понедељак, 14. март 2016.

BIK - LJUBAVNO SLAGANJE

U mojoj dugoj astroloskoj praksi Najdominantnije je pitanje: Kako se u ljubavi slažem sa partnerom?Naravno, da mnogo zavisi od vaših ličnih horoskopa tj. Uporednog planetarnog uticaja, ali to ćemo sad izuzeti, osvrnuti se samo na slaganje po znacima. Odškrinući, neke stranice mog iskustva i iprikazati svaki znak ponaosob u ljubavnom odnosu prema drugim znacima zodijaka. A Zašto je astrološki savet koristan, zaključite sami.BIK – OVAN

Ljubav između Bika i Ovna su sudbinske, a u većini slučajeva može se svrstati u karmičke ljubavi. Ovan će na Bika ostaviti jak utisak, ali neće bezglavo jurnuti u osvajanje, prepuštajući njemu inicijativu. Privlačnost koja je od samog starta ne objašnjiva, pa ljubavna veza može proisteći iz prijateljstva ili kolegijanih odnosa na poslu gde se obično sreću. Ljubavni odnos je često prožet strašću i žustrim svađama koje obično izaziva Ovan. Postojanom i miroljubivom ali posesivnom Biku će zasmetati Ovnova drčna potreba da dominira situacijom i njime. Savet Bik treba da Bik ne treba da sputava Ovna, već da ga produktivno kanališe i disciplinuje.Ovan Ovan treba da zna kad treba da stane da ne izaziva Bikovo strpljenje i da sačeka pravi momenat kad šta treba da mu saopšti, sa buketom najleših reči i poljubaca


BIK- BIK

Bik bika suštinski savršeno razume. Ova ljubavna veza funkcioniše na postojanim temeljima sve dok sadrži dosta tolerancije I dok im se interesi poklapaju. Kad tvrdoglost preuzme vođstvo nad srcem povlačenje u svoje okvire samoće može potrajati danima pa i mesecima. I kreveti tada ne pomažu, gde je inače ključ njihove bračne sreće . Savet, ukoliko žele da sačuvaju svoj ljubavni odnos, moraju raditi na poštovanju da jedan drugog ne terete pri svakom kritičnijem koraku ili postupku. Da se podrže i u teškim vremenima kad ponestane materijalnih sredstava. Ovde bi savršeno išla izreka Čim ponestane novca ljubav beži kroz prozor.


BIK- BlZANAC

Bika će privući lepršava priroda Blizanca, pa će ga kao na nekoj livadi života punoj raznobojnog cveća poželeti da ulovi nekom svojom mrežicom. Blizanac će se opirati njegovoj čvrstoj ruci dok mu saseca krila, ali njegova zavodljiva i ljupka dečja priroda će ga zadržati u njegovim okvirima bar na neko vreme. Ima tu puno čega što ih spaja, ali i puno toga što ih razdvaja. Strast je evidenta i sve dok je ima, ima i ljubavi, bar što se Bika tiče. Ali Blizanac ne misli uvek tako njegova potreba da komunicira da se sa svima rukuje i bratimi može zasmetati Bikovoj ljubomornoj prirodi i tradicoinalanom odgoju. On ne voli da se njegova ljubav zadugo otisne vam njegovog poseda. Bik ne treba da sputava Blizanačku ljuboptiljivu prirodu, I potrebu da kontaktira s ljudima. Blizanac ako voli bika mora da se prilagodi u izvesnoj meri, da ga ne iščikava stalnim kašnjenjem kad god mu da slobode da izvrji svoje bubice.


BIK- RAK

Ovo je jedna od najboljih kombinacija, pogotovo kada je muškarac Bik a žena Rak. Oboje vole dom i porodicu poštuju tradiciju. Bik će uvek biti tu da omogući sve što je potrebno njihovoj mirnoj luci, a rak da svojom brižnošću i čuvarnošću to ispraati na tipičan majčinski način. Ovde su retki nesporazumi i svađe a iako ih bude rešavaju se razgovorom, veoma retko svađom i silom. Rak voli da dominira, ali nikada ne treba da pređe u arogantno nastojanje već da to radi veoma suptilno u ravni sa Bikovom senzualnom prirodom. Savet, Bik treba da ima na umu da je Rak preosetljiv i da mu zamerke ukoliko ih ima ne saopštava na grub način jer će izazavati kontraefekat praćen suzama i namćorlukom. Rak ne traba nekim svojim željama vrši pritisak štipkajući ga svojim klještima Bika, pogotov u nekim njegovim lošijim fazama raspoloženja.


BIK- LAV

Već pri prvom susretu teatralan Lav može privući poglede Bika. Oni mogu biti svakoliki zavisno od situacije u kojoj se sreću. Ako to nije neka nadmena i prepotentna forma koja može izazvati otpor i odbojnost Bika, već fina razigrana u njemu može probuditi emotivnu zantiželju da uđe u njegovo srce kako dolikuje. Od tog trena počinje drama puna zapleta i raspleta koje prate vatreni dodiri i poželjan aplauz što se lava tiče. Bik voli da obasipa pažnjom i komplimentima što će Lavu itekako imponovati. Sve je dobro dok je tako, ali ako se u njohov odnos useli rutina praćena monotonijom neće valjati, Lav će divljenje potražiti na drugoj strani, a biku će to smetati, pa su tu i svađe i razlazi. Savet. Bik Lavu ne sme pogaziti dostojanstvo i javno ga osramoti kada za večerom na nekom skupu želi da iskaže svoju gostoprimljivost na svoj način. Laskavošću pridobija Lava. Lav Bika takođe ne sme poniziti svojim ponekad gordim stavom već ga osnažiti na putu ka sticanju uspeha u društvu.


BIK- DEVICA

Odlično dopunjuju, pa mogu ostati dugi niz godina skupa sve dok je tako. Bik će voleti kod Device visprenost uma i vredan pristup svemu što je bitno za njihov napredak i stabilnost. Emocije se sporo razvijaju ali su postojanije kako vreme odmiče. Devičina skromnost marljivost i pedantnost će se jako dopasti Biku, stimulisati ga u poslu i napretku. Savet. Bik treba da pokaže strpljivost i da sasluša Devicu u razlaganju nekog problema kad nastoji da mu pomogne da ga na najbolji način sagleda i reši. Devica treba da prepusti inicijativu Biku u viđenju stvari i da izbegava nametljiv stav i javnu kritiku.


BIK – VAGA

Bik neće odoleti Vaginom šarmu i lepoti. Njen istančan duh s početka može biti rezervisan i ne odlučan . Bik će upotrebiti sve varijante zavođenja kako bi je osvojio. Vagi će prijati njegova pažanja sve dok ima stila i dok mu je bonton pri ruci, u suprotnom ukoliko iskaže neku grublju crtu svoje ličnosti nestaće iz njegovog života zauvek kao da ga nikada nije poznaavala. U suštini oboje vole mir i hasrmoniju i ako u njihovom odnosu zaživi nikada ih ništa ne može rastaviti. Bik ne treba da svojim posesivnim stavom i ljubomorom sputava Vagu ni duhovno ni fizički, jer kada deluje hladno i distancirano ona je u nekoj od svojih dimenzija pravdoljubivosti i harmonije kako bi bolje sagledala sve oko sebe pa i njihov odnos. Sa Vagom fino treba da postupa jer prezire silu i ne voli grube reći i svađu .Vredi poslušati njen savet.Vaga ne treba da izaziva Bika svojim koketiranjem i razmetanje dražima u društvu.


BIK- ŠKORPIJA

Magnetska privlačnost između ova dva partnera je evidenta. Dominiraće strast iz koje proizilazi ljubav i sve što ona nosi. Kako su oboje posesivni i ljubomorni njihova ljubavna veza može poprimati kakarteristike rata i mira pa se može reći da posle svake njine svađe poljupci su slađi. Nije im strano ni da jedno drugo proveravaju, pogotovo Škorpija koja je spremna u nekim svojim mračnim stanjima i sumnjama kad je u stanju da iznajmi detektiva ili pak postavi bubicu- prisluškivač kako bi doslovce dokučila sve njegove zakulisne radnje ukoliko ih Bik ima. Savet, Bik ne bi trebao da izaziva Škorpiju svojim neodoljivim šarmom kojim lako lomi druga srca. Niti da sa njom u društvu otvoreno rivališe. Škorpija treba da ovlada svojom ljubomorom inatom i sarkastičnim jezikom i da ne bocka Bika opaskama, posebno u društvu.


BIK - STRELAC

Strelčava otvorenost s osmehom od milion dolara će lako osvojiti i kupiti Bika. U vezu ulaze spontano ne gubeći vreme. Optimizam

koji Strelac donosi sa sobom će umnogome pospešti njihove zajedničke planove i interese. Kako oboje vole udobnost i hedonizam vredno će raditi da ga sebi i priušte. Sve dok jedno drugo podstiču život im je med i mleko. U vedrim danima njihove veze biće puno šale smeha i radosti a u oblačnijim sumornijim radiće i neka strelica besa. Bik ne bi trebao da sumnja u Strelčevo poštenje i pored lepršavosti njegve vazdušne prirode kojom zrači i da nikako nesputava njegovu slobodu na putu koji je u interesu njihove zajedničke sreće. Strlac ne treba da guši bika svojom dugom pričom i da svoje hvalisanje svede na pristojnu meru.


BIK – JARAC

Biku će se jako dopasti Jarčeva ozbiljnost, odanost i požrtvanost. U vezu ulaze stamneno gradeći čvrste temlje za zajedničku budućnost. Neće dozvolit da neko utiče na njihov stil života. U dom će primati samo proverene prijatelje i poznanike. Oboje su tradicionalisti što će se pozitivno odraziti u obostranom poštovanju i njihovih porodica i rodbine.Odani su jedno drugom i uvek se trude da zadrže pravi prijateljski stav. Jarac deluje ohrabrujuće na ambicije Bika i neda mu da zadugo odustane od svojih planova. Postižu mnogo skupa i obično ostaju do kraja života skupa. Bik ne treba da zamera Jarcu kada ga zahvate hladni dani depresije, već da mu pomogne da se iz nje lakše čupa. Jarac Bika ne treba da forsira po svaku cenu, i da tolerantnije gleda na njegove faze lenjosti i odmora.


BIK- VODOLIJA

Ova veza se rađa kroz prijateljstvo. Neće ni osetiti kada im srca prirede neku svoju čudnovatu zamku koja će ih povezati. Bikova posesivnost neće smetati toliko Vodoliji jer i sama voli puno vremena provoditi s partnerom, koliko će joj zasmetati ljubomora kad su u pitanju njeni bliski ljudi i prijatelji. Bik običnoVodolijinu otvorenost i prisnost prema dragim bićima dvojako posmatra. Dok ljubav gospodari njom ona će se iscrpno pravdati, ali kada to preraste u učestalo i mučno dokazivanje njene ljubavi eksplodiraće nekim svojim zbogom. U mladosti teže opstaju, dok u starosti ima izgleda. Bik treba da da odrešene ruke Vodoliji i da ne motri svaki njen korak, jer samo tako mu može ostati odana i privržena. Vodolija treba da kontroliše svoju buntovnu prirodu i šokantne ispade, kako ne bi izazvala izlive besa od strane Bika


BIK- RIBA

Biku će se jako svideti romantična i brižna Riba. Uloviće je kad se najmanje bude nadala. Uživaće u idili, pothranjujući ljubav svakim danom više. Sve dok joj bik otvorno pokazuje emocije njihov dom je obojen najlepšim bojama duge.u suprotnom njena nesigurnost stupa na scenu , gde isplivava koješta, od olujnih naleta svađe, do poniznih trenutaka propraćenih suzama . Bik treba da poštuje Riblju i brižnost požrtvovanost, da je ne potcenjuje u nekim svojim kolebljivim momentima. Riba treba više da veruje Biku i njeogvim rečima i kad ga ponese neka čašica vina. Nikako da ga izaziva i ne napada na očigled drugih.

Nelly Poerich
Nevenka Jovanović art. Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godne pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi . Uporedo, bavi se i pisanjem romana, SA ASTROLOGIJOM NA VI., dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.
Nelly Poerich ima objavljenih tekstova na Astro portalu.062 626 191 ili 063 181 41 59


nellypoerich@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар