, али само под условом да особа верује. Свака планетарна констелација представља свеца. Такво знање се пренесе од наставника до ученика, а привилегија може имати само истините бхактанте астрологије који помажу људима, а не добијају материјалну робу на нечијој несрећи. Данас сви се представљају као астролог, лови се у замућењу и срушавају божанску науку до нивоа бувље пијаце.

На крају ћу још једном споменути да се кармичка астрологија и астрогенетика космички преплићу. На пример, Сатурн у Стрелцу у првом пољу, на тргу са Месецом у Рибама у трећем пољу, не говори само о крсташким ратовима и страдањима током њих, али и наслеђа из мајчине стране који су живели у иностранству, био је у добром расположењу и омиљен у сваком друштву, човек који већ је био у средњем веку (симболички Сатурн), болестан са ишиасом, ау старости умро од тешке плућне болести. Постоји много примера ...
* * *
КУЕСТИОН ТЕСТ

КУЕСТИОНС
1. Која планета је ботаничка башта у којој знак?
2. Сајам аутомобила?
3. Трудница?
4. Која планета у којој је знак и поље хирург, Црногорац, који послује у болници?
5. И отоларинголог, Босанца?
6. Наставник физике?
7. И учитељ српског језика?
8. Која планета у којој је знак Лаке Сава?
9. А чуккарски рукавац?
10. И шећер?
11. Коју планету у којој је знак и поље аутомобил који је узимао паук?
12. А мајка која гради кућу на обали?
13. И ћерка која студира у Енглеској?
14. А син који обавља аикидо?
15. А отац који пати од ангине пекторис?
16. И пука мајка?
17. Ујак који се бави астрологијом?
18. Која планета представља "Делије"?
19. И "Гробаре"?
20. И "Торцид"?

ОДГОВОРИ
1. ( у Таурусу)
2. ( у Близанцима)
3. ( код рака)
4. ( у 5. лаву у 12. пољу)
5. ( у 12. пољу)
6. ( у Акуариусу на 5. пољу )
7. (у Гемини у 5. пољу)
8. ( у Шкорпији)
9. ( у Шкорпији)
10. ( у Таурусу)
11. ( у Рибама у 3. пољу)
12. ( у Рибама у 4. пољу)
13.. ( у Јарцу у поље-9)
14 ( у размери на 5-поља)
15 ( у Водолији у 12-поља)
16 ( у Јарцу у области-4)
17 ( у Водолији у 6- поље у женској и на 12. пољу у мушком хороскопу)
18. ( у Водолији)
19. ( у Раку)
20. ( у Јарцу)

Предраг Радовић Preuzeto sa interneta

Нема коментара:

Постави коментар