понедељак, 14. март 2016.

OVAN- LJUBAVNO SLAGANJEU mojoj dugoj astroloskoj praksi Najdominantnije je pitanje: Kako se u ljubavi slažem sa partnerom?Naravno, da mnogo  zavisi od  vaših ličnih horoskopa tj. Uporednog planetarnog  uticaja, ali to ćemo sad izuzeti, osvrnuti se samo  na slaganje po znacima. Odškrinući, neke stranice mog iskustva i iprikazati svaki znak ponaosob u ljubavnom odnosu prema drugim znacima zodijaka. A Zašto je astrološki savet koristan, zaključite sami.
         Ovan kao prvi kardinalni  znak u zodijaku je najviše okrenut sebi , pa mu često lepe etiketu da je narcisoidan egoista, samim tim da je dovoljan sam sebi , Ima tu istine, donekle, ali njegovo junačko srce ipak vapi za ljubavlju , pa svog partnera traži  kao  svoj odraz u  ogledalu., hrabrog dinamičnog duhovitog, po mogućstvu privlačnog izgleda.

OVAN- OVAN 
Ova veza je kardinalne prirode, Obično je privlačenje na prvi pogled i ulazak u vezu pa i brak, jer ni u čemu ne vole da gube vreme pa ni u ljubavi. Njihov susret može biti sasvim slučajan na sportskim terenima, zabavama i sl.Najbolje se slažu kada deluju ponaosob dajući jedno drugom slobodu koja nikako nesme premašiti nihova očekivanja u vernosti i poštovanju.Kako im je Mars zajednički vladaoc tu može biti vatrenih žustrih raspravki pa čak i onih pogubnih do fizičkog obračuna .Savet. Treba da kontrolišu svoj vatreni temperament i da ga koriste tamo gde im je zadovoljstvo prodiktivno.  

OVAN- BIK
Ovan je kardinalan znak a bik fiksan, pa se ova veza može podvući pod parolu povuci- potegni. Ovan će otvorenije reagovati na dopadljivost bika. Nije mu strano ni da sam preuzme inicijativu,koja se može zadržati I kad se njihov odnos kruniše brakom. Bik je tolerantan i prihvataće svaku akciju ili savet Ovna sve dok se temelji na zdravoj logici njegove postojanosti. Ali kada premaši i počne da mu soli pamet i da mu se panje na glavu  reagovaće rušilački, bez obzira na strast koja ih snažno vezuje, što i nije jedina I najbolja opcija za njihov dalji  opstanak. Savet Ovan treba da zna kad treba da stane da ne izaziva Bikovo strpljenje i da sačeka  pravi momenat kad šta treba da mu saopšti, sa buketom najleših reči i poljubaca. Bik  ne treba da sputava Ovna, već da ga produktivno kanališe i disciplinuje.
OVAN – BLIZANAC
Kardinalno promenljiva priroda veze.Ovan sa Bliznacem se obično sreće na nekim društvenim skupovima ili zabavama, komšiluku. Neće dugo proći jedni druge će očarati svojom neposrednošću I željom za iskazivanjem pogotovu pameti.  Lako ulaze u vezu koja je puna uzbuđenja, lepe priče pa i one oštrije do mačovanja rečima. Pošto  su izražene pričalice često jedni druge guše i  nečuju, u svom žaru da se iskažu. Veza im je oscilativne prirode , od najlepših strasnih zagrljaja, do pakovanja kofera s pretećim zbogom. Sve dok postoji ljubavi i žara ovo dvoje pozera će ostati skupa u suprotnom tražiće utehu na drugoj strani. Savet. Da nauče da spuste lopticu u kritičnim momentima veze, da ne slušaju koje kakave priče koje su pogubne za njihov opstanak. I da jedno drugom ne budu nož u leđa, već vetar do mirne luke.

OVAN- RAK
Opet kardinalna kombinacija odnosa, ali sa više emocija i tolerancije, najpre od strane Raka. Ovan I Rak se mogu sresti u nekoj varijanti kućnih poseta, ili restorana, kafića I sl. Ovnu će se dopasti Rakova prijemčivost i brižnost do razmaženosti koju su imali kod svoje majke. Ići će otvoreno prema njemu, ma koliko se s početka Rak povlačio u stahu da ne pogreši ako se odmah prepusti emocijama. Najjače oružje Ovma u osvajanju Raka biće duhovitost I bezumna snaga koja Raku ponekad  zna da zafali. Kada se spoje i kako vreme bude odmicalo Rak će lagano pridobijati u svoje okrilje Ovna i svojom suptilnom dominacijom ovadati njime , u krajnjem slučaju prevesti ga i žednog preko vode. Savet-  Ovan treba da pazi kojim se sredstvima u ljubavi s Rakom služi jer ta ista sredstva mogu biti okrenuta protiv njega jednog dana kad to najmanje bude očekivao. Rak da kontroliše svoju slepu predanost do gunđanja i svađalaštva.

OVAN – LAV
Kardinalno fiksna kombinacija dve vatrene prirode. Ovan će ostati zadivljen lavovskim teatrealnim stavom I rado priskočiti da mu parira na ljubavnoj sceni.  Obično se sreću na zabavi diskoteci,  društvu, teatru, i sl. Puno dramaturgije s početka od strane Lava, što će isprva  naizmenično zaljubljenom Ovnu i prijati,  i živcirati.  I kada uđu u vezu ili brak pozorište u kući će uvek nekako biti prisutno, i kada su sami a posebno kada su okruženi ljudima. Veličaće jedni druge svojim takmičarskim duhom kao da se spremaju za svestko prvenstvo ili pak za Oskara za najbolju ulogu. Nema kod njih dvoje dosade. I svađa im dođe kao razbijanje monotonije. Ovan će se pre razljutit iod lava koji zna i da zaćuti na neko vreme, naročito kada mu dirne dostojanstvo i osramoti ga javno. Savet. Ovan mora da ovlada svojim oštrim jezikom I nesmotrenošću da ne razgnevi Lava u elitnim krugova kojima uvek teži. I Da nikada ne zaboravi na bon ton o lepom i kulturnom ponašanju. Lav Ovnovu ličnost  nesme nikada degradirati kako bi sebi prikačio zasluge komadanta. Oni treba da jedan drugog gledaju s poštovanjem jer samo tako će opstati. 

OVAN- DEVICA
Kardinalno- promenljiva veza , u kom Devica više podleže prilagođavanju.  Ovna može zainteresovati stidljiva I nenametljiva Devica, kao dopuna gde se njegova kampanjska priroda  ne zadržava ne detaljima. Sreću se na radnom mestu, u administraciji, pisarnicama, prodavnici i sl. Obično Ovan je pokretač njihove ljubavne veze. S prva će se dobro pomučiti sa ovim alanitičnim i proračunatim znakom. Ali kako je naučio da sve bitke dobija, dobija i n ljubavnom polju. Devicu će zadiviti Ovna svojim visprenim umom i primerenim dosetkama i eto puta do njenog opreznog srca. Njihovo prilagođavanje može trajati nekih godinu do dve dana kada stupe u vezu li braak  Devica će potencirati na dugim iscrpnim razgovorima a Ovnu će više odgovarati muški koncizni. Ali lukavstvo Device će raditi punom parom sve dok ga ne obradi do sitnih podataka u ljubavnoj kartoteci njenog predanog srca. Ovan će se braniti svađom dok će ih devica gušiti racijom I povlačenjem do pravog momenta. Savet Ovan treba da da akcenat mozgu a silu da isključi, da bi ispratio sve komande svog srca u kom se uselila  pedantna devica. Devica treba da radi na njegovom uzemljenju da ne bi došlo do kuršlusa ukoliko navalentno nameće svoje svakodnevne zadatke.

OVAN- VAGA
Dve  kardinalne prirode, pospešene vazdušnim elementom Vage. Ona mu je  kao najprimamljivija komšinica od preko puta, i deluje mu najprimamljivije kupujući ga svojim šarmom i lepotom. Njihov susret se može svrstati u najlepše susret na svetu, na najlepšim mestima grada, teatar, koncert, ples, igra, ulični perfomeri i sl  Posle dužeg prilagođavanja, i tezganja ljubavnih tasova Vage ,  neosetno kao melodija uplovi će u njegov život i reći sudbnosno DA.  Ova veza može da opstane i dugi niz godina. Ovan će se otvoreno diviti  lepoti Vage, i s vremenon podlegati njenom prefriganim  zavodjenjem i umećem. Od ratobornog momka ili devojke iz kraja napraviće umiljatu i poslušnu macu. Ovan mora da neguje lepu reč diplomatiju učtivost i takt u ophođenju s Vagom, i nikako da  s njom  nepravdu neisteruje svađom i optužbama. Vaga mora da osluškuje Ovna da ga ne osprava u nekim svojim lošim naletima, onda kada želi i da napreduje i da se iskaže nekom svojom veštinom.

OVAN- ŠKORPIJA
Kardinalno fiksna kombinacija sa vodenim uplivom Škorpije. Ovaj susret može biti fascinantan gde će Škorpija krajnje ispoljiti svoju magnetsku privlačnost. Sreću se na raznim mestima nekad  mračnim opasnim  kritičnim pa i tužnim. Neće dugo okolišati ove dve   eruptivne naprave a da ne eskplodiraju u ljubav nad kojom dominira strast. Brak može biti sklopljen na prečac, pun svakolikih perioda i dana počev od rajskih do paklenih. Ljubomora je najveća pretnja njihovom opstanku, a potom rivalski odnos u ringu nadmoći i autoriteta ko će koga slušati. Ovan voli da se pita, a i Škorpija, pa su tu  mrtve trke.
Savet, Ovan nikako ne treba provocira Škorpijinu trpeljivost, niti da je potčinjava već da je gleda kao sebi ravnu. Škorpija da obuzda svoj sarkastičnan jezik , da ga ne pokopava svojom moći u trenucima koji su Ovnu od progresivnog značaja.

OVAN – STRELAC
Kardinalno- promenljiv odnos pun vatre. Ovde je često izražena dopadljivost na prvi pogled. Kako su oba znaka avanturističke prirode sportskog duha mogu se ukačiti u letu. Upoznaju se najčešće na sportskim mestima, putovanjima, obrazovnim institucijama, duhovnim mestima, hotelima, pa i u kući . Nekada su to ljubavi koje datiraju iz školske klupe. Ovan će otvoreno izražavati osećanja prema Strelcu i obrnuto. I kada im nešto smeta prokomentarisaće i naočigled drugih. Ovde je sloboda kretanja apsolutna ali ni raport od strane Ovna neće izostati ako proradi crv ljubomore. Iscrpno pravdanje Strelca može da lako iznervira pa da zalupi vrata strpljenja i jednostavno nestane, ako to preraste u patološki odnos. Ovan mora da se pomiri s činjenicom da Strelac ne trpi stege, kao ni sumnju u njegovu čestitost i ljubav. Ljubomorom ga možeoterati u ruke drugoj osobi. Strelac treba da podržava Ovna da ne preteruje sa svojim hvalisanjem i razmetanjem, potrebom za takmičenjem ko će više, a ko  bolje.

OVAN- JARAC
Kardinalna- kombinacija vatre i zemlje. Ovnu će se dopasti ozbiljnost i privrženost Jarca , pa će pokušati da ga osvoji isprobanim varijantama zavođenja. Jarca će s početka Ovan nervirati svojim prepotentnim stavom i izlaganjem. Pokušaće povlačenjem I da ga ohladi na neko vreme. Ovnu će se n osvojivo dopasti, da iznova pođe u pohod ovoj neprobojnoj tvrđavi od srca. Kada ga pridobije iznenadiće se koliko ljubavi i strasti se krije u njoj. Jarac će Ovnu ulivati poverenje. Kako su oboje duhoviti tu će biti i puno zabave i smeha. Jedno drugo će podsticati u ambiciji. A i nikada im neće  zadugo zafaliti krov nad glavom. Savet -Ovan ne bi trebao da potcunje Jarčeve sposbnosti i da više razume njeguvu temeljnost i oprez. Jaračeva uloga bi bila da kanališe Ovnovu energiju i da radi na njegovoj istrajnosti.

OVAN –VODOLIJA
Kardinalno- fiksna kombinacija, sa vodenim elementima Vodolije. Toplo- hladna varijanta odnosa. Njihov susret je neočikvan prijateljski nastrojen sve do momenta dok ne prorade ljubavne varnice . Obično se sreću u društvu prijateljima , na prometnim mestima, diskotekama, restoranima., klubovima… Vodoijina originalnost i otkačnost  Ovnu daje  dodatni stimulans, da bude ono što jeste pa i da nadmaši sebe. Brzinom struje sve se odvija, zabavljanje, brak, deca itd, pa i razvod ukliko ne usaglase svoje čudnovate bubice. Prisutan impuls strasti u nedosatku proizvešće i mnoštvo svađica i svađa. Ako ovladaju svojim temepramentom i jedno drugo čuju u pravom momentu velike su šanse i da dočekaju starost skupa.  Ovan ne treba da zamera Vodoliji da je hladna i nezainteresovana, jer kad je takva najveće su šanse da je ljubav još tu. Vodolija da izbegava da Ovnu nameće svoje stavove uporno deleći mu savete pogotovo pred prijateljima, jer  to Ovan nikako ne voli .

OVAN – RIBE
Kardinalno- promenljiva kombinacija , sa vodenim primesama ćudljive Ribe. Ovna privlači tihi šarm Ribe, i polako na prstima će joj uspeti zavezati oči ispred drugih udvarača. Idilična i  Romantična Riba će  želeti da veruje u Ovnove osvajačke pohode sve dok gleda kroz prste. Prijaće Ovnu Riblja požrtvanost i nega  sve dok ne pređe u opasno ludilo gde može da izgubi glavu. U nekim svesnijim fazama pokušaće Ovan  i da se iskobelja iz tih ljubavnih dubina i vrtloga strasti, u kojima ona zadovoljno pliva, ali će ga morske struje ponovo vući k njoj. Ljubomora bi mogla da uguši ovu srceparajuću vezu. Savet, Ovan treba da intutivno osluškuje Ribu, i njene naizmenične faze raspoloženja I da je pusti da se ušuška u svoje snove na neko vreme. Riba da se kloni bilo kog uslovljavanja I ucene u strahu da je Ovan nenapusti. Samosaženje i strah ga samo mogu oterati na neke druge sunčanije obale.
Nelly Poerich, astrolog i pisac. Živi i radi u Beogradu. Astrologijom se profesionalno bavi 29 godina. Jedinstvena je po astrološkim otkrićima, koje za sada samo primenjuje prilikom tumačenja natalnih karata svojih klijenata, među kojima su mnoge brojne poznate ličnosti. Nelly s ponosom ističe da je sama svojim talentom i ljubavlju prema astrologiji pekla svoje umeće tumačenja, ali ne krije da je u astro-centru Fonlider, nekim čudom konekcije, ukačila i patentirala nova saznanja zapisana u astrološkim stepenima. Često zna reći da je poimanje astroloških simbola i njihovo tumačenje, sinteza umetnosti, veštine, visprenost i logike, skopčana intuicijom. Od 1995. godne pisala je za novinsku kuću Politika, u časopisu Horoskop, kao i za "Astrologos". Ističe da je rubriku "Veliki umovi o astrologiji", sama osmislila, stajući u odbranu astrologije. Poslednje tri godine piše za "Grand reviju". Nastupala je u mnogim radio i TV emisijama. Na društvenim mrežama je aktivna svojoj stranici Astrolog i Pisac Nelly Poerich, te u grupi . Uporedo, bavi se i pisanjem romana, SA ASTROLOGIJOM NA VI., dečije literature, scenaria i drugih tekstova. Objavila je dve slikovnice za decu "Našali se Pače malo" i "Rođendanac", gde kroz stihove deci približava zodijak. Njena dva romana "Ona koju valja slušati" i "Odlučna da uspe", uskoro će se pojaviti u elektronskoj formi na internetu.

 Nelly Poerich ima objavljenih tekstova na Astro portalu.


062 626 191 ili 063 181 41 59
nellypoerich@gmail.com


Нема коментара:

Постави коментар